Review – Supernatural 8×05 – Blood Brother

73
0

Φοβερό επεισόδιο! Διαβάστε παρακάτω το Review 5ου επεισοδίου 8ης σεζόν και πείτε μας εσάς πως σας φάνηκε.

Όταν μιλάει κάποιος πλέον για Supernatural, πρέπει να προσέχει τι λέει. 8×03 και 8×04 φαίνεται δεν ικανοποίησαν πολλούς, με αποτέλεσμα να ξεκινάνε το γνωστό κλαψιάρικο παραμύθι «η σειρά ξεφτιλίζεται και έπρεπε να είχε σταματήσει στην 5η σεζόν». Δεν σ’αρέσει! ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ!!! Εμείς γουστάρουμε…

Επικό το νέο επεισόδιο, και για πρώτη φορά γνωρίσαμε για τα καλά τον Μπένι τον Βρικόλακα. Με τον Ντιν φαίνεται να έχουν πολύ ανεπτυγμένες σχέσεις. Πολλά τα flashbacks του επεισοδίου το οποίο το «γέμισαν» πραγματικά. Σαμ – Αμελία-Σκύλος στην Γη, Ντιν-Κας-Μπένι στο Καθαρτήριο. Πολύ δράση, αγωνία και δράμα στο επεισόδιο που είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει έως τώρα. Το καλύτερο για την 8η σεζόν! Όσο από σκηνοθετικής πλευράς, πραγματικά άξιο αναφοράς με την τελευταία σκηνή να είναι ότι καλύτερο έχουμε δει!!!

NOW

O Μπένι αποφασίζει να βρει κάτι παλιόφιλους και δεν τον υποδέχονται και με τον καλύτερο τρόπο. Τους ζητάει το που βρίσκεται ένας συγκεκριμένος βρικόλακας, και τους καθαρίζει έναν – έναν. Τραυματίζεται όμως πολύ άσχημα και δεν μπορεί καν να περπατήσει. Έτσι το μόνο που του μένει να κάνει είναι να πάρει τηλέφωνο τον Ντιν. Ο Ντιν μιλάει κρυφά μαζί του και αποφασίζει να τον βοηθήσει λέγοντας στον Σαμ ότι αυτός φταίει που έχασαν πάλι τα ίχνη του Κέβιν και παίρνει ρεπό μιας ημέρας φεύγοντας!

O Ντιν πηγαίνει στον Μπένι και τον βοηθάει δίνοντάς του αίμα από δωρεές. Σε λίγες ώρες ο βρικόλακας γίνεται περδίκι και θέλει να φύγει έχοντας έναν σκοπό. Να σκοτώσει τον Βρικόλακα που τον δολοφόνησε και ενώ τον είχε μετατρέψει πριν καιρό. Η φωλιά του πριν πεθάνει, ήταν πειρατές-βρικόλακες. Σκότωναν έκαιγαν και έφευγαν. Έτσι και τώρα. Ο Μπένι ψάχνει τον Κουέντιν και για έναν άλλο λόγο. Γιατί δολοφόνησε την κοπελιά του η οποία παρεμπιπτόντως ήταν Ελληνίδα!

Ο Μπένι λοιπόν εκμυστηρεύεται στον Ντιν όλη την αλήθεια για το παρελθόν του. Και ενώ ήταν με την φωλιά του καίγοντας πλοία, βρίσκει μια κοπελιά, την ερωτεύεται και φεύγει μαζί της. Όταν όμως γυρίζει πίσω, ο Κουέντιν είναι πολύ νευριασμένος μαζί του και έτσι σκοτώνει και τους 2! Πλέον ο Μπένι ζητάει εκδίκηση και ο Ντιν ως καλός φίλος δεν μπορεί να μην τον βοηθήσει και πηγαίνουν και οι 2 μαζί στο καταφύγιο του Κουέντιν ώστε να τον σκοτώσουν.

O Μπένι αιχμαλωτίζεται και ο Ντιν κρύβεται. Προς έκπληξη όλων, η κοπελιά του Μπένι είναι ζωντανή καθώς έχει μετατραπεί σε βρικόλακας! Προσπαθεί όμως να τον σώσει και του ζητάει να σκοτώσει τον Κουέντιν και να ζήσουν για πάντα μαζί. Έτσι με την βοήθειά της και με καταπληκτικές μάχες καταφέρνει να τον αποκεφαλίσει. Όπως και ο Ντιν, έτσι και ο Μπένι φαίνεται να έχουν μάθει πολύ καλά πως να πολεμούν στο Καθαρτήριο και διέλυσαν εύκολα την φωλιά των Βρικολάκων. Ο Ντιν όμως λέει την αλήθεια πιο πριν στον Σαμ και του ζητάει να έρθει για βοήθεια. Ο Σαμ πολύ εκνευρισμένος φεύγει για να βοηθήσει τον αδερφό του.

 

Η κοπελιά του Μπένι αρνείται να τον ακολουθήσει και του ζητάει να μείνουν πίσω στην επιχείρηση. Εκείνος φυσικά αρνείται και πριν εκείνη κάνει το οτιδήποτε, ο Ντιν την αποκεφαλίζει! Ο Μπένι είναι σε άσχημο χάλι και αναρωτιέται γιατί ο Ντιν τον ανέστησε. Ο Ντιν του απαντάει «Τι στο διάολο λες» και καταλαβαίνουμε ότι η σχέση τους είναι πάρα πολύ δυνατή. Κάπου εκεί κάνει την εμφάνισή του ο Σαμ σε μια από τις μεγαλύτερες σκηνές του Supernatural!

Ο Σαμ καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με κάποιο τέρας…

Ο Σαμ επιχειρεί να βγάλει σιγά σιγά το μαχαίρι του και ο Ντιν τον καταλαβαίνει…

 

Του κάνει νόημα να μην το κάνει και ο Σαμ φαίνεται να αρχίζει να καταλαβαίνει…

Ο Σαμ λοιπόν είναι πολύ εκνευρισμένος στην τελευταία σκηνή και έπονται μάχες μεταξύ των 2 αδερφών!

ΤΗΕΝ

Ο Σαμ πιάνει δουλειά ως «το παιδί που φτιάχνει τα πάντα», σε ένα motel και το ζητούν να φτιάξει κάτι στο δωμάτιο της Αμελίας χωρίς ο ίδιος να το ξέρει. Εκεί ξανασυναντιούνται και δεν είναι και χαρούμενη που τον βλέπει. Σιγά σιγά πιάνουν συζήτηση και η Αμελία του εκμυστηρεύεται ότι έχασε κάποιον, ότι δεν έχει κανέναν άλλο στον κόσμο και είναι μόνη. Ο Σαμ παραδέχεται ότι είναι σε μια παρόμοια κατάσταση και μάλλον κάπως έτσι ξεκίνησε ο έρωτάς τους.

Πλάι πλάι παλεύουν Ντιν και Μπένι ενώ τους βοηθά και ο Κας. Στο Καθαρτήριο γίνεται ένας χαμός καθώς όπου πάει ο Άγγελος τον ακολουθούν πολλά τέρατα για να τον σκοτώσουν. Ο Βρικόλακας λέει ότι πρέπει να αφήσουν τον Κας και ότι δεν θα καταφέρει να βγει έξω καθώς ποτέ δεν ήταν άνθρωπος. Ο Ντιν λέει ότι δεν φεύγει χωρίς τον φίλο του και αν χρειαστεί θα πεθάνουν και οι 3! Οι Λεβιάθαν όμως κάνουν την εμφάνισή τους και τους επιτίθονται!!!

Η πραγματική μορφή των Λεβιάθαν είναι μαύρη γλίτσα και μπορούν να μεταμορφώνονται σε ανθρώπους. Επιτίθενται ως βόμβες αέρος και το καλό είναι ότι μπορούν να τους αποκεφαλίσουν! Ο Ντιν αποκεφαλίζει έναν, αλλά ο Κας παραλίγο να πεθάνει αλλά στο.. τσακ τον σώζει ο Μπένι με τον Ντιν να μην μπορεί να το πιστέψει!!!


Βαθμολογία επεισοδίου : 10/10!!!

Quote Επεισοδίου : «I am the one with the mojo, I am the one with the plan!»

Πώς σας φάνηκε το 8x05;

View Results

Loading ... Loading ...