Supernatural Πλάσματα: Ασμοδαίος (Asmodeus) {UPDATED}

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Ο Ασμοδαίος, κάποτε, κατά τη διάρκεια της αιώνιας υποταγής και προσφοράς υπηρεσιών προς τον Εωσφόρο, προσπάθησε να απελευθερώσει τα Σεντίμ και επιδίωξε τη χρήση τους στην υπηρεσία του Αρχάγγελου. Ωστόσο, λόγω της σκοτεινής φύσης των Σεντίμ, ο Εωσφόρος τα φοβόταν και τα κράτησε κλειδωμένα μακριά. Εξαιτίας της απογοήτευσης, που προκάλεσε ο Ασμοδαίος στον Εωσφόρο, ο Αρχάγελλος του χάραξε μόνιμα σημάδια στο  πρόσωπο. Μέσα από αυτόν τον πόνο και την ταπείνωση, ο Ασμοδαίος ομολόγησε το αιώνιο δέσιμό του με τον Εωσφόρο και έγινε διοικητής του.

Χαρακτηριστικά

Ο Ασμοδαίος εμφανίζεται με κιτρινόχρωμα μάτια και χωρίς ορατούς μαθητές. Ντυμένος στα λευκά, διαθέτει μια καλά καλλωπισμένη γενειάδα και μια νότια προφορά, ενώ έχει δύο σημάδια γύρω από το αριστερό του μάτι, “δώρο” από τον Εωσφόρο. Κάποτε, μαζί με τα αδέλφια του Ράμιελ και Ντέιγκον, άφησε τις μηχανορραφίες της Κόλασης πίσω για να ζήσει ήσυχα πάνω στη Γη.

Σύμφωνα με τον Ράμιελ, ο Ασμοδαίος ασχολήθηκε με διάφορα “χόμπι”, που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Ενώ η ικανότητά του να νικήσει πολλούς δαίμονες μαζί, η επιθυμία του να εξουσιάζει τα Σεντίμ και η ικανότητα του να εξουδετερώσει τον αποδυναμωμένο Εωσφόρο και τον πρόσφατα αναστημένο Κάστιελ υποδεικνύουν ότι θα μπορούσε να είναι ο πιο ισχυρός από τους τέσσερις Πρίγκιπες της Κόλασης. Ο Εωσφόρος αποκαλύπτει στον Castiel ότι ο Ασμοδαίος ήταν το πιο αδύναμο δημιούργημά του και δεν γνώριζε με ποιο τρόπο έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να αλλάζει μορφές μεταξύ άλλων ικανοτήτων, υποστηρίζοντας ότι δεν τις έχει δώσει σ ‘αυτόν. Αργότερα αποκαλύπτεται ότι ο νέος βασιλιάς της κόλασης απέκτησε τις πρωτόγνωρες ικανότητές του με την εξαγωγή χάριτος από τον αρχάγγελο Γαβριήλ, τον οποίο είχε φυλακιστεί στο άσυλο Νίντχαμ εγχέοντας την στον εαυτό του.

Δυνάμεις και Ικανότητες

Αδυναμίες

Το Colt: είναι ικανό να σκοτώσει τους Πρίγκιπες της Κόλασης.

Νεφελίμ: όταν ο Τζακ γύρισε προς τον Ασμοδαίο, εκείνος διέφυγε για να αποφύγει την οργή του προσώπου του Τζακ. Ο Τζακ ήταν επίσης σε θέση να ενδυναμώσει τον Κάστιελ ώστε να  σκοτώσει την αδελφή του Ασμοδαίου, Ντέιγκον.

Η Λόγχη του Μιχαήλ.

Ο Ασμοδαίος στην λαϊκή παράδοση

Ο Ασμοδαίος είναι γνωστός ως ο βασιλιάς των δαιμόνων / των Σεντίμ και ως ένας από τους επτά Πρίγκιπες της Κόλασης σύμφωνα με την ταξινόμηση των δαιμόνων του Binsfeld, όπου θεωρείται ο δαίμονας της λαγνείας, σύμφωνα με τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα