Supernatural Πλάσματα: Τα Σεντίμ (Shedim)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Τα Σεντίμ είναι πλάσματα, που θεωρούνται τα πιο άγρια στην Κόλαση και λόγω της σκοτεινής φύσης τους ο Θεός τα κλείδωσε μακριά και βαθιά μέσα στις σπηλιές της Κόλασης, να μη τα δει ποτέ το φως. Κάποτε ο Πρίγκιπας της Κόλασης, Ασμοδαίος τα ελευθέρωσε και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να τα ελέγξει για να κερδίσει την εύνοια του Εωσφόρου. Ο Εωσφόρος, ωστόσο, τα φοβόταν και τα κλείδωσε ξανά φυλακίζοντάς τα.

13×02 Rising Son

Ο Ασμοδαίος, με τη μορφή του Ντονατέλο Ρέντφιλντ, κατάφερε να ξεγελάσει τον Τζακ με σκοπό να ανοίξει την Πύλη της Κόλασης στο Jasper, στο Wyoming, λέγοντάς του πώς έχουν παγιδευτεί κάποιοι από τους ελίτ στρατιώτες του Θεού βαθιά μέσα στα σπήλαια της Κόλασης. Ο Τζακ αρχίζει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του και ανοίγει μια Πύλη προς την Κόλαση, ενώ λίγο αργότερο ένα από τα Σεντίμ εμφανίζεται να απλώνει το χέρι του πάνω από ένα κούτσουρο δεδομένου ότι αρχίζει να ψάχνει την έξοδό του από την Κόλαση, και ακολουθείται από ένα άλλο. Αλλά, όταν ο Τζακ συνειδητοποιεί ότι έχει εξαπατηθεί από τον Ασμοδαίο, ο οποίος επιδιώκει να σκοτώσει τον Σαμ, τον Ντην και τον Ντονατέλο, στέλνει το Σεντίμ πίσω στην Κόλαση και σφραγίζει την Πύλη.

Τα Σεντίμ στην λαϊκή παράδοση

Στην εβραϊκή λαογραφία, τα Σεντίμ είναι το είδος των υπερφυσικών πλασμάτων, που μοιάζουν με ένα δαίμονα ή ένα πνεύμα. Λέγεται ότι έχουν τα πόδια και τα νύχια ενός κόκορα καθώς και τα φτερά ενός αγγέλου. Τα Σεντίμ έχουν πολλές ρίζες στην εβραϊκή παράδοση, καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι οι απόγονοι του φιδιού, όπως οι δαίμονες, ενώ σύμφωνα με μια άλλη πεποίθηση είναι οι απόγονοι του Αζάζελ και της δαίμονα Νααμά. Ένας άλλος μύθος μαρτυρά πως τα Σεντίμ ήταν γραφτό να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι, που ο Θεός άφησε ημιτελή για να κρατήσει ιερή την ημέρα του Σαββάτου.

“Το παρόν άρθρο ενδέχεται να ανανεωθεί στο μέλλον ανάλογα με τις εξελίξεις των επεισοδίων.”

Προηγούμενο άρθρο13×02 The Rising Son | Fun facts & Trivia
Επόμενο άρθροΘρύλοι και Μύθοι: Shedim

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Katerina Dep
Katerina Dep
3 years ago

Πολύ έξυπνη σεναριακά η εμφάνιση των shedim που πάνε πακέτο με τον Ασμοδαίο, πολλά τα μέτωπα που ανοίγονται..σίγουρα η παρουσία τους θα έχει ενδιαφέρον. Κι αν κρίνουμε από τη θεωρία ότι μπορεί να είναι και απόγονοι του Αζάζελ μήπως να τον ξαναβλέπαμε με κάποιο τρόπο???? ίσως ενα πέρασμα….

Τελευταία Άρθρα

Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα