Supernatural: Season 13 – Opening Credits / Intro {Updated}

3
1

Το Supernatural δεν έχει κάποιο δικό του Opening όπως (σχεδόν) κάθε σειρά. Έχει όμως ένα ξεχωριστό Intro με το σήμα της σειράς που αλλάζει σε κάθε σεζόν. Είναι από τις λεπτομέρειες κάθε πρεμιέρας που πως και πως περιμένει κάθε fan της σειράς.

Άραγε τι μπορεί να σημαίνει το Opening; Πάμε σε θεωρίες:

 • Ένα σκοτάδι περικλείει γύρω γύρω το σήμα με κεραυνούς και πορτοκαλί σύννεφα. Θεωρώ ότι είναι το Κενό στο οποίο πιστεύω ότι θα βρεθεί ο νεκρός Κας.
 • Η λέξη Supernatural έχει ένα χρώμα… πορτοκαλώδες προς το κίτρινο. Μοιάζει με το χρώμα των ματιών του Τζακ.
 • Ένα μάτι α λα Σάουρον, από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, βρίσκεται στο κέντρο του opening με φωτιές στο εσωτερικό του. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να σημαίνει…

 

UPDATED: Εκ τω υστέρων, παρατηρήσαμε ότι στο 0:03 του βίντεο, ο τίτλος Supernatural παίρνει μια άλλη μορφή και το γράμμα «Τ» γίνεται ανάποδος σταυρός! Με λίγη αναζήτηση βρήκαμε τα εξής:

 • Ο Άγιος Πέτρος είχε ζητήσει να σταυρωθεί ανάποδα:
  Μετά από μια μακρά περιοδεία που είχε ξεκινήσει από την Ιουδαία κατά την οποία ο Πέτρος ίδρυσε την Εκκλησία της Αντιόχειας και έκανε κηρύγματα, βαπτίζοντας και χειροτονώντας Επισκόπους σε διάφορα μέρη, αφού πρώτα πέρασε από την Σικελία (όπου χειροτόνησε τους πρώτους Επισκόπους των Συρακουσών και της Κατάνης) κατέληξε στη Ρώμη όπου χειροτόνησε τον άγιο Λίνο πρώτο Επίσκοπο της Ρωμαϊκής Πρωτεύουσας. Εκεί, έμαθε ότι σχεδιαζόταν η σύλληψή του, εξαιτίας των Διώξεων κατά των Χριστιανών, και γι’ αυτό ετοιμαζόταν να φύγει από την πόλη.

  Βγαίνοντας από την Ρώμη, είδε τον Χριστό να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση κρατώντας έναν σταυρό. Ο Πέτρος περίεργος τον ρώτησε «Πού πηγαίνεις Κύριε;/Quo vadis, Domine?» κι Εκείνος του απάντησε «Πηγαίνω στη Ρώμη για να σταυρωθώ ξανά / Romam vado iterum crucifigi»(Πραξ. Απ). Τότε ο Πέτρος κατάλαβε ότι έπρεπε να υπομείνει το μαρτύριο και επιστρέφοντας στη Ρώμη παραδόθηκε.

  Μάλιστα, ζήτησε να τον σταυρώσουν ανάποδα, γιατί θεωρούσε τον εαυτό του ανάξιο να υπομείνει μαρτύριο παρόμοιο με αυτό του Χριστού. Μαρτύρησε στις 29 Ιουνίου του έτους 64 ή 67, στο Ιπποδρόμιο του Νέρωνα.

  Ενταφιάστηκε στον Βατικάνειο Λόφο, έξω από τον Ιππόδρομο όπου και μαρτύρησε (οι αρχαιολογικές έρευνες υποστηρίζουν ότι η μεταξύ τους απόσταση ήταν περίπου 150 μέτρα), και σε εκείνο το σημείο τοποθετήθηκε αρχικά μια κόκκινη πέτρα. Σε εκείνο το σημείο κτίστηκε ένας μικρός ευκτήριος οίκος, όπου οι πρώτοι Χριστιανοί λειτουργούσαν, ενώ με την επίσημη αναγνώριση του Χριστιανισμού από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, εκεί κτίστηκε μεγαλόπρεπη Βασιλική, η οποία αντικαταστάθηκε αργότερα από εκείνη του Μιχαήλ Αγγέλου. Ο Τάφος του εντοπίζεται κάτω από την κεντρική Αγία Τράπεζα του Καθεδρικού του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

 • Γενικότερα, ο ανάποδος Σταυρός θεωρείται σύμβολο Σατανισμού και συγκαταλέγεται στα αντιχριστιανικά σύμβολα. Λέτε να έχει να κάνει με τον Τζακ; Λέτε τελικά να πάει προς την κακή πλευρά και να χρειαστεί να τον πολεμήσουν οι Winchesters;