Supernatural Πλάσματα: Η Στρατιά του Παραδείσου (The Host of Heaven)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Ιστορία

Η Στρατιά του Παραδείσου είναι μια αγγελική κοινωνία, που περιλαμβάνει όλους τους αγγέλους, εκτός από τους αντάρτες ή τους έκπτωτους από τον Παράδεισο. Λίγα είναι γνωστά για το πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη κοινωνία. Οι δραστηριότητες των αγγέλων εντός της ουράνιας κοινωνίας ποικίλλουν. Είναι κατανεμημένοι σε μια άκαμπτη, μιλιταριστική ιεραρχία. Οι αγγελικές φρουρές είναι τμήματα στον Ουρανό, που αποτελούνται από ορισμένους αγγέλους. Η Anna, ο Castiel και ο Uriel ήταν αρχικά μέλη της αγγελικής φρουράς, που καθοδηγούνταν αρχικά από την Anna. Αν αμφισβητήσουν ή αρνηθούν να ακολουθήσουν τις διαταγές, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ποινές, οι οποίες περιλαμβάνουν και τον υποβιβασμό της θέσης ενός αγγέλου στο εσωτερικό της κοινωνίας τους. Σε ακραίες περιπτώσεις, ένας άγγελος μπορεί να κυνηγηθεί και θανατωθεί για τα παραπτώματά του, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης πίστης και την επιλογή του να γίνει έκπτωτος. Τόσο η Anna και όσο και ο Castiel βασανίζονται για την ανυπακοή τους. Τώρα, αυτοί  οι κανόνες έχουν καταλυθεί μετά την αναχώρησή του Θεού από τον Ουρανό και την εξέγερση του Εωσφόρου. Όταν ο Θεός άφησε τον Ουρανό, ο Michael ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την καθοδήγηση της Στρατιάς του Παραδείσου, τη διατήρηση της τάξης και της σταθερότητας μέσα σε αυτή.

“Καλά, δεν θα ήθελα να τον συναντήσω σε ένα σκοτεινό σοκάκι, πιστέψτε με. Διοικεί την Στρατιά του Παραδείσου. Κατά την τελευταία μεγάλη αναταραχή επάνω, είναι αυτός που φυλάκισε τον Εωσφόρο στο υπόγειο. Το έκανε με αυτό το σπαθί”.

 Δαίμονας Bobby περιγράφει Μιχαήλ, 5×01 Sympathy for the Devil

Οι άγγελοι εντός αυτής της Ουράνιας Κοινωνίας δεν δημιουργήθηκαν όλοι με τη μία. Οι Αρχάγγελοι φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί πρώτοι. Αυτοί είναι οι μοναδικοί τέσσερις άγγελοι, που έχουν δει τον Θεό. Σύμφωνα με τον Castiel, ο αγγελικός στρατός δεν είναι αναρίθμητος. Οι άγγελοι του Ουρανού δεν είναι άφθαρτοι. Και ολόκληρη η ουράνια εγκατάσταση θα μπορούσε να εξαλειφθεί με μια λέξη από έναν ισχυρό νικήτη.

Ο Uriel παρουσιάστηκε κάποια στιγμή  να οδηγεί μια ομάδα του Εωσφόρου, που ήταν υπάκουοι σε αυτόν, για να ελευθερώσουν τον έκπτωτο άγγελο. Ο Castiel επέλεξε να συνεργαστεί  με τους Winchesters και λόγω της εξέγερσής του αναγκάζεται να αποκοπεί από τον Ουρανό.

Μετά τη φυλάκιση του Michael στο Κλουβί του Εωσφόρου, ο Raphael θέλησε να αναλάβει τον έλεγχο και να ξεκινήσει για μια ακόμη φορά την Αποκάλυψη. Ο Castiel του αντιτίθεται και κάνει μια συμφωνία με τον Crowley για τον εντοπισμό του Καθαρτηρίου ώστε να έχει πρόσβαση στις ψυχές εκεί, που θα χρησιμοποιούσε ως πηγή ενέργειας και δύναμης κατά του Raphael. Αποκτά επίσης αγγελικά όπλα, τα οποία είχαν κλαπεί από τον άγγελο Balthazar. Μετά την συγκέντρωση των ψυχών των Καθαρτήριο, ο Castiel σκοτώνει τον Raphael και τους αγγέλους, που υπήρξαν  πιστοί σε αυτόν. Γίνεται ο ηγέτης του Ουρανού προσωρινά αλλά δεν είναι σε θέση να εδραιώσει την εξουσία του μόνιμα.

Ηγέτες

Στον τέταρτο και πέμπτο κύκλο, οι ηγέτες αυτής της Ιερής Κοινωνίας θα μπορούσαν  άνετα να οριστούν ως εκείνοι που γνώριζαν το σχέδιο για το άνοιγμα των 66 Σφραγίδων, σύμφωνα με το οποίο θα  ελευθερωνόταν ο Εωσφόρος, και προσπάθησαν να επιταχύνουν την μάχη του με τον Michael ώστε να ανακτήσουν τον Παράδεισο. Αυτοί οι άγγελοι δίνουν εντολές, προωθούν και υποβιβάζουν υφισταμένους, ενώ μπορούν να συμμετέχουν στην επιλογή των προφητών. Στον έκτο κύκλο, η ηγεσία και η διαχείριση της κοινωνίας της Στρατιάς του Παραδείσου τίθεται σε αμφισβήτηση καθώς   οι άγγελοι έχουν εμπλακεί σε εμφύλιο πόλεμο. Οι αντιμαχόμενες πλευρές αποτελούνται από τον Raphael και τους οπαδούς του, οι οποίοι επιθυμούν να προκαλέσουν ξανά την Αποκάλυψη και τον Castiel μαζί με άλλους αγγέλους, που αντιτίθενται σε αυτό το σχέδιο.

O  Michael αφού ο Θεός άφησε τον Ουρανό, έγινε η κύρια εξουσία εκεί, αναλαμβάνοντας την διαχείριση και την ορθή λειτουργία της ιερής αγγελικής κοινωνίας  δίνοντας εντολές στις αγγελικές φρουρές. Λίγο μετά τη φυλάκισή του στο Κλουβί μαζί με τον Εωσφόρο, στην διαχείριση του Ουρανού επικρατεί μεγάλη αταξία, καθώς έχουν διαιρεθεί οι αγγελικές τάξεις.

Ο Raphael ήταν ένα σημαντικό μέλος της Στρατιάς που, το πιθανότερο, είχε την ευθύνη να φρουρεί τον προφήτη Chuck Shurley. Φαίνεται να κατέχει σημαντική θέση στην ηγεσία σε σχέση με άλλους αγγέλους. Μετά την φυλάκιση του Michael  στο Κλουβί, αρχίζει να αναζητά τα όπλα του Θεού, ώστε να μπορεί να απελευθερώσει τον Michael  και τον Εωσφόρο, δίνοντας στον Michael μια τελευταία ευκαιρία να σκοτώσει τον Εωσφόρο.

O Zachariah ήταν υφιστάμενος στον Michael και στον Raphael. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει εργαστεί για τον Ουρανό για πάνω από 6 χιλιετίες. Πριν από τις συνεχείς αποτυχίες του να λάβει τη συγκατάθεση του Dean για να γίνει το “δοχείο” του Michael, έχαιρε σεβασμού για τα επιτεύγματά του. Στο 5×18 Point of No Return, ο Michael ακυρώνει την θέση του στην αγγελική κοινωνία αλλά αργότερα του έδωσε μια τελευταία ευκαιρία να εξασφαλίσει την συγκατάθεση του Dean.

Η Naomi ήταν η επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών στον Ουρανό και ένας από τους σημαντικότερους διεκδικητές της εξουσίας στην συνεχή πάλη για να αποκτήσουν τον έλεγχο του Παραδείσου.

Τα Μέλη της Στρατιάς του Παραδείσου

Ο Castiel συναντιέται με τους αγγέλους στον Ουρανό αφού η Αποκάλυψη αναχαιτίστηκε. Αυτοί οι άγγελοι θα μπορούσαν να είναι εκείνοι, που ίσως δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά με το σχέδιο για τη στήριξη της Αποκάλυψης και πάλεψαν για να σώσουν τις Σφραγίδες ή εκείνοι που δεν είχαν ενεργό ρόλο στο σχέδιο είτε για να υποστηρίξουν είτε για να εμποδίσουν την Αποκάλυψη.

Μερικοί από αυτούς ομαδοποιούνται σε αγγελικές φρουρές κατά τη διάρκεια του τέταρτου και πέμπτου κύκλου. Μετά την ήττα του Εωσφόρου και του Michael, τα μέλη της Αγγελικής Στρατιάς διασκορπίστηκαν. Μερικοί υποστήριξαν την προσπάθεια του Raphael να ξεκινήσει ξανά την Αποκάλυψη, ενώ άλλοι δεν επιδοκίμασαν τις ενέργειές του.

Ο Castiel ήταν στρατιώτης στην Ουράνια Κοινωνία. Στην αρχή οι περισσότερες από τις προσπάθειές του καθοδηγούνταν από συγκεκριμένες εντολές και είχε ένα ρόλο διοικητή. Ωστόσο, με τον καιρό αναπτύσσει μια συμπάθεια για τους ανθρώπους, ιδίως για τον Dean και τον Sam Winchester, με αποτέλεσμα οι ανώτεροί του να τον υποβιβάσουν και όταν αρχίζει να παρακούει τις εντολές, τον επαναφέρουν στον Ουρανό για να τον τιμωρήσουν ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραμένει υπάκουος. Θυσιάζει τη θέση του στην Στρατιά του Παραδείσου για να βοηθήσει τον Dean, που προσπαθούσε να σταματήσει την Αποκάλυψη. Ο ίδιος πεθαίνει δύο φορές και ανασταίνεται και τις δύο φορές από τον Θεό. Μετά τη δεύτερη επιστροφή του, του δίνεται αυξημένη αγγελική δύναμη. Στη συνέχεια επιστρέφει στον Ουρανό για να αποκαταστήσει την τάξη. Στον έκτο κύκλο, παλεύει ενάντια στον Raphael.

Νικά τον Αρχάγγελο συγκεντρώνοντας τις ψυχές από το Καθαρτήριο και δηλώνει ο ίδιος ότι είναι ο νέος “Θεός” και ο ηγέτης του Ουρανού. Η βασιλεία του είναι βραχύβια, καθώς οι ψυχές που είχε απορροφήσει άρχισαν να διαβρώνουν το “δοχείο” του και έτσι αναγκάζεται να τις εγκαταλείψει. Επιλέγει να μην επιστρέψει στον Ουρανό, σαν μια μορφή εξιλέωσης για τα διάφορα λάθη που έχει διαπράξει.

Ο Joshua, είναι ένας άγγελος που μιλά με το Θεό, αν και δεν συνομιλούν πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι ο φρουρός και ο επόπτης της Εδέμ. Αναφέρεται σε αυτόν ως “Αίθουσα του Θρόνου του Θεού”. Ο ίδιος αναφέρεται ως κηπουρός.

Ο Uriel εμφανίζεται για πρώτη φορά ως ένας “ειδικός” ακολουθώντας εντολές από τον Castiel. Προωθείται και ανεβαίνει στην ιεραρχία πάνω από τον Castiel όταν ο τελευταίος θεωρείται ότι  υπερασπίζεται σε μεγάλο βαθμό την ανθρωπότητα. Ο Uriel θα διαπιστωθεί τελικά ότι στηρίζει την άνοδο του Εωσφόρου – δεν είναι τόσο επειδή  ο Michael μπορεί να τον νικήσει, αλλά επειδή οι άγγελοι μπορούσαν να ακολουθήσουν τον Εωσφόρο. Ο Uriel κάνει πολλές προσπάθειες για να πείσει τους αγγέλους στη φρουρά του (συμπεριλαμβανομένου και του Castiel) να τον υποστηρίξουν. Ο Cas αρνήθηκε και του επιτέθηκε. Ο Uriel παίρνει το πάνω χέρι αλλά εμποδίζεται από την δολοφονία Cas όταν εμφανίζεται η Anna και τον σκοτώνει με ένα αγγελικό ξίφος.

Ο Virgil είναι ένας άγγελος που προστατεύει και διαχειρίζεται τα όπλα του Θεού στον Ουρανό. Μετά από την εξαφάνιση των όπλων, ο Raphael τον χρησιμοποιεί για να τα ανακτήσει, κι αυτός καταλαμβάνει ένα “δοχείο” και εντοπίζει τους Winchesters αλλά τελικά παγιδεύτηκε στο εσωτερικό μιας εναλλακτικής πραγματικότητας.

Οι Cupids αντιπροσωπεύουν μια κατώτερη τάξη αγγέλων που ονομάζεται Χερουβείμ και κατατάσσονται ως άγγελοι τρίτη τάξης. Είναι πιο αδύναμοι από τους άλλους αγγέλους και τους Αρχαγγέλους αλλά έχουν άλλες μοναδικές δυνάμεις, όπως η δυνατότητα να ενώσουν και ανθρώπους με τους πιο αντίθετους χαρακτήρες  χειραγωγώντας τους μέσω της αγάπης.

Η Rachel ήταν υπολοχαγός του Castiel και στενή φίλη. Κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πόλεμου των αγγέλων ανάμεσα στον Castiel και στις φατρίες του Raphael, σκοτώθηκε από τον Castiel, αφού του αντιτίθεται επειδή πληροφορήθηκε τις φήμες ότι ο Castiel δούλευε με Crowley.

Η Hester υπηρέτησε υπό τις εντολές του Castiel. Μετά την εξαφάνισή του παρέμεινε στην θέση της, απογοητευμένη. Εκείνη προσπάθησε να σκοτώσει τον Castiel όταν συνεργαζόταν ξανά με τον προφήτη Kevin Tran αλλά γρήγορα σκοτώθηκε από την δαίμονα Meg προτού να μπορέσει να δώσει το δολοφονικό χτύπημα.

Ο Inias είναι  επίσης υφιστάμενος του Castiel. Μετά το θάνατο της Hester, ο ίδιος αναλαμβάνει τη διοίκηση μερικών από τους αγγέλους.

Ο Samandriel εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια δημοπρασίας η οποία διεξήχθη από το θεό Πλούτο και ήταν εκεί με την ελπίδα να αγοράσει την δαιμονική πλάκα. Σε κάποιο σημείο ο ίδιος συλλαμβάνεται από τον Crowley και βασανίζεται για να αποκαλύψει τα ονόματα όλων των πιθανών προφητών της σημερινής γενιάς. Ενώ βασανιζόταν, ο ίδιος αποκαλύπτει στον Crowley, επίσης, ότι υπάρχει  μια αγγελική πλάκα.

Ο Ion είχε μείνει απογοητευμένος από τον καιρό, που εργαζόταν υπό τις εντολές της Naomi στα θέματα διαχείρισης της νοημοσύνης, αναφέροντας στον Castiel την πλύση του εγκεφάλου και την χειραγώγηση του νου όλων των αγγέλων που τα είχαν υποστεί και πως οι άγγελοι στρατιώτες ήταν τυχεροί που μπορούσαν να “πιστεύουν στο ψέμα”, ενώ αυτός ήταν αναγκασμένος να θυμάται πολλά από τα πράγματα που είχε κάνει, λόγω της θέσης του. Είναι αυτή η απογοήτευση που τον οδηγεί σε μια ανεξάρτητη συνεργασία με τον Crowley, αφού για αυτόν τίποτα δεν έχει σημασία πια. Ο Castiel τον σκοτώνει τελικά σπρώχνοντας το λιωμένο αγγελικό σπαθί, που ο Crowley είχε καρφώσει σε αυτόν, ανάμεσα στα μάτια του αγγέλου.

Ο Esper ήταν ένα από τους βασικούς στρατιώτες της Naomi, ο οποίος είχε ως αποστολή μαζί  με τον Ion να εντοπίσουν τον Castiel και την αγγελική πλάκα. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον Crowley, ο οποίος είχε λιώσει ένα αγγελικό σπαθί σε σφαίρες.

Ο Nathaniel είναι ένας από τους υφισταμένους της Naomi.

Πρώην μέλη της Στρατιάς του Παραδείσου

Οι συγκεκριμένοι άγγελοι έφυγαν από την Ουράνια Κοινωνία για διαφορετικό λόγο.

Ο Εωσφόρος ήταν ένα εκτελεστικό μέλος. Όταν ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, εξορίστηκε γιατί παράκουσε τις διαταγές του και σύντομα φυλακίστηκε στο Κλουβί, επειδή διέφθειρε μια ανθρώπινη ψυχή δημιουργώντας τον πρώτο δαίμονα, ο οποίος έγινε γνωστός ως Lilith.

Ο Gabriel ήταν εκτελεστικό μέλος. Λίγο μετά την έναρξη των εχθροπραξιών ανάμεσα στον Εωσφόρο και στον Ουρανό, έφυγε και μεταφέρθηκε στην Γη αλλάζοντας την ταυτότητά του για να ταιριάζει με αυτή ενός κοινού Trickster,  και έγινε γνωστός ως ένας ειδωλολάτρης θεός, τον Λόκι.

Ο Metatron ήταν ο γραφέας του Θεού, ο οποίος άφησε τον Ουρανό, όταν ανακάλυψε τα σχέδια των Αρχαγγέλων να διοικήσουν το σύμπαν μετά την απουσία του Θεού. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στη Γη, όπου αναμείχθηκε με ιθαγενείς Αμερικανούς, μια φυλή με το όνομα Two Rivers στο Κολοράντο. Σε αντάλλαγμα για τις ιστορίες τους, πρόσφερε σε αυτούς προστασία και μακροζωία. Ο Metatron ήταν αποκομμένος από τον Ουρανό μέχρι το 2013, όταν γνώρισε τον Sam και τον Dean, καθώς και τον Castiel και άρχισε την εκδίκησή του εναντίον των αγγέλων.

Η Anna Milton ήταν ενεργό μέλος. Η λαχτάρα της για την ανεξαρτησία, την οδήγησε  να πέσει στη Γη. Της αφαιρέθηκε η χάρη της και έγινε άνθρωπος. Η Anna ήταν ανώτερη των Castiel και Uriel.

Ο Balthazar στο παρελθόν ήταν ένα μέλος της Αγγελικής Στρατιάς και φίλος του Castiel. Όταν η Αποκάλυψη εμποδίστηκε, έφυγε από τον Ουρανό για την Γη, και προχώρησε σε έναν μάλλον ασύδοτο τρόπο ζωής γεμάτο απολαύσεις. Αυτός φαίνεται να είναι ο μόνος άγγελος που δέχτηκε αυτό το νέο “δώρο”, που τους δόθηκε, την ελεύθερη βούληση.

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This