Supernatural Πλάσματα: Banshee

Must Try

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

supernatural keep grinding season 11 banshee

H Banshee (εναλλακτικά Banshi ή Benshee) είναι ένα πλάσμα της βορειοευρωπαϊκής μυθολογίας, από Σκωτία και Ιρλανδία. Είναι πνεύμα, ένας γυναικείος οιωνός θανάτου που εκδηλώνεται με θρήνο ως προαναγγελία κάποιου επικείμενου θανάτου. Η λέξη προέρχεται από την παλιά Ιρλανδέζικη Bean Sidhe, μια γυναίκα από την σωρό χώματος μια νεράιδας αλλά μεταφράζεται από διαφορετικούς μελετητές με διαφορετικούς τρόπους, όπως Γυναίκα Νεράιδα, Άγγελος Θανάτου, Κυρία Θανάτου, Γυναίκα της Γαλήνης, Λευκή Κυρία του Θρήνου, Νύμφη του Αέρα, Πνεύμα του Αέρα και άλλα.

Πολλοί άνθρωποι την έχουν περιγράψει ως έναν τρομερό θρήνο, ο οποίος προβλέπει τον θάνατο, και ορισμένες οικογένειες πίστευαν παραδοσιακά ότι τους ακολουθούσε μια Banshee. Η λέξη ορισμένες φορές χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει ένα είδος δαίμονα, αλλά στις βόρειες λαογραφίες οι  Banshees είναι πάντα καλοπροαίρετες.

Ο θρύλος θέλει την Banshee να είναι στην πραγματικότητα μια ασώματη ψυχή, είτε κάποιου που στη ζωή ήταν πολύ δεμένος με την οικογένεια είτε κάποιου που την μισούσε. Οπότε αν αγαπά αυτούς που την καλούν, ο θρήνος είναι μαλακός, τρυφερός, καταπραϋντικός που προορίζεται είτε να δώσει μια προειδοποίηση της εγγύτητας του θανάτου ή να καθησυχάσει τους καταδικασμένους ή να παρηγορήσει τους επιζώντες. Αλλά αν η Banshee κατά τη διάρκεια της ζωής της ήταν εχθρός της οικογένειας, ο θρήνος είναι περισσότερο σαν κραυγή ενός διαβολικού φαντάσματος, ένα δαιμονικό ουρλιαχτό.

Η μοναδική Banshee που έχει εμφανιστεί στο Supernatural (αν και έχουν αναφερθεί κι άλλες φορές αυτά τα πλάσματα στη σειρά) σκότωνε όσους ήταν ευάλωτοι (σωματικά ή ψυχολογικά) και τρέφονταν με το μυαλό τους.

Αδυναμίες

  • Χρυσός – Για να σκοτωθεί μια Banshee αρκεί να πληγωθεί από ένα χρυσό μαχαίρι.
  • Παγίδα – Ένα μαγικό σύμβολο triquetra στο οποίο βάλει ο κυνηγός το αίμα του όταν η Banshee είναι κοντά, μπορεί να παγιδεύσει το πλάσμα. Η παγίδα λειτουργεί και για ανθρώπους.

11x11 - Into the Mystic mildred harper


Η Banshee έχει αναφερθεί και στα tie-in βιβλία του Supernatural:

Bobby Singer’s Guide to Hunting: The Banshee of Ashland

Κάτω από το φωτεινό μάτι του φεγγαριού/
Μια γυναίκα απαλά τραγουδά/
Μια προειδοποίηση σε κατοίκους/
Στην Γη αυτών που δεν είναι ακόμα νεκροί/
Λάβετε υπόψη τη φωνή της/
Ή σηκώστε το σίδερό σας/

John’s Journal: The Banshee

Οι Banshees είναι οιωνοί θανάτου, αλλά μπορεί να βλάψουν κιόλας. Ο Τζον τις περιγράφει ως λευκοφορεμένες σε φόρεμα ταφής ή σεντονιού και έρχονται με την μορφή μιας όμορφης γυναίκας, μιας παρθένας ή μιας γριάς. Αυτά τα στάδια ανταποκρίνονται στα στάδια της γυναικείας φύσης (ο John πιστεύει ότι έχει να κάνει με την ηλικία αυτού που πρόκειται να πεθάνει.) Τα πλάσματα αυτά μπορεί να τα δεις σε ποτάμια, να πλένουν ματωμένα ρούχα.

Το Black Annis (μπλε πρόσωπο, ένα μάτι, σαν δαίμονας και νύχια) λένε ότι κρύβεται σε μια βελανιδιά και ήταν κανίβαλος που προτιμούσε παιδιά. Η Baba Yaga (η ρώσικη εκδοχή της Banshee) ζει βαθιά μέσα στο δάσος σε ένα μαγικό καπέλο. Ενώ η Baba Yaga επίσης τρώει παιδιά, λέγεται ότι είναι πηγή μαγικής βοήθειας.

Βιβλία

Στο βιβλίο του SupernaturalNevermore, ενώ λύνονταν η υπόθεση του Edgar Allen Poe, τα αδέρφια αντιμετώπισαν ένα Banshee για κάποιους φίλους του Ας. Όμως, δεν ήθελε εκδίκηση, ήθελε δικαιοσύνη. Οπότε ο Σαμ και ο Ντιν την άφησαν να αναπαυθεί αφού ο δολοφόνος ομολόγησε στους μπάτσους.

Bean SidheΟι Banshees στις λαϊκές παραδόσεις

Η πιο διάσημη ιστορία banshee είναι από το παραμύθι των Hänsel και Gretel, όπου 2 παιδιά περπατούν στο δάσος και εμφανίζεται μια γριά που θέλει να τα φάει.

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This