Review – Supernatural – 11×11 – Into The Mystic

31
0

11x11 - Into the Mystic mildred harper dean sam

Review – Supernatural – 11×11 – Into The Mystic

11ο επεισόδιο για την 11η σεζόν και φιλλεράκι απ’ τα καλά! Οι Winchesters μαθαίνουν για μια υπόθεση δολοφονίας σε ένα οίκο ευγηρίας εκεί κοντά και πάνε να το ερευνήσουν. Υποθέτουν ότι ευθύνεται το πνεύμα ενός άντρα που είχε προηγούμενα με το θύμα και καίνε τα κόκαλα του, αλλά οι επιθέσεις συνεχίζονται με επόμενο θύμα τον διευθυντή. Από τη περιγραφή της μάρτυρα Mildred (που την έπεφτε χοντρά στον Dean), καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μια κακιά version του τέρατος Banshee, που επιτίθεται σε ανθρώπους με τη φωνή του, σε σημείο που το θύμα για να γλιτώσει, αυτοκτονεί. Το Banshee μετά τρέφεται με μέρος του εγκέφαλου του νεκρού.

Επόμενο θύμα υποθέτουν ότι θα είναι η Mildred, αφού το Banshee επιτίθεται μόνο στους ευάλωτους και εκείνη έχει… κολπική μαρμαρυγή (μη ρωτάτε παιδιά δεν ξέρω μια απλή αρθρογράφος είμαι), και μαζεύονται στο δωμάτιο της ώστε να αντιμετωπίσουν το τέρας. Κάπου εκεί συναντούν την Eileen, της οποίας οι γονείς σκοτώθηκαν όταν εκείνη ήταν μωρό από το ίδιο Banshee, το οποίο και την άφησε κουφή, οπότε το να το σκοτώσει είναι θέμα εκδίκησης για εκείνην. Στην αρχή νομίζει ότι το τέρας είναι ο Sam, αλλά καταλήγουν να συνεργάζονται αφού ανακαλύπτουν ότι και οι δύο είναι κυνηγοί και απόγονοι των Ανθρώπων των Γραμμάτων.

Το τέρας όμως επιτίθεται στον Dean, κρίνοντας τον ευάλωτο λογικά λόγο του δεσίματος που έχει με την Amara, και όλοι μαζί το εξουδετερώνουν.

11x11 - Into the Mystic dean cas 1

Ο Lucifer από την άλλη έχει πάρει τις παιδικές χαρές και τα δασάκια και ταΐζει πάπιες, μέχρι που τον καταλαβαίνει ένας άγγελος και του επιτίθεται, αλλά εκείνος φυσικά.. τον εξοντώνει. Βέβαια σε όλη τη συζήτηση τους υποστηρίζει ότι δεν είναι εδώ με κακούς σκοπούς και θέλει κυρίως να βοηθήσει με το Σκοτάδι, αλλά τον πιστεύουμε;

Αργότερα τον βρίσκει ο Dean να ψαχουλεύει τα αρχεία των Γραμμάτων, αλλά εκείνος το παίζει Cas και ο Dean του παραδέχεται ότι τον ελκύει η Amara και δεν ξέρει αν μπορεί καν να της αντισταθεί (βρήκε και αυτός στιγμή να ανοιχτεί).

11x11 - Into the Mystic sam bed

Ο Sam από την άλλη είναι ακόμα επηρεασμένος από την επαφή του με τον Lucifer και τον τρώνε οι τύψεις για όσα του θύμισε. Παραδέχεται στον Dean ότι δεν είναι καλά και ότι δεν έχει συγχωρέσει τον εαυτό του που δεν τον έψαξε όταν ήταν στο Καθαρτήριο. Εκείνος όμως του λέει ότι εκείνος τον έχει συγχωρέσει και ότι σημασία έχει που τώρα είναι μαζί.

Βέβαια ενώ ο Sam του ανοίχτηκε, εκείνος είπε στον «Cas» να μη του πει τίποτα για το δέσιμο του με την Amara. Πότε θα μάθει αυτό το παιδί να μιλάει στον Sam;

spn

Πολύ ωραίο επεισόδιο, με ανάλαφρη ατμόσφαιρα αλλά αρκετά μελαγχολικό.

  • Γέλασα πολύ με τη Mildred, το καμάκι στον Dean και τις συζητήσεις της με την Eileen («You can have the tall one. I’m not much of a mountain climber anymore.”)
  • Το τέρας πολύ τρομακτικό. Θύμισε κάτι από παλιό Supernatural.
  • Γενικά, προσωπικά, λατρεύω όταν σε μια σειρά θυμούνται πράγματα που έχουν γίνει παλιότερα και συζητάνε για αυτά, οπότε η συζήτηση του Sam με την Eileen για τα χρόνια που αυτός και ο αδερφός του αναζητούσαν εκδίκηση, και η συζήτηση για το Καθαρτήριο ήταν ένα μεγάλο συν για μένα.
  • Ο Dean δείχνει «ερωτευμένος» με την Amara, ή μάλλον περισσότερο σαν να υπάρχει ένα τρομακτικά έντονο δέσιμο μεταξύ τους που τον ταράζει.
  • Που ήξερε ο Lucifer για το καταφύγιο; Του το είπε ο Cas; Γενικά έχω τρομερή απορία τι κάνει ο Cas. Βρίσκεται σε κάποιου είδους ύπνο; Είναι ξύπνιος; Μετάνιωσε που ελευθέρωσε τον Lucifer; Τον βοηθάει;
  • Φοβερή ερμηνεία ο Misha. Φοβερή ερμηνεία και ο Lucifer ως Cas. Για πόσο όμως θα μείνει μέσα του; Υποθέτω ότι στο επόμενο επεισόδιο που θα είναι η Claire θα μαθευτεί ότι είναι ο Luci αλλά μετά δε θα πρέπει να αλλάξει δοχείο; Πόσο θα τον αντέξει αυτό;
  • Μου άρεσε πολύ η ιδέα της κωφάλαλης κυνηγού. Γενικά το Supernatural τείνει να στηρίζει τη διαφορετικότητα και να δείχνει ότι οι αδυναμίες μας δεν μας κάνουν λιγότερο ικανούς να κάνουμε οτιδήποτε.

Βαθμολογία επεισοδίου: 8/10

 

Πως σας φάνηκε το 11x11 - Into The Mystic;

View Results

Loading ... Loading ...

Προηγούμενο άρθρο11×12 – Don’t You Forget About Me – Trailer
Επόμενο άρθροPromo Photos – 11×12 – Don’t You Forget About Me
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.