Supernatural Πλάσματα: Νεφελίμ {UPDATED}

0
1031

Τα Νεφελίμ είναι οι απόγονοι των αγγέλων και των ανθρώπων. Η δημιουργία τους είναι απαγορευμένη και για τον Παράδεισο θεωρούνται βδελύγματα. Μόνο ένα, η Jane, ήταν γνωστό ότι υπάρχει στη Γη. Η Jane σκοτώθηκε από τον Κάστιελ (8ος κύκλος) αφού ο Μέτατρον του είπε ότι είναι απαραίτητη η καρδιά από ένα Νεφελίμ, ως μία από τις δοκιμασίες για να κλείσουν οι Πύλες στον Παράδεισο.

Ο Εωσφόρος (στο σώμα του Προέδρου των ΗΠΑ Jefferson Rooney) κοιμάται με την ερωμένη του και την καθιστά έγκυο. Ο γιος τους, ονόματι Jack, είναι το δυνατότερο Νεφελίμ, σύμφωνα με τον Κάστιελ. Λόγω της τεράστιας δύναμης που χρησιμοποιείται από τον Εωσφόρο, τα κοσμικά κύματα ειδοποίησαν όλους τους αγγέλους καθώς και τους Βρετανούς Άνδρες των Γραμμάτων για την δημιουργία του.

Σύμφωνα με την παράδοση, καθώς ένα Νεφελίμ μεγαλώνει, θα γίνει τόσο δυνατό που θα ξεπεράσει και τον άγγελο από τον οποίο έχει προέλθει.

Χαρακτηριστικά

Έχουν ανθρώπινη μορφή. Συνήθως έχουν λαμπερά γκρίζα μάτια.

Ωστόσο, ο Jack εμφανίζεται με χρυσά μάτια, πιθανόν λόγω του ότι γεννήθηκε από έναν αρχάγγελο, σε αντίθεση με ένα κανονικό άγγελο. Η περίοδος κύησης για ένα παιδί Νεφελίμ είναι μικρότερη από αυτή ενός κανονικού ανθρώπου, περίπου έξι μήνες, και φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να γεννηθεί σε πλήρη ωριμότητα σε νεαρή ενήλικη ζωή, εφόσον το επιλέξει.

Όταν ένα Νεφελίμ γεννιέται συνήθως υπάρχουν σημάδια που συνοδεύουν τη γέννησή του, όπως καταιγίδες, εξάρσεις από αρρώστιες, εισβολές ακρίδων, μαζικές διακοπές ρεύματος, ακόμη και τα δάκρυα στο χώρο και στο χρόνο. Λόγω του ότι θεωρείται βδέλυγμα της φύσης και του Ουρανού, μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες αντιδράσεις γύρω από αντικείμενα που θεωρούνται ιερά. Αυτό φάνηκε, όταν η Kelly Kline προκάλεσε φωτιά σε μια Αγία Γραφή απλά τοποθετώντας το χέρι της πάνω σε αυτή, ενώ ήταν έγκυος στον γιο της Jack.

Δυνάμεις και δυνατότητες

  • Υπεράνθρωπη δύναμη – η δύναμη τους υπερβαίνει κατά πολύ εκείνη των απλών αγγέλων, συμπεριλαμβανομένων των σεραφείμ, όπως ο Καστιέλ.
  • Μεγάλη αντοχή – που μπορεί να αντέξει τις επιθέσεις από τους αγγέλους και Σεραφείμ, όπως ο Μέτατρον και ο Καστιέλ αντίστοιχα.
  • Μπορούν να δουν τα φωτοστέφανα των αγγέλων.
  • Έντονη διαίσθηση: το Νεφελίμ μπορεί να διαισθανθεί την παρουσία σχεδόν όλων των αγγέλων.
  • Νάρκωση: το Νεφελίμ, όπως και οι άγγελοι, μπορούν να ρίξουν αναίσθητο οποιονδήποτε με ένα απλό άγγιγμα.
  • Τηλεμεταφορά: έχει την ίδια ικανότητα με τους αγγέλους.

Αδυναμίες

Νεφελίμ

Η βασίλισσα του Σαβά: Σύμφωνα με τον Σαμ, είχε περιγραφεί ως μισός-άγγελος σύμφωνα με την παράδοση. Μετά την επίσκεψή της στον  Σολομώντα, ο βασιλιάς ανέθεσε σε κάποιον να δημιουργήσει να ξόρκι παρακολούθησης των Νεφελίμ ώστε νατην παρακολουθεί. Το ξόρκι αργότερα εντοπίστηκε από τον Barthamus και προσφέρθηκε να το δώσει στον Σαμ και στον Ντhν για να βρουν τον Τζακ, αντί να το δώσει στον Ασμοδαίο, αν και τους έδωσε το μισό ξόρκι για να ελέγξει τη γνησιότητά του. Ήθελε οι Winchesters να ανακτήσουν τα οστά του από τον Luther Shrike σε αντάλλαγμα με το άλλο μισό ξόρκι, αλλά μετά την κλοπή τους αποφάσισαν να μην το δώσουν τελικά στον Barthamus επειδή δεν τον είχαν συμπαθήσει και πολύ. Η Αλίκη στη συνέχεια, καίει τα οστά του, σκοτώνοντας τον Barthamus καθώς το άλλο μισό από το ξόρκι, αχρηστεύοντας τελικά το ξόρκι.

Jane: Είναι Νεφελίμ που είναι, σύμφωνα με Μέτατρον, το μόνο που υπήρχε εκείνη την εποχή (2013). Εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται Eugenies στο Ojai, Καλιφόρνια, και σερβίρει τον Μέτατρον και τον Κάστιελ. Καθώς ο Κάστιελ αποφασίζεται να κάνει τις τρεις δοκιμασίες για να κλείσει τον Παράδεισο, ο Μέτατρον αποκαλύπτει ότι η σερβιτόρα είναι Νεφελίμ και ότι ο Κάστιελ θα έπρεπε να την σκοτώσει και να αποκόψει την καρδιά της για να ολοκληρωθεί η πρώτη δοκιμασία. Δεδομένου ότι ήταν μια αθώα γυναίκα, ο Κάστιελ διστάζει να την σκοτώσει αλλά όταν η ίδια τους επιτίθεται, ο Κάστιελ την σκοτώνει με την αγγελική λεπίδα του.

Jack Kline: είναι απόγονος της Kelly Kline και του Εωσφόρο. Είχε συλληφθεί όταν ο Εωσφόρος είχε καταλάβει το σώμα του Προέδρου Τζέφερσον Ρούνεϊ, με τον οποίο η Kelly είχε σχέση. Μετά τη γέννησή του, οι Winchesters τον πήραν μαζί τους για να τον παρακολουθούν και να τον χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στον κόσμο της Αποκάλυψης, όπου είχε παγιδευτεί η Mary. Ωστόσο, με την  πάροδο του χρόνου, οι Winchesters τον δέχτηκαν ως μέλος της οικογένειάς τους. Αλλά και ο ίδιος ο Jack, συνδέθηκε στενά με τους Winchesters δηλώνοντας ότι ο Εωσφόρος δεν σήμαινε τίποτα σ ‘αυτόν και ότι ο Κάστιελ, ο Σαμ και ο Ντην ήταν η οικογένειά του. Όταν ο Jack συναντά τελικά τον πατέρα του, ένας δεσμός αρχίζει να σχηματίζεται μεταξύ των δύο. Ωστόσο, όταν ο Jack συνειδητοποιεί ότι ο Εωσφόρος δεν έχει αλλάξει τους τρόπους του, απορρίπτει τον πατέρα του, με αποτέλεσμα ο Εωσφόρος να κλέψει και να καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος της χάρης και της δύναμης του Jack. Ενώ ο Σαμ δεν είναι διατεθειμένος να τον σκοτώσει, ο Jack προσπαθεί να αυτοκτονήσει με την αρχαγγελική λεπίδα, αλλά σταματά μετά την εμφάνιση του Dean, που συναινεί στον Μιχαήλ και τελικά σκοτώνει τον Εωσφόρο.

Τα Νεφελίμ στο fandom

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δυο σεζόν του Supernatural, υπήρχε ένα μεγάλο μέρος του fandom που πίστευε ότι ο Σαμ μπορεί να είναι Νεφελίμ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νεφελίμ

Τα Νεφελίμ στη Μυθολογία

Στις Εβραϊκές γραφές, Νεφελίμ λέγονται οι απόγονοι των «γιων του Θεού» και των «κόρων των ανθρώπων».

Previous articleSupernatural Ιστορία: Η Γοργόνα (Gorgon)
Next articleΑτάκες επεισοδίων – 14×14 – Ouroboros
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια