Supernatural Ιστορία: Το Κλειδί του Καταφυγίου (Key of Bunker)

0
102

 

Το Κλειδί για το Καταφύγιο ανήκει στους Άνδρες των Γραμμάτων και κρατήθηκε φυλαγμένο σε ένα κουτί, το οποίο ήταν διακοσμημένο με το σύμβολό τους – το Άστρο του Υδροχόου. Μέσα στο συγκεκριμένο κουτί βρίσκεται “το κλειδί για κάθε αντικείμενο, πάπυρο και ξόρκι που έχει συγκεντρωθεί ποτέ, εδώ και χιλιάδες χρόνια, κάτω από μία στέγη”. Ουσιαστικά, οι Άνδρες των Γραμμάτων είχαν αποθηκεύσει σε ένα μέρος, όλες τις γνώσεις, που κατείχαν, για ο,τιδήποτε υπερφυσικό. Αν το κουτί το κυνηγούσε κάποιο “κακό ον” (δαίμονες, τέρατα, κλπ …) θα ήταν ασφαλές, αν αποθηκευόταν στην περιοχή, όπου είχαν εναποθέσει όλους τους παπύρους και τα μυστικά τους, επειδή η ίδια η περιοχή ήταν προφυλαγμένη με σύμβολα για να αποκρούει κάθε είδους κακό και δαιμονικό, που δημιουργήθηκε ποτέ.

Βρέθηκε στην κατοχή των αδερφών Winchesters από τον παππού τους, τον Henry Winchester, που έχασε την ζωή του από έναν δαίμονα, την Abaddon, ενώ ο ίδιος τον κυνηγούσε για αυτό.

8×12 As Time Goes By

Το 1958 η Abaddon, ένας από τους Ιππότες της Κόλασης, στάλθηκε από ένα ή πολλά άγνωστα μέρη για να σκοτώσει τα μέλη της ομάδας που είχαν βρεθεί στο Normal, στο Ιλινόις. Είχαν συγκεντρωθεί για την μύηση του Henry Winchester και της Josie Sands. Η Abaddon σκότωσε τον David Ackers και τον Tent Bowen και τύφλωσε τον Larry Ganem. Όταν ο Henry εισέβαλε μέσα στο δωμάτιο για να ανακαλύψει τι συνέβαινε, ο Larry σύρθηκε μέχρι αυτόν και του εμπιστεύτηκε ένα κουτί το οποίο είχε μέσα του το Κλειδί για το μέρος, στο οποίο περιέχονταν όλες οι γνώσεις, που είχαν συλλέξει οι Άνδρες των Γραμμάτων. Στη συνέχεια η Abaddon πήγε να κάψει το αρχηγείο των Ανδρών των Γραμμάτων πριν ακολουθήσει τον Henry μέσω μιας “πόρτας”, που δημιουργήθηκε από ένα ξόρκι με το αίμα του.

Ο Sam επισκέπτεται τον Larry Ganem, καθώς ήταν ο μόνος που επέζησε από το περιστατικό, για να μάθει περισσότερα σχετικά με το κουτί και το περιεχόμενό του. Αφού ο Larry του εξήγησε  τα πάντα, η Abaddon, η οποία είχε καταλάβει την σύζυγο του Larry και άκουγε ολόκληρη τη συνομιλία με τον Sam, σκοτώνει τον Larry και συλλαμβάνει τον Sam. Η Abaddon στη συνέχεια καλεί τον Dean να κάνουν μια ανταλλαγή: τον Sam για τον Henry και το Κλειδί. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, ο Henry πυροβολεί την Abaddon στο κεφάλι με μια σφαίρα, που είχε μια παγίδα του διαβόλου σκαλισμένη σε αυτή. Τότε η Abaddon ακινητοποιείται εκεί όπου βρισκόταν και φωνάζει “γιατί δεν μπορώ να κινηθώ;” με απογοήτευση. Ο Dean της κόβει τότε το κεφάλι και λέει ότι θα την κόψει σε κομμάτια και θα την θάψει. Μετά τον θάνατο του Henry, ο Sam και ο Dean αποφάσισαν να μάθουν αν το Καταφύγιο ήταν ακόμα άθικτο.

8×13 Everybody hates Hitler

Ο Sam και ο Dean ακολούθησαν τις συντεταγμένες που τους έδωσε ο Larry για να βρουν ένα υπόγειο Καταφύγιο, όπου μπόρεσαν να εισέλθουν με το Κλειδί.

8×23 Sacrifice

Ο Dean δίνει στον Kevin το Κλειδί για το Καταφύγιο, όπου θα μπορούσε να προστατευτεί με ασφάλεια.

9×04 Slumber Party

Το 1935, δύο Άνδρες των Γραμμάτων, ο James Haggerty και ο Peter Jenkins χρησιμοποίησαν το Κλειδί για να εγκατασταθούν στο πρόσφατα οικοδομημένο Καταφύγιο.

9×16 Blade Runners

Ο Sam και ο Dean ανοιγοκλείνουν το κουτί που περιέχει το Κλειδί όταν προσπάθησαν να τραβήξουν την προσοχή του Cuthbert Sinclair έξω από το μαγικά κρυμμένο αρχοντικό του.

11×23 Alpha and Omega

H λαίδη Antonia Bevell χρησιμοποιεί ένα αντίγραφο του Κλειδιού για να αποκτήσει πρόσβαση στο Καταφύγιο των Ανδρών των Γραμμάτων ώστε να στήσει μια παγίδα για τον Sam, τον Dean και τον Castiel.

12×17 The British Invasion

Ο Mick  είπε στον Sam και στον Dean ότι το Κλειδί μπορεί να ανοίξει κάθε άλλο καταφύγιο,  οπουδήποτε σε ολόκληρο τον κόσμο.

13×17 The Thing

Οι Winchesters μετά την άφιξή τους στο καταφύγιο των Ανδρών των Γραμμάτων, στο Ρόουντ Άιλαντ, βρίσκουν ένα σιδερένιο κάλυμμα φρεατίου με το Άστρο του Υδροχόου στο κέντρο και μια τρύπα για ένα κλείδι. Ο Sam χρησιμοποιεί το κλειδί του καταφυγίου για να ανοίξει την πόρτα και έτσι αποκτούν πρόσβαση σε διαδρόμους κάτω από το κτίριο.
ΠΗΓΗsupernatural wiki
Προηγούμενο άρθροΘα έχουμε νέο Βασιλιά της Κόλασης στην 13η σεζόν;
Επόμενο άρθροΤίτλοι επεισοδίων 13×10 – 13×12
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια