Supernatural Πλάσματα: Δαίμονες (Demons)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Δαιμονολογία, είναι η μελέτη γύρω από τους Δαίμονες. Αυτή η πηγή πραγματεύεται την  ιστορία των δαιμόνων, τη δημιουργία τους, τα χαρακτηριστικά τους, τους τύπους τους και συγκεκριμένα παραδείγματα δαιμόνων, που – όταν δεν καταλαμβάνουν τους ανθρώπους – εμφανίζονται ως καπνός.

“Ναι, το ίδιο πράγμα θα συμβεί σε σας. Μπορεί να χρειαστούν αιώνες, αλλά αργά ή γρήγορα η Κόλαση θα κάψει την ανθρωπότητα σας. Κάθε δεσμευμένη ψυχή από την Κόλαση, κάθε μία, μετατρέπεται σε κάτι άλλο, μετατρέπεται σε κάτι σαν εμάς. Λοιπόν ναι. Ναι, μπορείτε να υπολογίζετε σε αυτό.”

Ruby, 3×09 Malleus Maleficarum

Δημιουργία & Εξελικτική πορεία

“Σχολική ιστορία της Κυριακής. Ο Θεός προτιμά τους ανθρώπους από τους αγγέλους. Ο Εωσφόρος πρώτα κυριεύται από ζήλια και στη συνέχεια γίνεται “δημιουργικός”. Παραπλανεί και δελεάζει μια ανθρώπινη ψυχή δημιουργώντας τον πρώτο δαίμονα ως «εκδίκηση» στον Θεό. Είναι αυτό που τον οδήγησε αρχικά να κλειδωθεί στη φυλακή.”

Ruby, 4×21 When The Levee Breaks

Ο πρώτος δαίμονας δημιουργήθηκε από τον Εωσφόρο, τον Αρχάγγελο, αφού ο Θεός τον εξόρισε από τον Ουρανό επειδή αρνήθηκε να σεβαστεί τον άνθρωπο. Για εκδίκηση, πήρε έναν άνθρωπο, μια γυναίκα – τη Lilith – και την απογύμνωσε από την ανθρώπινη υπόστασή της για να την μετατρέψει στον πρώτο δαίμονα. Γι ‘αυτό το έγκλημα, ο Θεός διέταξε τον Αρχάγγελο Michael να φυλακίσει τον Εωσφόρο σε ένα Κλουβί στην Κόλαση.

Οι δαίμονες έχουν μια θεωρία πίστης ανάλογη με αυτή του ανθρώπου, σύμφωνα με το δαίμονα Casey, αλλά ενώ οι άνθρωποι πιστεύουν στο Θεό ως ανώτερη δύναμη τους, οι δαίμονες θεωρούν τον Εωσφόρο ως τη δική τους. Κανένας δαίμονας δεν είχε ποτέ δει στην πραγματικότητα τον Εωσφόρο σύμφωνα με το δαίμονα Casey, τουλάχιστον μέχρι εκείνο το σημείο στην εξέλιξη της σειράς. Αν αυτό είναι αλήθεια, αυτό θα σήμαινε ότι η  Lilith μετατράπηκε σε δαίμονα  χωρίς να έχει δει τον δημιουργό της. Όλοι οι δαίμονες ήταν κάποτε αρχικά άνθρωποι, οι οποίοι πήραν την δαιμονική μορφή τους αφού βασανίστηκαν στην Κόλαση μέχρι που έχασαν την ανθρώπινη υπόστασή τους. Πριν γίνουν δαίμονες, δεν είναι σαφές με ποια κριτήρια τα ανθρώπινα πνεύματα κρίνονται ως κατάλληλα για την Κόλαση εκτός αν οι άνθρωποι πούλησαν την ψυχή τους σε έναν δαίμονα σε ένα σταυροδρόμι  ή ασχολούνται με τη μαγεία, είναι δηλαδή, μάγοι ή μάγισσες. Σύμφωνα με τον Crowley, κάποιοι δαίμονες ζουν μαζί σε «φωλιές».

Ιεραρχία των Δαιμόνων

Δαίμονες με άσπρα μάτια -.Οι αρχηγοί των δαιμόνων.

Πρίγκιπες της Κόλασης – Δαίμονες με κίτρινα μάτια, που υπηρέτησαν ως στρατηγοί στο  στρατό της Κόλασης.

Ιππότες της Κόλασης – Μερικές από τις πρώτες ψυχές που επιλέχτηκαν από τον Εωσφόρο για να γίνουν δαίμονες.

Δαίμονες με κόκκινα μάτια – Οι δαίμονες  που επισφραγίζουν συμφωνίες στα σταυροδρόμια.

Δαίμονες με μαύρα μάτια – Οι στρατιώτες, οι κακοποιοί, οι «μπράβοι», τα τσιράκια.

“Η Κόλαση είναι σαν, χμ … Λοιπόν, είναι σαν Κόλαση. Ακόμη και για τους δαίμονες. Είναι μια φυλακή, από κόκαλα και σάρκα και αίμα και φόβο. Και εσύ με έστειλες πίσω εκεί.”

Meg (κατέχοντας τον Sam), 2×14 Born under a Bad Sign

Η Κόλαση δημιουργήθηκε λίγο μετά την εξέγερση του Εωσφόρου. Είναι ένα μέρος όπου οι δαίμονες δημιουργούνται από τις ανθρώπινες ψυχές μετά από αιώνες βασανιστηρίων. Ανθρώπινες ψυχές μπορούν να σταλούν στην Κόλαση αφού κλείσουν συμφωνίες με τους δαίμονες στα σταυροδρόμια ή άλλους δαίμονες. Τα Hellhounds (Σκυλιά της Κόλασης ή Διαολόσκυλα)  κυνηγούν και στη συνέχεια σκοτώνουν τον άνθρωπο, που έκανε μια συμφωνία με δαίμονα και στη συνέχεια η ψυχή του ανθρώπου οδηγείται στην Κόλαση. Δαίμονες με μαύρα μάτια συνεχώς δημιουργούνται και καταλαμβάνουν ευνοημένες θέσεις στη Γη με τον συνηθισμένο αλλά και αγαπημένο όρο για το ανθρώπινο «δοχείο» τους, «meat suits»/ ανθρώπινα κοστούμια. Ο χρόνος επίσης είναι διαφορετικός στην Κόλαση, αφού 4 μήνες στη Γη ισοδυναμούν με 40 χρόνια στην Κόλαση.

Η ακριβής δομή της Κόλασης παραμένει απροσδιόριστη, αν και η Ruby αποκαλύπτει ότι «υπάρχει μια πραγματική φωτιά στο λάκκο, αγωνίες που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε». Και η Meg περιγράφει αυτό το μέρος ως «… μια φυλακή, φτιαγμένη από οστά και σάρκα και το αίμα και φόβο». Ο Dean φαίνεται κρεμασμένος από γάντζους ενσωματωμένους σε αυτόν, όταν η ψυχή του φτάνει στην Κόλαση. Οι άγγελοι μπορούν να παρακάμψουν τις αμυντικές γραμμές της Κόλασης, να μπουν σε αυτή και να ανακτήσουν την ανθρώπινη ψυχή, όπως ο Castiel και άλλοι άγγελοι που πολιόρκησαν την Κόλαση για να σώσουν τον Dean. Ο Θάνατος μπορεί να εισέλθει στην Κόλαση και να φέρει ψυχές πίσω στη Γη, όπως φαίνεται όταν ανακτά την ψυχή του Sam από το Κλουβί του Εωσφόρου. Ο Βασιλιάς της Κόλασης έχει περιορισμένη πρόσβαση στο Κλουβί του Εωσφόρου, όμως ο Crowley ήταν σε θέση να ανακτήσει  το σώμα του Sam από το Kλουβί μετά την ανάληψη εντολής πέρα ​​από την Κόλαση, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Castiel, αυτός που έσωσε το σώμα του Sam από την καταστροφή. Υπάρχει επίσης μια Πύλη στο Καθαρτήριο που οι
Θεριστές (Reapers) χρησιμοποιούν ως πόρτα αιφνιδιαστικής εισόδου για την Κόλαση ώστε να ανακτήσουν ψυχές. Το μέρος της Κόλασης που είναι προσβάσιμο μέσω της Πύλης, τουλάχιστον το 2013, εμφανίζεται σαν ένα μπουντρούμι.

Ο Azazel είχε μια σημαντική ηγετική θέση μεταξύ των δαιμόνων, καθοδηγούμενος από τον Lucifer για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του, που αφορούσαν τα “Χαρισματικά παιδιά” αλλά και να προετοιμάσει το μέρος  όπου θα απελευθερωνόταν έξω από τη φυλακή του.  Μετά το θάνατο του  Azazel, η Ruby και η Lilith συνέχισαν το έργο του μέχρι το θάνατό τους και την απελευθέρωση του Εωσφόρου. Μετά την εκ νέου φυλάκιση του Εωσφόρου, ο  Crowley δηλώνει ο ίδιος ότι είναι ο Βασιλιάς της Κόλασης. Η Abaddon αργότερα πολεμά με τον Crowley για την κυριαρχία στην Κόλαση για αρκετούς μήνες προτού σκοτωθεί από τον Dean με την Πρώτη Λεπίδα.

Χαρακτηριστικά

“Εσείς οι δαίμονες. Νομίζετε ότι είστε κάτι το ιδιαίτερο. Αλλά είστε ακριβώς πνεύματα. Φθονερά, διεστραμμένα, κακά πνεύματα. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, δεν είστε τίποτα άλλο παρά φαντάσματα με αλαζονεία.”

Bobby Singer, 6×04 Weekend at Bobby’s

Οι δαίμονες συνήθως δεν έχουν σώματα δικά τους, εκτός από την περίπτωση των Acheri δαιμόνων, οι οποίοι μπορούν να «εμφανιστούν», ως ανθρώπινα παιδιά. Άλλοι δαίμονες εμφανίζονται ως μαύρος καπνός στην άυλη μορφή τους. Η παρουσία τους μπορεί να αφήσει ίχνη από θειάφι. Εμφανίζονται κατέχοντας τους ανθρώπους, ζωντανούς ή πρόσφατα νεκρούς μέσω δαιμονικής κατοχής.

Ο εξορκισμός απομακρύνει τον δαίμονα έξω από το ανθρώπινο σώμα, που τον είχε δεχτεί και τον οδηγεί πίσω στην Κόλαση. Κατά τη χρονική περίοδο, που κατέχεται ο άνθρωπος από έναν δαίμονα, μπορεί να υποστεί σωματική βλάβη, συμπεριλαμβανομένων και θανατηφόρων τραυματισμών, αλλά θα επιβιώσει μέχρι να απομακρυνθεί από αυτόν ο δαίμονας. Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, που τους είχαν καταλάβει δαίμονες, πέθαναν. Ο  Dean σχολίασε ότι οι δαίμονες φαίνεται να απολαμβάνουν τον βασανισμό των ανθρώπινων «δοχείων» τους. Οι άνθρωποι που καταλαμβάνονται από δαίμονες παρουσιάζονται με μαύρα, κόκκινα, κίτρινα ή λευκά μάτια, ανάλογα με το δαίμονα που εμπλέκεται.

Οι ίδιοι οι δαίμονες και οι άνθρωποι κοντά στις Πύλες της Κόλασης, μπορούν να δουν τα «πραγματικά» τρομαχτικά παραμορφωμένα πρόσωπα των δαιμόνων  και  όχι μόνο το σώμα που χρησιμοποιούν για να “περπατήσουν”  στη γη. Φαίνεται ότι οι άγγελοι μπορούν να τα δουν επίσης. Οι ικανότητες και οι αδυναμίες των δαιμόνων ποικίλλουν ανάλογα με τον βαθμό του δαίμονα στην δαιμονική ιεραρχία, ενώ έχουν πολλά πλεονεκτήματα και αδυναμίες  όμοιες με αυτές των φαντασμάων.

Ικανότητες

Δαίμονες κατώτερης τάξης  στην ιεραρχία εξουσιών

Τηλεπάθεια και τηλεκίνηση: οι δαίμονες μπορούν να διαβάσουν το μυαλό. Κάποιοι μπορούν να επηρεάσουν την κίνηση ενός αντικειμένου με το μυαλό τους.

Υπεράνθρωπη δύναμη και βελτιωμένη αντοχή: ενώ φιλοξενεί μια δαιμονική οντότητα, ο οργανισμός ενός ανθρώπου μπορεί να φτάσει σε εξαιρετικές επιδόσεις και να αντισταθεί σε τραύματα. Ωστόσο, όταν φεύγει ο δαίμονας, ο οικοδεσπότης συχνά πεθαίνει από τα τραύματά του.

Ικανότητα να αντιλαμβάνονται τους Θεριστές: όπως οι άγγελοι, έτσι και οι δαίμονες μπορούν να αντιληφθούν οντότητες, που είναι αόρατες για τον άνθρωπο, όπως οι Θεριστές. Μπορούν να αναστήσουν ή να θεραπεύσουν τους ανθρώπους αλλά μόνο αν υπάρξει συμφωνία.

Ικανότητα να εξουδετερώνει  τους Alpha: μια ομάδα από δαίμονες συνέλαβαν τον Alpha των βαμπίρ μετά από εντολή του Crowley, μόνο αφού του είχαν κάνει  ένεση με μεγάλη ποσότητα από  αίμα νεκρού με σκοπό να κατατροπώσουν μια φωλιά των βαμπίρ, όταν όλα επιτέθηκαν ταυτόχρονα.

Δαίμονες ανώτερης τάξης  στην ιεραρχία εξουσιών

Έλεγχος  των δυνάμεων του μυαλού: οι δαίμονες μπορούν να επηρεάσουν και να ελέγχουν τις ενέργειες των ανθρώπων.

Πυροκίνηση: είναι γνωστό ότι ισχύει για τους Azazel, Brady ενώ εμφανίζεται ότι πιθανόν να ισχύει και για τον Crowley.

Τραυματισμός του ανθρώπου με τη σκέψη: εμφανίζεται ως ιακνότητα στον Azazel.

Καταστροφή των αντικειμένων με τηλεκίνηση: εμφανίζεται ως ικανότητα στον Crowley ενώ η καταστροφή αντικειμένων με «πύρινο λευκό φως», εμφανίζεται στους Lilith, Samhain.

Ακατανίκητη  δύναμη ή κατοχή των Θεριστών: ακατανίκητη δύναμη εμφανίζεται στον  Alastair, κατοχή των Θεριστών εμφανίζεται στον Azazel.

Αναβίωση των ανθρώπων κατά βούληση: το ισχυρίστηκε  ο Crowley.

Δυνατότητα να ξορκίσει τους δαίμονες και να τους στείλει στην κατώτερη βαθμίδα πίσω στην κόλαση με ένα απλό άγγιγμα: εμφανίζεται στην Abaddon.

Κατανίκηση  άλλων δαιμόνων με ένα άγγιγμα: εμφανίζεται στον Cain.

Δυνατότητα να εισέλθει για λίγο στο σώμα ενός ανθρώπου για την εξαγωγή πληροφοριών: εμφανίζεται  στην Abaddon.

Στην κόλαση οι δαίμονες μετατρέπονται σε σκόνη με ένα στιγμιαίο χτύπημα των δακτύλων: το καταφέρνει ο  Crowley.

Ικανότητα να οσφραίνονται κάποιον και ξέρουν που βρίσκονταν πιο πριν: εμφανίζεται στον Crowley.

Τρωτά σημεία και Προληπτικά μέτρα

Πρόληψη Κατοχής από δαίμονα και Εντοπισμός

Εξορκισμός: όταν ένας δαίμονας έχει εξορκιστεί με συγκεκριμένο τελετουργικό (Ρομάνο), επιστρέφει στην Κόλαση και έτσι απομακρύνεται από το σώμα του ανθρώπου, που είχε κυριεύσει. Τα λόγια του εξορκισμού είναι τα ακόλουθα:

“Regnae terrae, cantata deo, psallite dominio. Tribute virtutem deo.Exorcizamus te, omnis immundus spiritus, omnis satanica potestas, omnis incursio infernalis adversarii, omins legio, omnis congredatio et secta diabolica. Ergo. Preditionis venenum proprinare. Vade, satana, invtentor et magister omnis fallaciae. Hostis humanae salutis. Humiliare sub potenti manu dei. Contremisce et effuge. Invocato a nobis sancto et terrible nomine. Quem inferi tremunt. Ab insidis diaboli, libera nos, domine. Ut ecclesiam tuam secura tibi facias, liberare servire, te rogamus, audi nos. Ut inimicos sanctae ecclosiae humiliate digneris, te rogamus audi. Dominicos sanctae ecclesiae, terogamus audi nos, terribilis dues do sanctuario suo israhel. Ipse tribute virtutemet fortitudinem plebi suae benedictus dues. Gloria patri. “

Φυλαχτά Πρόληψης και Προστασίας: ενώ ο Sam κατέχεται από δαίμονα , ο Bobby δίνει φυλαχτά στα αγόρια για την προστασία τους από την δαιμονική κατοχή.

Τατουάζ με σύμβολα Πρόληψης και Προστασίας: ο Sam και ο Dean αποκαλύπτουν ότι έχουν το σύμβολο προστασίας σε μορφή τατουάζ στο στήθος τους.

Μαγικά σακουλάκια: αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν να κρύψει τα ίχνη του ένα άτομο από τους δαίμονες.

Παρεμπόδιση Δαιμόνων

Αγιασμός: ενώ οι περισσότεροι έχουν κάποια ευπάθεια στον αγιασμό, οι υψηλότερου επιπέδου δαίμονες, όπως η Lilith και ο Azazel, δεν φαίνεται να επηρεάζονται από αυτό.

Για να μετατρέψει κανείς το νερό σε αγιασμένο, απαγγέλλει τα συγκεκριμένα λόγια που ακολουθούν:

Exorcizo te, creatura aquae, in nomine. Dei patris omnis potentis, et Jesu Christi, filii ejus nostri, et invirtute spiritus sancti: ut fias aqua exorcizata ad effugandam omnem potestatem inimici, et ipsum inimicum eradicare et explantare valeas cum angelis suis apostaticis, per virtutem ejusdem domini nostri Jesu Christi: qui venturus est judicare vivos et mortuos et saeculum per ignem. Deus, qui ad salute humani generis maxima quaeque sacramenta in aquarum substantia condidisti: adesto propitious invocationibus nostris, et elemento huic, multimodis purificationibus praeparato, virtutem tuae benedictionis infude; ut cteatura tua, mysteriis tuis serviens, ad abigendos daemones mor bosque pellendos divinae gratieae sumat effectum: ut quidquid in domibus vel in locis fidelium haec unda resperserit careat omni immunditia, liberetur a noxa. Non illic resideat spiritus pesti lens, non aura corrumpens: discedant omnes insidiae letentis inimici, et si quid est, quod aut incolumitati habitantium invidet, aut quieti, aspersione hujus aquae effugiat: ut salubritas per invocationem sancti tui nominis expetita, ab omnibus sit impugnationibus defensa. Per Dominum, Amen.

Αγιασμένο έδαφος: μερικοί δαίμονες είναι σε θέση να εισέλθουν σε ιερό έδαφος, όπως σε εκκλησίες, όπως φαίνεται από τους: Meg, 1×21 Salvation, Father Gil, 3×04 Sin City,  Alastair και Ruby, 4×09 I Κnow what you did Last Summer, Azazel στη σκηνή αναδρομής, 4×22 Lucifer Rising, Lilith και Ruby στο παρόν, 4×22 Lucifer Rising,  Crowley και ο δαίμονας που κατέχει την Channing, 8×01 We need to talk about Kevin, Crowley και Abaddon, 8×23 Sacrifice, Abaddon, αδελφή Agnes και δύο άλλοι δαίμονες, 9×17 Mother’s Little Helper.

Αλάτι: οι περισσότεροι δαίμονες δεν μπορούν να διασχίσουν μια γραμμή από αλάτι και νιώθουν έντονο πόνο όταν έρχονται σε επαφή με αυτό. Οι κυνηγοί το χρησιμοποιούν σε σφαίρες κυνηγετικών όπλων για να τους τραυματίσουν.

Σίδηρος: δεν μπορούν να διασχίσουν μια γραμμή σιδήρου, και μπορεί να τραυματιστούν με μια σιδερένια ράβδο.

Ιερό Ραβδί: καίει με παρόμοιο τρόπο με το αγίασμα. Είναι ένα είδος “Άγίου Δέντρου” από το Περού.

Κλειδί του Σολομώντα: χρησιμοποιείται για να παγιδεύσει κανείς έναν δαίμονα.

Διαβολοπαγίδα: ένα σύμβολο που σημειώνεται στο πάτωμα ή το ταβάνι και μπορεί ένας δαίμονας να παγιδευτεί μέσα σε αυτό. Αν αυτά τα σύμβολα είναι σκαλισμένα σε μια σφαίρα και με αυτή πυροβολήσει κάποιος ένα δαίμονα, τον φυλακίζει στο ανθρώπινο «δοχείο» του και δεν του επιτρέπει να απομακρυνθεί από αυτό.

Άγιο Φως: αν και δεν είναι ικανό να σκοτώσει έναν δαίμονα, θα του προκαλέσει μεγάλο πόνο, όπως φαίνεται, όταν η Meg είχε πεταχτεί σε ένα δαχτυλίδι  Αγίου Φωτός από τον Castiel για να λειτουργήσει ως γέφυρα ώστε να βγει εκείνος έξω, ενώ όταν ο Sam περιέλουσε με αυτό την Abaddon της προκάλεσε τόσο πολύ πόνο ώστε εγκατέλειψε το ανθρώπινο «κοστούμι»  της.

Μέσα Θανάτωσης των Δαιμόνων

Colt: μέχρι τον τρίτο κύκλο, η μόνη μέθοδος μόνιμης θανάτωσής τους ήταν να τους πυροβολούν με το Colt και με μια  από τις γνήσιες σφαίρες. Ο  Bobby ανακατασκευάζει το Colt με τη βοήθεια της Ruby, έτσι ώστε να μπορεί να σκοτώσει δαίμονες με νέα πυρομαχικά.

Αρχαία δαιμονικά θανατηφόρα μαχαίρια των Κούρδων: η Ruby είχε ένα μαχαίρι που μπορούσε να σκοτώσει τους δαίμονες. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι αυτό το μαχαίρι ήταν ένα από τα μαχαίρια που μπορούσαν να σκοτώνουν δαίμονες και είχε κατασκευαστεί από τους Κούρδους.

Άγγελοι: οι άγγελοι έχουν τη δύναμη να σκοτώσουν τους δαίμονες με ένα άγγιγμα.

Ικανότητα του Sam: αργότερα στον τέταρτο κύκλο, οι ικανότητες του Sam  του επιτρέπουν επίσης να σκοτώνει τους δαίμονες.

Δρεπάνι του Θανάτου: αναφέρεται πολλές φορές πως το δρεπάνι του Θανάτου μπορεί επίσης να σκοτώσει τους δαίμονες.

Καύση γήινων υπολειμμάτων: οι δαίμονες, όπως τα πνεύματα, μπορούν να σκοτωθούν από την καύση των οστών των φορέων που είχαν ως άνθρωποι, πριν γίνουν δαίμονες.

Ξόρκια: σύμφωνα με την Ruby, υπάρχει ένα ξόρκι που μπορεί να σκοτώσει κάθε δαίμονα σε μια ακτίνα ενός μιλίου και εφ ‘όσον τα ανθρώπινα «κοστούμια» τους δεν έχουν σκοτωθεί ήδη, θα επιβιώσουν από τα μάγια. Το ξόρκι δεν είχε ποτέ χρησιμοποιηθεί, αλλά είναι γνωστό ότι απαιτεί την καρδιά μιας παρθένου για να είναι αποτελεσματικό. Οι δαίμονες μπορούν επίσης να σκοτωθούν από ένα ξόρκι που περιγράφεται στο Λόγο του Θεού, που καταστρέφει τελείως τόσο το δαίμονα όσο και το «δοχείο» του. Ο Kevin Tran και η μητέρα του αναφέρονται σε αυτό το ξόρκι ως «δαιμονική βόμβα» και απαιτεί συστατικά από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με Kevin, μόνο τα πρώτα τρία συστατικά είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτηθούν. Η μητέρα του Crowley, η μάγισσα Rowena, επινόησε ένα ακόμη ξόρκι που σκοτώνει δαίμονες και προφανώς τα «δοχεία» τους. Αυτό το ξόρκι απαιτεί ένα μαγικό σακουλάκι που θα κρατά ένας δαίμονας, καθώς η μάγισσα απαγγέλλει το ξόρκι.

Αγγελική  Λεπίδα: η λεπίδα ενός αγγέλου είναι επίσης ικανή να σκοτώσει δαίμονες.

Αγγελικό Σπαθί: δεδομένου ότι είναι η έκδοση σπαθιού της αγγελικής λεπίδας, μπορεί πιθανώς να σκοτώσει τους δαίμονες.

Πρώτη Λεπίδα: η Πρώτη Λεπίδα, σε συνδυασμό με την ισχύ από το Σημάδι του Κάιν, μπορεί να σκοτώσει κάθε δαίμονα, συμπεριλαμβανομένων των Ιπποτών της Κόλασης. Η Πρώτη Λεπίδα είναι το μόνο γνωστό όπλο ικανό να σκοτώσει έναν Ιππότη της Κόλασης.

Ιστορία που σχετίζεται με τους Winchesters

(προς τον Sam) “Μείνετε εκεί, ονειρεύεστε. Δεν μπορώ να σας βλάψω. Διαταγές. (προς τον Dean) Εσείς, από την άλλη πλευρά; Το να σας τραυματίσει κάποιος, ενθαρρύνεται.”

Julia Wright (κατειλημμένη), 5×06 I Believe the Children are Our Future

Τελικά  ο Azazel απαγάγει τον Sam μαζί με άλλα “Χαρισματικά Παιδιά”, που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, σε μια πόλη-φάντασμα, όπου σκοπεύει να τα παρακινήσει να πολεμήσουν μέχρι θανάτου. Θα επιτρέψει ο μόνος επιζών για να ζήσει, και ορίζει ένα συγκεκριμένο άτομο να το εκτελέσει. Ένας από τους άλλους υποψηφίους – ο Jake – σκοτώνει τον Sam. Για να τον αναστήσει τον Sam, ο Dean πουλάει την ψυχή του. Αργότερα, ο Jake βοηθά τον Azazel να ανοίξει την Πύλη του διαβόλου στο Wyoming, εξαπολύοντας τους δαίμονες στη Γη πριν ο Bobby και η Ellen μπορέσουν να την κλείσουν.  Κατά τη διάρκεια αυτής της αντιπαράθεσής τους, ο Dean σκοτώνει τελικά τον Azazel με το Colt και κάποια βοήθεια από το πνεύμα του John Winchester, ο οποίος δραπέτευσε από την Κόλαση μέσα από την Πύλη. Οι δαίμονες που εξαπολύθηκαν από το άνοιγμα της Πύλης του διαβόλου είναι πολύ ισχυροί όπως η Lilith. Αποκαλύφθηκε ότι κατείχε το συμβόλαιο για την πώληση της ψυχής του Dean. Η δαίμονας Ruby διέφυγε επίσης από την Κόλαση μέσα από την Πύλη. Προσεγγίζει τον Sam και κερδίζει την εμπιστοσύνη του ενώ προσπαθεί να τον ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του αλλά  αυτός αντιστέκεται αρχικά. Οι αδελφοί Winchesters κάνουν ό, τι μπορούν για την καταπολέμηση της Lilith και των άλλων δαιμόνων που διέφυγαν, αλλά τελικά  ο χρόνος του Dean τελειώνει και σκοτώνεται από τα hellhounds (Σκυλιά της Κόλασης). Η θλίψη που τον κατέλαβε μετά το θάνατο του Dean και την αποτυχία του να τον σώσει, οδήγησαν τον  Sam να ζήσει απερίσκεπτα. Σώζεται από την Ruby, η οποία τον πείθει επιτέλους να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του δήθεν για να σώσει τους ανθρώπους από την δαιμονική κατοχή με την υπόσχεση ότι κάποια μέρα θα ήταν ικανός να σκοτώσει την Lilith και να αναστήσει τον Dean. Για να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του έπρεπε να πίνει δαιμονικό αίμα.

Εν τω μεταξύ, οι δαίμονες ήταν ανυπόμονοι να ξεκινήσουν την απελευθέρωση του Εωσφόρου. Υπήρχε η προφητεία ότι για να σπάσει η Πρώτη Σφραγίδα στο Κλουβί του Εωσφόρου,έπρεπε «ένας δίκαιος άνθρωπος να χύσει αίμα στην Κόλαση». Όταν ο John Winchester κάνει  την συμφωνία του με τον Azazel για τη ζωή του Dean, ρίχνεται στην Κόλαση και βασανίζεται συνεχώς. Το σχέδιο είναι ότι θα σπάσει την Σφραγίδα – αλλά καταφέρνει να αντισταθεί μέχρι να διαφύγει. Η συμφωνία του Dean  δίνει στους δαίμονες άλλη μια ευκαιρία να σπάσουν την Πρώτη Σφραγίδα. Αυτό γίνεται πραγματικότητα  όταν ο Dean, μετά από τριάντα χρόνια βασανιστηρίων από τον Alastair, υποκύπτει και γίνεται βασανιστής. Ο Dean τελικά σώζεται από την Κόλαση από τον Castiel, ο οποίος τον ενημερώνει για τις Σφραγίδες  και  την προσπάθεια για την απελευθέρωση του Εωσφόρου. Η Lilith και οι άλλοι δαίμονες εργάζονται για να σπάσουν οι απαιτούμενες 66 Σφραγίδες, ενώ ο Sam, ο Dean, ο Bobby, και ο Castiel προσπαθούσαν να εμποδίσουν την πρόοδο αυτής της προσπάθειας. Είναι αναποτελεσματικοί και τελικά μόνο μία Σφραγίδα παραμένει. Ο Sam επιλέγει να σκοτώσει την Lilith με τη βοήθεια της Ruby αφήνοντας τον Dean πίσω. Η Lilith σκοτώνεται από τον Sam, δυνατό από το δαιμονικό αίμα, και αποκαλύπτεται ότι η Lilith είναι η Τελική Σφραγίδα. Ο θάνατός της απελευθερώνει τον Εωσφόρο. Η Ruby είχε παραπλανήσει τον Sam όλο το χρονικό διάστημα που ήταν μαζί για να τον οδηγήσει να σκοτώσει την Lilith και να απελευθερώσει τον Διάβολο. Άγγελοι σε υψηλή θέση στην ιεραρχία  έχουν γίνει συνένοχοι σε αυτό το γεγονός, όπως ο Michael που θέλει να σκοτώσει τον Εωσφόρο.

Ο Εωσφόρος ελευθερώνεται. Με τη βοήθεια των δαιμόνων ο Lucifer προκαλεί χάος, ως ηθικός αυτουργός  για την Αποκάλυψη. Οι περισσότεροι δαίμονες έχουν την αγωνία να τον εξυπηρετήσουν επειδή είτε τον σέβονται είτε τον φοβούνται. Ακόμη και η Meg τον ακολουθεί με προθυμία. Εξαίρεση αποτελεί ο δαίμονας Crowley, ο οποίος υποψιάζεται ότι ο Εωσφόρος θα σκοτώσει τους δαίμονες από τη στιγμή που θα καταστρέψει την ανθρωπότητα.  Έτσι συμμαχεί με τον Sam και τον Dean  και τους παραδίδει το Colt ενώ στη συνέχεια τους βοηθά να εντοπίσουν δύο από τους τέσσερις Kαβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Ο Εωσφόρος αναζητά ένα «δοχείο» και ενώ ο ίδιος βρίσκει ένα προσωρινό, τον Nick, ο Sam είναι το πραγματικό «δοχείο» που χρειάζεται. Με τον ίδιο τρόπο, ο Michael χρειάζεται τον Dean. Οι δαίμονες προσπάθησαν αρκετές φορές να συλλάβουν τον Sam και να επικηρύξουν τον Dean. Ο Sam επιτρέπει τελικά τον Εωσφόρο να τον καταλάβει και είναι σε θέση να τον εξουδετερώσει και να τον ρίξει μαζί με τον Michael στο Κλουβί του  Εωσφόρου.

Μετά την ήττα του Εωσφόρου, ο Crowley αναλαμβάνει τον έλεγχο της Κόλασης. Ανασταίνει  τον Samuel Campbell και ξεκινά μια αναζήτηση για να βρει το  Καθαρτήριο, αλλά τελικά σκοτώθηκε από τον Castiel πριν το πετύχει. Στην πραγματικότητα, συνεργάζεται με τον άγγελο για να φτάσει στις ψυχές των τεράτων στο Καθαρτήριο και να μοιραστεί την εξουσία τους. Ο Crowley βασανίζει τέρατα, σε μια προσπάθεια να βρει την είσοδο, με περιορισμένη επιτυχία, μέχρι που ο Castiel συλλαμβάνει την Eleanor Visyak. Μαζεύουν τα απαραίτητα συστατικά για να ανοίξουν την πόρτα στην επόμενη έκλειψη, αλλά ο Castiel υπαναχωρεί στην αρχική τους συμφωνία, έτσι ο Crowley αναζητά τον Raphael και κάνει μια συμφωνία με αυτόν. Δεν είναι σε θέση να σταματήσει τον Castiel από τον να απορροφήσει όλες τις ψυχές στο Καθαρτήριο και ο Crowley εξαφανίζεται. Ο Castiel, παρά την δύναμή του, αφήνει τον Crowley, επιτρέποντάς του να είναι υπεύθυνος της Κόλασης. Αφού τα Leviathans απελευθερώνονται  από τον Castiel, ο Crowley επιχειρεί να ξεκινήσει μια συνεργασία με τον αρχηγό τους, τον Dick Roman. Ο Dick θεωρεί τους δαίμονες άνευ αξίας και αρνείται, έτσι ο Crowley υποστηρίζει  τις προσπάθειες του Sam και Dean,  περιορίζοντας την δραστηριότητα των δαιμόνων, που θα έβλαπταν την αντι-Leviathans  αναζήτησή τους. Ωστόσο, οι δαίμονες, ενδεχομένως κάτω από τις διαταγές του Crowley έρχονται σε σύγκρουση μαζί τους μερικές φορές πάνω από τον έκπτωτο άγγελο Castiel.

Αφού ο Dean και ο Castiel σκοτώνουν τον Dick, ο Crowley κάνει την κίνησή του: απαγάγει τον προφήτη Kevin Tran, συλλαμβάνει την δαίμονα Meg που είναι εναντίον του και βοηθούν τους Winchesters, φέρνοντας μια στρατιά από δαίμονες για να ασχοληθούν με τα Leviathans, που παραμένουν στο SucroCorp, αλλά είναι τώρα αποδιοργανωμένα και σε σύγχυση καθώς ο αρχηγός τους είναι νεκρός. Μετά την απαγωγή του Kevin, ο Crowley αρχίζει μια προσπάθεια να ανοίξει τις Πύλες της Κόλασης και να απελευθερώσει όλους τους δαίμονες στον κόσμο χρησιμοποιώντας πληροφορίες από μία πλάκα με τον Λόγο του Θεού και τον Kevin. Ωστόσο, ο Kevin τον προδίδει και απέδρασε αποκαλύπτοντας στον Sam και στον Dean τη δυνατότητα- με τη χρήση της πλάκας – να κάνουν το αντίθετο: να κλείσουν τις Πύλες για πάντα και να εξορίσουν όλους τους δαίμονες από τη Γη σε μόνιμη βάση, κάτι που είναι πλέον αποφασισμένοι να κάνουν. Επί του παρόντος, οι Winchesters και ο Crowley κρατούν ο καθένας το μισό της πλάκας και είναι και οι δύο αποφασισμένοι να πάρουν το άλλο μισό. Μετά από τον βασανισμό του ο Samandriel, που είχε συλληφθεί, ο οποίος τελικά διασώθηκε από τον Sam, τον Dean και τον Castiel, αποκαλύπτει στον Crowley ότι υπάρχει μία αγγελική πλάκα, που οι άγγελοι φοβούνται μήπως πέσει στα χέρια κάποιου δαίμονα γιατί θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο κακό με αυτή. Ο Crowley ξεκινά μια αναζήτηση για την πλάκα αλλά ο Sam, ο Dean και ο Castiel την εντοπίζουν πρώτοι με τη βοήθεια της Meg, που ο Crowley σκοτώνει, ενώ ο Castiel σπεύδει να αποκτήσει την αγγελική πλάκα. Κάποια στιγμή αργότερα, ο Sam γλιστρά στην Κόλαση και διασώζει τον Bobby Singer από τους δαίμονες που τον κρατούν σε αιχμαλωσία και τον βασανίζουν. Ο Crowley προσπαθεί να σταματήσει τον Sam από την απελευθέρωση της ψυχής του Bobby στον Ουρανό, αλλά διακόπτεται από την Naomi.

Ο Crowley συλλαμβάνει τον Kevin και τις σημειώσεις του για την δαιμονική πλάκα αφήνοντας τον Sam και τον Dean χωρίς ενδείξεις για το πώς να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να κλείσουν τις Πύλες της Κόλασης. Ο Crowley εκβιάζει τον Kevin να διαβάσει την δαιμονική πλάκα αλλά ο Kevin συνειδητοποιεί τελικά την αλήθεια και διασώζεται από τον Metatron παίρνοντας μαζί του τη μισή δαιμονική πλάκα του Crowley. Από αυτή και ο Metatron και οι Winchesters μαθαίνουν ότι η τρίτη δοκιμή είναι να θεραπεύσουν έναν δαίμονα αλλά την ίδια στιγμή ο Crowley παίρνει την αγγελική πλάκα από τον Castiel και λέει στον Kevin ότι δεν τον χρειάζεται ούτε αυτόν πια ούτε την δαιμονική πλάκα, καθώς ο ίδιος έχει κάνει πολλές συμφωνίες και σχέδια  καθώς κατέχει την αγγελική πλάκα. Ο Crowley αργότερα αρχίζει να σκοτώνει ανθρώπους, που οι Winchesters έχουν σώσει, για να τους αναγκάσει να παραδώσουν την δαιμονική πλάκα σε αυτόν και να εγκαταλείψουν τις δοκιμασίες αλλά καταφέρνουν να τον συλλάβουν και να τον χρησιμοποιήσουν για την τρίτη δοκιμασία. Θα ανακτήσουν επίσης την αγγελική πλάκα από αυτόν. Ο Crowley αρχίζει να αποκτά ανθρώπινα στοιχεία αλλά προσπαθεί να αναζητήσει βοήθεια καλώντας την Abaddon που θέλει να αναλάβει την Κόλαση. Ο Sam την ρίχνει στην ιερή φωτιά, καταστρέφοντας το «δοχείο» της και την οδηγεί μακριά αλλά σταματά πριν την ολοκλήρωση της θεραπείας του Crowley καθώς ο Dean μαθαίνει ότι θα πεθάνει αν ολοκληρώσει τις δοκιμασίες.

Ο Crowley είναι αιχμάλωτος από τους Winchesters που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για να βρουν όλους τους δαίμονες της Γης και να τους σκοτώσει. Τελικά συμφωνεί να τους δώσει αυτό που θέλουν, αν τον βοηθήσουν με ό,τι θέλει. Την ίδια στιγμή,  η Abaddon καταλαμβάνει ξανά το «δοχείο» της αφού αυτό αποκαταστάθηκε, και ξεκινά μια σταυροφορία για να αναλάβει την Κόλαση και τη Γη και προσπαθεί να σκοτώσει τους Winchesters και να πάρει τη θέση του του Crowley αλλά αναγκάζεται να φύγει, όταν ο άγγελος Gadreel παρεμβαίνει. Η Abaddon εργάζεται για να αναλάβει την Κόλαση ακυρώνοντας όλες τις συμφωνίες και τη συλλογή των ψυχών. Τελικά ο Crowley απελευθερώνεται, σε αντάλλαγμα για την πετυχημένη βοήθεια που πρόσφερε στον Sam ώστε να αποβάλει τον Gadreel και ξεκινάει έναν πόλεμο με την Abaddon για το ποιος θα κυβερνήσει την Κόλαση. Για το σκοπό αυτό, ο Crowley καταφεύγει σε μια απρόθυμη συμμαχία με τον Dean για να βρει την Πρώτη Λεπίδα, το μόνο πράγμα που μπορεί να σκοτώσει έναν Ιππότη της Κόλασης. Οι δύο τους βρήκαν τον δαίμονα Cain που σκότωσε τους άλλους Ιππότες, ο οποίος μεταφέρει το Σημάδι του Cain στον Dean αποκαλύπτοντας και το μέρος που βρισκόταν η Λεπίδα ώστε να μπορέσει να σκοτώσει την Abaddon και όταν γίνει αυτό, τον ίδιο τον Cain. Καθώς η Λεπίδα βρίσκεται στο κάτω μέρος του ωκεανού και καθώς έχουν ανάγκη όσους συμμάχους μπορούν κατά της Abaddon, ο Dean και ο Crowley αναγκάζονται να διατηρήσουν τη συμμαχία τους. Δουλεύοντας μαζί, οι Winchesters και ο Crowley εντοπίζουν και ανακτούν την Πρώτη Λεπίδα αλλά ο Crowley τη χρειάζεται μέχρι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια στην Abaddon καθώς φοβάται μήπως ο Sam και ο Dean τη χρησιμοποιήσουν εναντίον του.

Ο Dean γίνεται στη συνέχεια εμμονικός με το κυνήγι  της Abaddon και ο Sam τον ακολουθεί αφού μαθαίνει ότι έχει δημιουργήσει «εργοστάσια» σε όλη τη χώρα, όπου οι δαίμονες πιστοί στο έργο τους κλέβουν τις ψυχές των ανθρώπων για να δημιουργήσουν μια στρατιά από δαίμονες πιστούς μόνο σε αυτήν. Τελικά, ακόμη και οι πιστοί υπασπιστές του Crowley στρέφονται προς την πλευρά της Abaddon, η οποία απαγάγει το γιο του Gavin MacLeod για να τον αναγκάσει να τη βοηθήσει στην παγίδα της για τους Winchesters.Ο Crowley πληροφορεί τον Sam και τον Dean για  την τοποθεσία που βρίσκεται κρυμμένη η Πρώτη Λεπίδα, υποστηρίζοντας ότι βρήκε την Abaddon και ζητά από το Σκυλί της Κόλασης, που φυλάει την Λεπίδα, να υποχωρήσει. Μόλις οι Winchesters αποκτούν την Πρώτη Λεπίδα, ο Crowley τους λέει πού να τον βρουν αλλά πριν προειδοποιεί διακριτικά τον Dean για την παγίδα. Στο ξενοδοχείο όπου ο Crowley και  η Abaddon βρίσκονται,ο  Dean στέλνει τον Sam να εντοπίσει δαίμονες στο υπόγειο και αντιμετωπίζει την Abaddon μόνος. Η Abaddon εξουδετερώνει τον Crowley με μια σφαίρα – διαβολική παγίδα και αποδυναμώνει τον Dean. Ωστόσο το Σημάδι του Cain  κάνει τον Dean να μην επηρεάζεται τελικά από τις δυνάμεις της και με τηλεκίνηση καταφέρνει τελικά να ανακτήσει την Πρώτη Λεπίδα και με αυτή να μαχαιρώσει την Abaddon, σκοτώνοντας της. Οι Winchesters αφήνουν τον Crowley παρά το γεγονός ότι τον είχαν στο έλεός τους και εκείνος παίρνει το γιο του σε ασφαλές μέρος ώστε να μην επιστρέψει στο δικό του χρόνο και πεθάνει. Ο  Crowley και οι δαίμονές του αργότερα βοηθούν τον Dean στην αναζήτησή του για τον Metatron και αφού ο δεύτερος σκοτώνει τον Dean, ο Crowley τον επισκέπτεται για να του δώσει την Πρώτη Λεπίδα. Με αυτή ο Dean ανασταίνεται ο ίδιος ως δαίμονας.

Χαρακτηριστικοί Δαίμονες

Azazel, Meg, Tom, Ruby, Seven Deadly Sins,Tammy, Lilith, Samhain, Alastair, Crowley, Red, Ellsworth, Jeffrey’s Demon, Abaddon, Peter Kent, Cain, Dean Winchester, Demon Henchmen.

Μορφές – Τύποι δαιμόνων

Daevas: είναι μια χαμηλής κατηγορίας δαίμονες, που είναι σχεδόν εντελώς αόρατοι για τους ανθρώπους. Το μόνο που οι άνθρωποι μπορούν να δουν από αυτούς είναι οι σκιές τους. Περιγράφονται ως «δαιμονικά πίτμπουλ». Η Meg χρησιμοποιεί μία φορά μια ομάδα Daevas για να διαπράξει ανεξήγητες δολοφονίες με στόχο τελικά να δελεάσει τους Winchesters σε μια παγίδα που είχε σχεδιάσει. Ωστόσο η Meg είχε χρησιμοποιήσει ένα ξόρκι για να τους ελέγχει και της επιτέθηκαν αμέσως όταν τα μάγια (προσωρινά) είχαν σπάσει, αποδεικνύοντας ότι τουλάχιστον οι δαίμονες με μαύρα μάτια δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο των Daevas και ότι οι Daevas δεν έχουν κανένα πραγματικό ενδιαφέρον να εξυπηρετήσουν δαίμονες που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο στην ιεραρχία της εξουσίας. Είναι άγνωστο αν οι Daevas είναι ευάλωτοι σε συνηθισμένες δαιμονικές αδυναμίες  αλλά φαίνεται ότι μπορούν να εξορκιστούν προσωρινά όταν οι σκιές τους διαχέονται από πολύ δυνατό φως.

Acheri δαίμονες: είναι χαμηλότερου  βαθμού δαίμονες  που είναι σε θέση να εμφανιστούν ως παιδιά. Η  Ava Wilson έδειξε να είναι σε θέση να καλέσει και να ελέγξει τους Acheri δαίμονες και να τους χρησιμοποίησε για να παγιδεύσει τα άλλα “Χαρισματικά Παιδιά” στο Cold Oak και να τα σκοτώσει. Οι Acheri δαίμονες είναι ευαίσθητοι σε αδυναμίες που επηρεάζουν και άλλους δαίμονες και τα πνεύματα. Μπορούν, δηλαδή,  να “διαλυθούν” από μια σιδερένια ράβδο  ή  δεν είναι σε θέση να διασχίσουν ένα φράγμα από αλάτι.

Δαίμονες με μαύρα μάτια

“Θέλω να πω, δαίμονες, δεν θέλουν τίποτα, απλά το θάνατο και την καταστροφή για τους δικούς τους λόγους”.

Dean Winchester, 1×04 Phantom Traveler

Αυτοί οι δαίμονες είναι τα πιο κοινά είδη, αλλά δεν είναι μια ομοιογενής ομάδα. Καταλαμβάνουν θέσεις στη Γη και στην Κόλαση, καθώς συνεχώς αναπτύσσονται και δημιουργούνται σε όλη την Κόλαση. Φαίνονται να έχουν διαφορετικούς βαθμούς στην κοινωνία των δαιμόνων και εμφανίζουν μια σειρά από ικανότητες και δυνάμεις. Είναι ομαδοποιημένοι, διότι όταν κατέχουν μια ανθρώπινη οντότητα, μπορούν να μετατρέψουν τα μάτια του οικοδεσπότη τους σε εντελώς μαύρα κατά βούληση. Οι περισσότεροι δαίμονες με μαύρα μάτια εξυπηρετούν δαίμονες υψηλότερης κατάταξης στην ιεραρχία των εξουσιών ή μια οντότητα. Τόσο η Lilith όσο και ο Crowley έχουν φύλακες τέτοιου είδους δαίμονες ενώ άλλοι τους υπηρετούν ως μέλη μιας συνοδείας, σαν τους «προσωπικούς σεφ» της Lilith. Μια ομάδα από αυτούς τους δαίμονες έχει ανατεθεί από τον Εωσφόρο να υπηρετήσει έναν από τους τέσσερις Καβαλάρηδες της Κόλασης, τον Λιμό. Υπόκεινται στις τυπικές αδυναμίες κάθε δαίμονα – το αγίασμα, το αλάτι, τον εξορκισμό, το Colt, το μαχαίρι της Ruby και την διαβολοπαγίδα. Μερικοί από τους πιο ισχυρούς δαίμονες με μαύρα μάτια, όπως η Meg, μπορούν να περπατούν σε ιερό έδαφος:

Ιερέας Jim: Ξέρω τι είστε. Δεν μπορείτε να είστε εδώ. Αυτό είναι ιερό έδαφος.
Meg: Παρακαλώ. Ίσως αυτό να λειτουργεί στα “μικρά πρωταθλήματα”, αλλά όχι μαζί μου.

Η Tammi, η δαίμονας στο 3×09 Malleus Maleficarum, ήταν μία  από τους πιο ισχυρούς δαίμονες αυτής της κατηγορίας. Όπως και ο δαίμονας με τα κίτρινα μάτια Azazel και η δαίμονας με τα άσπρα μάτια Lilith, μπόρεσε να κολλήσει στον τοίχο τόσο τον Sam  όσο και τον Dean με τηλεκίνηση. Η Tammi σταματά επίσης μια σφαίρα από το Colt στον αέρα όταν ο Sam προσπαθεί να την πυροβολήσει. Παρέχει δυνάμεις σε μάγισσες, σε αντάλλαγμα τις ψυχές τους. Οι Ιππότες της Κόλασης είναι δαίμονες με μαύρα μάτια, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πρώτων νεκρών ανθρώπων, διαλεγμένοι από τον Lucifer. Υπήρχε η φήμη ότι όλοι είχαν σκοτωθεί από τους Αρχαγγέλους. Όλοι έχουν τις αρμοδιότητες των άλλων δαιμόνων κατώτερης βαθμίδας αλλά τουλάχιστον ένας έχει δείξει ικανότητες και δυνάμεις πέρα ​​από αυτές οποιουδήποτε άλλου δαίμονα έχουμε δει μέχρι τώρα. Αυτοί  οι πιο ισχυροί δαίμονες με μαύρα μάτια συχνά έχουν υψηλή γνώση της μαγείας καθώς και ξόρκια που τους βοηθούν να πετύχουν τους στόχους τους. Η Tammi και η Ruby χρησιμοποιούσαν συνέχεια τα μαγικά σακουλάκια. Η Meg χρησιμοποιεί ένα μαύρο βωμό για τον έλεγχο των Daevas στο 1×16 Shadow. Αργότερα, ενώ η ίδια κατέχει τον Sam στο 2×14 Born under a Bad Sign, καταφέρνει να αντισταθεί στον εξορκισμό για ένα χρόνο χρησιμοποιώντας ένα δεσμευτικό σύνδεσμο μαζί του. Τόσο η Meg όσο και ο Brady επικοινωνούν μέσω μιας αλυσίδας αίματος με τους δαίμονες με τα κίτρινα μάτια και τον Λοιμό αντίστοιχα, ενώ η Abaddon ήξερε ένα ξόρκι για να ταξιδέψει μέσα στο χρόνο. Όπως με τους περισσότερους δαίμονες, η εμφάνισή τους μπορεί να συνοδεύεται ή να προαναγγέλλεται από περίεργα καιρικά φαινόμενα και ηλεκτρική παρεμβολή, καθώς επίσης και την μυρωδιά από θειάφι. Οι δαίμονες επικοινωνούν επίσης με ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Παραδείγματα δαιμόνων με μαύρα μάτια είναι:

Airplane Demon, Brady, Casey, Channing, Christian Campbell, Cindy McClellan (Lilith’s chef), Duane Tanner, Father Gill, Jackson, Jason, Lola, Marcus, Nora, Nurse Palomino, Rosco, Simmons, Tom, Trish, Trucker, Viggo, Wendy Rice.

Δαίμονες στο Σταυροδρόμι

Είναι μια άλλη αρκετά μεγάλη κατηγορία των δαιμόνων, αν και δεν φαίνεται να είναι σχεδόν τόσο μεγάλη όσο η προηγούμενη κατηγορία. Σε αντίθεση με τους δαίμονες με μαύρα μάτια, όλοι οι δαίμονες στα σταυροδρόμια έχουν κόκκινα μάτια, αν και το ακριβές χρώμα των ματιών τους κυμαίνεται από εντελώς κόκκινο σε κόκκινο με μαθητές με μαύρα μάτια. Αυτοί οι δαίμονες φαίνεται να είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τους δαίμονες με μαύρα μάτια αν και δεν είναι σαφές ποια κατηγορία κατατάσσεται υψηλότερα, αν όντως υπάρχει διαφορά δύναμης. Ένας δαίμονας στο σταυροδρόμι κάνει συμφωνίες με τους ανθρώπους, που τους προσκαλούν, πραγματοποιώντας επιθυμίες τους σε αντάλλαγμα τη διεκδίκηση της ζωής και της ψυχής των «πελατών» τους στο μέλλον. Η τυπική ημερομηνία είναι δέκα χρόνια από την ημέρα της συμφωνίας αν και μπορούν να επιλέξουν να δώσουν είτε ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τον κάθε πελάτη. Αυτές οι συμφωνίες σφραγίζονται με ένα φιλί. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι δαίμονες μπορούν να αρνηθούν μια προσφορά εάν το επιθυμούν. Δαίμονες, που δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, μπορούν επίσης να κάνουν προσφορές  όπως η Lilith και ο Azazel.Για το τελετουργικό επίκλησης ενός δαίμονα χρειάζονται: χιλιόφυλλα λουλούδια, κόκκαλα μαύρης γάτας, χώμα από νεκροταφείο και μια φωτογραφία του ανθρώπου, που καλεί τον δαίμονα. Όλα αυτά τοποθετούνται σε ένα κουτί και θάβονται σε ένα σταυροδρόμι.

Φαίνεται ότι αυτοί οι δαίμονες μερικές φορές είναι ανεξάρτητοι να κρατήσουν τα  συμβόλαια με τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί, καθώς ένας είναι σε θέση να σπάσει το συμβόλαιό της με τον Evan Hudson. Ωστόσο, ο ίδιος δαίμονας δεν είναι σε θέση να σπάσει το συμβόλαιό με τον Dean Winchester αργότερα, και αφού κάνει τη συμφωνία με τον Dean, το συμβόλαιο μεταφέρεται στα χέρια του αφεντικού της. Η ίδια η δαίμονας υπαινίσσεται από την κλήση προς το «αφεντικό», προς «αυτόν» ότι ο εν λόγω δαίμονας είναι ο Crowley, καθώς ο ίδιος ανήκει σε αυτή την κατηγορία δαιμόνων, που αποκαλεί τον εαυτό του ως «Ο βασιλιάς των Crossroads (Σταυροδρόμι)». Ο ίδιος ασχολείται κατά κύριο λόγο με τους πελάτες που βλέπει ως «μεγάλα ψάρια». Η Lilith, που ονομάστηκε «Η Βασίλισσα των Crossroads» τελικά, καταλήγει να έχει το συμβόλαιο του Dean μαζί με όλες τις άλλες συμφωνίες και περιγράφεται ως ο δαίμονας για την οποία δουλεύουν όλοι οι δαίμονες – ακόμη και ο ίδιος ο Crowley. Ο Crowley έχει αποδείξει την ικανότητά του να σπάει τις συμβάσεις άλλων δαιμόνων και εννοείται ότι και η Lilith μπορεί επίσης.

Δαίμονες με άσπρα μάτια

Αυτοί οι δαίμονες είναι οι πιο υψηλόβαθμοι στην κατηγορία των δαιμόνων, κατέχουν τη δεύτερη θέση μετά τον Εωσφόρο στην ιεραρχία της Κόλασης και χρησιμεύουν ως «αρχηγοί του προσωπικού» του. Μόνο δύο επιβεβαιωμένοι δαίμονες με άσπρα μάτια, η  Lilith και ο Alastair, έχουν εμφανιστεί. Ένας άλλος δαίμονας, ο Samhain, μπορεί να χαρακτηριστεί ως τρίτος δαίμονας αυτού του είδους αλλά σε αντίθεση με την Lilith και τον Alastair, τα μάτια του έχουν μια χλωμή γκρι ίριδα και μαθητές με μαύρα μάτια. Η Lilith είναι γνωστό ότι είναι η πρώτη δαίμονας που δημιουργήθηκε από τον Lucifer και ο Alastair έχει υπαινιχθεί ότι ήταν ο δεύτερος, γεγονός που καθιστά πολύ πιθανό ότι αυτό το είδος των δαιμόνων είναι η παλαιότερη κατηγορία των δαιμόνων. Είναι αρκετά ισχυροί για να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους αγγέλους, καθώς η Lilith εμφάνισε την ικανότητα των αγγέλων να δημιουργεί ένα ισχυρό λευκό φως που καταστρέφει καθετί που θέλει, με αποτελέσματα που συγκρίνονται με αυτά μιας έκρηξης καθώς και υψηλή αντοχή στις δαιμονικές δυνάμεις του Sam Winchester. Αλλά και ο Alastair επιδεικνύει υψηλή αντοχή στο μαχαίρι της Ruby αντιμαχόμενος τη δύναμη των αγγέλων έχοντας τη δύναμη να τους εξουδετερώσει και να τους οδηγήσει στην ήττα τους σε μια άμεση μάχη.

Οι Πρίγκιπες της Κόλασης:  ήταν η πρώτη γενιά των δαιμόνων που δημιουργήθηκαν από τον Lucifer, μετά τη δημιουργία της Lilith αλλά πριν από τους Ιππότες της Κόλασης. Διακρίνονται από τα κίτρινα μάτια τους. Τα μέλη των Πριγκίπων της Κόλασης περιλαμβάνουν τους Azazel, Ramiel, Asmodeus και την αδελφή του Dagon. Αυτοί οι δαίμονες είχαν δημιουργηθεί από τον Εωσφόρο για να ενεργούν ως στρατηγοί σε ένα δαιμονικό στρατό, αλλά σε κάποιο σημείο στο χρόνο οι Πρίγκιπες της Κόλασης, σώζοντας τον Azazel, παραιτήθηκαν από την τάξη τους και πήγαν να ζήσουν ήσυχα τη ζωή πάνω στη Γη.

Οι Ιππότες της Κόλασης: ήταν μια τάξη από δαίμονες με μαύρα μάτια, που υπηρέτησαν ως ελίτ στρατιώτες της Κόλασης. Ο Henry Winchester δήλωσε ότι ήταν μεταξύ των πρώτων δαιμόνων και είχαν επιλεγεί από τον ίδιο τον Εωσφόρο. Ο Cain ήταν o πρώτος των Ιπποτών και πήγε να δημιουργήσει και άλλους Ιππότες υπό τις διαταγές του Εωσφόρου. Η ομάδα αυτή σπείρει τον όλεθρο στη γη για αιώνες κάτω από την ηγεσία του Cain με έναν από τους Ιππότες, την Abaddon, να ισχυροποιείται  κοντά σε αυτόν, η οποία έγινε και ερωμένη του. Οι Ιππότες της Κόλασης συνδέονται με το Σημάδι του Cain, το οποίο είναι γνωστό ότι έχει άμεσα μεταμορφώσει δύο ανθρώπους σε Ιππότες μετά τον θάνατό τους. Οι Ιππότες λέγεται ότι ήταν «πολύ γνήσιοι, πολύ ισχυροί» δαίμονες και ο Cain ιδιαίτερα κατείχε εξαιρετική δύναμη, πάνω και πέρα ​​από τους περισσότερους δαίμονες, συμπεριλαμβανομένου και του  Crowley, που έγινε ο Βασιλιάς της Κόλασης, με τον Cain να εμφανίζει τη δύναμη να σκοτώνει δαίμονες με ένα άγγιγμα – κάτι που κανένας άλλος δαίμονας δεν έχει την ικανότητα να το κάνει όπως έχει φανεί στην σειρά. Σχεδόν όλοι οι Ιππότες της Κόλασης σκοτώθηκαν από τον Cain, όταν απήγαγαν την Colette Mullen. Ο Cain και την Abaddon ήταν οι μόνοι που ήταν ακόμα ζωντανοί αλλά η ομάδα των Ιπποτών της Κόλασης ήδη υπολειτουργούσε. Οι Men of Letters πίστευαν λανθασμένα ότι όλοι οι Ιππότες της Κόλασης είχαν εξαφανιστεί και μάλιστα από τους Αρχαγγέλους. Η Abaddon επανήλθε τελικά το 2013, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την εξουσία στην Κόλαση αλλά σκοτώθηκε από τον Dean. Αφού πεθαίνει και μετατρέπεται σε δαίμονα, ο Dean έγινε προσωρινά ο ίδιος Ιππότης πριν θεραπευτεί. Στη συνέχεια, όπως ο Cain τυφλώθηκε από την επίδραση της εξουσίας που είχε το Σημάδι’ σε αυτόν, o Dean τον σκότωσε εξαφανίζοντας έτσι τους Ιππότες της Κόλασης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
guest

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
Castiel Lover
6 years ago

Τέλειο άρθρο!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα