Supernatural Πλάσματα: Η δαίμονας Μεγκ (Meg)

0
773

Η Μεγκ είναι μια δαίμονας με μαύρα μάτια, η οποία εκπαιδεύτηκε ως βασανιστής στην Κόλαση από τον Alastair. Αρχικά εργάστηκε ως υποτακτική του Αζάζελ και αργότερα του Εωσφόρου. Ενεργεί ως αντιπρόσωπος του Αζάζελ και παρακολουθεί τον Σαμ μετά την αποχώρησή του από το Στάνφορντ για να κυνηγήσει ξανά με τον Ντην. Η δαίμονας αυτή αν και έχει άλλα χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα των δαιμόνων, με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει πιο ισχυρή. Όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά αποκαλεί τον Αζάζελ «πατέρα». Αργότερα και ο ίδιος αναφέρεται σε αυτήν ως κόρη του. Η δαίμονας αναφέρεται ως Meg από το όνομα του πρώτου ανθρώπου, που χρησιμοποίησε για να εμφανιστεί στη γη, την Meg Masters.

Μετά το θάνατο του συγκεκριμένου ανθρώπινου σώματος, Meg Masters, και εξορκισμό της από αυτό, η δαίμονας επιστρέφει στην Κόλαση αλλά αργότερα δραπετεύει και καταλαμβάνει τον Σαμ. Σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Σαμ για να σκοτώσουν όσους περισσότερους κυνηγούς μπορεί και να τους βασανίσει και τελικά να σκοτώσει τον Ντην για εκδίκηση. Τελικά εμποδίστηκε από το να φέρει σε πέρας το σχέδιο της και εξορκίστηκε πάλι, αλλά δεν στάλθηκε πίσω στην Κόλαση. Η Μεγκ επιστρέφει αφού η Αποκάλυψη έχει αρχίσει, κατέχοντας το σώμα ενός νεαρού κοριτσιού από το Cheboygan, που μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να γίνει ηθοποιός. Εμφανίζεται ως πιστή υποτακτική του Εωσφόρου και διατάζει έναν δαίμονα να καταλάβει τον Μπόμπυ για να συγκεντρώσει πληροφορίες για το «Ξίφος του Μιχαήλ». Ο Μπόμπυ τελικά καταφέρνει να στρέψει το μαχαίρι της Ρούμπυ στον εαυτό του αλλά ενώ σκότωσε την δαίμονα, ο ίδιος παρέλυσε από την μέση και κάτω.

Η Μεγκ παρουσιάζεται αργότερα με τον Εωσφόρο στην Καρχηδόνα, στο Μισούρι, όταν ο Σαμ, ο Ντην, ο Κάστιελ, η Έλεν και η Τζο φτάνουν για να προσπαθήσουν να σκοτώσουν τον Εωσφόρο με το Κολτ. Η Μεγκ τότε στέλνει διαολόσκυλα να τους επιτεθούν, οδηγώντας την Έλεν και την Τζο στον θάνατο. Ο Εωσφόρος την στέλνει  για να φυλάει τον Κάστιελ, ο οποίος ήταν παγιδευμένος σε ένα δαχτυλίδι από ιερό έλαιο αλλά ο άγγελος καταφέρνει να ελευθερωθεί ρίχνοντας κάτω την Μεγκ και χρησιμοποιώντας την ως γέφυρα για να διαφύγει.

Μετά τη φυλάκιση του Εωσφόρου, ο Κράουλι ανακτά την δύναμή του στην Κόλαση και έχει ως στόχο να σκοτώσει τους πιστούς ακολούθους του Εωσφόρου. Ο Σαμ καταλαβαίνει ότι η Μεγκ είναι κυνηγημένη από τον Βασιλιά της Κόλασης και συμφωνούν με τον Ντην να την βοηθήσουν να βρει τον διώκτη της, ως μέρος της προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν την ψυχή του Σαμ. Αφού μαθαίνουν ότι ο Κράουλι δεν μπορεί να ανακτήσει την ψυχή του Σαμ, ο Κάστιελ «σκοτώνει» τον Κράουλι και η Μεγκ διαφεύγει.

Η Μεγκ επανεμφανίζεται αργότερα, όταν ο Ντην έχει εντοπίσει τον Κάστιελ/ Εμμανουήλ και προσπαθεί να τον οδηγήσει  στον Σαμ για να τον θεραπεύσει. Συμμαχούν όλοι μαζί,  μια συμμαχία για την προστασία Castiel καθώς η ίδια δεν θέλει να τον πάρει ο Κράουλι. Αργότερα  αναλαμβάνει δουλειά ως νοσοκόμα για να προστατεύσει τον Κάστιελ και να τον σώσει από Hester. Κι όχι μόνο αυτό αλλά βοηθά στην επίθεση κατά της SucroCorp αλλά συλλαμβάνεται από τους δαίμονες που εργάζονται για τον Κράουλι. Παραμένει αιχμάλωτη του Κράουλι για το επόμενο έτος.

Όταν ο Βασιλιάς της Κόλασης μαθαίνει για την ύπαρξη της αγγελικής πλάκας και ότι αυτή μπορεί να βρίσκεται αποθηκευμένη σε μία από τις κρύπτες του Εωσφόρου, βασανίζει την Μεγκ για περισσότερες πληροφορίες. Τελικά εκείνη διασώθηκε από τον Καστιελ και οδηγεί τον Σαμ και τον Ντιν στην κρύπτη, όπου ανακαλύπτουν την αγγελική πλάκα. Η Μεγκ θυσιάζεται για να επιτρέψει στον Σαμ, στον Ντην και στον Κάστιελ να ξεφύγουν, αν και γνωρίζει τα σχέδιά τους να σφραγίσουν τις πύλες της Κόλασης.

Για πρώτη φορά η δαίμονας εμφανίζεται ως Μεγκ Μάστερς τον Οκτώβριο του 2005 ώσπου εξορκίστηκε το Νοέμβριο του 2006.Τον Μάρτιο του 2007 εμφανίζεται ξανά και καταλαμβάνει τον Σαμ. Το 2009 θα την ξαναδούμε σε άλλο ανθρώπινο σώμα να αναζητά τον Εωσφόρο, ενώ αργότερα θα συνεργαστεί με τον Σαμ και Ντην για να προστατέψει τον Κάστιελ από τον Κράουλι, μέχρι που ένα χρόνο μετά θα σκοτωθεί από τον Βασιλιά της Κόλασης ενώ συνέχιζε τη συμμαχία με την Dream Team για να διασωθεί η αγγελική πλάκα από τα δαιμονικά χέρια.

Χαρακτηριστικά

 • Έχει μαύρα μάτια.
 • Το αληθινό πρόσωπό της δεν φαίνεται αλλά μια «τρελή» έκδοση του Κάστιελ την περιγράφει «τόσο όμορφη». Αυτός ο χαρακτηρισμός του Κάστιελ είτε είναι αποτέλεσμα της περίεργης άποψης που είχε για τον κόσμο μια συγκεκριμένη περίοδο ή εκφράστηκε στα πλαίσια ποιητικού οίστρου, κάτι που μισεί η Μεγκ. Τότε αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο, δεδομένου ότι οι πραγματικά μορφές των δαιμόνων περιγράφονται συνήθως ως τρομακτικές.
 • Η Μεγκ έχει μια προτίμηση για γυναικεία ανθρώπινα δοχεία.
 • Έχει δείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά ξόρκια, που ακόμα και οι περισσότεροι άλλοι δαίμονες δεν ξέρουν.
 • Ως μαθήτρια του Alastair, είναι εξειδικευμένη τόσο να αντέχει σε βασανιστήρια όσο και η ίδια να τα προκαλεί.
 • Η παρουσία της προκαλεί ξαφνική ριπές αέρα.

Δυνάμεις και Ικανότητες

 • Έχει υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή.
 • Μπορεί να κατέχει ανθρώπους. Ωστόσο, δεν μπορεί να το καταφέρει σε ανθρώπους, που φέρουν σφραγίδες κατά της δαιμονικής κατοχής.
 • Σε αντίθεση με κατώτερους δαίμονες, μπορεί να πατήσει το πόδι της σε ιερό έδαφος.
 • Τηλεκίνηση.
 • Έχει τη δύναμη να προκαλέσει ψυχικά τραύματα αρκετά σοβαρά ώστε να οδηγήσει ακόμα και έναν ισχυρό δαίμονα όσο ο Κράουλι να πέσει στα γόνατά του από πόνο.
 • Τηλεμεταφορά.
 • Είναι τηλεπαθητική, μαθαίνοντας όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων, που η ίδια έχει καταλάβει.

Αδυναμίες

 • Καίγεται κατά την οποιαδήποτε επαφή της με αγιασμένο νερό.
 • Είναι φυσικά ευάλωτη σε παγίδες του διαβόλου. Ωστόσο, γνωρίζει ένα ξόρκι που της επιτρέπει να σπάσει την παγίδα του διαβόλου, καθιστώντας την ως ένα απλό εμπόδιο σε αυτήν.
 • Ευάλωτη στην ιερή φωτιά.
 • Μπορεί να σκοτωθεί με το μαχαίρι της Ρούμπυ, με το Κολτ ή μια αγγελική λεπίδα.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια