Supernatural Ιστορία: Η Σφραγίδα Εκτοπισμού των Αγγέλων (Angel Banishing Sigil) {UPDATED}

1
543

Η Σφραγίδα Εκτοπισμού των Αγγέλων πρέπει να σχεδιαστεί με αίμα. Απομακρύνει προσωρινά τους αγγέλους (με εξαίρεση εκείνον που την σχεδίασε) από την θέση, που βρίσκονται. Ωστόσο, στο επεισόδιο 5×18 Point of No Return, ο Castiel απομακρύνει τέσσερις αγγέλους και τον εαυτό του με μια σφραγίδα, που ήταν χαραγμένη πάνω στο στήθος του. Εκτοπίζει τους αγγέλους σε μια άλλη θέση στη Γη αφού είχε εξοριστεί στο επεισόδιο 7×21 Reading is Funtamental. Ο ίδιος τηλεφωνεί από έναν απομακρυσμένο χώρο περιτριγυρισμένος από σκυλιά στο Περθ, στην Αυστραλία και καταλήγει σε ένα αλιευτικό σκάφος μετά τον εξοστρακισμό του ίδιου και των άλλων αγγέλων.

Όταν ένας άγγελος έχει εξοριστεί, εμφανίζεται ως ένας κομήτης που συντρίβεται στη Γη, με ραδιοφωνικές παρεμβολές, οι οποίες σηματοδοτούν την άφιξή του. Όταν οι άγγελοι εκτοπίζονται σε ένα άλλο μέρος εμφανίζονται αποδυναμωμένοι.

Ο Castiel σημειώνει ότι ένας άγγελος χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση από τη στιγμή που θα εκτεθεί σε μια τέτοια σφραγίδα και ο ίδιος ο Castiel μάλιστα έχασε το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων του, αφού αποκόπηκε από τον Ουρανό, όταν εξορίστηκε ο ίδιος. Ο σχεδιασμός της σφραγίδας είναι γενικά ο ίδιος, αν και σημαντικές παραλλαγές χρησιμοποιούνται από τον Samuel στο επεισόδιο 6×10 Caged Heat και τον Dean στο επεισόδιο 12×10 Lily Sunder Has Some Regrets.

5×18 Point of No Return

Ο Dean χρησιμοποιεί μια σφραγίδα για να διώξει τον Castiel με σκοπό να ξεφύγει από το δωμάτιο πανικού του Bobby. Αργότερα, ενώ αγωνίζονται τέσσερις άγγελοι στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο αυτόματης επισκευής οχημάτων, ο Castiel ανοίγει το πουκάμισό του για να αποκαλύψει μια σφραγίδα χαραγμένη στο στήθος του με ένα κοπίδι. Βάζει το χέρι του πάνω του και διώχνει μακριά τους άλλους αγγέλους και τον εαυτό του, παρέχοντας στον Sam και  στον Dean μια διέξοδο για να μεταφερθούν στο “Πράσινο Δωμάτιο”.

11×21 All in the Family

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο ο Sam και να ξεφύγει με τον Εωσφόρο, ο Metatron δημιούργησε μια παραλλαγή της σφραγίδας εκτοπισμού των αγγέλων και επιχείρησε να την χρησιμοποιήσει για την Amara. Ενώ η σφραγίδα περιχέει την Amara με ένα λευκό φως, δεν έχει καμία επίδραση πάνω της και μάλιστα η αδερφή του Θεού βρίσκει τις προσπάθειες του Metatron διασκεδαστικές.

12×10 Lily Sunder Has Some Regrets

Καθώς ο Castiel εγκαταλείπεται  ηττημένος και βαριά τραυματισμένος από τον Ishim, ο Dean σχεδιάζει μια παραλλαγή της σφραγίδας εξοστρακισμού των αγγέλων σε έναν τοίχο, και απειλεί να το χρησιμοποιήσει. Διστάζει μόνο, όταν ο Ishim υποστηρίζει ότι αυτή μπορεί να σκοτώσει τον Castiel καθώς ήταν αρκετά αποδυναμωμένος. Αλλά, πριν ο Dean μπορέσει να πάρει μια απόφαση, ο Sam και η Lily Sunder φτάνουν για να συνεχίσουν τον αγώνα κατά του Ishim.

Στο επεισόδιο 13×01 Lost and Found, ο Σαμ σχεδιάζει μια σφραγίδα εκτοπισμού αγγέλων στο πάτωμα με το αίμα του για να αντιμετωπίσει τους αγγέλους Conrad και Lily, από την οποία ωστόσο δεν επηρεάστηκε καθόλου ο Τζακ.

 

 

SOURCEsupernatural wiki
Previous articleSupernatural Σενάριο | 13×16 Scoobynatural
Next articleΤίτλος επεισοδίου – 14×02
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
Castiel Lover
6 years ago

Ωραίο άρθρο.