Review – Supernatural – 11×12 – Don’t You Forget About Me

26
2

11x12 - Don't You Forget About Me Jensen Ackles Dean Kathryn Love Newton Claire Novak knife bloody

Review – Supernatural – 11×12 – Don’t You Forget About Me

Η Claire (που εδώ και κάτι μήνες μένει μαζί με την Jody Mills και την Alex στο Sioux Falls) παίρνει τηλέφωνο τους Winchesters πιστεύοντας ότι υπάρχουν τέρατα στην περιοχή. Η Jody απορρίπτει τις θεωρίες της πιστεύοντας ότι η μικρή απλά δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για το κυνήγι – ειδικά μετά τους τελευταίους λάθος συναγερμούς που παραλίγο να την οδηγήσουν στη φυλακή.

Η Alex, από την άλλη, φαίνεται να απολαμβάνει τη νέα της ζωή, πηγαίνοντας καλά στο σχολείο κι έχοντας βρει αγόρι. Οι σχέσεις της όμως με την επαναστάτρια Claire είναι τεταμένες. (Όποιος έχει ζήσει στο ίδιο σπίτι με δυο έφηβες κοπέλες καταλαβαίνει τι πάει να πει γατοκαυγάς…)

11x12-wheeler-vampire

Αποδεικνύεται όμως ότι η Claire είχε δίκαιο τελικά, όταν ο καθηγητής της Alex βρίσκεται νεκρός, κρεμασμένος από τον στύλο της σημαίας στο σχολείο τους. Ως ένοχος αποκαλύπτεται ένα από τα παλιά θύματα της αγέλης βρικολάκων που χρησιμοποιούσαν την Alex ως δόλωμα. Η μικρή είχε γίνει η αιτία που ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος τώρα πια χρησιμοποιεί το όνομα Wheeler, μεταμορφώθηκε σε βαμπίρ και σκότωσε τη γυναίκα και το γιο του. Η δίψα για εκδίκηση τον οδήγησε στο Sioux Falls όπου έπιασε δουλειά στο σχολείο ως επιστάτης και μετέτρεψε και τον πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, τον Henry, σε βαμπίρ για να πλευρίσει στην Alex.

11x12 - Don't You Forget About Me Jody Mills Jensen Ackles Dean Kathryn Love Newton Claire Novak bloodyO Wheeler κι ο Henry (που αποδεικνύεται μεγάλο ψυχάκι) απαγάγουν τις 3 γυναίκες, αλλά οι Winchesters εμφανίζονται και σώζουν την κατάσταση – με τη βοήθεια της Claire (η οποία εξελίσσεται σε πολύ badass και, ίσως –λεω ίσως- τη συμπαθήσω κάποια στιγμή αν συνεχίσει έτσι).

11x12 - Don't You Forget About Me Sam Jared Padalecki Kathryn Love Newton Claire Novak

Το επεισόδιο τελειώνει με τους Winchesters να επιστρέφουν σπίτι με τα ταπεράκια τους και την Jody με τα κορίτσια της να έχουν φέρει λίγο πιο κοντά την ιδιότυπη οικογένειά τους.

***

Γενικά δεν ήταν κακό επεισόδιο, αλλά ούτε κι από τα καλύτερα αυτοτελή που έχουμε δει. Είχε στοιχεία εφηβικού δράματος με έρωτες, σεξ (στο περίπου) και κοριτσίστικους καυγάδες, και στην πορεία μετατράπηκε σε κλασικό filler επεισόδιο Supernatural. Η ιστορία με το Σκοτάδι μπαίνει στην αναμονή, ο Casifer λείπει (αυτό κι από μόνο του είναι κακό 😛 ), και δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, το τέρας της εβδομάδας ήταν βαμπίρ (τρίτο συνεχόμενο βαμπιροεπεισόδιο για τη σερίφη μας) – και η ιστορία ήταν αρκετά κοινότυπη για τα γούστα μου. Συγκρίνοντας με τα επεισόδια που προηγήθηκαν φάνηκε ακόμα περισσότερο το πόσο αργό ήταν αυτό, αλλά και πάλι η εξέλιξη των τριών πρωταγωνιστριών ήταν ένα ευπρόσδεκτο κομμάτι της ιστορίας της σεζόν. Όταν δεν γίνεται κατάχρηση της ψυχολογικής εξερεύνησης των ηρώων (βλέπε 10η σεζόν), το Supernatural μπορεί να μας δώσει αξιοπρεπείς ιστορίες.

11x12 - Don't You Forget About Me Jody Mills bloody

Η Jody είναι ένας ενδιαφέρων χαρακτήρας από μόνη της και δίνει λίγο από τη λάμψη της και στα κορίτσια. Νομίζω ότι αρχίζω να συμπαθώ ακόμα και την Claire (ή μάλλον, για να το θέσω πιο σωστά, με αργά μωρουδίστικα βηματάκια, αρχίζω να μην θέλω να της χώσω μπουνιά στη μούρη) και τολμώ να πω ότι θα ήθελα να τις βλέπαμε συχνότερα. (Aλλά νισάφι πια με τα βαμπίρ, ρε παιδιά…)

11x12-jody-alex-claire-sam-dean-eating-diner-table

Αυτό που έσωσε πραγματικά το επεισόδιο για μένα ήταν το χιούμορ του – ειδικά στη σκηνή του δείπνου έσκασα στα γέλια! Η κωμική χημεία των J2 είναι πραγματικά αξιοζήλευτη.

Αγαπημένη ατακάρα Sam στην αρχή του επεισοδίου : “Dude, I’m not gonna survive hundreds of monster attacks to get flatlined by some double doughnut monstrosity!

Βαθμολογία επεισοδίου: 7/10

Πώς σας φάνηκε το 11x12 - Don't You Forget About Me;

View Results

Loading ... Loading ...