Supernatural Πλάσματα | Μάγισσες (Witches)

0
2945

705Starks witchΜάγισσα ή μάγος (στα αγγλικά, witch, sorcerer ή warlock) θεωρείται ένα άτομο -άνδρας ή γυναίκα- που έχει αποκτήσει υπερφυσικές ικανότητες και μπορεί να επηρεάσει την πραγματικότητα («μαγεία»). Οι ικανότητες αυτές αποκτιούνται είτε μέσω μελέτης και πρακτικής εξάσκησης, ή μέσω δαιμονικών συμφωνιών. Οι περισσότερες μάγισσες εξασκούν μαύρη μαγεία, δηλαδή ξόρκια και φίλτρα που χρησιμοποιούνται για προσωπικό κέρδος ή για να βλάψουν τους άλλους.

Οι μάγισσες ζουν πολλά περισσότερα χρόνια από έναν απλό άνθρωπο και κάποιες είναι τόσο ισχυρές που θέλουν συγκεκριμένο φίλτρο για να πεθάνουν. Όταν μια μάγισσα πεθαίνει, λέγεται ότι φυτρώνουν βρύα στον τάφο της, βασική ένδειξη, εύκολα αναγνωρίσιμη από τους κυνηγούς.

Μερικές μάγισσες έχουν ένα ζώο-σύντροφο, γνωστό και ως familiar (δαιμόνιο), που μπορεί να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο. Τα Δαιμόνια διαλέγουν τον μάγο και τον υπηρετούν για πάντα.

Η Ανώτατη Σύναξη επόπτευε και έλεγχε τις υποθέσεις των μαγισσών και φρουρούσε την γνώση. Ωστόσο, τόσο η Ανώτατη Σύναξη όσο και η υπόλοιπη κοινότητα των μαγισσών έχει πλέον αποδυναμωθεί σημαντικά, μετά από χρόνια επιθέσεων και διωγμού των μαγισσών, σε συνδυασμό με μια οργανωμένη προσπάθεια από τους Άνδρες των Γραμμάτων να  “εξαφανίσουν” τα μαγικά βιβλία τους και τα αρχεία τους, τα οποία έκρυψαν σε διάφορα  καταφύγια ανά τον κόσμο, φυλασσόμενα από διάφορα ξόρκια.

Wicked WitchΤύποι μαγισσών

Σύμφωνα με την Ανώτατη Σύναξη Μαγισσών υπάρχουν 3 τύποι των μαγισσών στον κόσμο:

  • Περισσότεροι είναι οι “Δανειστές“, μάγισσες που λαμβάνουν τη δύναμή τους από δαίμονες, προφανώς σε αντάλλαγμα για τις ψυχές τους.
  • Ο δεύτερος τύπος, και πιο σπάνιος, είναι οι “Εγγενείς“, εκείνοι που γεννήθηκαν με φυσική ικανότητα για μαγεία.
  • Τρίτο είδος μαγισσών είναι οι “Μαθητευόμενοι” οι οποίοι εκπαιδεύονται και καθοδηγούνται από μια μάγισσα-μέντορα εγκεκριμένη από την Ανώτατη Σύναξη. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι μάγοι και μάγισσες που είναι αυτοδίδακτοι, και αποκτούν τις δυνάμεις τους χωρίς μέντορα, απλά με κάποιο βιβλίο με ξόρκια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυνηγοί, όπως οι Winchesters και ο Bobby χρησιμοποιούν συχνά τα ίδια ξόρκια και τελετουργίες, αλλά δεν θεωρούν τους εαυτούς τους μάγους.

10x10 Rowena hexbagΜαγικά αντικείμενα και συστατικά

Μαγικό πουγκί (hexbag) — Μπορεί να περιέχει κόκαλα ή άλλα μέρη ζώων, υγρά από την μάγισσα που κάνει το ξόρκι (σάλιο, αίμα, κλπ) και ενίοτε πρέπει να υπάρχει μέσα στο πουγκί κι ένα προσωπικό αντικείμενο αυτού που θέλουν να καταραστούν. Οι μάγοι/μάγισσες βάζουν το πουγκί σε σημείο που το θύμα θα πάει και δεν θα το δει όπως π.χ. στο σπίτι τους. Μπορούν με αυτόν τον τρόπο να του κάνουν διάφορα βασανιστήρια μέχρι και να το σκοτώσουν. Το τελετουργικό αυτό είναι μια αρχαία παλιά μαύρη μαγεία. Για να σώσεις το θύμα, πρέπει να βρεις το φυλαχτό και να το κάψεις.

Βιβλίο των Σκιών — Επίσης γνωστό και ως ‘Γριμόριο‘. Είναι ένα βιβλίο το οποίο έχουν και κάνουν τελετές οι μάγοι/μάγισσες. Το Μαύρο Γριμόριο, σύμφωνα με την Rowena, ανήκε σε μια αρχαία Δρυιδική οικογένεια μαγισσών, τους Laughlins, που χρησιμοποιούσαν μια αρχαία γλώσσα των Δρυίδων στη μαγεία τους.

Goldthread — Ένα βότανο το οποίο έχει εξαφανιστεί εδώ και 200 χρόνια. Χρησιμοποιείται από μάγισσες για να σκοτώσουν αυτούς που θέλουν.

witchΜαγικές δυνάμεις

Οι δυνάμεις των μαγισσών ποικίλλουν. Εξαρτώνται από το αν είναι έμφυτες ή επίκτητες, από την ηλικία της μάγισσας και το ταλέντο. Όλες οι μάγισσες μπορούν να κατασκευάσουν μαγικά πουγκιά ή φίλτρα, όμως κάποιες έχουν επιδείξει και ενεργές δυνάμεις όπως τηλεκίνηση και αστρική προβολή.redhead witch fanart2Οι Μάγισσες στην Παράδοση

O όρος ‘witch‘ στα αγγλικά, χρησιμοποιείται για γυναίκες αλλά και για άνδρες που εξασκούν μαγεία. Οι μυθικοί μάγοι και μάγισσες είναι πολλοί (από την Κίρκη του Οδυσσέα μέχρι τον Μέρλιν του Αρθούρου) αλλά σε όλες τις κουλτούρες του πλανήτη υπάρχουν και πραγματικοί άνθρωποι που δηλώνουν ότι αντλούν κάποια υπερφυσική δύναμη, και συχνά (χωρίς να αυτοπροσδιορίζονται απαραίτητα ως μάγοι) παίρνουν το ρόλο του θεραπευτή ή του σοφού μιας κοινότητας. Οι μάγισσες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους είτε για καλό είτε για κακό σκοπό.

Οι αρνητικοί συσχετισμοί με τον όρο έχουν τις ρίζες τους στον Μεσαίωνα όπου η μαγεία θεωρήθηκε έργο του Σατανά και οι μάγισσες (κυρίως γυναίκες) θανατώνονταν στο όνομα της χριστιανοσύνης. Κατά τα κυνήγια μαγισσών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν άδικα χιλιάδες ‘μάγισσες’ με την κατηγορία ότι είχαν συμμαχήσει με τον Διάβολο.

Το Malleus Maleficarum (Το Σφυρί των Μαγισσών) είναι ένα εγχειρίδιο γραμμένο για τους κυνηγούς μαγισσών τον 15ο αιώνα. Είναι ένα από τα πιο περίφημα έργα μισογυνισμού στην ευρωπαϊκή ιστορία. Το βιβλίο είναι μια πραγματεία για το πώς οι γυναίκες, λόγω της κατώτερης ποιότητας και της σαρκικής φύση τους, είναι πολύ πιο ευάλωτες σε τεχνάσματα του διαβόλου από ό, τι οι άνδρες. Ενώ το βιβλίο ήταν πολύ δημοφιλές, δεν ήταν κατ ‘ανάγκην αυτό με τη μεγαλύτερη επιρροή στο κυνήγι μαγισσών. Κάποιοι κυνηγοί μαγισσών φαίνεται να θεωρούν ότι το περιεχόμενό του ήταν ακραίο καθώς πρόβαλε την καταδίκη των γυναικών ως σύνολο, κάτι που περιόριζε τη χρησιμότητά του.

Τον 20ο και τον 21ο αιώνα, οι λεγόμενοι Νεοπαγανιστές αυτοπροσδιορίζονται ως ‘μάγοι’ και ‘μάγισσες’. Η πιο γνωστή ομάδα νεοπαγανιστών είναι οι Wicca, που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1930, αν και οι πεποιθήσεις τους βασίζονται σε παλιότερες παγανιστικές κουλτούρες, όπως των Κελτών και των Αρχαίων Ελλήνων. Η θρησκεία τους περιλαμβάνει της τελετουργική χρήση μαγείας.

Σημείωση: Το παρόν άρθρο ίσως αλλάξει/ανανεωθεί όσο κυλούν οι σεζόν και παίρνουμε πληροφορίες από τα επεισόδια για τα συγκεκριμένα όντα.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια