Supernatural πλάσματα : Djinn {UPDATED}

0
737

Ιστορία

Djinn Dean 2x20 What Is and What Should Never BeΤα Ζιν είναι ανθρωποειδή πλάσματα με δέρμα γεμάτο τατουάζ, που προτιμούν να ζουν σε ερείπια, με πολλά μέρη για να κρυφτούν. Τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και μπορούν να δηλητηριάσουν τα θύματά τους με ένα άγγιγμα. Το δηλητήριό τους προκαλεί παραισθήσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να σκοτώσουν τα θύματά τους γρήγορα, είτε να αφήσει τα θύματα σε κώμα, ώστε να τρέφονται με το αίμα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατατάσσονται στα τζίνι και είναι σε θέση να διαβάσουν το μυαλό ενός ατόμου ώστε να μάθουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους. Ωστόσο, τα Ζιν δεν δίνουν πραγματικά την επιθυμία, όπως τα τζίνι. Αντ ‘αυτού, στέλνουν τα θύματά τους σε ένα φανταστικό σύμπαν, όπου πιστεύουν ότι η επιθυμία τους έχει πραγματοποιηθεί, ενώ τα Ζιν μπορούν να πίνουν το αίμα τους αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο χρόνος περνάει αρκετά αργά στο φανταστικό σύμπαν, και τα θύματα νιώθουν σαν να ζουν μια ολόκληρη ζωή, πριν πεθάνει το φυσικό τους σώμα.

Όταν τα Ζιν χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους, είτε τα μάτια και τα χέρια τους γίνονται λαμπερό μπλε, είτε τα τατουάζ τους κινούνται και επεκτείνονται από τα χέρια τους.

Υπάρχει ένα άλλο είδος που έχει τις ίδιες δυνάμεις και αδυναμίες, αλλά κάνει το εσωτερικά του θύματος του «ζελέ» και τρέφεται με το φόβο και όχι με την ευτυχία. Έτσι, μπορεί να παγιδεύσει τους ανθρώπους σε παραισθήσεις με τους χειρότερους εφιάλτες τους.

Χαρακτηριστικά

Δυνάμεις και ικανότητες

  • Μπορεί να δηλητηριάσει τους άλλους με ένα άγγιγμα – Το δηλητήριό τους προκαλεί παραισθήσεις, που το Ζιν μπορεί να ελέγξει. Σε μεγάλες δόσεις, μπορεί να προκαλέσει θάνατο.
  • Μπορεί να διαβάσει το μυαλό ενός ατόμου και να μάθει τις βαθύτερες επιθυμίες τους.
  • Ονειροβασία: μπορούν να ταξιδεύουν ή να επηρεάζουν τον κόσμο της φαντασίας κάποιου.
  • Μπορούν να ζωντανέψουν τους εφιάλτες κάποιου ανθρώπου στον επίγειο κόσμο και έτσι να τον ελέγχουν. Μια ικανότητα που απέκτησαν μετά την στρατολόγησή τους από τον μετα-αποκαλυπτικό Μιχαήλ (14×05 Nightmare Logic).
  • Έχουν την ικανότητα των πολυμορφικών, δηλαδή, μπορούν να υιοθετούν μια ανθρώπινη μορφή εξαφανίζοντας τα τατουάζ του σώματός τους.

Αδυναμίες

  • Ασήμι και αίμα αρνιού – Ένα ασημένιο μαχαίρι βουτηγμένο σε αίμα αρνιού, μπορεί να σκοτώσει ένα Ζιν.
  • Το Κολτ (υποθετικά)
  • Ακραία εγκεφαλική βλάβη – Ο Σαμ κατάφερε να σκοτώσει ένα Ζιν, σπάζοντας του το κεφάλι.

Τα Ζιν στη Μυθολογία

Περισσότερο γνωστά ως τζίνι, djinn (ή jinn) είναι υπερφυσικά πλάσματα στην αραβική λαογραφία και την ισλαμική διδασκαλία, που καταλαμβάνουν ένα παράλληλο κόσμο με εκείνο της ανθρωπότητας. Όπως και οι άνθρωποι, μπορούν να είναι καλοί, κακοί ή ουδέτερα καλοπροαίρετοι. Σύμφωνα με το Κοράνι, τα Ζιν δημιουργήθηκαν από τον Αλλάχ, από μια άκαπνη πυρκαγιά. Στο δυτικό πολιτισμό, τα τζίνι κυρίως έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν επιθυμίες, εξαιτίας κυρίως τις ιστορίες από το βιβλίο Χίλιες και Μία Νύχτες.

Previous articlePress Release – 14×07 – Unhuman Nature
Next articleSupernatural – 14×06 Optimism – Sneak Peek
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια