Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Stories > Supernatural Πλάσματα: Tulpa

Supernatural Πλάσματα: Tulpa

Στη Μυθολογία:

Το Tulpa είναι μια σκεπτομορφή, δηλαδή ένα ον ή ένα αντικείμενο που αποκτά υλική υπόσταση μέσω της σκέψης.

Συμφωνα με τους Θιβετιανούς μοναχούς, αν διαλογιστείς αρκετά και εστιάσεις σε μια ιδέα αυτή θα λάβει υλική υπόσταση, θα γίνει δηλαδή tulpa. Ένα tulpa είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, διότι μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ενώ κάποιος εστιάζει στην ιδέα, η σκεπτομορφή μπορεί να αλλάξει, να πάρει άλλη μορφή όταν αλλάξει η ιδέα.

Ένα tulpa μπορεί να καταστραφεί μόνο αν καταστραφεί η ιδέα που το δημιουργησε (αν το tulpa δεν είναι πλήρως σχηματισμένο), ή αν αμβλυνθεί η εστίαση της σκέψης, καταστρέφοντας έτσι το αντικείμενο ή το ον.

mordecai murdoch tulpa hell house

Στο Supernatural:

Ο Mordechai Murdoch ήταν ένα tulpa που δημιουργήθηκε κατά λάθος, βασισμένος σε μια ιστορία που δημιούργησε ο Craig Thursten και η ξαδέρφη του η Dana. Η ιστορία έγινε viral στο internet χάρη στο site τωn Ghostfacers, Hell Hound’s Lair, όπου οι εικόνες από ένα Θιβετιανό πνευματικό σύμβολο που είχαν ζωγραφίσει στους τοίχους ενός εγκαταλελειμένου αγροτόσπιτου ο Graig και η Dana συγκεντρώνουν τη σκέψη όλων των χρηστών δημιουργώντας την σκεπτομορφή, τον Mordecai. Ενόσω ο θρύλος αλλάζει, και οι άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά πράγματα, αλλάζει και ο ίδιος ο Mordecai.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

 • Its not a Tulpa… 😛

  • Amalia

   Διάβασα το σχόλιο με φωνή Τζένσεν που μιμείται Άρνολντ! 😛

   • Ακριβώς αυτό είχα στο μυαλό μου 🙂

    Ίσως γίνει κάτι αντίστοιχο με το «It’s not Lupus.» (untill one time it was) από το House M.D. για το Supernatural

Top