Review – Supernatural – 12×05 – The One You’ve Been Waiting For

30
1

Supernatural -- "The One You've Been Waiting For" -- SN1205b_0190.jpg -- Pictured (L-R): Jensen Ackles as Dean and Jared Padalecki as Sam -- Photo: Dean Buscher/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All Rights Reserved

Review – Supernatural – 12×05 – The One You’ve Been Waiting For

Το επεισόδιο ξεκινά σε μια μεταμεσονύκτια συνάντηση μιας μεγαλοστής κυρίας με τον ιδιοκτήτη μιας αντικερί. Η κυρία ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα ρολόι τσέπης που κάποτε ανήκε σε έναν από τους κοντινότερους συμβούλους του Αδόλφου Χίτλερ. Πριν τα βρουν στην τιμή, τυλίγονται ο ένας μετά τον άλλο στις φλόγες, με την ευγενική χορηγία ενός Thule ονόματι Nauhaus (του αρχικού ιδιοκτήτη του ρολογιού που μέσω νεκρομαντείας έχει επιστρέψει στη ζωή), ο οποίος παραμονεύει στις σκιές, περιμένοντας να αρπάξει το ρολόι.

12x05 The One You've Been Waiting For Thule Nauhaus Christoph

Οι Winchesters έρχονται να ερευνήσουν αυτήν την περίεργη υπόθεση αυτόματης αυτανάφλεξης και συνειδητοποιούν γρήγορα ότι πρόκειται για τους παλιούς τους γνώριμους, την ναζιστική Οργάνωση Thule. 

Ο αμερικανός γιός του Nauhaus, Christoph, απαγάγει μια κοπέλα, την Ellie, μα τη γλιτώνουν οι Winchesters και αιχμαλωτίζουν τον μικρό, ο οποίος τους αποκαλύπτει χαρτί και καλαμάρι το σχέδιο του πατερούλη του: να αναστήσει τον Χίτλερ χρησιμοποιώντας το κλεμμένο ρολόι που περιέχει την ψυχή του. (Φάση Πεμπτουσιωτής αλά Harry Potter φανταστείτε.) Για να το κάνει αυτό, όμως, χρειάζεται κι έναν συγγενή εξ αίματος του Φύρερ. Κι εδώ κολλάει η Ellie. 

12x05 The One You've Been Waiting For Ellie

Πριν αποφασίσουν οι Winchesters αν θα χρησιμοποιήσουν την κοπέλα ως δόλωμα, οι Thules κάνουν ντου από παντού και τους σπάνε στο ξύλο. (Τέτοιο ξυλίκι στο Supernatural δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί!) Η Ellie το σκάει και την τσιμπάνε στην άλλη γωνία οι Γερμανοί!

12x05-the-one-youve-been-waiting-for-hitler-in-nauhaus-thule

Ο Nauhaus, αφότου διατάξει την εκτέλεση του γιού του, τον οποίο θεωρεί μεγάλη απογοήτευση, ξεκινά την διαδικασία μετάγγισης του αίματος της Ellie στο δικό του σώμα για να δεχτεί εκείνος τον Χίτλερ μέσα του. 

Εν τω μεταξύ, ο Christoph υπερνικά τον εκτελεστή του και τρέχει κατευθείαν στους Winchesters, οδηγώντας τους στους Thules. Μέχρι να φτάσουν τα αγόρια εκεί που έχουν στήσει παράγκα οι Thules (είναι αεροδρόμιο, είναι αποθήκη, είναι μουσείο, δεν είμαι σίγουρη), ο Joker… εεε, εννοώ ο Χίτλερ έχει σκάσει μύτη και είναι πολύ πιο παλαβός από ότι θα περίμενε κανείς. 

Μετά από μια σύντομη αναμέτρηση (και λίγο ακόμα ξυλίκι), ο Dean σκοτώνει τον Χίτλερ και τέλος καλό όλα καλά… (Πάμε τώρα να φαμε πίτα!)

***

12x05-the-one-youve-been-waiting-for-aaron-bass
Μετά από 4 εξαιρετικά επεισόδια, τα δυο εκ των οποίων είχαν αυτοτελή κεντρική ιστορία, ήρθε η στιγμή να κατεβάσουμε λίγο ταχύτητα και να μετριάσουμε τον ενθουσιασμό μας για τη σεζόν με ένα filler το οποίο θα χαρακτήριζα οριακά αδιάφορο (ίσως και λίγο βαρετό). Διαδικαστική ιστορία, χιλιοπαιγμένο το θεματάκι Χίτλερ στην ποπ-κουλτούρα και αρκετά κλισέ (το ενοχλητικότερο των οποίων η -πιο fake πεθαίνεις- γερμανική προφορά του Nauhaus). Το έσωσε όμως λίγο το χιούμορ του (οι φάτσες του Jared Padalecki ήταν ένας κωμικός θησαυρός) και το ότι δεν πήρε ούτε μια στιγμή σοβαρά τον εαυτό του (ακόμα και η απεικόνιση του Χίτλερ ήταν μια ξεκαρδιστική καρικατούριστικη παρωδία). Το cameo του Aaron ήταν επίσης μια ευχάριστη στιγμή (μακάρι να επιστρέψει για μια κανονική εμφάνιση αυτός ο χαρακτήρας, μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθής). 

Γενικά, δεν ήταν από τα καλύτερα αυτοτελή που έχουμε δει, αλλά η σεζόν κρατάει ακόμα τον πήχη ψηλά. Αν συνεχίσει έτσι, θα ταΐσει τη σκόνη της στην 11η και θα έχουμε να μιλάμε (πάλι) για την καλύτερη σεζόν της σειράς μετά την 4η-5η!

Dean: I killed Hitler. I think I deserve some pie. Did I mention I killed Hitler?
Sam: I’m never going to hear the end of this am I?

Βαθμολογία: 7/10

Πώς σας φάνηκε το 12x05 The One You've Been Waiting For;

View Results

Loading ... Loading ...