Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Stories > Supernatural Ιστορία: Άγιο Ξύλο (Palo Santo)

Supernatural Ιστορία: Άγιο Ξύλο (Palo Santo)

To φυτό Burserea sarmientoi, είναι κοινώς γνωστό με την ισπανική του ονομασία Palo Santo, δηλαδή Άγιο Ξύλο (μην το μπερδεύετε με το Τίμιο Ξύλο), ή Ξύλο του Αγ. Αντωνίου. Είναι ένα δένδρο γηγενές στο Περού και το ξύλο του όταν καεί παράγει έναν μυρωδάτο καπνό. Χρησιμοποιούνταν από τους Ίνκας για τελετές εξαγνισμού, και για να διώξουν τα κακόβουλα πνεύματα ή την κακοτυχία.

Το Palo Santo είναι ένα προστατευόμενο είδος στην Νότια Αμερική και η συγκομιδή του παρακολουθείται αυστηρά (συνήθως μαζεύουν μόνο τα πεσμένα κλαδιά).

3x01 Palo SantoΣτο επεισόδιο 3×01 The Magnificent Seven, η κυνηγός Tamara αναφέρει ότι το palo santo είναι τόσο τοξικό για τους δαίμονες όσο και το αγιασμένο νερό, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε μορφή αιχμηρού παλουκιού, για να ακινητοποιήσει δαιμονισμένους ανθρώπους καθώς τους γίνεται εξορκισμός.

ΠΗΓΗ

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

  • ovelix

    Ύστερα από εκείνο το event με το trivial που είχες κάνει δεν πρόκειται να ξεχάσω αυτό το PALO SANTO και το επεισόδιο που αναφέρθηκε ποτέ! Ποιο ήτανε, το δεύτερο ή το τρίτο event; Θυμάσαι Ορέστη;

Top