Review – Supernatural – 12×17 The British Invasion

61
6

Review για το 17ο επεισόδιο της 12ης σεζόν με τίτλο «The British Invasion».

17o επεισόδιο για την 12η σεζόν. Θα λεγε κανείς πως με μια πρώτη ματιά το επεισόδιο ήταν πολύ καλό έως και άριστο μάλιστα. Αν το καλοσκεφτούμε όμως είχε τα προβληματάκια του και πάμε στην ανάλυση του επεισοδίου για τα δούμε όλα ένα ένα.

Κρίμα. Πολύ κρίμα Μικ αγόρι μου. Δεν μπορεί να το έκαναν αυτό ειλικρινά. Ένας μεγάλος πόλεμος είναι έτοιμος να ξεσπάσει πλέον μεταξύ BMoL και Hunters της Αμερικής.

Στα Flashbacks του Μικ βλέπουμε τον νεαρό τότε BMoL να προσπαθεί να μυηθεί στον κόσμο του Κέντριτς και να γίνει άξιος Άνθρωπος των Γραμμάτων. Ουσιαστικά δεν γνώρισε ποτέ γονείς και οι Βρετανοί τον συμμάζεψαν από τον δρόμο. Εκείνος τους εμπιστεύτηκε, ενώ η… Άμπριτζ των Men of Letters βάζει 2 μικρά αγόρια να σφαχτούν. Γιατί έτσι πρέπει. Γιατί ο κώδικας τους το απαιτεί. Ο μικρός Μικ σκοτώνει τον καλύτερό του φίλο και γίνεται άξιο μέλος του σχολείου.

Όπως σας είχαμε ήδη προϊδεάσει εδώ και βδομάδες, είδαμε πολύ λίγο Winchesters στο επεισόδιο. Και μπορούμε να πούμε ότι καθόλου δεν μας χάλασε σε ένα αρκετά καλογραμμένο επεισόδιο στηριγμένο στους BMoL.

Στο παρόν λοιπόν, η… Άμπριτζ στέλνει ένα δικό της για να προσέχει τον Μικ. Οι Winchesters συνεργάζονται με την αξιαγάπητη Eileen που φλερτάρει ασύστολα με τον Σαμ. Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να τους δω μαζί αυτούς τους δυό. Αλλά επειδή πολύ την αγαπώ αυτή την κοπέλα, δεν το εύχομαι κιόλας. Το… πουλί του Θανάτου θα κάνει και πάλι το θαύμα του.

Η Κέλλυ πηγαίνει στον γιατρό και είναι υπό επιτήρηση της Dagon. Το μωρό είναι σε εξαιρετική κατάσταση αλλά η ίδια δεν πρόκειται να επιζήσει της γέννας. Η ίδια φοβάται και έχει αρχίσει να μην εμπιστεύεται την Πριγκίπισσα της Κολάσεως. Η Dagon είναι σε επικοινωνία με τον Εωσφόρο και του μεταφέρει οτιδήποτε συμβαίνει με το Νέφελιμ.

Οι Winchesters την ανακαλύπτουν και μετά από κόλπο της Eileen καταφέρνουν και την βρίσκουν. Η Dagon όμως βρίσκει εύκολα τα ίχνη τους και μια μάχη εκτυλίσσεται καθώς είναι όλοι εκεί. Winchesters & Eileen από την μία, Μικ & τσιράκι (από βιασύνη αρχικά έγραψα τσικάρι) από την άλλη, και η Dagon προσπαθεί να τους σκοτώσει όλους. Ο Σαμ έχει πλέον το Κολτ και η Eileen σε μια προσπάθειά της με το όπλο να σκοτώσει την Κιτρινομάτη Δαίμονα, πυροβολεί κατά λάθος τον… Μαλφόι της Άμπριτζ. Τετέλεσται

Ο Μικ επικαλείται τον κώδικα των BMoL και θέλει να σκοτώσει την γλυκιά Eileen. Εκείνη είναι σοκαρισμένη και μα δάκρυα στα μάτια δεν μπορεί να δεχτεί αυτό που μόλις έγινε. Ο Ντιν σηκώνει το όπλο του και ο Σαμ ακονίζει το μυαλό του. Προσπαθεί να πείσει τον Μικ ότι δεν είναι σαν τους υπόλοιπους BMoL. Ότι έχει την δική συνείδηση, το δικό του μυαλό, τον δικό του κώδικα! Ο Μικ αποδεικνύεται 1000 φορές πιο σωστός απ’ ότι τον νομίζαμε στην αρχή. Κατεβάζει το όπλο του και λέει όλη την αλήθεια στην «Άμπριτζ».

Εκείνη όμως είναι λέρα από τις λίγες. Ο Μικ είναι συγκλονιστικός και απαρνιέται τον κώδικα των BMoL. Καταλαβαίνει την σημασία των Winchesters και πως ο τρόπος των Αμερικάνων κυνηγών είναι εν τέλη καλύτερος. Σώζουν πολλές ζωές και δεν τις αφαιρούν.

«And yes, at first I was shocked at how Sam and Dean operate. But what Lady Bevell doesn’t mention is the lives they’ve saved. The code is what makes a young boy kill his best friend. When I was a child, I had nothing. I owed you everything, and I obeyed. But I’m a man now, Dr. Hess, and I can see the choices, and I choose to do the right thing.»

Ένα ήσυχος πυροβολισμός και ο Μικ κείτεται νεκρός. Ο Κετς τον δολοφονεί πίσω από την πλάτη του. Σαν δειλός, σαν ένα πιόνι της «Άμπριτζ». Κι όταν εκείνη του δίνει εντολή να αφανίσει κάθε κυνηγό στην Αμερική, εκείνος σκέφτεσαι την Μαίρη, η οποία λίγες μέρες πριν «του κατσε». Γιατί γυρνώντας από τον θάνατο και βρίσκοντας νεκρό τον άντρα σου, πρέπει να γαμηθείς με κάποιον που απειλεί τις ζωές του γιων σου. Μαριώ; Τα κανες μαντάρα μάτια μου…

Από την… κάτω μεριά ο Κράουλη προσπαθεί να δείξει την δύναμή του στον Εωσφόρο. Εκείνος προσπαθεί να του δείξει ότι έχει ηττηθεί, όμως τον περιπαίζει και τον ξεφτιλίζει μπροστά στα μάτια του χωρίς καν να καταλάβει κάτι ο Βασιλιάς της Κόλασης. Ο Διάβολος ζητά από ακολούθους του να τον βοηθήσουν και με κάποιον τρόπο να σώσουν το δοχείο του από την εξαπάτηση του Κράουλη…

Το επεισόδιο χώλαινε από μεριάς εξελίξεων. Είδαμε τόσο πράματα αλλά ουσία μηδέν, πέρα από την τελευταία σκηνή. Μου άρεσε πάρα πολύ η όλη ιστορία των BMoL, δεν μου άρεσε καθόλου η κατάληξη του Μικ. Κρίμα γιατί τον είχα συμπαθήσει από το προηγούμενο επεισόδιο κιόλας.

Στο θέμα Κέλλυ δεν είδαμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, και είμαστε και πάλι στο μηδέν όπου οι Winchesters δεν ξέρουν καν που να ψάξουν.

Ο Εωσφόρος και ο Κράουλη δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο στο επεισόδιο και ήταν σαν μια ιστορία που απλά υπήρχε για να γεμίσει το κατά τα άλλα πολύ καλό 17ο.

Πάμε για ένα μπαράζ δυναμικών επεισοδίων όπως όλα δείχνουν.
BMoL VS Winchesters. Δεν θα ρωτήσω ποιος θα νικήσει, αλλά τι απώλειες θα έχουμε;

Βαθμολογία επεισοδίου: 8/10

ΥΓ: Δείτε σε 40» τηλεόραση και σε 1080p επεισόδιο Supernatural. Θα σας φύγει η μαγκιά…

Πώς σας φάνηκε το 12x17 The British Invasion;

View Results

Loading ... Loading ...