Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Seasons > Season 10 > 200ό Επετειακό Επεισόδιο > Supernatural Πλάσματα: Η Μούσα Καλλιόπη

Supernatural Πλάσματα: Η Μούσα Καλλιόπη

fan fiction calliope

Στην Ελληνική Μυθολογία:

Κατά τον Ησίοδο, η Καλλιόπη ήταν η μεγαλύτερη και ευγενέστερη από τις 9 Μούσες, προστάτιδα της επικής ποίησης και της Ρητορικής, καθώς και όλων των καλών τεχνών (για αυτό είχε και το προσωνύμιο Καλλιέπουσα). Ήταν κόρη του Δία και της Μνημοσύνης.

Την Μούσα Καλλιόπη ιδιαίτερα την επικαλούνταν οι ραψωδοί προκειμένου να τους βοηθήσει στην έμπνευση. Με την επίκλησή της ξεκινούν και τα Ομηρικά έπη: η Οδύσεια και η Ιλιάδα.

Η Οδύσσεια ξεκινά με το στίχο:
ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν·

…δηλαδή:

Τον άνδρα τραγούδησέ μου, θεά, τον πολύτροπο, ο οποίος πολύ περιπλανήθηκε,
από τότε που  κυρίευσε  το  ιερό κάστρο της Τροίας.

Αν και παρθένος κατά μερικούς, η Καλλιόπη φέρεται κατ΄ άλλους ως μητέρα του Ιολέμου (από τον Απόλλωνα), ή του Ορφέα ή του Λίνου, του Υμεναίου και του Κομαθέοντα. Πολλοί ήταν και εκείνοι που θεωρούσαν και τον Όμηρο ως γιο της.

Στις παραστάσεις της απεικονίζεται με μεγαλοπρέπεια και επιβλητικότητα με στέφανο δάφνινο ή χρυσό κρατώντας ή βιβλίο σε κύλινδρο ή πινάκιο και γραφίδα και συχνά με τα έπη του Ομήρου στους πόδες της.

Στο Supernatural:

10×05

Η Καλλιόπη είναι μια ελληνίδα θεά (Μούσα) η οποία παρακολουθεί το έργο χαρισματικών δημιουργών, εμπνέοντας και προστατεύοντάς τους μέχρι να ολοκληρωθεί το όραμά τους. Έχει τη δύναμη να φέρει στη ζωή πλάσματα από τα έργα τους για να εξουδετερώνουν όσους πάνε κόντρα στη ‘διάνοια’. Όταν το καλλιτεχνικό όραμα υλοποιηθεί, η Μούσα τρώει τον καλλιτέχνη!

Οι Winchesters σκοτώνουν την Καλλιόπη με ένα καθαγιασμένο ξύλινο παλούκι. Όταν η Μούσα πεθαίνει το σώμα της μετατρέπεται σε μωβ γλίτσα. Το ίδιο συμβαίνει και με όσα πλάσματα είχε δημιουργήσει με τη δύναμή της.

ΠΗΓΗ#1

ΠΗΓΗ#2

ΠΗΓΗ#3

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

Top