Supernatural Πλάσματα: Κάιν (Cain), ο Ιππότης της Κόλασης

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

(Κάιν) “Ο Άβελ δεν μιλούσε με τον Θεό. Μιλούσε με τον Εωσφόρο. Ο Εωσφόρος επρόκειτο να κάνει τον αδελφό μου το κατοικίδιο του, δεν άντεχα να παρακολουθώ  να τον διαφθείρει, γι ‘αυτό του πρόσφερα μια συμφωνία – την ψυχή του Άβελ στον Ουρανό για την δική μου ψυχή στην Κόλαση. Ο Εωσφόρος το δέχτηκε … με τον όρο να ήμουν εγώ αυτός που θα έστελνε τον Άβελ στον Ουρανό. Έτσι, τον σκότωσα. Έγινα ένας στρατιώτης της κόλασης, ένας Ιππότης.”

 Cain, 9×11 First Born

 Ο Κάιν ήταν ο πρωτότοκος γιος του Αδάμ και της Εύας. Όταν ο Εωσφόρος προσπάθησε να διαφθείρει τον νεότερο αδερφό του Κάιν, τον Άβελ, ο Κάιν έκανε μια συμφωνία, έτσι ώστε η ψυχή του Άβελ να πάει στον Παράδεισο και με αντάλλαγμα η δική του ψυχή να πήγαινε στην Κόλαση. Ο Εωσφόρος συμφώνησε με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος ο Κάιν θα σκότωνε τον Άβελ. Ο Κάιν το έκανε αυτό με τη γνάθο ενός γαϊδάρου, η οποία έγινε η Πρώτη Λεπίδα. Ο Εωσφόρος χάραξε στον Κάιν το Σημάδι του Κάιν, που έδωσε στην Πρώτη Λεπίδα την ισχύ της, και όταν ο Κάιν προσπάθησε να αυτοκτονήσει παρά να ζήσει ως δολοφόνος, το Σημάδι τον ανέστησε και τον μετέτρεψε σε Ιππότη της Κόλασης, τον πρώτο Ιππότη της Κόλασης, τον πρώτο Alpha.  Αργότερα ο Κάιν ξεκίνησε να δημιουργεί, να εκπαιδεύει  και να οδηγεί και άλλους Ιππότες να σπείρουν τον όλεθρο στη Γη.

Ο Κάιν επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, επιδίωξε να δημιουργήσει μια κάποια στενή σχέση με την Ιππότη της Κόλασης Abaddon.

Τελικά, ο Κάιν ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε μια γυναίκα με το όνομα Colette. Τον συγχώρεσε για τις θηριωδίες του στο παρελθόν, ζητώντας μόνο από αυτόν να μην  σκοτώσει ξανά. Ο Κάιν συμφώνησε και έτσι έζησε μια ήρεμη ζωή με την Colette. Όμως οι Ιππότες της Κόλασης σε μια προσπάθειά τους να παροτρύνουν τον πρώην ηγέτη τους να επιστρέψει στον ρόλο που είχε στο παρελθόν, απαγάγουν την Colette και την φυλακίζουν το 1863. Αυτό πυροδότησε την οργή του Κάιν και σκότωσε όλους τους άλλους Ιππότες, εκτός από την Abaddon. Αυτή είχε καταλάβει το σώμα της Colette και το κατέστρεφε μπροστά στον Κάιν σπάζοντας επανειλημμένα τον λαιμό της. Τυφλωμένος από τον θυμό ο Cain προσπάθησε να σκοτώσει την Abaddon με την Πρώτη Λεπίδα, αλλά η Abaddon όμως εγκατέλειψε το σώμα της Colette και παραπλανώντας τον τρομαγμένο και απελπισμένο Κάιν τον οδήγησε να δολοφονήσει την σύζυγό του. Καθώς άφηνε την τελευταία ανάσα της, η Colette υπενθύμισε στον Κάιν την υπόσχεσή του να μην σκοτώσει ξανά, ούτε καν για να κερδίσει την εκδίκησή του προς την Abaddon. Καθώς η Πρώτη Λεπίδα ήταν άφθαρτη, ο Κάιν την πέταξε στον ωκεανό για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της Colette.

Στο παρόν, ενώ αναζητούν την Πρώτη Λεπίδα, ο Dean και ο Crowley πηγαίνουν στο Μιζούρι, όπου βρίσκουν τον Κάιν να εκτρέφει μέλισσες σε ένα αγρόκτημα. Ο Κάιν αρνείται να τους βοηθήσει στην αρχή, αλλά αφού πρώτα δοκιμάζει τον Dean, του λέει την ιστορία του παρελθόντος του με την Abaddon και του μεταφέρει το Σημάδι με αντάλλαγμα ο  Dean να τον σκοτώσει αφού εξολοθρεύσει την Abaddon. Στη συνέχεια τηλεμεταφέρει τον Dean και τον Crowley μακριά για την ασφάλειά τους  και επιστρέφει στους “παλιούς τρόπους” του, εξoλοθρεύοντας μια λεγεώνα δαιμόνων για να τους προστατέψει. Αφού ο  Dean σκοτώνει την Abaddon, ο Κάιν είναι ο μόνος Ιππότης της Κόλασης που έχει απομείνει. Όταν ο Dean σκοτώνεται από τον Metatron, το Σημάδι του Κάιν σε συνδυασμό με την Πρώτη Λεπίδα φέρνει τον Dean πίσω στη ζωή ως δαίμονα. Παρά το γεγονός ότι ο Sam θεραπεύει τον αδερφό του, το Σημάδι  συνεχίζει να ενισχύει την επιρροή πάνω του, προκαλώντας μια δολοφονική οργή στον Dean για αρκετό χρονικό διάστημα. Καθώς όλοι αναζητούσαν μια θεραπεία που θα απομάκρυνε το Σημάδι του Κάιν, ο Castiel αναλαμβάνει να αναζητήσει τον Κάιν για να δει αν είναι σε θέση να εξαφανίσει το Σημάδι από το Dean.

Ο Κάιν, όμως είχε υποδουλωθεί πάλι στο Σημάδι αφού σκότωσε τους δαίμονες της  Abaddon, και αποφασίζει να σκοτώσει τους δικούς του απογόνους, νιώθοντας ότι η γραμμή αίματος τους είναι “μολυσμένη” και ότι αφού το Σημάδι ζητά αίμα, θα δώσει το δικό του, καθώς  αισθάνεται ότι είναι το λιγότερο που οφείλει στον κόσμο για τις επιλογές που έκανε στο παρελθόν. Μετά τη δολοφονία πολλών από τους απογόνους του, εντοπίζεται από τον Sam, τον Dean, τον Castiel και τον Crowley, που είναι σε θέση να τον παγιδεύσει, ώστε ο Dean να μπορέσει να τον αντιμετωπίσει και να τον σκοτώσει. Ο Κάιν λέει στον Dean πως δεν υπάρχει θεραπεία για το Σημάδι του Κάιν και οι δύο μάχονται μεταξύ τους. Ενώ ο Κάιν έχει αρχικά το πάνω χέρι, ο Dean κόβει το χέρι του Κάιν και τον σκοτώνει με την Πρώτη Λεπίδα  αφού πρώτα ο Ιππότης του αποκαλύπτει ότι δεν θα σταματήσει να σκοτώνει. Σε πολλούς απογόνους του Κάιν θεωρείται ότι έχει κληροδοτηθεί αυτό, που ο Κάιν πιστεύει ότι είναι μια “ασθένεια”, που εξαπέλυσε στη Γη – το δολοφονικό ένστικτο. Η γραμμή αίματος των Winchester είναι μία από τις πολλές γραμμές αίματος, που προήλθαν από τον Κάιν.

Χαρακτηριστικά

Δυνάμεις και δυνατότητες

Άτρωτος στο μαχαίρι της Ruby.

Άτρωτος σε ουράνιες δυνάμεις.

Υπεράνθρωπη δύναμη, που μπορεί να σκοτώσει τους δαίμονες με ένα άγγιγμα.

Τηλεκίνηση.

Μπορεί να στερήσει σε κάποιον την ομιλία του.

Δυνατότητα να μεταφέρει άλλα όντα.

Μπορεί να εξολοθρεύσει δαιμονικές δυνάμεις.

Μερική ανοσία σε διαβολοπαγίδες.

Ηλεκτροκίνηση.

Τηλεμεταφορά.

Αδυναμίες

Η Πρώτη Λεπίδα, Διαβολοπαγίδα.

Ενδιαφέροντα

Μελισσοκομία, Δολοφονίες.

Ο Κάιν στην λαϊκή παράδοση

Ο Κάιν και ο μικρότερος αδελφός του Άβελ ήταν οι γιοι του Αδάμ και της Εύας. Ο Κάιν ήταν γεωργός και ο Άβελ ήταν βοσκός. Και οι δύο έκαναν προσφορές στο Θεό – ο Κάιν σιτηρά και ο Άβελ από ένα αρνί. Ο Θεός δέχεται την προσφορά του Άβελ, αλλά απορρίπτει αυτή του Κάιν, γεγονός που εξοργίζει τον Κάιν και σκοτώνει τον αδελφό του. Όταν ο Θεός ρωτά τον Κάιν, που είναι ο Άβελ, ο  Κάιν απαντά: «Και τι είμαι, φύλακας του αδελφού μου;». Όταν ο Θεός ανακαλύπτει τη δολοφονία του Άβελ, χαράζει το Σημάδι του Κάιν σε αυτόν ώστε ο καθένας να ξέρει ότι ήταν ένας δολοφόνος, αλλά επίσης  ώστε κανείς να μην τον σκοτώσει. Έτσι ο Κάιν εξορίζεται. Γιατί ο Θεός απέρριψε την προσφορά του Κάιν, και το αν ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ από φθόνο, είναι θέματα θεολογικής συζήτησης. Σε ορισμένες εκδοχές της ιστορίας, είναι στην πραγματικότητα μια διαφωνία για το ποια επρόκειτο να παντρευτούν, που προκάλεσε το μοιραίο γεγονός της δολοφονίας του Άβελ.

Ο Κάιν σε άλλες σειρές

Ο Κάιν εμφανίζεται ως δευτερεύων χαρακτήρας στο The Sandaman, του Neil Gaiman. Στη σειρά, ο Κάιν και τον αδελφό του Άβελ και κατοικούν στο Dreaming, όπου ο Κάιν συνεχώς δολοφονεί τον Άβελ. Ωστόσο, ο θάνατος του Άβελ δεν είναι μόνιμος.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Περισσότερα Άρθρα

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x