Supernatural πλάσματα: Άλφα

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

alpha vampireΟι Άλφα είναι οι πρόγονοι (ή οι πηγές) ορισμένων υπερφυσικών όντων, γνωστά και ως “τα αρχικά τέρατα”. Η Εύα, η μητέρα όλων, είναι η δημιουργός κάθε τέρατος. Για να δημιουργήσει ένα ορισμένο είδος, δημιουργεί ένα τύπο μόλυνσης που αλλάζει ένα ανθρώπινο ον σε αυτό το είδος του τέρατος. Επίσης, αλλάζει η ψυχή του ανθρώπου με αποτέλεσμα να πηγαίνει στο Καθαρτήριο μετά τον θάνατο του, αντί για τον Παράδεισο ή την Κόλαση. Σύμφωνα με τον Κράουλι και τον Ντιν στο 7×22 There Will Be Blood, όλοι οι Άλφα, εκτός από τον βρικόλακα, σκοτώθηκαν από τον Καστιέλ.

Σύμφωνα με την μυθολογία, όλοι οι Άλφα έχουν επικοινωνία με το είδος τους, η οποία επιτρέπει στους Άλφα να τους εντοπίζουν. Για τον βρικόλακα Άλφα, αυτή η σύνδεση επιτρέπει επίσης την επικοινωνία μέσω κοινών οραμάτων ή τηλεπάθεια.

 

Λίστα των Άλφα

Άλφα Αλλαζόμορφος

Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στο 6×02 Two and a Half Men, που έχει συγκεντρώσει ένα πλήθος απογόνων του και παρήγαγε περισσότερα αλλαζόμορφα παιδιά, εμφανιζόμενος σε γυναίκες ως ο σύζυγος τους. Όταν ο Σαμ και ο Ντιν σώζουν ένα από τα παιδιά του, ο Άλφα Αλλαζόμορφος μπαίνει στην ένωση των Κάμπελ και σκοτώνει τον Mark Campbell, ξεπερνώντας πολλά τραύματα από σφαίρες και βέλη με ηρεμιστικό, καθώς και ένα ασημένιο μαχαίρι στην καρδιά. Στη συνέχεια, παίρνει το μωρό από τον Ντιν και φεύγει. Αυτός ο αλλαζόμορφος μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να ρίξει το δέρμα του.

Σε κάποιο σημείο αυτός ο Άλφα ήταν αιχμάλωτος και οδηγήθηκε στη φυλακή τεράτων του Κράουλι και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, πήρε τη μορφή του. Εκείνος πληγώνει τον Άλφα με ένα μαχαίρι ιριδίου και τον απειλεί ότι θα γδάρει τα παιδιά του μπροστά του. Ο Άλφα εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν γνωρίζει τη θέση του Καθαρτηρίου και φαίνεται να αδιαφορεί για την τύχη των παιδιών του, λέγοντας ότι οι αλλαζόμορφοι μπορούν να κάνουν πολλά παιδιά. Απογοητευμένος ο Κράουλι, τον αποκεφαλίζει με ένα μεγάλο μαχαίρι, σκοτώνοντας τον.

 

Άλφα Βρικόλακας

Για τον Άλφα Βρικόλακα πρωτοακούσαμε στο  6×05 Live Free or Twihard, να μιλάει στα μυαλά των “παιδιών” του, προστάζοντας τα να επιτίθενται περισσότερο σε ανθρώπους για να πάρουν περισσότερους βρικόλακες για το στρατό του. Τίποτα δεν ήταν γνωστό για αυτόν, πέρα από το γεγονός μπορεί να περάσει μηνύματα τηλεπαθητικά, σε όλους βρικόλακες και να τους αναισθητοποιήσει.

Στο 6×07 Family Matters, ο Samuel και οι άνθρωποι του, αιχμαλωτίζουν τον Άλφα Βρικόλακα και προσπαθούν να τον ανακρίνουν, αλλά είναι εξαιρετικά ανθεκτικός στον πόνο και δεν τους δίνει καμία πληροφορία. Μετά ο Samuel φεύγει από το δωμάτιο και προσεγγίζεται από τον Ντιν και τον Σαμ, αποκαλύπτοντας τους ότι αν και είναι ο πρώτος βρικόλακας, έχει μια μητέρα. Τους λέει επίσης ότι ο Samuel τον βασανίζει για πληροφορίες σχετικά με το Καθαρτήριο, το οποίο είναι το μέρος που πάνε οι ψυχές των υπερφυσικών πλασμάτων, και το που βρίσκεται.

Λίγο μετά συζήτηση τους, δραπετεύει από το κλουβί του και σχεδόν διαφεύγει, αλλά εμφανίζονται δαίμονες υπό τις διαταγές του Κράουλι και τον παίρνουν. Αποκαλύπτεται ότι ο Samuel δουλεύει για τον Κράουλι, ο οποίος εξακολουθεί να ανακρίνει τον Άλφα σχετικά με τη θέση του Καθαρτηρίου. Κρατείται στη φυλακή τεράτων του Κράουλι, αλλά δραπετεύει πριν ο Καστιέλ σκοτώσει κάθε τέρας μέσα και γίνεται ο μόνος Άλφα εν ζωή.

Κάνει μια συμφωνία με τους Λεβιάθανς να μοιραστούν την ανθρωπότητα και μη γνωρίζοντας ότι τον πρόδωσαν, πανικοβάλλεται όταν οι βρικόλακες του, αρχίζουν να πεθαίνουν αφού φάνε δηλητηριασμένους ανθρώπους. Ειδοποιείται από την Έμιλυ για το γεγονός ότι ο Σαμ και ο Ντιν έρχονται για τον ίδιο, και τους αιχμαλωτίζει. Του εξηγούν ότι χρειάζονται το αίμα του για ένα όπλο που μπορεί να σκοτώσει τους Λεβιάθανς και ότι τον έχουν προδώσει. Ο Άλφα Βρικόλακας αρνείται να τους πιστέψει, μέχρι που ο Edgar του αποκαλύπτει ότι αυτό είναι αλήθεια και προσπαθεί να τον σκοτώσει. Ο Σαμ και ο Ντιν σκοτώνουν τον Edgar και από ευγνωμοσύνη ο Άλφα τους δίνει το αίμα του.

 

Άλφα Λυκάνθρωπος

Ο Άλφα Λυκάνθρωπος αναφέρεται στο 6×08 All Dogs Go to Heaven. Ο Κράουλι εικάζει ότι μια σειρά επιθέσεων υπό το φως της ημέρας, κατά την οποία αφαιρείται η καρδιά του θύματος, είναι δραστηριότητα λυκανθρώπου και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τον Σαμ και τον Ντιν στον Άλφα Λυκάνθρωπο. Ωστόσο, οι επιθέσεις έχουν γίνει από skinwalker.

 

Άλφα Skinwalker

Ο Άλφα Skinwalker αναφέρεται στο 6×08 All Dogs Go to Heaven. Φαίνεται ότι το σχέδιο είναι να πάει ένας αρχηγός μια αγέλης skinwalker σε μια πόλη, για να μαζέψει τους skinwalkers οι οποίοι ζουν με οικογένειες ως κατοικίδια σκυλιά. Με ένα σήμα από τον αρχηγό, οι skinwalkers θα στραφούν ενάντια στις οικογένειες, αυξάνοντας με εκθετικό ρυθμό τη στρατολόγηση skinwalkers.

 

Άλφα Τζίνι

Ο Άλφα Τζίνι αναφέρεται στο 6×10 Caged Heat. Ο Κράουλι μπαίνει στο κελί ενός Τζίνι που αιχμαλώτισε ο Samuel, τη Brigitta, και τη ρωτάει αν είναι έτοιμη να του πει τα πάντα για τον μπαμπά της.

 

Άλφα Σκουλήκι Khan

Το Σκουλήκι Khan ήταν ένα τέρας που δημιουργήθηκε πρόσφατα από την Εύα αφού βγήκε από το Καθαρτήριο, και ως εκ τούτου είναι το πρώτο του είδους του. Αν και μοιάζει με διασταύρωση ανάμεσα σε ένα απλό γυμνοσάλιαγκα και μια σαρανταποδαρούσα, είναι ένα ευφυές παράσιτο που μπορεί να εισέλθει στο αυτί ενός ατόμου και να πάρει τον έλεγχο των πράξεών του, καθώς και να έχει πρόσβαση στις αναμνήσεις του. Αφού αφήσει το σώμα του ξενιστή, υπάρχει μια μαύρη, κολλώδης ουσία, στο αυτί του ατόμου.

 

Άλφα Jefferson Starships

Ο Ryan Silver ήταν ο Άλφα Jefferson Starship, ένα υβριδικό τέρας φτιαγμένο από την Εύα ως μη ανιχνεύσιμο και “τέλειο”. Αφού άλλαξε τον αδελφό και τον θείο του, ολόκληρη η φυλή σκοτώθηκε από τους δαίμονες του Κράουλι.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Περισσότερα Άρθρα