Supernatural Πλάσματα: Αρχάγγελος Μιχαήλ {UPDATED}

9
2507

ArchangelMichaelΌλα όσα έχουμε μάθει για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ από το Supernatural.

Ο Θεός δημιούργησε τον Μιχαήλ, τον πρώτο Αρχάγγελο, τον παλαιότερο από τα 4 αδέρφια: Εωσφόρο, Ραφαήλ, Γαβριήλ.

Μετά τη δημιουργία του Παραδείσου, υπήρξαν οι άγγελοι, η Γη και οι άνθρωποι, και ο Θεός διέταξε όλα τα ουράνια όντα να υποκλιθούν στο ανθρώπινο γένος ζητώντας τους να αγαπούν τους ανθρώπους περισσότερο και από τον Ίδιο. Ο Εωσφόρος αμφισβήτησε αυτή τη διαταγή, επιμένοντας ότι είναι πλάσματα ελαττωματικά και φονικά. Ο Εωσφόρος ζήτησε από τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον Μιχαήλ, την υποστήριξή του αλλά αυτός αρνήθηκε να τον βοηθήσει. Κάποια στιγμή ο Θεός έφυγε από τον Παράδεισο.  Ο Μιχαήλ ανέλαβε την διοίκηση των αγγέλων και στη συνέχεια “έτρεχε” τα ζητήματα σε Παράδεισο και Γη.

Όταν οι Δαίμονες άρχισαν να κάνουν σχέδια για την ελευθέρωση του Εωσφόρου, ο Μιχαήλ αποφάσισε να σπάσουν οι σφραγίδες και να ελευθερωθεί ο Εωσφόρος από τα δεσμά του. Αυτός και ένα γκρουπ άλλων αγγέλων, συμπεριλαμβανομένων των Ραφαήλ και Ζαχαρία, ήθελαν να έρθει η Αποκάλυψη ώστε να μονομαχήσει με τον Εωσφόρο. Ο Μιχαήλ περίμενε ότι θα νικήσει, ώστε να υπάρχει παράδεισος στη Γη. Λιγότεροι άγγελοι, όπως ο Καστιήλ, δεν ήταν μυημένοι στο σχέδιο και προσπαθούσαν να πολεμήσουν ενάντια στην απελευθέρωση του Διαβόλου.

Ο Εωσφόρος τελικά απελευθερώθηκε. Για να τον αντιμετωπίσουν, ο Μιχαήλ χρειαζόταν το πραγματικό του δοχείο, τον Dean Winchester. Δόθηκαν εντολές στον Ζαχαρία ώστε να πάρει την άδεια από τον Ντιν και να μπει στο σώμα του. Προς πικρία τους, ο Ντιν αρνιότανε σταθερά και ο Μιχαήλ αφέθηκε να δράσει μέσω αντιπροσώπων του. Αποφάσισε στη συνέχεια, να μιλήσει προσωπικά στον Ντιν, όταν τα αδέρφια Winchesters πήγαν πίσω στο χρόνο στο 1978 και χρησιμοποίησε τον John Winchester ως προσωρινό δοχείο.

SamLuciferCage fallΜε τον καιρό, η αποφασιστικότητα του Ντιν αποδυναμώθηκε και ενώ ήταν έτοιμος να δώσει την συγκατάθεσή του, οι Άγγελοι ανέστησαν τον τρίτο αδερφό Winchester, τον Adam Milligan, ώστε να εκπληρωθεί η αποστολή του πραγματικού δοχείου του Μιχαήλ. Όλο αυτό ήταν ένα τέχνασμα ώστε να ενδώσει ο Ντιν, αλλά ο Ντιν σκοτώνει τον Ζαχαρία αναγκάζοντας τον Μιχαήλ να πάρει το σώμα του Άνταμ. Ο Μιχαήλ συναντά τον Εωσφόρο, ο οποίος μπήκε στο σώμα του Sam Winchester, σε επιλεγμένο πεδίο. Ο Σαμ στο τέλος ανακτά το σώμα του και πέφτει ο ίδιος μέσα στο κλουβί, τραβώντας τους Άνταμ, Εωσφόρο και Μιχαήλ.

Προσωπικότητα

Ο Μιχαήλ πιστεύει ότι είναι καλός και πιστός γιος στον πατέρα του, και αυτό έχει περισσότερη σημασία για τον ίδιο. Ομολογεί την αγάπη του προς τον Εωσφόρο, τον νεότερο αδερφό του, αλλά επιμένει ότι υπηρετεί τον πατέρα του για να καταστρέψει τον αδερφό του. Θεωρεί τον εαυτό του  μεγαλόψυχο, όταν υπόσχεται στον Ντιν όταν θα τον αφήσει όπως ήταν όταν τελειώσει μαζί του.

Η επιμονή του ότι οι πράξεις του υπηρετούν τον Θεό δεν είναι εντελώς σωστή, διότι κατηγορεί τον Εωσφόρο για τον χαμό του πατέρα τους και είναι θυμωμένος μαζί του. Θυμώνει πολύ με όποιον έρχεται σε επαφή με το πεπρωμένο του, όπως με την Άννα και τον Ντιν, και ξανά με  τον Εωσφόρο, όταν προτείνει να μην γίνει η μάχη. Παρ’ όλα αυτά σκέφτεται να αποφύγει το δικό του πεπρωμένο για μια στιγμή. Έχει μια πεισματική επιμονή για την εκπλήρωση της ιστορίας όπως έχει γραφτεί και αυτό τον οδηγεί φυλακισμένο στο κλουβί.

Δυνάμεις

 • Μπορεί να αποτεφρώσει έναν άγγελο μικρότερου βεληνεκούς με ένα άγγιγμα.
 • Μπορεί να επαναφέρει έναν νεκρό και να επουλώσει πληγές.
 • Εικάζεται όπως και ο Εωσφόρος, ότι μπορεί να υπερ-νικήσει παγανιστικούς θεούς και μικρότερου βεληνεκούς αγγέλους χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
 • Προκαλεί κώφωση, τύφλωση και θάνατο με την αληθινή του μορφή.
 • Εξαφανίζει αγγέλους με το χτύπημα των δαχτύλων του.
 • Μπορεί να τηλεμεταφέρει τον εαυτό του ή ομάδα ανθρώπων.
 • Μπορεί να ταξιδεύει στο χρόνο και να μεταφέρει κι άλλους στο χρόνο.
 • Διαγράφει μνήμη ενός ανθρώπου.

Αδυναμίες

 • Η ιερή φωτιά μπορεί να εξαφανίσει τον Μιχαήλ προσωρινά.
 • Ένα αρχαγγελικό σπαθί μπορεί να σκοτώσει τον Μιχαήλ.
 • Άλλοι αρχάγγελοι ίσως μπορούν να τον βλάψουν.
 • Αν έχει αδυναμία όπως οι άλλοι άγγελοι μπορεί να περιοριστεί με αγιασμένο λάδι, και να μείνει εκτός χώρου με ενοχιακά σύμβολα.
 • Ο Εωσφόρος και πιθανόν κι άλλοι Αρχάγγελοι, μπορούν να τον σκοτώσουν.

Ο Μιχαήλ στον Κόσμο της Αποκάλυψης

Καθώς πραγματοποιείται η Αποκάλυψη, ο Μιχαήλ έχει αναδειχθεί νικητής, αφού σκότωσε τον Εωσφόρο κάποια στιγμή στο παρελθόν πάνω στο Abilene, στο Τέξας. Έχοντας κατακτήσει τη Γη, ο Μιχαήλ δεν έχει φέρει τον παράδεισο στη γη αλλά συνέχισε να διεξάγει διάφορες μάχες και πολέμους εναντίον των ανθρώπων και των δαιμόνων, που μαστίζουν τον πλανήτη και τον  μετατρέπουν σε μια μετα-αποκαλυπτικό ερημιά.

Χαρακτηριστικά

Έχοντας καταλάβει έναν άγνωστο άνδρα, ο Μιχαήλ εμφανίζεται με μια σκούρα καμπαρντίνα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Εωσφόρου, είναι πιο ισχυρός από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που γνωρίζουμε, και πιο αδίστακτος επιθυμώντας την κυριαρχία του και στη Γη.

Μαθαίνουμε σταδιακά ότι ο Μιχαήλ της Αποκάλυψης αποφασίζει να εισβάλει και να φέρει σαρωτικές αλλαγές στον κόσμο των ανθρώπων αφού πληροφορείται στοιχεία για αυτόν “διαβάζοντας” το μυαλό του Εωσφόρου. Για το σκοπό αυτό, έχει υπό τις διαταγές του τον Κέβιν της Αποκάλυψης για να χρησιμοποιήσει ένα ξόρκι από την αγγελική πλάκα, που απαιτεί την αρχαγγελική χάρη με σκοπό να ανοίξει μια πύλη μεταξύ των δύο κόσμων. Θα καταφέρει να ανοίξει την συγκεκριμένη πύλη αλλά μέσα από αυτή θα μπορέσει να διαφύγει μόνο ο Εωσφόρος, που πληροφορεί τον Castiel για τις προθέσεις του μετα-αποκαλυπτικού αδερφού του.

Αλλά και ο Τζακ θα καταλήξει αιχμάλωτος του μετα-αποκαλυπτικού Μιχαήλ στην προσπάθειά του να σώσει την Mary Winchester, που είναι εγκλωβισμένη στον Κόσμο της Αποκάλυψης. Επιδίωξή του είναι να χρησιμοποιήσει τον Τζακ για να ανοίξει μια τέτοια πύλη, που να μπορεί να περάσει από εκεί όλο το στρατό του. Αφού ο Τζακ καταφέρνει να δραπετεύσει με την Mary, έρχονται αντιμέτωποι με τον Ζαχαρία τον οποίο και σκοτώνουν, ενώ ο Τζακ δείχνει αποφασισμένος να εξοντώσει τον Μιχαήλ διασώζοντας τους ανθρώπους του μετα-αποκαλυπτικού κόσμου.

Με τον Τζακ να κερδίζει όλο και περισσότερες νίκες ενάντια στον στρατό από τους αγγέλους του, ο Μιχαήλ αποφασίζει να οργανώσει ένα νέο σχέδιο για να αποπροσανατολίσει το Νεφελίμ. Στο πλαίσιο αυτό, εγκαταλείπει το οχυρό του, αφήνοντας τον Κέβιν πίσω με μία απαίτηση: να έχει τελειοποιήσει το ξόρκι, που είναι απαραίτητο ώστε αυτός να μεταβεί στη γη. Ο Κέβιν χρησιμοποιεί στη συνέχεια τον εαυτό του ως μια βόμβα αυτοκτονίας σαν μήνυμα από τον Μιχαήλ.

Όταν οι Winchesters επέστρεψαν στην εναλλακτική πραγματικότητα της Αποκάλυψης για να διασώσουν την Mary και τον Τζακ, ο  Μιχαήλ ανακαλύπτει τη θέση της πύλης σε μια προσπάθεια να τους ακολουθήσει στη γη. Έκπληκτος έρχεται αντιμέτωπος με τον Εωσφόρο και τον Γαβριήλ, τον οποίο δεν διστάζει να σκοτώσει. Με την πύλη κλειστή πια, ο Μιχαήλ κάνει μια συμφωνία με τον Εωσφόρο να την ανοίξουν ξανά και να ταξιδέψουν μέσα από αυτή, έτσι ώστε ο Εωσφόρος να μπορέσει να ξανασυναντήσει τον γιο του και ο Μιχαήλ να κυριαρχήσει στη γη και όχι μόνο.

Κατά την άφιξη του στη γη, ο Μιχαήλ της Αποκάλυψης επιτίθεται στο Καταφύγιο των Winchester, σε μια προσπάθεια να τους βγάλει από τη μέση. Η επίθεση αποτυγχάνει όταν ο Τζακ εμφανίζεται και τον τραυματίζει σοβαρά. Ωστόσο, ο Τζακ δεν καταφέρνει να τον εξοντώσει ολοκληρωτικά αφού διακόπτεται από την παρουσία του Εωσφόρου με τον οποίο θα αναμετρηθεί μέσα από έναν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό διάλογο, όπου φανερώνεται το αληθινό πρόσωπο του πατέρα του. Ο Εωσφόρος καταφέρνει με ύπουλο τρόπο να απορροφήσει την χάρη του Τζακ αφήνοντας τον αδύναμο, ενώ ο Μιχαήλ δεν είναι αρκετά ισχυρός για να τον εμποδίσει πια.

Έχοντας τώρα να αντιμετωπίσουν έναν κοινό εχθρό, ο Μιχαήλ και ο Dean κάνουν μια συμφωνία, σύμφωνα με την οποία, ο Dean θα γίνει το δοχείο του Μιχαήλ, αλλά ο Μιχαήλ θα επιτρέψει στον Dean να διατηρήσει τον έλεγχο του εαυτού του, ενώ παράλληλα θα αντλήσει τις δυνάμεις του Αρχαγγέλου για να νικήσει τον Εωσφόρο. Με τη βοήθεια του Μιχαήλ, ο Dean πράγματι σκοτώνει τον Εωσφόρο αλλά στη συνέχεια ο Μιχαήλ της Αποκάλυψης καταπατά τη συμφωνία και αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του σώματος και του μυαλού του Dean.

Αρχικά, ο Μιχαήλ της Αποκάλυψης επιτρέπει στον Ντην να χρησιμοποιήσει αρκετές από τις δυνάμεις του, όπως την ικανότητα να τηλεμεταφέρεται, να είναι ανίκητος, να πετάει.

Στο πρώτο επεισόδιο του 14ου κύκλου (Stranger in a Strange Land) ο Ντην – Μιχαήλ τριγυρνά σε διάφορα μέρη στη γη συναντώντας ανθρώπους (πνευματικούς ηγέτες, άγιους ανθρώπους, δολοφόνους) και αναζητά τα βαθύτερα κίνητρα δράσης τους  και τις επιθυμίες τους.

Απογοητευμένος από τους ανθρώπους στρέφεται στους αγγέλους (δεν έχουν απομείνει και πολλοί) αλλά και στους δαίμονες αλλά οι απαντήσεις τους δεν φαίνεται να τον ικανοποιούν. Τέλος, συνεχίζει την μυστηριώδη αναζήτησή του στα τέρατα, όπου  θα λάβει μια ειλικρινή -σύμφωνα με αυτόν- απάντηση από έναν βρικόλακα, στον οποίο υπόσχεται συνεργασία.

Ο Μιχαήλ διέθετε την ικανότητα να βλέπει μέσα από τα μάτια του Ντην, ακόμη και όταν δεν κατείχε το σώμα του προκαλώντας ζαλάδες και πονοκεφάλους στον πρωτότοκο γιο του Τζον. Ακόμα και όταν ήταν φυλακισμένος μέσα στο μυαλό του Ντην και αποκομμένος από κάθε επαφή με τα τέρατα του, ο Μιχαήλ εμφανίστηκε να γνωρίζει τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω του, όπως και για το σχέδιο του Ντην να τον αιχμαλωτίσει για πάντα στο κουτί του Μάλακ.

Μετά την σύλληψη του από τους Γουίντσεστερς, που τον οδήγησαν στο Καταφύγιο, κατέλαβε το σώμα της Ροβίνας για λίγο αφού απελευθερώθηκε από το μυαλό του Ντην αλλά τελικά θα εξοντωθεί από τον Τζακ.

Δυνάμεις και ικανότητες

Έλεγχος του νου.

Υπερδυνάμεις, ξεπερνά ακόμα και τον Εωσφόρο.

Ικανότητα να πετάει.

Διορατικότητα: μπορούσε να καταλάβει ότι ο Εωσφόρος προερχόταν από έναν άλλο κόσμο όταν τον συνάντησε στον κόσμο της Αποκάλυψης.

Τηλεμεταφορά.

Τηλεκίνηση: μπορεί να κινεί αντικείμενα χρησιμοποιώντας το μυαλό του.

Βιοκίνηση: έχει την ικανότητα να αφιαρεί τον αέρα από τους πνεύμονες, να προκαλεί τύφλωση ή σωματικό πόνο στους άλλους με μια μόνο χειρονομία. Ωστόσο, ο ίδιος φάνηκε να χρειάζεται  συγκέντρωση για να διατηρήσει αυτές τις ικανότητες, καθώς, όταν ο Jack τον αντιμετώπισε στο επεισόδιο 14×14 Ouroboros, έχασε τις δυνάμεις του.

Αδυναμίες

Αρχαγγελική Λεπίδα.

Νεφελίμ.

Χειροπέδες αγγέλων: για να αποδυναμωθεί ο Μιχαήλ, όταν κατείχε το σώμα του Ντην χρησιμοποιήθηκαν συγκεκριμένες χειροπέδες στις οποίες είχε εφαρμόσει ο Μπόμπυ παλιότερα ένα ξόρκι.

Ιερή Φωτιά: έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό όπλο εναντίον του Μιχαήλ αφού μπορεί να τον αιχμαλωτίσει αφαιρώντας την ικανότητά του να μπορέσει να την διασχίσει. Μια μολότοφ με ιερή μολότοφ προκάλεσε στον Μιχαήλ πολύ μεγάλο πόνο. Ωστόσο, γρήγορα κατάφερε να σβήσει τη φωτιά και να παραμείνει σώος και αβλαβής.

Το Δόρυ Της Κάια: η ενέργεια που ακτινοβολείται από το δόρυ της Κάια ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να τραυματίσει τον Μιχαήλ προκαλώντας μια μόνιμη ουλή στο ανθρώπινο δοχείο του, τον Ντην.

Το Κουτί του Μάλακ: πρόκειται για ένα φέρετρο ασφαλείας, όπου μπορεί να φυλακίσει αρχαγγέλους. Σύμφωνα με ένα βιβλίο από την Βιβλιοθήκη του Θανάτου, το κουτί αυτό ήταν ο μόνος τρόπος για να αιχμαλωτιστεί ο Μιχαήλ εμποδίζοντάς τον να καταστρέψει τον κόσμο.

Ισχυρά ανθρώπινα δοχεία: σε μερικές περιπτώσεις, ένα δυνατό ανθρώπινο δοχείο έχει αποδειχθεί ικανό να εξουδετερώνει την κατοχή αρχαγγέλου και να αναλαμβάνει τον έλεγχο για κάποιο χρονικό διάστημα ή ακόμα και να παγιδεύει στο μυαλό του τον αρχάγγελο όπως έκανε ο Ντην με τον μετα-αποκαλυπτικό Μιχαήλ στον 14ο κύκλο.

Ο Μιχαήλ σε λαϊκές παραδόσεις

Ο Μιχαήλ είναι ένας αρχάγγελος σε παραδόσεις Χριστιανικές, Ισλαμικές και Ιουδαϊκές. Είναι γνωστός ως αρχηγός των στρατευμάτων του Θεού εναντίον του Εωσφόρου.

michaels kills lucifer paintingΌταν ο Ζαχαρίας λέει στον Ντιν ότι το πεπρωμένο του είναι να σκοτώσει τον Εωσφόρο, βρίσκεται μπροστά από έναν πίνακα ζωγραφικής με τον Μιχαήλ να σκοτώνει τον Εωσφόρο. Ο πίνακας ονομάζεται “Saint Michel terrassant le Dragon” και είναι του 15ου αιώνα από τον Josse Lieferinxe. Η γιορτή του Αρχάγγελου Μιχαήλ γιορτάζεται παραδοσιακά στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα γενεθλίων του Adam Milligan.

Subscribe
Notify of
guest

9 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
moffat124589076
moffat124589076
16 July 2014 18:06

Ορέστη στις δυνάμεις του:
Μπορεί επίσης να καταστρέψει αγγέλους,ανθρώπους ή δαίμονες,παγανιστικους Θεούς κ.α. με το χτύπημα των δακτύλων του οπως το έπραξε ο Διάβολος στον Κας στο φινάλε της 5ης σεζόν και ο Κας στον Ραφαήλ στο φινάλε της 6ης σεζόν.Φαντάζομαι πως ο Μιχαήλ δεν έχει νευράκια και γι’ αυτό απλα εξαφανιζει αγγέλους με το χτύπημα των δακτύλων του, αν και στο Swan Song πρέπει να τα πήρε στο κρανίο με την αυθαδεια του Κας “κωλοποπέ” και τη μολότωφ ιερής φωτιάς και αν γυριζε νωρίτερα ή θα τον σάπιζε στο ξύλο με το ξυλικι του λουσι στον ντην να φαντάζει προπόνηση ή θα έπρατε το ιδιο μ’ αυτο που επραξε ο αδερφος του.
υ.γ.1.Οσπου να βγουν νέα spoiler για τη 10η, πως νομίζεις θα αντιδρούσε ο Μιχαήλ στο άκουσμα πως:
α. πέθανε ο ραφαήλ, β. εκπτωτοι άγγελοι στη Γη. γ. πέθανε ο Ντην το πραγματικό του δοχείο.
υ.γ.2 Παρόλο τις εμμονες του και τα λάθη του αποπνεει τεράστιο σεβασμο ο ατιμος και αμα έχει κουστουμι τον Τζον (νέο ή και μελλοντικα τον Τζέφρι Ντιν Μοργκαν ή ακόμα καλύτερα τον Ντην ) δεν γινεται να μην τον πας.
υ.γ.3 Εωσφόρος με ηθοποιο Μαρκ Πελεγκρινο, Μιχαήλ με Τζον κουστούμι, Θάνατος με ηθοποιο Τζουλιαν Ρίγκινγκ και ίσως Θεος με τον Κρίστοφερ Λη ή τον Μοργκαν Φρήμαν είναι απλα η δικη μας DREAM TEAM!!!

Sawyer Orestis
16 July 2014 21:13

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πόσο θα έκανε καλό στη σειρά ένα πισωγύρισμα..

Amalia
Amalia
17 July 2014 00:04
Reply to  Sawyer Orestis

Ανάλογα το πισωγύρισμα. Δεν θα με χάλαγε ας πούμε να έχουμε ένα κλείσιμο στην ιστορία του Άνταμ – καλώς ή κακώς τον εισήγαγαν (κακώς για μένα) τουλάχιστον ας του δώσουν ένα ικανοποιητικό τέλος. Ή δεν θα με χάλαγε να δούμε τι έγινε με τη Μέρι (αφού είχε κάνει συμφωνία δεν θα έπρεπε να είναι στην Κόλαση;)

Sawyer Orestis
17 July 2014 02:38
Reply to  Amalia

Η Μαίρη δεν έκανε συμφωνία για την ψυχή της. Η συμφωνία ήταν να ρθει να πάρει κάτι ο Azazel. Οπότε αφού δεν πούλησε την ψυχή της είναι Παράδεισο. Άσε που την έχουμε δει και στην 1η σεζόν ως φάντασμα

Amalia
Amalia
17 July 2014 07:37
Reply to  Sawyer Orestis

Χμμ… Θεωρούσα δεδομένο οτι όποιος κάνει συμφωνία χάνει και την ψυχή του αυτοματα, αλλά σαν να έχεις δίκιο τώρα που το σκέφτομαι… Αν ήταν στην Κόλαση δεν θα την είχαμε δει ως φάντασμα…

Οκ, άκυρη η Μέρι για το πισωγύρισμα, για τον Άνταμ όμως δεν ακούω κουβέντα! 😛

Sawyer Orestis
17 July 2014 12:32
Reply to  Amalia

Να πω την πικρή μου αλήθεια ποτέ δεν μου άρεσε ο Άνταμ 😛

Αλλά δεν ξέρω αν το πάνε ξανά στην Αποκάλυψη ή όχι. Από την μία λέω ναι από την άλλη όχι! χαχαχαχα 😀

Amalia
Amalia
17 July 2014 16:40
Reply to  Sawyer Orestis

Ούτε εμένα μου άρεσε ο Άνταμ! Ήταν πολύ κακή σεναριακή κίνηση. Αλλά απο τη στιγμή που εισάγεις έναν χαρακτηρα, πρέπει να του συμπεριφερθείς καλά κι όχι να κάνει μπαμ οτι τον εισήγαγες μονο και μόνο για να τον σκοτώσεις! (Ότι δλδ έκαναν σε Μπένι και Γκαντρίλ)

Sawyer Orestis
17 July 2014 16:59
Reply to  Amalia

Τους αρέσει να μας ταλαιπωρούν ψυχολογικά σε αυτή τη σειρά 😛

Amalia
Amalia
17 July 2014 17:26
Reply to  Sawyer Orestis

Χρόνια τώρα! 😛 Αλλά κι εμείς μαζόχες απο τους λίγους έτσι;