Τα Comics του Supernatural

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Το Supernatural έχει την δική του σειρά comics. 4 διαφορετικά που το κάθε ένα αποτελείται από 6 κεφάλαια. Όλα χρονολογούνται πριν την σειρά της τηλεόρασης από τον θάνατο της Μαίρης, έως ότου ο Σαμ πηγαίνει στο Stanford.

Beginnings_End_cover_1_variant comics supernatural

Χρονολογικά ταξινομημένα είναι τα εξής:

  • Supernatural: Origins
  • Supernatural: Rising Son
  • Supernatural: Beginning’s End
  • Supernatural: Caledonia aka Supernatural: The Dogs of Edinburgh

Σεναριογράφοι της τηλεοπτικής σειράς έχουν βάλει την πένα τους και στα comics – Rebecca Dessertine, Andrew Dabb και Daniel Loflin – καθώς και ο εκτελεστικός παραγωγός Peter Johnson.

Το “The Beast with Two Backs” γράφτηκε από τους Eric Kripke και Peter Johnston. Δημοσιεύτηκε μαζί με το Rising Son στις 6 Αυγούστου 2008. Στο 4σέλιδο αυτό comic πρωταγωνιστούν οι Ghostfacers που σατηρίζουν χιουμοριστικά τα comics, τη σειρά, αλλά και τους Jared, Jensen.

Ο τίτλος είναι αναφορά στη φράση, “to make the beast with two backs” ο οποίος είναι ένας αργκό όρος για το σεξ, που χρησιμοποιήθηκε στα γνωστά έργα Othello του Shakespeare και Ulysses του James Joyce.

Το Supernatural: Rising Son είναι το όνομα της 2ης σειράς comics του Supernatural, και όπως το Origins, έτσι και αυτό χρονολογείται πριν την τηλεοπτική σειρά.

Το Rising Son μας βρίσκει στο 1990, όπου ο Ντιν είναι 11 και ο Σαμ 7.

Ενώ ο Peter Johnson θα έγραφε το Rising Son, χρησιμοποιήθηκε ένας νέος καλλιτέχνης, ο Diego Olmos.

Το πρώτο κεφάλαιο δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2008.

Στις 29 Απριλίου 2009, δημοσιεύτηκε μια συλλογή που περιείχε και τα 6 κεφάλαια του Rising Son.

  • Ο αρχικός τίτλος ήταν “Supernatural: Revelations”, αλλά άλλαξε σε “Rising Son”.

Λίγα χρόνια μετά το Origins, η ιστορία μας δείχνει τον 11χρονο Dean και τον 7χρονο Sam να ταξιδεύουν μαζί με τον πατέρα του, Τζον. “Εκτιμώντας ότι η πρώτη σειρά ήταν περισσότερο βασισμένη στον Τζον και στο πως έγινε κυνηγός, αυτή είναι περισσότερο μια ιστορία μια δυσλειτουργικής οικογένειας,” εξηγεί ο κομικογράφος Peter Johnson, ο οποίος υπήρξε και εκτελεστικός παραγωγός στην τηλεοπτική σειρά. “Θα εξερευνήσουμε τις διαφορές ανάμεσα στον Σαμ και στον Ντιν. Ο Ντιν καταλαβαίνει τι σκαρώνει ο πατέρας του και θα τον δούμε να προπονείται, να κυνηγά λιγάκι ενώ ο Τζον θα επιχειρήσει κάτι διαφορετικό με τον Σαμ.” … Ο Johnson λέει ότι το κοινό θα πρέπει να περιμένει πιο φρικιαστικά τέρατα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων κακών γυναικείων χαρακτήρων και ενός μεγάλου κακού που ίσως έχει να κάνει κάτι με την τηλεοπτική σειρά. “Θα δούμε κάποια γνωστά πρόσωπα, όπως τον Μπόμπι.”

 

Beginnings_End_cover_1_variant comics supernatural

Το Supernatural: Beginning’s End είναι το όνομα της τρίτης σειράς comics του Supernatural και χρονολογείται πριν την τηλεοπτική σειρά. Αποτελείται από 6 κεφάλαια.

“Είμαστε λίγα χρόνια μετά το Rising Son, και οι Winchesters βρίσκονται στην πιο παράξενη κατάστασή τους, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τέρας στο Μεγάλο Μήλο! Θα δούμε τους λόγους που ο Σαμ αφήνει την οικογένειά του για να πάει στο Stanford, μια συναρπαστική και τρομακτική ιστορία, με τους σεναριογράφους της τηλεοπτικής σειράς του Supernatural Andrew Dabb και Daniel Loflin να βάζουν την πένα τους, και θα εξερευνήσουμε στο τι κάνει τους Winchesters τόσο μοναδικούς και άστατους.”

Το Supernatural: Origins είναι η πρώτη ιστορία, στο πως ο John Winchester έγινε κυνηγός. Αφηγηματικά, ξεκινά ως flashback στο τέλος του επεισοδίου 1×01 Pilot. Την ιστορία λένε από πολλές οπτικές γωνίες διάφοροι χαρακτήρες(όπως η Missouri Mosely, η Ellen, και φυσικά οι νεαροί Dean και Sam). Το Comic δημοσιεύτηκε στις 2 Μαΐου 2007, από την DC και γράφτηκε από τον Peter Johnson (ο οποίος έχει εμπειρία από comics της Marvel), εκτελεστικό παραγωγό του Supernatural. Τον Απρίλιο του 2008 δημοσιεύτηκε ολόκληρος ο τόμος.

Διαφορές μεταξύ του Origins και της σειράς

Στις 10 Ιουλίου, ο Peter Johnson απάντησε σε κατακραυγή των fans σχετικά με τις προφανείς διαφορές μεταξύ του Origins και της σειράς.

Ισχυρίστηκε ότι αποφάσισαν να βασιστούν στην μεταμόρφωση του Τζον από πρώην πεζοναύτη και σύζυγο σε κυνηγό του υπερφυσικού.

Ο Peter λέει: “Τέλος, να γνωρίζετε ότι είμαι φανατικός του είδους και διαβάζω comics εδώ και 25 χρόνια. Σέβομαι το τι νιώθουν οι fans και είμαι και ο ίδιος ένα fanboy. Αγαπώ την σειρά και την προσεγγίζω με αυτόν τον τρόπο και στα comics. Οι δημουργικές επιλογές περνάνε μέσα από σκέψη, εξονυχιστική συζήτηση και περιστασιακά με… ποτό. Δεν είναι όλες οι επιλογες μου σωστές, αλλά αυτές έχω.

Το μέγα ζήτημα είναι αυτό της Impala. Στο teaser για τον πιλότο, ο Τζον, ο Σαμ και ο Ντιν κάθονται ξεκάθαρα πάνω στο αυτοκίνητο. Στο Origins comics, ο Peter Johnson δίνει στον Τζον την Ιμπάλα μετά τον θάνατο της Μαίρη.

Το Δεκέμβριο του 2007, ο Peter Johnson επιβεβαίωσε ότι η ιστορία της Ιμπάλα θα άλλαζε με τον ερχομό του τόμου τον Απρίλιο του 2008.

Supernatural: The Dogs of Edinburgh. Αυτή η νέα σειρά comics αποτελείται από 6 κεφάλαια και είναι η τέταρτη κατά σειρά. Χρονολογείται πριν την τηλεοπτική σειρά. Γράφτηκε από τον Brian Wood σε σχέδιο από τον Grant Bond.

Η ιστορία μας χρονολογείται όταν ο Sam Winchester είναι στο Stanford, και ταξιδεύει στη Σκωτία. Εκεί, έρχεται αντιμέτωπος με την “Emma of the Isles,” και έχουμε για πρώτη φορά την συνεργασία Αμερικάνων και Ευρωπαίων κυνηγών!

Δημοσιεύτηκε το 2012 ως συλλογή με το όνομα “Supernatural: The Dogs of Edinburgh”

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This