Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Reviews > Review – Supernatural 8×21 – The Great Escapist

Review – Supernatural 8×21 – The Great Escapist

kevin

21o επεισόδιο της 8ης σεζόν. Μόλις 2 έμειναν για το τέλος τη σεζόν!

fake sam and dean

O Κράουλη κρατάει τον Κέβιν και παίζει με το μυαλό του. Σκηνοθετεί 2 ψεύτικους Σαμ και Ντιν και δίνει στον Προφήτη το άλλο μισό της δαιμονικής ταμπλέτας μαθαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν 3 δοκιμασίες. Εν τω μεταξύ, τα αληθινά αδέρφια Winchester βρίσκονται στο νέο τους σπίτι με τον Σαμ να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και τον Ντιν να προσπαθεί να τον βοηθήσει. Δέχονται ξαφνικά ένα αιφνιδιαστικό e-mail από τον Κέβιν όπου περιέχεται ένα μακάβριο βίντεο στο οποίο τους εξηγεί τι πρέπει να κάνουν για να βρουν την τρίτη δοκιμασία και ότι αυτός κατά πάσα πιθανότητα είναι νεκρός.

messenger of God

Μετά από πολύ ψάξιμο και πληροφορίες, ο Σαμ και ο Ντιν βρίσκουν ότι αυτό που πρέπει να βρουν είναι ο… Μέτατρον! Ο Αρχάγγελος, Γραφέας των Ταμπλέτων και του Θεού. Πηγαίνουν σε ένα ξενοδοχείο με τον Σαμ να χειροτερεύει όλο και περισσότερο και να ακούει περίεργα πράγματα στο κεφάλι του. Εκεί καταλαβαίνουν ότι βρίσκεται ο Μέτατρον. Ο Σαμ θυμάται σκηνές από την παιδική του ηλικία όταν ήταν τεσσάρων αλλά και πιο μικρός! Πράγματα που ούτε καν ο Ντιν δεν θυμάται.

sam on ice

Ο Σαμ ακολουθεί το… κεφάλι του και νιώθει τόσο άσχημα που λιποθυμάει και έχει τρελό πυρετό. Ο Ντιν θα τον συνεφέρει και ο Σάμμυ καταλαβαίνει που βρίσκεται ο Μέτατρον και ότι με κάποιον τρόπο συνδέεται μαζί του πιστεύοντας ότι ίσως είναι ο νέος Προφήτης. Βρίσκουν λοιπόν τον Αρχάγγελο ο οποίος λέει την ιστορία του. Δεν ξέρει καν τι συμβαίνει στην ανθρωπότητα, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο αλλά ούτε και στα αδέρφια του. Ο Θεός τον διάλεξε για να γράψει τον Λόγο Του. Ανησυχούσε πολύ για την δουλειά Του και τι θα γινόταν όταν έφευγε. Μόλις οι Ταμπλέτες γράφτηκαν, ο Θεός έφυγε. Οι Αρχάγγελοι μετά από αυτά παίρνουν τον έλεγχο χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν τώρα που ο «μπαμπάς» την έκανε. Μέχρι που άρχισαν να σχεδιάζουν μόνοι τους τα πράγματα και να πάρουν το σύμπαν στην κατοχή τους. Αλλά δεν μπορούσαν να το καταφέρουν χωρίς τον Λόγο του Θεού. Ο Μέτατρον άρχισε να καταλαβαίνει ότι οι Αρχάγγελοι θα τον ήθελαν με το μέρος τους. Έτσι αποφασίζει να φύγει χωρίς να ξέρει τι γίνεται στον κόσμο, χωρίς να τον νοιάζει για την ανθρωπότητα, χωρίς να κοιτάξει πίσω του.

sam

O Σαμ τον αποκαλεί δειλό, και ότι έφυγε όταν η ανθρωπότητα τον χρειαζόταν. Ο κόσμος υπέφερε, αθώοι πέθαναν με τρανό παράδειγμα τον Κέβιν, τον οποίο υποτίθεται θα έπρεπε να προστατεύει. Ο Μέτατρον καταλαβαίνει το λάθος του και σώζει τον Κέβιν από τον Κράουλη όπου ο Προφήτης είχε καταλάβει τι είχε συμβεί και του είχε στήσει παγίδα. Έτσι, μας απαντάται το ερώτημα του ‘γιατί όταν ήταν σε κίνδυνο ο Κέβιν, δεν εμφανιζόταν κάποιος Αρχάγγελος όπως με τον Τσακ’.

cas

Παράλληλα, ο Κας τόσο καιρό κρύβεται από όλους αλλά οι Άγγελοι καταφέρνουν και τον βρίσκουν. Η Ναόμι τον ανακρίνει αφού πρώτα σκοτώνει πολλούς αθώους ανθρώπους και προσπαθεί να τον πείσει να της πει που βρίσκεται η Αγγελική Ταμπλέτα. Ο Κράουλη όμως κάνει την εμφάνισή του και με ένα νέο «Κολτ» που σκοτώνει Αγγέλους διώχνει μακρυά την Ναόμι και αρχίζει εκείνος την ανάκριση στον Κας. Συνειδητοποιεί ότι η Ταμπλέτα των Αγγέλων βρίσκεται… μέσα στον Κας και έτσι την κλέβει και την πηγαίνει στον Κέβιν για την απαραίτητη μετάφραση. Ο Καστιήλ όμως καταφέρνει και ξεφεύγει αλλά είναι βαριά τραυματισμένος.

metatron

Ο Μέτατρον αφού σώζει τον Κέβιν, λέει στον Ντιν ότι πλέον θα τους βοηθήσει και ότι είναι μέσα, μαζί τους. Όμως, του λέει ότι για να κλείσεις τις Πύλες της Κολάσεως πρέπει να πάρεις πολύ μεγάλες αποφάσεις. Στην ουσία λέει ότι θα υπάρξουν θυσίες για να γίνει κάτι τέτοιο και ότι ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ίδιος όταν οι Πύλες κλείσουν.

impala

H τρίτη δοκιμασία είναι να θεραπεύσεις έναν Δαίμονα! Ο Ντιν και ο Σαμ ενώ φεύγουν με την Ιμπάλα, βρίσκουν στο δρόμο τραυματισμένο βαριά τον Κας και επανενώνονται μετά από πολύ καιρό!

Βαθμολογία επεισοδίου : 9,5/10

Πως σας φάνηκε το 8x21;

View Results

Loading ... Loading ...

Ερωτήματα :

 1. Ο Μέτατρον έχει μεγαλύτερη δύναμη από την Ναόμι;
 2. Ο ρόλος του Κέβιν τελείωσε;
 3. Ο Κράουλη είναι αυτός που έχει την Αγγελική Ταμπλέτα. Τι θα κάνει με αυτήν χωρίς Προφήτη;
 4. Τι χρειάζεται η 3η δοκιμασία; Πως μπορείς να θεραπεύσεις έναν Δαίμονα; Με το να τον κάνεις μήπως πάλι άνθρωπο; Και αν, πως θα γίνει;
 5. Τι θυσίες χρειάζονται για το κλείσιμο των Πυλών των Κολάσεων;
 6. Πως θα είναι ο κόσμος μετά το κλείσιμο και γιατί ανησυχεί ο Μέτατρον;
 7. Ο Σαμ θα γίνει καλά μετά την τρίτη δοκιμασία;
 8. Όταν ολοκληρωθούν οι 3 δοκιμασίες, κλείνουν αυτόματα οι Πύλες Της Κολάσεως ή χρειάζεται και κάτι παραπάνω από τον Σαμ;
Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Orestis

Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με την σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια.

Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης (JIBCON6) γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

http://supernaturalgreece.gr/
 • Αρχάγγελος Στεφ

  ‘Ελα παιδιά, μην το παιδευουμε πολύ. Κλασσικό επεισοδιο Edlund, ο τύπος δεν γράφει, συνθέτει. Πιο badass Cas πεθαίνεις, ο τύπος είναι αιμόφυρτος και ακόμα έχει το sass να την πει στον Ντην. Απλά Edlund. Φανταστικός Κέβιν, ενδιαφέρον Μετατρον, και ο Κραουλι και η Ναόμι να πάνε να πνιγούν, μου.βασάνισαν το παιδί μου. Αλλά δεν θα σας βρει ο Ντην ρε ρεμάλια θα το πληρώσετε. Χαίρομαι πουο Σαμ εξαγνιζεται, ο,τι και αν στα κομμάτια σημαίνει αυτό.
  1000/10 απλά. Ανυπομονώ για το επόμενο επεισόδιο και για περισσότερη Team Free Will!

 • Νιωθει κανεις αλλος αυτη τη σειρα να εχει χασει αυτο το ιδιαιτερο που ειχε; Συνεχως γεμιζουν με φιλερ επεισοδια και σκηνες και τα σημαντικα πραγματα τα αναλυουν ολυ λιγο. Πχ, ο κραουλι απηγαγε τον Κεβιν. Ποτε; Γιατι δεν ειδαμε τιποτα τετοιο; Ας ελπισουμε γενικα να ειναι το πρωτο απο τρια καλα επεισοδια, γιατι ενω δεν μ αρεσε, μπορω να πω οτι αφησε μια καλη προοπτικη για το μελλον.

  • Στο 19ο επεισόδιο ο Κράουλη είδαμε να απαγάγει τον Κέβιν

   • Ναι δεν ξεραμε ομως αν ηταν πραγματικοτητα η αν το φανταζοταν ο Κεβιν. ασε που ειχε αρχισει λιγο να το χανει προς το τελος 😛 Και ακομα δεν ξερουμε αν απλα εφυγε και ο Κραουλι τον βρηκε η αν τον απηγαγε. Διορθωσε με αν κανω λαθος

 • cas4ever

  αντε να παρει και να σηκωσει εχουμε το επεισοδιο και περιμενουμε τους υποτιτλους ελεος ρε παιδια

  • Addic7ed.com Εχει αγγλικους αλλα τη δουλεια τους την κανουν. Αν θες ελληνικους, δυστυχως πρεπει να περιμενεις. Και αυτοι που ττους βγαζουν σχεδον τζαμπα το κανουν, και πιστεψε με ειναι χρονοβορα δουλεια

 • Τάκης 21

  Πολυσύνθετα ερωτήματα:
  1.Είχε φύγει πριν ή ύστερά απο τη φυγή του Θεού ο Γαβριήλ ;
  2.Ο Θεός την έκανε πριν ή μετά τον μεγάλο πόλεμο στους ουρανούς και τη πτώση του Εωσφόρου;
  3. Ποιά θα είναι η αντίδραση του Μέτατρον μόλις πληροφορηθεί πως στο κλουβί του Σατανά είναι ο Λούσιφερ και ο Μιχαήλ και για μεγάλο διάστημα επίσης, επίσης ποια θα είναι η αντίδραση του μόλις μάθει τα καλά πράγματα που έκανε ο Κας μας σε παράδεισο και Γη.
  4. Ο Μέτατρον ήταν μοναχά απαραίτητος για να γράψει τον λόγο του Θεού και και με τον Τζόσουα στη 5η σεζόν που μιλάει με τον Θεό τι παίζει;

  • Ο θεος μαλλον την εκανε οταν γραφτηκαν οι ταμπλετες, αρα μαλλον πριν απο εκατομμυρια χρονια. Πιστευω μετα την πτωση του λουσιφερ, γιατι πιο πριν δε νομιζω να υπηρχε καν κολαση, οποτε ποιες πυλες να κλεισουν;
   Η αντιδραση του μετατρον δε νομιζω να ειναι καποια ιδιαιτερη, γραμμενους τους ειχε τους αγγελους, γι αυτο εφυγε κιολας. Μη σου πω θα του πει και μπραβο.
   Για τα αλλα δεν ξερω, καλες ερωτησεις αλλα να σου πω την αληθεια αμφιβαλλω οτι θα παρουμε απαντησεις. Το γραψιμο εχει γινει πλεον πολυ ρηχο και δε νομιζω να φτασει μεχρι εκει

 • Vasia Trada

  εμενα μου αρεσε παρα πολυ το επεισοδιο..φανεται οτι φτανουμε στο τελος..πολλα τα ερωτηματα και περιμενουμε τα τελευταια 2 επεισοδια για να δουμε αν θα τα λυσουμε!!!

 • o 8os kiklos thexei 22 i 23 episodia????

 • Τρομερο επεισοδιο!! Ωραιες ερωτησεις που μαλλον καποιες θα απαντηθουν την επομενη Season! Αυτη ηταν η 3η φορα που βλεπουμε τον κας τραυματισμενο να εμφανιζεται μπροστα στον Sam και τον Dean ή ειναι η ιδεα μου; 😛

 • Irene Winchester

  Αγαπήμενες σεζόν 5+8!Τα λόγια περιττά,τα ερωτήματα πολλά.Πόσα ακόμα θα μάθουμε για το παρελθόν του Κας (αν είναι αλήθεια όσα είπε η Ναόμι),έχω μια υποψία πως ο Σαμ θα ξανά «γεννήθει» δλδ όλες οι επιπτώσεις των δοκιμασιών τον καθαρίζουν,έτσι αργότερα μπορεί να είναι (σε χαρακτήρα) κάποιος τελίως διαφορετικός Σαμ… 5/5 το επεισόδιο!!!

  Υ.Σ Ακόμα έχω μια μικρή ελπίδα για τους Gabriel,Balthazar και Adam 🙂 😛

 • Xaik Thanos

  Τ-Ρ-Ο-Μ-Ε-Ρ-Ο επεισοδιο.Απλα λογια και λιγα….

 • Κατια Ξαγ.

  Εξαιρετικο επεισοδιο !!!! ξερετε ποτε βγαινει το επομενο ;

  • Την επομενη τεταρτη… Οποτε την πεμπτη θα το χουμε!

 • !!!!!! JUST DIVINE!!!ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!!!

 • Αρχάγγελος Στεφ

  Και σημειωτέον, απλά πρέπει να λατρέψεις που ο Κας είναι «επαναστάτης χωρίς αιτία». Του αφιερώνεις το «Fuck the System» των SOAD.

 • cas4ever

  λοιπον ακουστε…πιστευω πως ισως τα αγορια θεραπευσουν τον Crowley γιατι το σποιλερ του τελευταιου επεισοδιου λεει πως ο Crowley θα αλλαξει για παντα…τι λετε?

 • Ionlydas

  Πολύ δυνατό Επεισόδιο …….Πράγματι προκύπτουν πολλά ερωτήματα απο το επεισόδιο και δεν είμαι σίγουρος αν θα απαντηθούν όλα σε αυτή τη σεζόν….Το σίγουρο είναι οτι κάτι μεγάλο έρχεται και νομίζω θα μας αφήσει άφωνους…
  Πω Πω δε το πιστευω οτι φτάνουμε στο τέλος..αυτή η σεζόν ήταν ολόκληρο ταξίδι…Αυτός o Carver πραγματικά μας ταξίδεψε τι SPN μας εδωσε…!!!!

  ΥΓ: ο τυπάκος που υποδύεται τον Μέτατρον είναι ο Curtis Armstrong που έπαιζε τον βοηθό του Bruce Willys στο ‘moonlighting’ ελληνικός τίτλος «» Αυτός Αυτή και τα μυστήρια»» –σειρά σταθμός για τους λίγο 80΄ς κάθε σαββατο βράδυ στην ΕΡΤ1…δε το έχανε κανείς…και μετά έξοδος για ποτάκι!!!!

 • Ionlydas

  Herbert Viola το κινηματογραφικό του στη σειρά…τρελός τυπάκος…και αυτός στο SPN…πω πω συγκινήθηκα…

 • Angelous

  Καταπληκτικό το επεισόδιο! για άλλη μια φορά η 8η σαιζόν μας τρέλανε. Εγώ βέβαια μπερδεύτηκα λίγο όσον αφορά τους λόγους, ο Θεός πρότα έπλασε την γη τους αγγέλους λεβιάθαν κτ.λ και μετά άρχισε να υπαγορεύει τους λόγους?γτ στην 7η εμμέσως μας λεέι οτι κατά την διάρκεια της δημιουργίας τους έλεγε στον μέτατρον ενώ τώρα μας λέει οτι ο μέτατρον και γενικά οι αγγέλοι υπήρχαν από πριν, διαφωτίστε με λίγο παρακαλώ.

 • Sensei Konstantinos

  Πολυ ωραίο επεισόδιο αλλα με μερικές παραφωνίες πλέον !!

  Ξέρω οτι το SN ειναι μυθιστορία , αλλα στην Θεολογία σε όλες τις θρησκείες που αναφέρονται σε αγγέλους ο Μετατρον ειναι ο πιο δυνατός Αγγελος , μαζί με τον Μιχαηλ . Ειναι το δεξί χέρι του Θεου . Απο εκει βγαίνει και το ονομά του , Μετα τον Θρόνο του Θεου . Ευελπιστώ πως στα επόμενα επεισόδια θα τον αποκαταστήσουν και δεν θα τον αφήσουν σαν εναν κρυπτομανη λαπά !!

  Επίσης συγγραφείς του SN ,αφου βασίζεστε στην Θεολογία και στην Μυθολογία για την έμπνευση σας , μην χάνεστε τόσο . Αφου κάνατε γαργάρα το θέμα του Αντιχριστου και τον στείλατε διακοπές στην Χαβάη ……. τώρα κάνετε γαργάρα την παρουσία του Ιησού Χριστού και μας λέτε οτι ο Θεός αφου έπλασε τον κόσμο την έκανε !! Αλλα στο επόμενο επεισόδιο θα πάνε τα αδέλφια σε Παπα να ζητήσουν βοήθεια και τους εξορκισμούς με σταυρό και με το ονομα του Χριστου τους κάνουν . Λίγο βρείτε τον δρόμο ξανα

 • Μια απορεια εχω.Ο προηγουμενος προφητης ο τσακ ξερουμε τι απογινε?

  • Irene Winchester

   Ελα μου ντε,δν είσαι ο μόνος…Πως πέθανε το χω σίγουρο εγώ προσωπικά 🙁 Αλλά το πως με απασχολεί… :/

   • Tasos

    Καταρχήν δεν πιστεύω να ήταν προφήτης ο Chuck.
    οι προφήτες δεν έχουν την δύναμη να εξαφανιστούν έτσι δεν είναι;
    Μεγάλο μυστήριο πάντως η υπόθεση του Chuck.

 • Αρχάγγελος Στεφ

  Και απλά προσέξτε τι έλεγε η Ναόμι στον Κας, ότι πάντα ήταν το σπασμένο μέταλλο, ότι ποτέ δεν ακολούθησε ολοκληρωτικά τις διαταγές του. Το παιδί αψηφούσε διαταγές αιώνες τώρα, δεν ήθελε να δολοφονεί αθώους, αλλά προφανώς, χάρη στη πλύση εγκεφάλου που τους έκαναν, το ξεχνούσε συνέχεια.
  Ο Κας πάντα ήταν καλός… απλά δεν το θυμόταν. Και σου λέω ότι σε κάθε αιώνα, υπήρχε ένας Ντην που του θύμιζε την έννοια της ελεύθερης βούλησης…
  Αν αυτό είναι αλήθεια… ουάου…

 • Stav Mihalakopulu

  Βρε παιδιά να ρωτήσω κάτι? Οταν ο Κας είπε «In the words of a good friend, bite me.», σε ποιόν φίλο αναφερώταν? Πολλοί λενε τον Ντιν αλλά α) η Ναόμι ξέρει καλα τον Ντιν και δεν χρειαζόταν να πει good friend και όχι Ντιν και β) Δεν έχω ακούσει τον Ντιν να το λεει. Κατά τη γνώμη μου εννοούσε τον Μπάλταζαρ που τον εχουμε ακούσει κιόλας να το λεει. Αλλά ήθελα ν’ ακούσω κι άλλες απόψεις 🙂

  • Irene Winchester

   Διφορούμενο όντως,θα συμφωνήσω για τον Balthazar πάντως 🙂

   • JAM AICA

    O Ντιν το έχει πει καμιά χιλιάρα φορές.Μια χαρακτηριστική στο επεισόδιο που σκοτώνουν την Εύα..

Top