Supernatural πλάσματα: Εύα

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Ιστορία

eveΗ Εύα είναι μεγαλύτερη από τον Καστιέλ και η τελευταία φορά που ήταν στη Γη ήταν πριν 10.000 χρόνια. Είναι επίσης γνωστή ως «η Μητέρα των Πάντων», επειδή δημιούργησε όλα τα υπερφυσικά πλάσματα.  Ήταν στο Καθαρτήριο, το μέρος που όλα τα υπερφυσικά πλάσματα πάνε όταν πεθάνουν, μέχρι που οι δράκοι την ανέστησαν. Λόγω του ότι ο Κράουλι και ο Καστιέλ κυνηγούσαν Άλφα, ξεκίνησε να δημιουργεί υβρίδια τέρατα. Ο Ντιν την σκότωσε, ξεγελώντας την να τον δαγκώσει αφού είχε πιει στάχτες Φοίνικα.  Ο Άλφα βρικόλακας είχε αναφέρει ότι η Εύα μοιάζει πολύ με Λεβιάθαν, επειδή είναι μεγαλύτερη από τους αγγέλους, μπορεί να μπλοκάρει τις δυνάμεις τους, μπορεί να αλλάξει μορφή (αν και δεν χρειάζεται το DNA του ατόμου που θα πάρει τη μορφή) και ματώνει με μαύρο αίμα.

 

ΧαρακτηριστικάEve True Face

Σε αντίθεση με άλλα τέρατα, η Εύα χρειάζεται ένα δοχείο για να περπατήσει στη Γη, συγκεκριμένα κάποια παρθένα. Το αληθινό της πρόσωπο φαίνεται με τη χρήση κάμερας και εμφανίζεται εξασθενημένη και σαπισμένη. Οι κάμερες δυσκολεύονται να την καταγράψουν και η δημιουργούνται χιόνια στη οθόνη. Η παρουσία της μέσα στο σώμα μεταβάλει τη φυσιολογία του, αναγκάζοντας το να παράγει αυγά ακόμα και μετά τον θάνατο της Εύας και του σώματος. Όπως και οι Λεβιάθαν, η Εύα έχει μαύρο αίμα, ωστόσο είναι πιο πρασινωπό και υγρό.

Δυνάμεις και ικανότητες

  • Έχει τη δύναμη της αιώρησης.
  • Κυριεύει ανθρώπους όταν έρχεται στη Γη.
  • Ως η δημιουργός όλων των τεράτων, η Εύα μπορεί να δημιουργήσει νέα είδη τεράτων μέσω διαφόρων πειραματισμών.
  • Μπορεί να μετατρέψει ανθρώπους σε τέρατα, με ένα άγγιγμα.
  • Ξέρει να κρύβει τον εαυτό της από τους αγγέλους και μπορεί να εμποδίσει τις δυνάμεις τους.
  • Έχει ψυχική σύνδεση με όλα τα τέρατα. Αυτό της επιτρέπει να τους στέλνει μηνύματα και να τους πει να κάνουν κάτι, ακόμα και χωρίς την θέληση τους. Αυτή με τη σειρά της μπορεί να δει μέσα από τα μάτια τους, να ακούσει ό,τι ακούνε και να ξέρει ό,τι ξέρουν. Όταν ο Κράουλι, μετά τον θάνατο της, εισάγει στο κεφάλι της ηλεκτρικό ρεύμα, ένας κοντινός βρικόλακας αντιδρά με αγωνία, αποδεικνύοντας ότι τα τέρατα είναι ακόμα ψυχικά συνδεδεμένα μαζί της, ακόμα και αν αυτή είναι νεκρή.
  • Μπορεί να αλλάξει μορφή πολύ γρήγορα, όπως και ο Άλφα Αλλαζόμορφος.
  • Μπορεί να κινηθεί τόσο γρήγορα, που μοιάζει με τηλεμεταφορά.

Αδυναμίες

  • Οι στάχτες ενός Φοίνικα είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να την σκοτώσει.

 

Η Εύα σε λαϊκές παραδόσεις

Στις Αβρααμικές θρησκείες, υπάρχει μια γυναίκα με το όνομα Εύα. Στη Παλαιά Διαθήκη (κατά κύριο λόγο το Βιβλίο της Γένεσης), η Εύα είναι η πρώτη γυναίκα που δημιουργήθηκε, η οποία δεν υπάκουσε στον Θεό και έφαγε το φρούτο από το Δέντρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού, γεγονός που οδήγησε στην εξορία αυτής και του Αδάμ από τον Κήπο της Εδέμ.

Σε πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν αναφορές για μια Θεά Μητέρα, σε διάφορες μορφές. Συχνά υπάρχει η θεωρία ότι οι πατριαρχικές θρησκείες όπως ο Εβραϊσμός (Ιουδαϊσμός, Ισλαμισμός και Χριστιανισμός) που λατρεύουν έναν άντρα (Θεός), προέρχονται από τις μητριαρχικές θρησκείες που λάτρευαν μια γυναικεία θεότητα. Άλλες θρησκευτικές παραδόσεις επικεντρώνονται στην ισορροπία μεταξύ του αρσενικού και του θηλυκού, μέσω μιας θεότητας ή διαφόρων θεοτήτων.

Ορισμένες ερμηνείες των Ευρωπαϊκών μύθων για δράκους συμβολίζουν την μάχη των πατριαρχικών θρησκειών να νικήσουν τη παλιά θεά Μητέρα (που αναπαρίσταται με τον δράκο).

Η Έχιδνα –κόρη της Γαίας, επίσης γνωστή ως η μητέρα φύση- είναι μια ελληνική θεότητα που είναι γνωστή ως η «Μητέρα όλων των Τεράτων», επειδή αυτή ήταν η πηγή για όλα τα τερατώδη πλάσματα στην ελληνική μυθολογία.

Μία άλλη θεά Μητέρα των αρχαίων λαών ήταν η Ασερά. Στις πρώτες ιουδαϊκές θρησκείες, λατρευόταν μαζί με το Θεό του Ισραήλ, ως σύζυγος του, αν και η ιστορία της είναι πολύ πιο παλιά. Μεταξύ άλλων, είναι επίσης γνωστή με το όνομα «Rabat Chaw at Elat» ή ως η «Σπουδαία Κυρία Θεά Εύα». Το σύμβολο της ήταν το φίδι, ώστε να αντιπροσωπεύει την σοφία, τη θεραπεία και την αθανασία. Ένα άλλο σύμβολο της ήταν το Δέντρο της Ζωής. Πιστεύεται ότι αυτή ενέπνευσε την Εύα στον μύθο της Γένεσης.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Περισσότερα Άρθρα