Βρίσκεστε Εδώ

Trivia: Η ατάκα «We got work to do»

spn_weve_got_work_to_do_fanmade

Αυτή η ατάκα ακούστηκε πρώτη φορά στον πιλότο της σειράς: στην τελευταία σκηνή  όπου ο Sam, πενθώντας το θάνατο της Jess, αποφασίζει να ακολουθήσει το Dean στην αναζήτηση του Κιτρινομάτη. Λέει «We got work to do«, ρίχνει μια καραμπίνα στο πορτ-μπαγκάζ του Impala και το κλείνει αποφασισμένος.

Στο τέλος του 2×22 All Hell Breaks Loose: Part Two, έχουμε ακριβώς την ίδια σκηνή του πιλότου, αλλά με τους ρόλους των αδερφών αντεστραμμένους: ο Dean ρίχνει το Κολτ μέσα στο πορτ-μπαγκάζ, λέγοντας «We’ve got work to do«.

Στο 4×01 Lazarus Rising, όταν Dean ρωτά τον Castiel γιατί τον έφερε πίσω, ο Castiel του απαντά (την παρόμοια ατάκα) «Because we have work for you» (= «Επειδή έχουμε δουλειά για σένα«).

Στο 7×19 Of Grave Importance, όταν ο Dean τον ρωτά γιατί διάλεξε να μείνει κολλημένος στη Γη μαζί τους, ο Bobby του απαντά αυστηρά: «We still have work to do» (= «Γιατί έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε.«).

Η «δουλειά» που είναι τόσο σημαντική για όλους τους είναι η αιώνια μάχη ενάντια στο υπερφυσικό και οι αγαπημένοι μας κυνηγοί έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι διατεθιμένοι να θυσιάσουν τον εαυτό τους (τη ζωή τους ή και το θάνατό τους ενίοτε) για το γενικό καλό.

Στο τέλος του 9×01 I Think I’m Gonna Like It Here, ο Sam έχει μόλις ξυπνήσει από το κώμα που τον έστειλε η ανολοκλήρωτη 3η Δοκιμασία (και χωρίς να το ξέρει έχει μέσα του έναν άγγελο που τον θεραπεύει από τα θανάσιμα τραύματά του). Ο Dean του λέει να το πάει χαλαρά, αλλά ο Sam, αν και καταβεβλημένος, επιμένει λέγοντας «We’ve got work to do» (= «Έχουμε δουλειά να κάνουμε«), εννοώντας ότι πρέπει να μαζέψουν το αγγελομάνι που έπεσε στη Γη όταν ο Μέτατρον έκλεισε τον Παράδεισο.

Στην αρχή του επετειακού 10×05 Fan Fiction, ο Dean πείθει το Sam να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας γυναίκας παρόλο που η υπόθεση δεν προδίδει κάποιο εμφανές υπερφυσικό στοιχείο. Ο Dean ρίχνει στο πορτ-μπαγκάζ μια καραμπίνα λέγοντας «We got work to do«. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ατάκα λέγεται στην αρχή ενός επεισοδίου κι όχι στο τέλος.

Στο 13×05 Advanced Thanatology, η νέα Καβαλάρης του Θανάτου, Billie, ενημερώνει τον Dean ότι δεν μπορεί να πεθάνει ακόμη γιατί «έχει δουλειά να κάνει»:

Billie: You have work to do. That’s all you need to know. And trust me, having my eyes open to the necessity of any humans, especially Winchesters, is not a thrill. So, you wanna die. But I say, keep living.

ΥΓ Το άρθρο ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, αν ειπωθεί η ατάκα και σε κάποιο άλλο επεισόδιο.
Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

Top