Review – Supernatural 10×16 – Paint it Black

26
0

 

Promo Photos – 10×16 – Paint it Black sam deanReview – Supernatural 10×16 – Paint it Black

by Sofia

Μια σειρά παράξενων αυτοκτονιών, λαμβάνουν χώρα στο Worcestrer της Μασαχουσέτης και ο Σαμ και ο Ντιν ερευνούν την υπόθεση. Το μόνο κοινό που φαίνεται να έχουν τα θύματα, είναι ότι όλα εξομολογήθηκαν στην ίδια εκκλησία και μετά πέθαναν… επίπονα.Promo Photos – 10×16 – Paint it Black

Η εκκλησία έχει χτιστεί πάνω από ένα παλιό νεκροταφείο και η Αδερφή Μαθάιας (που του γυάλισε του Ντινάκου), μιλάει  με διάφορα ειρηνικά πνεύματα, που σιγά σιγά αναπαύονται. Το πνεύμα όμως μιας γυναίκας, από την Ιταλία του 1520, που έφτασε στο μοναστήρι μαζί με τα προσωπικά της αντικείμενα, κυριεύει τους άπιστους άντρες ή τις γυναίκες τους, κάνοντας τους να αυτοκτονήσουν ή να τους σκοτώσουν αντίστοιχα. Η Αδερφή Μαθάιας δεν το καταλαβαίνει, μέχρι που διαβάζει το ημερολόγιο της Ιζαμπέλας, στο οποίο περιγράφει πως σκότωσε τον άντρα που ήταν ερωτευμένη, τον Πιέρο, ένα νεαρό ζωγράφο που την θεωρούσε μούσα του, όταν τον έπιασε με άλλη γυναίκα, αν και ο ίδιος της είχε πει ότι τη βλέπει φιλικά.

10x16 paint it black deanΟ Ντιν εξομολογείται πράγματα που δεν πολυισχύουν ώστε να εκνευρίσει το πνεύμα της και να τον κυνηγήσει, ώσπου, σε μια πανέμορφη σκηνή, παραδέχεται ότι δε θέλει να πεθάνει, αλλά να ζήσει, να κάνει πράγματα και να βιώσει συναισθήματα που δεν έχει βιώσει ξανά.

Ο ιερέας βρίσκεται νεκρός και η  Ιζαμπέλα επιτίθεται στον Ντιν μέσω της Αδερφής Μαθάιας. Η Ιζαμπέλα είχε δώσει στον Πιέρο ένα κομμάτι από το δάχτυλο της (ewww), ώστε να το αναμίξει με τις μπογιές και να ζωγραφίσει ένα πίνακα, κυριολεκτικά, με εκείνη.

Ο Σαμ τελικά καίει τον πίνακα και τα προσωπικά της αντικείμενα και η Ιζαμπέλα αναπαύεται.

rowena 10x16 paint it blackΣτο σημαντικό κομμάτι του επεισοδίου, η Ροβένα, είναι ακόμα εξοργισμένη με τον γιόκα της. Εκείνος σε δείγμα καλής θέλησης, της φέρνει δώρο την Όλιβετ η οποία με λίγο πίεση και δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση, λέει ότι η Σύναξη δεν είναι όπως ήταν και έχει αποδυναμωθεί κατά πολύ πλέον, εξαιτίας μιας ομάδας ανθρώπων, των Men of Letters, που λεηλάτησαν τη Σύναξη, έκλεψαν διάφορα ξόρκια και τα έκρυψαν σε καταφύγια σε όλη τη Γη. Με λίγο χιούμορ (και πολύ κακία), η Ροβένα μεταμορφώνει την Όλιβετ σε ποντίκι. Ο Κράουλι για άλλη μια φορά, δείχνει την αδυναμία που έχει στους Winchester, όταν ξεκαθαρίζει ότι δεν θα τους σκοτώσει. Η Ροβένα πάλι φαίνεται να έχει άλλα σχέδια!

Promo Photos – 10×16 – Paint it Black sam deanΠολύ όμορφο επεισόδιο, αν και filler, και με πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ο Ντιν προσπαθεί να αποδεχτεί την μοίρα του αν και δε τα καταφέρνει ιδιαίτερα και ο Σαμ δεν σκοπεύει να τον αφήσει. Πιστεύει ακόμα ότι υπάρχει κάποια λύση με το mark. Πως όμως ο Ντιν, μπορεί εδώ και αρκετά filler να ελέγχει τόσο καλά το mark χωρίς να του δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα, και ξαφνικά στο επόμενο επεισόδιο να κατρακυλήσει ξανά;

Η υπόθεση της Ιζαμπέλας αν και δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ήταν αρκετά συμπαθητική. Η Ροβένα συναντά ξανά μπροστά της τους Winchesters και φαίνεται ότι έχει κάποιο σχέδιο γι αυτούς. Ειδικά τώρα που δεν την εμποδίζει τίποτα!

Βαθμολογία επεισοδίου: 6/10

Πως σας φάνηκε το 10x16 - Paint it Black;

View Results

Loading ... Loading ...

Προηγούμενο άρθροTrivia | Το πράσινο ψυγειάκι
Επόμενο άρθροPress Release – 10×18 – Book of the Damned
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.