Review – Supernatural – 11×18 – Hell’s Angel

39
2

11x18 hell's angel Misha Collins as Lucifer Castiel, Jared Padalecki as Sam, Mark Sheppard as Crowley and Jensen Ackles as Dean

Review – Supernatural – 11×18 – Hell’s Angel

Το 18ο επεισόδιο της σεζόν αρχίζει στην… Σαουδική Αραβία, όπου ο επιτέλους ελεύθερος και πίσω στη δράση Κράουλι, βρίσκει ένα νέο «Χέρι του Θεού», το Κέρας του Ιησού του Ναυή, και επικοινωνεί με τα αγόρια για μια συμφωνία. Θα τους το δώσει μόνο αν συμφωνήσουν να εξολοθρέψουν πρώτα τον Εωσφόρο και μετά την Αμάρα (εδώ ο κόσμος χάνεται…) Αυτοί όμως του θυμίζουν ότι ακόμα και να ήθελαν να το κάνουν, για να ανοίξει το Κλουβί την τελευταία φορά χρειάστηκε το Book of the Damned και μια ισχυρή μάγισσα και τώρα δεν έχουν τίποτα από τα δύο, αλλά ο Κράουλι είναι αμετάπειστος.

11x18 hell's angel Mark Sheppard as Crowley

Στο μεταξύ η Ροβένα(!) γιατρεύει την Αμάρα (που επιτέλους την είδαμε μετά από 7 επεισόδια) από το χτύπημα του Παραδείσου και της αποκαλύπτει ότι επέζησε με ένα ξόρκι που είχε κρύψει μέσα στο σώμα της, ότι θέλει να εκδικηθεί τον Εωσφόρο και ότι όταν η Αμάρα ξαναφτιάξει το σύμπαν, θέλει να είναι παρούσα. Η Αμάρα «δοκιμάζει» τις δυνάμεις της στέλνοντας  ένα κύμα σκότους στον Παράδεισο, όπου έχει εμφανιστεί ο Εωσφόρος και  πείθει τους αγγέλους να τον υπακούσουν, με την υπόσχεση ότι μπορεί να φυλακίσει την Αμάρα. Η Ροβένα παρακολουθεί τους Winchesters να μιλάνε με τον Κράουλι, αλλά της λέει ψέματα ότι τους είδε να μην ξέρουν τι να κάνουν, και τους στέλνει ένα μήνυμα. «Back from the dead Fergus!»

back from the dead fergus 11x18 rowena hell's angel

Ξεγελούν τον Λούσιφερ να εμφανιστεί στο φτωχικό τους και τον παγιδεύουν μέσα σε ιερό λάδι και μια σφραγίδα που θα έπρεπε να δώσει τα ηνία στον Κας, πράγμα που δεν πετυχαίνει ιδιαίτερα μιας και ο Κας είναι ουσιαστικά σε κάποιου είδους καταστολή. Ο Κραουλι μπαίνει και αυτός στο σώμα του Καστιέλ (παρτούζα το κάνανε) και προσπαθεί να τον αφυπνίσει. Εμφανίζεται όμως ο Λούσιφερ και τον σαπίζει στο ξύλο. Ο Κράουλι ζητά βοήθεια από τους Winchesters και εκείνοι τον εξορκίζουν έξω από το σώμα.

hell's angel 11x18 help me crowley

Ο Εωσφόρος τελικά ξαναπαίρνει τα ηνία του σώματος και επιτίθεται στα αγόρια την ίδια στιγμή που η Αμάρα μπουκάρει μέσα. Ο Λούσιφερ παίρνει το Κέρας στα χέρια του και της επιτίθεται με όλη τη δύναμη του αλλά εκείνη ούτε που βλεφαρίζει. Τον παίρνει από εκεί και τον πηγαίνει «να τα πουν οι δυο τους». Εκείνος προσπαθεί να συμμαχήσει μαζί της αλλά αυτή τον βασανίζει, ως την τελευταία της λύση να εμφανιστεί ο Θεός.

hell's angel 11x18 amara lucifer hand of god

Τα αγόρια βρίσκονται πάλι στο μηδέν αλλά δε φαίνεται να τα παρατάνε. Ούτε τον Κας. 

11x18 hell's angel Mark Sheppard as Crowley and Jensen Ackles as Dean

Εντάξει ότι και να πω είναι λίγο. Φοβερό επεισόδιο και ο τρόπος που έπλεξε τις ιστορίες ήταν υπέροχος. Επιτέλους μετά από μερικά μέτρια επεισόδια, εκτοξευόμαστε και πάλι! Οι σκηνές Winchesters – Κράουλι ήταν ξεκαρδιστικές, και η σκηνή μέσα στο κεφάλι του Κας ήταν φοβερή, όπως και η Αμάρα.

  • Δεν πολυκατάλαβα γιατί  η Ροβένα άλλαξε ξαφνικά τα σχέδια της. Τι στη συζήτηση των Winchesters με τον Κράουλι, την έκανε να αλλάξει γνώμη; Επίσης είμαι η μόνη που ξενέρωσε με την επιστροφή της έτσι; Αν και εντάξει. Σε αυτό το επεισόδιο δεν ασχοληθήκαμε και πολύ μαζί της οπότε δε με ενόχλησε ιδιαίτερα.
  • Η αγωνία του Ντιν για τον Κας ήταν τέρμα συγκινητική. Ειδικά αυτό το τελευταίο «Κας» πριν τους πάρει η Αμάρα ήταν αποκαρδιωτικό.
  • Με προβλημάτισε το «God’s chosen» που ανέφερε ο Ντιν στο τέλος. Κάτι μου λέει ότι αυτός ο chosen θα είναι ο Κας, όταν επιτέλους συνέλθει λίγο. Βέβαια είναι πολύ πιθανό να μην είναι και τίποτα.
  • Τώρα που φαίνεται πως τα Χέρια του Θεού δεν έχουν καμία επιρροή πάνω στην Αμάρα, είμαι περίεργη πως θα εξελιχτεί η σεζόν. Αν και λίγο πολύ με το σπόιλερ που έχουμε για το 11×20, μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις.
  • Αν και η Αμάρα δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον Ντιν σε αυτό το επεισόδιο, ο τρόπος που τους απελευθέρωσε στο τέλος που φάνηκε σαν «χάρη». Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του δε θα ασχολιόταν καν αλλά τώρα έβγαλε μια ευαισθησία. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχτεί αυτό.
  • Επίσης με εξέπληξε (για μία ακόμα φορά) ο Misha. Το ήξερα ότι είναι πολύ καλός ηθοποιός αλλά σε αυτό το επεισόδιο παραέκανε μπαμ!

Τώρα υπομονή μέχρι τις 27 Απριλίου και… πάμε ολοταχώς για φινάλε!

Βαθμολογία επεισοδίου: 10/10

Πώς σας φάνηκε το 11x18 - Hell's Angel;

View Results

Loading ... Loading ...