Supernatural Πλάσματα: Εκδικητικά Πνεύματα (Vengeful Spirits)

0
696

Ένα εκδικητικό πνεύμα είναι αυτό, που ενεργεί βίαια, για να εκδικηθεί για κάτι άδικο ή κακό, που συνέβη σε αυτά. Αν και τα εκδικητικά πνεύματα είναι γενικά φαντάσματα, το πνεύμα μπορεί να ανήκει σε κάποιον ακόμα ζωντανό, αλλά κοντά στο θάνατο, όπως η Callie στο 3×05 Bedtime Stories. Η ομάδα αυτή δεν περιλαμβάνει τα πνεύματα των ανθρώπων, οι οποίοι συνεχίζουν τις κακές πράξεις, που είχαν ξεκινήσει ενώ ήταν ζωντανοί, όπως ο Hookman Jacob Karns ή ο κατά συρροή δολοφόνος Δρ HH Holmes, ή εκείνων που ενεργούν για τους δικούς τους σκοπούς, όπως η Maggie Thompson στο 2×11 Playthings.

Αν και τα εκδικητικά πνεύματα μπορούν να επιλέξουν να στοχεύουν όσους έχουν διαπράξει εγκλήματα σε βάρος άλλων, οι αποφάσεις τους μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με το πόσα χρόνια είναι νεκροί οι άνθρωποι. Για παράδειγμα, ένα φάντασμα που στοχεύει εκείνους, που σκοτώνουν τα μέλη μιας οικογένειας, δεν μπορεί να διακρίνει μεταξύ των αδελφών αυτόν που σκότωσε τον πατέρα τους για να αποκτήσει τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής του ή ένα κορίτσι του οποίου ο ξάδελφος πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στο επεισόδιο 2×01 In My Time Of Dying, ενώ ο Dean δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στο σώμα του, η Θεριστής Tessa περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται εκδικητικά πνεύματα: Dean, πώς πιστεύεις ότι γεννιούνται τα εκδικητικά πνεύματα; Δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τους ανθρώπους ούτε να αναπαυθούν. Και εσύ είσαι έτοιμος να γίνεις ένα. Το ίδιο πράγμα με αυτά που κυνηγάς”.  

Τα Περιπλανώμενα Φαντάσματα, είναι ένας ιδιαίτερος τύπος εκδικητικών πνευμάτων. Καταλαμβάνουν ένα πρόσωπο, αναγνωρίζουν τις κακίες του και το αναγκάζουν να δράσει κατά του προσώπου, που τους είχε αδικήσει. Μπορούν να διακριθούν από τα άλλα εκδικητικά πνεύματα, και από φαντάσματα σε γενικές γραμμές, με την έννοια ότι αφήνουν πίσω τους πράσινο και όχι μαύρο εκτόπλασμα. Ο Vance Collins στο 8×06 Southern Comfort ήταν ένα τέτοιο πνεύμα. Τόσο ο Vance, και το τελευταίο Περιπλανώμενο Φάντασμα, που ο Bobby αντιμετώπισε, σύμφωνα με το ημερολόγιό του, εμφανίστηκε όταν κάποιος βεβήλωσε τον τάφο του.

Αρχικά ήταν ασαφές το μέρος, όπου τα εκδικητικά πνεύματα καταλήγουν αφού εξοντωθούν. Στο 2×16 Roadkill, ο Sam παραδέχεται: “Ο πατέρας συνήθιζε να λέει ότι ήταν σαν θάνατος για φαντάσματα, το ξέρεις; Αλλά … Η αλήθεια είναι, ακόμα δεν ξέρω. Δεν είναι σίγουρο”.

O Dean λέει στην Melanie Golden στο 7×07 The Mentalists, ότι η καύση των οστών ενός φαντάσματος μπορεί να είναι οδυνηρή γι ‘αυτό. Ο Bobby είπε επίσης στην Annie Hawkins πως πίστευε ότι αυτό είναι θάνατος για τα πνεύματα, αν και είχε πει στον Sam και στον Dean πως θα τους ξαναέβλεπε στην “άλλη πλευρά” πριν αναπαυθεί. Στο 8×19 Taxi Driver, αποκαλύπτεται από τον αδίστακτο Θεριστή Ajay ότι οι Θεριστές συλλέγουν πνεύματα, από τη στιγμή που τα λείψανά τους καίγονται, και τα οδηγούν στην τελευταία κατοικία τους. Ωστόσο, αν ο Θεριστής επηρεάζεται από μια εξωτερική πηγή, όπως Crowley, η ψυχή μπορεί να οδηγηθεί κάπου αλλού.

Εξόντωση εκδικητικών πνευμάτων

Τα αγόρια εξολοθρεύουν συνήθως ένα πνεύμα με το αλάτι και το κάψιμο του πτώματός του.

Ο Sam φαίνεται να απομακρύνει το πνεύμα του Dirk McGregor από ένα μαθητή Λυκείου ρίχνοντας αλάτι στο χέρι του και καλύπτοντας το στόμα του με αυτό, στο 4×13 After School Special, αν και αυτό δεν το καταστρέφει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και αν το πτώμα καταστραφεί, μερικά απομεινάρια του σωματικού υλικού μπορεί να παραμείνουν και γιαυτό πρέπει να καούν. Τα παραδείγματα αναφέρονται  σε μια αντίκα κούκλα, που περιείχε μερικά από τα μαλλιά της Melanie Merchant στο 1×19 Provenance, την τούφα από τα μαλλιά του Dirk McGregor στο 4×13 After School Special, τα γάντια του PT Sandover, που περιείχαν υπολείμματα του δέρματος στο 4×17 It’s A teriible Life, ή η Isabella, η οποία συνδεόταν με έναν πίνακα ζωγραφικής, που περιείχε το αίμα της.

Εκδικητικά Πνεύματα μπορούν να συνδεθούν με ένα αντικείμενο:

Η Mary Worthington ήταν παγιδευμένη μέσα σε ένα καθρέφτη στο 1×05 Bloody Mary, ο Bobby συνδεόταν με ένα φλασκί για ουίσκι, ο Vance Collins με την ινδιάνικη καρφίτσα του, καθώς και τα οστά του.

Τα Εκδικητικά Πνεύματα μπορούν να αναπαυθούν από τη στιγμή που έχουν πάρει εκδίκηση ή το άκουσαν (όπως ο Peter Sweeney και η Callie).

Εάν ένα Εκδικητικό Πνεύμα παραμένει στη Γη για έναν συγκεκριμένο λόγο, όπως η προστασία ενός συγκεκριμένου προσώπου, όταν ηρεμήσει, μπορεί να προχωρήσει και να αναπαυθεί μόνο του, όπως η Μητέρα του Timmy.

Μερικές φορές ένα αγαπημένο πρόσωπο ενός εκδικητικό πνεύματος μπορεί να του κατευνάσει την οργή και να το ηρεμήσει, όπως στην περίπτωση του Andrew Silver.

Εκδικητικά Πνεύματα στην λαϊκή παράδοση

 Στην εβραϊκή μυθολογία, ένα κακόβουλο πνεύμα, που κατέχει κάποιον είναι γνωστό ως “dybukk”. Θεωρείται ότι είναι η ψυχή ενός νεκρού ατόμου, που μπορεί να έχει καταλάβει το σώμα ενός ζωντανού ατόμου. Συνήθως εγκαταλείπουν τον ζωντανό άνθρωπο, αφού έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους.

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια