Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Stories > Supernatural Πλάσματα: Αμαζόνες

Supernatural Πλάσματα: Αμαζόνες

amazons

Αφού οι τάξεις τους είχαν καταστραφεί από έναν μακροχρόνιο πόλεμο, οι Αμαζόνες κάνουν συμφωνία με την θεά Αρμονία. Αυτή, έκανε τις Αμαζόνες πιο δυνατές, και τις έδινε μια ικανότητα να αναπαράγονται γρήγορα. Οι γυναίκες αμαζόνες μπορούσαν να γεννήσουν 36 ώρες μετά την ερωτική πράξη, και τα παιδιά τους μεγάλωναν μέχρι και την εφηβεία μέσα σε 3 ημέρες. Το κορίτσι τότε οφείλει να σκοτώσει τον ίδιο της τον πατέρα, αφαιρώντας του τα χέρια και τα πόδια και χαράζοντας στο στήθος του ένα Αμαζονικό σύμβολο. Κάθε 2 χρόνια, οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα πρέπει να επαναλαμβάνουν τον κύκλο.

Τα παιδιά μεγαλώνουν υπό την προστασία και επίβλεψη Αμαζόνων υπερήλικων ώστε να μπορούν να υπομένουν τον πόνο και να απαλλαγούν απ’αυτόν. Ένα από τα τελετουργικά τους περιλαμβάνει να μπορέσουν να καταναλώσουν τη σάρκα από τον νεκρό πατέρα τους. Επίσης, όλες έχουν στο εσωτερικό του καρπού τους το σύμβολο των Αμαζόνων.

Ικανότητες και Δυνάμεις

 • Έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις.
 • Μεγαλώνουν γρήγορα μέχρι την ενηλικίωση.

Οι Αμαζόνες στους μύθους

Οι Αμαζόνες ήταν μια φυλή γυναικών πολεμιστών στην Ελληνική μυθολογία που ζούσαν στην Κεντρική Ασία ή στη Βόρεια Αφρική. Οι θρύλοι λένε ότι ζευγάρωναν με το άλλο φύλο μόνο για να κάνουν παιδιά, και κρατούσαν μόνο τα κορίτσια. Χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα τόξα τους. Οι μύθοι αργότερα έλεγαν ότι οι Αμαζόνες ήταν άντρες και γυναίκες, αλλά πολεμούσαν και τα 2 φύλα στις μάχες. Ο Ηρόδοτος ισχυρίζεται ότι καμιά γυναίκα δεν μπορούσε να παντρευτεί αν δεν είχε σκοτώσει πρώτα έναν άντρα τουλάχιστον στη ζωή της. Μια διάσημη Αμαζόνα βασίλισσα ήταν η Ιππολύτη, όπου ο Ηρακλής έπρεπε να κλέψει τον κορσέ της για τους 12 Άθλους του. Στα Comics της DC στο Wonder Woman, η Ιππολύτη και είναι μητέρα της Ντιάνα, γνωστή ως η υπερήρωας Wonder Woman.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Orestis

Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με την σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια.

Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης (JIBCON6) γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

http://supernaturalgreece.gr/
 • Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

  Κάποιες εκδοχές του μύθου, μάλιστα, λένε ότι οι Αμαζόνες ακρωτηρίαζαν το δεξί τους στήθος έτσι ώστε να χρησιμοποιούν το τόξο καλύτερα(να μην τις εμποδίζει)! :Ρ

  • Amalia

   Το ίδιο το όνομά τους αυτο σημαίνει. Προέρχεται (κατά μία εκδοχή) από το στερητικό α- και τη λέξη μαζός που σημαίνει στήθος.

   • όπως και μαζικός αδένας

   • Ionlydas

    Πολύ σωστή η παρατήρησή σου Αμαλία…έτσι είναι …και η τελευταία τους βασίλισσα η Πενθεσύλια η οποία θανατώθηκε απο τον Αχιλλέα στόν Τρωϊκό πόλεμο….παράσταση που απεικονίζεται στο επίσημο εξωτερικό περίβλημα της βασιλικής ασπίδας του Φιλλίπου β´

    • Ionlydas

     *Φιλίππου β´

Top