Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Πλάσματα: Το Τσουπακάμπρα (Chupacabra)

Supernatural Πλάσματα: Το Τσουπακάμπρα (Chupacabra)

 

“Τα Τσουπακάμπρα (Chupacabra) είναι κάποια είδη ζώων, που εμφανίζονται κυρίως στο Πουέρτο Ρίκο (για πρώτη φορά), το Μεξικό, τη Χιλή, τη Βραζιλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταφράζοντας από τα ισπανικά στα αγγλικά το Chupacabra κυριολεκτικά σημαίνει κατσικο-ρουφήχτρα, αφού αυτό το πλάσμα συνηθίζει να επιτίθεται και να πίνει το αίμα των ζώων”.

Μπλοκ των Ορισμών (2×03 Bloodlust), Επίσημη Ιστοσελίδα

Οι Winchesters κυνήγησαν ένα Τσουπακάμπρα όταν ο Sam ήταν ακόμη έφηβος. Όταν ο Dean και ο Sam προσφέρονται να βοηθήσουν τον Gordon Walker σε ένα κυνήγι βρικολάκων στο Red Lodge, στην Μοντάνα, ο Gordon δεν το δέχεται.

Gordon: Ευχαριστώ, αλλά εεε, είμαι το είδος του μοναχικού τύπου.
Dean: Έλα, φίλε, έχω διάθεση για κυνήγι.
Gordon: Συγγνώμη. Αλλά να, ακούω ότι υπάρχει ένα Τσουπακάμπρα δύο πολιτείες πιο  πάνω. Μπορείτε να πάτε και να το απολαύσετε.

Ένα Τσουπακάμπρα αναφέρεται επίσης όταν ο Sam και ο Dean αρχικά διερευνούν μια υπόθεση με την ασθένεια των φαντασμάτων. Ο Sam ρωτά τι μπορεί να τρομάξει κάποιον μέχρι θανάτου και ο Dean απαντά: “Τι δεν μπορεί; Φαντάσματα, βρικόλακες, Τσουπακάμπρα; Θα μπορούσε να είναι εκατό πράγματα”.

Στο επεισόδιο 11×10 The Devil in the Details, ο Sam σε νεότερη ηλικία, αναφέρει ένα κυνήγι Τσουπακάμπρα με τον Dean και τον John στο Μεξικό.

Τα Τσουπακάμπρας στην λαϊκή παράδοση και στην ποπ κουλτούρα

Το όνομά τους προέρχεται από το “chupar” / ρουφάω και “cabra” / κατσίκα. Είναι θρυλικά απόκρυφα πλάσματα, που φημολογείται ότι κατοικούν στα μέρη της Αμερικής. Το όνομα προέρχεται από την συνήθεια του πλάσματος να επιτίθεται πίνοντας το αίμα από τα ζώα, κυρίως από κατσίκες. Οι πρώτες επιθέσεις, που έχουν αναφερθεί, σημειώθηκαν τον Μάρτιο του 1995, στο Πουέρτο Ρίκο, και η πιο συνηθισμένη περιγραφή των τσουπακάμπρας είναι ερπετά με δερματώδες ή φολιδωτό πρασινωπό-γκρι δέρμα και αιχμηρά αγκάθια ή αγκάθια κάτω από την πλάτη τους. Έχουν ύψος περίπου 3 έως 4 πόδια και στέκονται και αναπηδούν σαν καγκουρό.  Εμφανίζονται σε ένα πολύ σαρκαστικό επεισόδιο του X-Files, το El Mundo Gira.

 

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Iro

Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Top