Supernatural πλάσματα: Νεράιδες

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Dean: Fight the fairies! You fight those fairies!

– Dean, 6.09 Clap Your Hands If You Believe…

 Ιστορίαdean with fairy

Οι νεράιδες είναι υπερφυσικά πλάσματα που προέρχονται από ένα μέρος που ονομάζεται Avalon. Έχουν ποικιλία μορφών και μεγεθών και μπορούν να τις δουν μόνο όσοι έχουν πάει στο βασίλειο τους ή εκείνοι που επιτρέπουν να τις δουν. Σύμφωνα με την Marion, ειδική στις νεράιδες, υπάρχει ένας αρχηγός – νεράιδα που ονομάζεται Oberon. Όταν καλεστούν με ξόρκι, μπορούν να κάνουν συμφωνίες με τους ανθρώπους, πολλές φορές ανταλλάσσοντας τις υπηρεσίες τους για μια τιμή, όπως όλους τους πρωτότοκους γιους σε μια περιοχή. Οι νεράιδες, επίσης, φαίνεται να έχουν μεγάλη δύναμη. Ο Καλικάτζαρος υποστήριξε επίσης ότι γνωρίζουν πίσω πόρτες για την κόλαση και δεν φοβούνται τους αγγέλους ή τους δαίμονες. Τα τελευταία χρόνια, οι νεράιδες εκμεταλλεύονται μύθους για UFO, για να κρύψουν τις δραστηριότητές τους όπως απαγωγές, αγρογλυφικά και φώτα στον ουρανό, που συχνά αποδίδονται σε εξωγήινους.

Οι νεράιδες είναι ευάλωτες στο σίδερο και το ασήμι. Αν κάποιος χύσει αλάτι ή ζάχαρη μπροστά τους, πρέπει να σταματήσουν και να μετρήσουν τον κάθε κόκκο. Αγαπούν επίσης την κρέμα γάλακτος η οποία, όπως και το αλκοόλ, τις μεθάει. Οι νεράιδες παραμένουν σε μια περιοχή μέχρι να διωχτούν με ξόρκι ή να φύγουν με τη δική τους ελεύθερη βούληση.

Ο Κόσμος του Οζ βρίσκεται στο βασίλειο των νεράιδων.

Χαρακτηριστικά

Γνωστές σε “διαφορετικά σχήματα και μεγέθη”, οι δυνάμεις τους εξαρτώνται από τη νεράιδα και ορισμένα είδη έχουν ξεχωριστές, ατομικές δυνάμεις.

Δυνάμεις και δυνατότητες

 • Χρησιμοποιούν μαγεία.
 • Μπορούν να κάνουν συμφωνίες όπως οι δαίμονες των σταυροδρομιών. (Ξωτικά)
 • Μπορούν να γίνουν αόρατες, εκτός αν θέλουν να φανούν ή αν κάποιος πάει στον κόσμο τους και γυρίσει πίσω.
 • Μπορούν να εμφανιστούν σαν άνθρωποι, αλλά η αληθινή μορφή τους μπορεί να φανεί στο άτομο που έχει πάει στον κόσμο τους.
 • Τηλεκίνηση (Καλικάτζαροι)
 • Τηλεμεταφορά
 • Μπορούν να πουν αν κάποιος έχει ψυχή ή όχι. (Καλικάντζαροι)
 • Αθανασία
 • Υπεράνθρωπη δύναμη (Καλικάντζαροι Redcaps και Tinks)
 • Πέταγμα (Tinks)
 • Χειρισμός της πραγματικότητας. (Καλικάτζαροι & Gilda)

Αδυναμίες

 • Κρέμα (Τις μεθάει)
 • Μικροκύματα (Φάνηκε να σκοτώνει μια μικρότερη νεράιδα)
 • Σίδερο (Μπορεί να τις βλάψει)
 • Ασημί (Καίει τις “σκοτεινές” νεράιδες)
 • Αλάτι & ζάχαρη (Ρίχνοντας αλάτι ή ζάχαρη στο πάτωμα μπροστά από μία νεράιδα, δεν έχει σημασία πόσο ισχυρή είναι, πρέπει να κάτσει και να μετρήσει τον κάθε κόκκο.)
 • Καταστρέφοντας το βιβλίο με ξόρκια που κλήθηκαν.
 • Εκχύλισμα παπαρούνας (Φάνηκε να ζαλίζει την Κακιά Μάγισσα της Δύσης)
 • Κόκκινες γόβες (Όντας διαποτισμένες με τη μαγεία του Οζ, οι κόκκινες γόβες είναι ικανές να σκοτώσουν την Κακιά Μάγισσα.)

 Είδη

Dean Tinkerbell Fairy1. Μια νεράιδα σαν την Tinkerbell επιτίθεται στον Ντιν στο δωμάτιο του. Την περιγράφει ως “μία μικρή, λαμπερή, καυτή, γυμνή κυρία με ρώγες”. Ο Ντιν παρατηρεί τις θηλές της. Έχει όμως και φτερά. Ο Ντιν την σκοτώνει, δελεάζοντας την σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και την ψήνει.

 

 

ξωτικά2. Τα ξωτικά εργάζονται στο εργαστήριο του ωρολογοποιού Brennan, ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που έκανε με ξωτικά. Έχουν μεθύσει με την κρέμα που αγοράζει ο Brennan για αυτούς και εξορίζονται όταν ο Σαμ αντιστρέφει το τελετουργικό που χρησιμοποίησε ο Brennan για να τα καλέσει.

 

Redcap3. Ένας Redcap παρακολουθεί τον Ντιν. Αυτές οι νεράιδες είναι ανθρωποκτόνοι και είναι γνωστοί για τη δολοφονία ταξιδιωτών που καταπατούν τη γη τους. Τα καπέλα τους είναι κόκκινα επειδή απορροφούν το αίμα των θυμάτων τους και σύμφωνα με λαϊκές παραδόσεις, τα Redcaps πρέπει να σκοτώνουν συχνά, γιατί αν το αίμα στεγνώσει στα καπέλα τους θα πεθάνουν. Το Redcap επιτίθεται τελικά στον Ντιν στο κελί του στη φυλακή, αλλά εξορίζεται με τις υπόλοιπες νεράιδες προτού να μπορέσει να τον σκοτώσει.

Leprechaun Wayne Καλικάντζαρος 4. Ο Σαμ συναντά ένα καλικάντζαρο που ζει ανάμεσα στους ανθρώπους με το όνομα Wayne Whittaker. Είναι σαν εκπρόσωπος για άλλες νεράιδες και μπορεί να κάνει συμφωνίες με ανθρώπους, με αντάλλαγμα. Ο Wayne ισχυρίζεται ότι είναι ένας ειδικός για UFO και δουλεύει για τη διάδοση τους οπουδήποτε αυτός και οι άλλες νεράιδες πάνε έτσι ώστε να μην εντοπιστούν. Όταν αυτός και ο Σαμ παλεύουν, είναι προφανώς πολύ ισχυρός, αλλά ο Σαμ χύνει αλάτι μπροστά του, ώστε να τον αναγκάσει να μετρήσει τους κόκκους. Ενώ αυτός μετράει, ο Σαμ αντιστρέφει το τελετουργικό που χρησιμοποιήθηκε για να τον καλέσουν, διώχνοντας τον ίδιο και τις άλλες νεράιδες.

Gilda the Good Fairy5. Μια ανθρωπόμορφη νεράιδα με το όνομα Gilda, ελέγχεται από τον Gerry. Δεν είναι σαφές τι είδους νεράιδα είναι, αλλά είναι μια καλή νεράιδα. Υπό τον έλεγχο του Gerry, τραυματίζει πολλούς από τους αντιπάλους του σε ένα παιχνίδι LARPing και σκοτώνει δύο, πριν η Τράρλι καταστρέψει το βιβλίο με τα ξόρκια του Gerry και την ελευθερώσει.

 

Wicked Witch6. Η Κακιά Μάγισσα της Δύσης είναι ένα πλάσμα από τον Οζ και μάγισσα. Εκείνη κυβέρνησε τη γη του Οζ, μέχρι που ήρθε στη γη για να καταλάβει τον κόσμο με το στρατό της. Είναι ευάλωτη σε ένα εκχύλισμα σπόρων παπαρούνας και τις κόκκινες γόβες. Η Τσάρλι την σκοτώνει με τις γόβες, αλλά σύμφωνα με την Ντόροθι υπάρχει μια στρατιά από μάγισσες παρόμοια με αυτήν στον Οζ.

Flying Monkeys7.Η Κακιά Μάγισσα έχει ένα στρατό από ιπτάμενους πιθήκους που χρησιμοποιεί για να ελέγχει τον Οζ. Προσπαθεί να καλέσει το στρατό στη Γη για να κυβερνήσει τον κόσμο, αλλά σκοτώνεται πριν μπορέσει. Η Τσάρλι κλείνει την πόρτα για τον Οζ λίγο πριν μπορέσουν να έρθουν στη Γη.

 

Tin Man Head8. Λίγα είναι γνωστά για τον Tin Man. Ήταν ένας αγωνιστής της ελευθερίας που είχε μετατραπεί σε αυτή τη μορφή από την Κακιά Μάγισσα, μαζί με άλλους δύο, που είχαν μετατραπεί στο Cowardly Lion και το Σκιάχτρο. Μετά το θάνατό του, η Ντόροθι κράτησε το κεφάλι του ως φόρο τιμής στη θυσία του.

 

Νεράιδες σε λαϊκές παραδόσεις

Οι νεράιδες είναι μυθικά πλάσματα, που εμφανίζονται σε πολλές μορφές. Η παράδοση (ως επί το πλείστον της Ιρλανδίας ή της Σκωτίας), υποδηλώνει ότι είναι εξαιρετικά ποικίλες: η κατηγορία της «νεράιδας» περιλαμβάνει καλικάτζαρους, στοιχειά και ξωτικά. Υπάρχουν επίσης δημοφιλείς πεποιθήσεις στις οποίες είναι ζόμπι, στοιχειακά, αιθέρια πλάσματα ή ακόμα και έκπτωτοι άγγελοι. Οι περισσότερες νεράιδες έχουν ισχυρές μαγικές δυνάμεις.

Νεράιδες εμφανίζονται επίσης σε λαϊκά παραμύθια ως παγανιστικές θεότητες και φαίνεται να είναι παρόμοια με αυτά που η Σέλτικη λαογραφία λέει “κρυφούς ανθρώπους”.

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

2 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Ater Animus
8 December 2014 20:05

Σκοτσέζος όντας, και ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόηλ είχε γράψει για νεράϊδες, μεταξύ άλλων περί υπνωτισμού, πνευμάτων και Σέρλοκ Χολμς.
Πολύ επεξηγηματικό και ενημερωτικό άρθρο. Μπράβο.
Τόσο πυκνή μυθολογία σε ένα επεισόδειο, δεν την συνηθίζουν. Είναι δύσκολο να την παρακολουθήσεις, πόσο μάλλον να γράψεις για αυτήν.

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
22 January 2015 14:26

Ενδιαφέρον άρθρο, άργησα λιγάκι να το ανακαλύψω..
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα συνδέσει ποτέ τη χώρα του Oz με τις νεράιδες..χμμ, ενδιαφέρον!

ΥΓ Λέτε η Gilda να ήταν foreshadowing για το ταξίδι της Charlie στο βασίλειο του Oz;
(Η καλή μάγισσα του Oz στο έργο του F.L. Baum λέγεται Glinda)

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Περισσότερα Άρθρα