Review – Supernatural 9×22 – Stairway to Heaven

28
1

metatron

Review για το 22ο επεισόδιο της 9ης σεζόν – 9×22:

Και κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος! 1 μόλις επεισόδιο έμεινε για την φετινή σεζόν και το 22ο μας έβαλε για τα καλά στο κλίμα του πολέμου του μεγάλου φινάλε! Ποιος είναι έτοιμος άραγε γι’αυτό που ακολουθεί; Μάλλον κανείς. Σε ένα 9×22 με αρκετή δράση και εξέλιξη, έρχεται το Carry On My Wayward Son σε 6 ημέρες για να μας κλείσει μια ακόμη όμορφη σεζόν, με τα καλά της και τα κακά της!

angels death

Μετά από κάποιους περίεργους θανάτους αγγέλων, ο Κας μαζεύει τα αδέρφια Winchester και ερευνούν μαζί την υπόθεση. Ο Σαμ συμφωνεί με τον Ντιν να μην πάρουν μαζί την Πρώτη Λεπίδα. Εν τω μεταξύ ο Μέτατρον αρχίζει να ανησυχεί για το γεγονός ότι οι περισσότεροι άγγελοι έχουν πάει με το μέρος του Καστιήλ και προσπαθεί να αντιστρέψει τα γεγονότα μαζί με τον ακόλουθό του Γκαντριήλ.

tess

O Σαμ και ο Κας ακολουθούν κάποια ίχνη μήπως και καταφέρουν να βρουν τον Μέτατρον, ενώ ο Ντιν μένει πίσω στο καταφύγιο των αγγέλων. Εκπληκτικός στο επεισόδιο ο Καστιήλ με ατάκες από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον Σαμ να μην πιστεύει στα αυτιά του! Οι αυτοκτονίες των αγγέλων στο όνομα του Κας δίνουν και παίρνουν, με τον «κύριο με την καπαρντίνα» να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει καθώς ορκίζεται ότι δεν τους έχει βάλει ο ίδιος σε αυτή τη δοκιμασία.

angel dies

Μαζί με τον Σάμμυ βρίσκουν, μετά από πολλές παγίδες, μια υποτιθέμενη πόρτα του Παραδείσου. Το όλο κόλπο ήταν στημένο από τον Μέτατρον, ο οποίος φαίνεται να μην έχει αντίπαλο σε αυτή την σκακιέρα, σε αυτό το παιχνίδι Θρόνου για τον Παράδεισο! Εν τω μεταξύ, ο Ντιν βρίσκει την Τέσσα (θεριστής που έχουμε δει από την 2η σεζόν και συγκεκριμένα το 2×01). Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω κάποια παράπονα πολλών fans, σχετικά με το γεγονός ότι οι θεριστές είναι σαν άγγελοι στο θέμα θανάτου. Ίσως είναι λογικό όμως γιατί ουσιαστικά και οι θεριστές είναι Άγγελοι Θανάτου!

tessa dies

H Τέσσα αυτοκτονεί πάνω στην Πρώτη Λεπίδα που τελικά πήρε μαζί του ο Ντιν, καθώς, όπως λέει, δεν μπορούσε να μην βοηθάει άλλο τις ψυχές των ανθρώπων και τις ακούει να ουρλιάζουν στην δίνη του Παραδείσου. Ο Σαμ τσακώνεται με τον Ντιν για την Λεπίδα, την ώρα που ο Μέτατρον κάνει νέα κόλπα και παίρνει με το μέρος του όλους τους αγγέλους! Τους λέει ότι ο Κας είναι ψεύτης, ενώ παράλληλα ο ίδιος ο αρχάγγελος έχει βάλει τους αγγέλους να αυτοκτονούν. Οι άγγελοι βάζουν το δίλημμα στον Κας: Ντιν ή Άγγελοι. Φυσικά ο άγγελός μας δεν μπορούσε να μην διαλέξει την οικογένειά του και έτσι έχασε από το πλευρό του όλη τη στρατιά του!

gadreel dies

O Γκαντριήλ κάνει την εμφάνισή του στο καταφύγιο των Ανθρώπων των Γραμμάτων και είναι έτοιμος να δώσει τον Μέτατρον στην Team Free Will. Ζητάει συγγνώμη για όλα όσα έκανε και παραδέχεται τα σφάλματά του. Ο Ντιν όμως είναι οργισμένος. Θέλει να σκοτώσει ξανά και ξανά και ξανά και μαχαιρώνει τον Γκαντριήλ, όπως όλα δείχνουν, θανάσιμα!

dean is angry

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ από τον Jensen Ackles στην τελευταία σκηνή όπου δολοφονεί τον άγγελο! Ο Ντιν ζητά μόνο θάνατο. Δείχνει φανερά επηρεασμένος από το Σημάδι του Κάιν, έχει τεράστια οργή μέσα του για όλους και για όλα, λέγοντας στον Σαμ ότι πλέον επικρατεί τυραννία. Ποιο το μέλλον του και τι θα μας επιφέρει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ Season Finale; Η αλήθεια είναι ότι φοβόμαστε πολύ…

Βαθμολογία επεισοδίου: 9/10

[yop_poll id=»7″]

Προηγούμενο άρθροRadio_SeriesKillers S03E24
Επόμενο άρθροΑτάκες Επεισοδιων – 9×22
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.