Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Ιστορία | Στίγματα

Supernatural Ιστορία | Στίγματα

 

Στίγματα (από την αρχαιοελληνική λέξη που σημαίνει ‘σημάδι’) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τα μέλη της χριστιανικής πίστης για να περιγράψει σημάδια στο σώμα, ουλές, πληγές, ή απλή αίσθηση του πόνου σε θέσεις που αντιστοιχούν στις πληγές που υπέστη ο Ιησούς Χριστός κατά τη σταύρωσή του, όπως στα χέρια, στους καρπούς, στο κεφάλι και τα πόδια.

Τα στίγματα συνδέονται κατά κύριο λόγο με τη Ρωμαιοκαθολική πίστη. Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση στιγματικού στη χριστιανική ιστορία. Επίσης, για πάνω από πενήντα χρόνια, ο Άγιος Πατέρας Πίος του Τάγματος των Καπουτσίνων παρουσίαζε στίγματα, που μελετήθηκαν από πολλούς γιατρούς του 20ου αιώνα.

Ένα υψηλό ποσοστό (ίσως μεγαλύτερο του 80%) των στιγματικών είναι γυναίκες. Κατά καιρούς δίδονται διάφορες ερμηνείες για το φαινόμενο των στιγμάτων, αποδίδοντάς τα από απάτες μέχρι και σε ψυχαναγκαστικά φαινόμενα του μυαλού. Ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στην ύπαρξη ενός μοναδικού μηχανισμού πίσω από την εμφάνιση των στιγμάτων, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι κάνουν λόγο για θαύματα και θεϊκά σημάδια που υπενθυμίζουν τα πάθη του Χριστού και τον πόνο που ο ίδιος βίωσε. Υπάρχουν και περιπτώσεις στιγματικών που δεν ήταν Χριστιανοί. [πηγή]

Στο Supernatural

12x04-american-nightmare-olivia-dead-stigmataΣτο επεισόδιο American Nightmare, μια βαθιά θρησκευόμενη ψυχοκινητική κοπέλα, συνδέεται τηλεπαθητικά με δυο ανθρώπους και τους σκοτώνει κατά λάθος. Τα θύματα εμφανίζουν τα στίγματα στο σώμα τους: πληγές σαν από καρφιά στα χέρια και στα πόδια, ενώ η νεκρή γυναίκα είχε και εμφανείς πληγές στο μέτωπό της, αντίστοιχες με αυτές του Ιησού από το αγκάθινο στεφάνι. 

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

 • Amalia

  Τους πήρε 12 χρόνια για να κάνουν μια ιστορία με τα «στίγματα», κάτι που με κάνει να συνειδητοποιώ πόσα ακόμα θρησκευτικά/μυθολογικά/λαογραφικά στοιχεία δεν έχουν ακόμα εξερευνηθεί, και πόσο λάθος είναι όλοι όσοι λένε οτι η σειρά «τα έχει δείξει όλα». Ουτε καν ρε!

  • Μαρία

   Όλα αυτά τα θέματα είναι τόσα πολλά, που είναι δύσκολο να εξερευνηθούν μονομιάς.

  • Nick’Indi

   Αρα Δεν ειναι ο τελευταίος κύκλος ο 12ος,, Γιατι και γω πιστεύω οτι εχουν πολλά ακομα να δείξουν,, Αρχικά δεν εμφανίστηκε ποτε ο Ιησούς και η Παναγία..

   • Το αποκλείω να κάνουν εμφάνιση ο Ιησους και η Παναγία παντως…

    • Nick’Indi

     Γιατί , Εφόσον Έχουν Δείξει «σχεδόν» τα πάντα. ? Τουλάχιστον ο Ιησούς πιστεύω οτι έπρεπε να εμφανιστεί..

     • xaramtzhs

      αποκλειται να διξει αμερικανικη σειρα για ιησου και μην την ανοιξουμε αυτην την συζητηση γιατι ειναι πολιτικου περιεχομενου και δεν αξιζει σε αυτο το σαιτ

     • Nick’Indi

      Μου το χουν ξανά πει αυτό, άλλα γιατί δείχνουν τα σημάδια του Ιησού??

     • Άλλο να δείξουν τα σημάδια του Ιησού (ένα αμφιλεγόμενο μεταφυσικό φαινόμενο) κι άλλο να δείξουν τον ίδιο το Χριστό. Όπως λέει και ο xaramtzhs από πάνω, δεν υπάρχει περίπτωση να δείξει κάποια σειρά τον Ιησού και να μην βρει μπελά με τις εκκλησίες και τους θρησκόληπτους, οπότε το αποφεύγουν όπως ο Ντιν τις σαλάτες! 😛 (ατάκα δανεισμένη από ένα μέλος του σαιτ μας! 😉 )

Top