Supernatural Πλάσματα: Ο άγγελος Γκαντριήλ (Gadreel)

0
573

Ο Γκαντριήλ είναι ένας άγγελος ο οποίος σύμφωνα με τον Μέτατρον ήταν ο πιο έμπιστος του Θεού, για αυτό και τον επέλεξε να προστατεύσει τον Κήπο της Εδέμ και να κρατήσει το κακό μακριά από αυτόν. Όμως, ο Γκαντριήλ απέτυχε κατά κάποιο τρόπο στο έργο του και έτσι εξαπολύθηκε το κακό στη Γη γεγονός για το οποίο κατηγορήθηκε και κλειδώθηκε για χιλιάδες χρόνια στις πιο σκοτεινές φυλακές του Παραδείσου. Τελικά ελευθερώθηκε από τη φυλακή του από τον Μέτατρον, όταν ο δεύτερος σχεδίαζε να απελάσει όλους τους αγγέλους από τον Παράδεισο σαν μια πράξη εκδίκησης.

Από τη στιγμή που ο φυλακισμένος άγγελος βρέθηκε στη Γη, ανταποκρίνεται στην παράκληση του Ντην για να βοηθήσει τον Σαμ, που πέθαινε μετά τις δοκιμασίες. Ωστόσο, εμφανίζεται στον Ντην με το όνομα Ιεζεκιήλ λέγοντάς του ότι ο μόνος τρόπος για να θεραπεύσει Σαμ είναι να τον χρησιμοποιήσει ως προσωρινό δοχείο αφού το δικό του ανθρώπινο δοχείο ήταν αρκετά αποδυναμωμένο. Έτσι, θα μπορούσε και ο ίδιος να ενισχυθεί θεραπεύοντας παράλληλα τον Σαμ. Με τη βοήθεια του Ντην, εξασφαλίζει τη συγκατάθεση του Σαμ σε αυτό, αν και ο Ντην γνωρίζει πολύ καλά πως ο Σαμ θα αντιταχθεί σθεναρά αυτήν το σχέδιο δράσης. Για να αποφευχθεί το γεγονός ο Σαμ να απορρίψει τον Ιεζεκιήλ, και, ενδεχομένως, να πεθάνει, ο Ντην συμφωνεί να κρατήσει τη συνεργασία του με τον Γκαντριήλ μυστική.

Ο Γκαντριήλ μπορούσε μερικές φορές να επικρατήσει του Σαμ, και να συζητά με τον Ντην, χωρίς να το γνωρίζει ή να το καταλαβαίνει ο Σαμ. Όταν εμφανίζεται, τα μάτια του Σαμ αποκτούν μια λευκή ή και μπλε λάμψη. Όταν ο Γκαντριήλ χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του, παρουσιάζεται πίσω του μια αχνή εικόνα με τα σπασμένα φτερά του. Ενώ η αγγελική του φύση θεωρείται αποδυναμωμένη, όμως έχει καταφέρει να αναστήσει τον Κάστιελ και την Τσάρλι, παρόλο που ο ίδιος εξομολογείται στον Ντην ότι αυτό τον έχει καταπονήσει αρκετά και έτσι θα χρειαστεί να παραμείνει περισσότερο στο σώμα του Σαμ για να θεραπεύσει τον εαυτό του. Απαιτεί από τον Ντην να κρατήσει τον Κάστιελ μακριά, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του θα συγκέντρωνε και άλλους αγγέλους, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επούλωση του Σαμ.

Μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Μέτατρον, ο Γκαντριήλ συμφωνεί να γίνει υπαρχηγός του για την αποκατάσταση του Παραδείσου για να εξιλεωθεί για τα λάθη του παρελθόντος, και οδηγείται στην δολοφονία του προφήτη Κέβιν Τραν ως απόδειξη της υποταγής του, λαμβάνοντας πια τον πλήρη έλεγχο του σώματός του Σαμ. Τελικά συλλαμβάνεται από τον Ντην, Κάστιελ και Κράουλι και αποβάλλεται από τον Σαμ αφού ο τελευταίος μαθαίνει την αλήθεια. Απτόητος, ο Γκαντριήλ επιστρέφει στο αρχικό του ανθρώπινο δοχείο και συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Μέτατρον.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας σκοτώνουν αγγέλους, όπως ο Μαλαχίας ο οποίος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει, ενώ από την άλλη στρατολόγησαν και άλλους αγγέλους, οι οποίοι θέλησαν να τους υποστηρίξουν στο σχέδιό τους. Ωστόσο, όταν ο Μέατρον χρησιμοποιεί αγγέλους σαν «βόμβες αυτοκτονίας» για να εξαφανίσει τους ακολούθους του Κάστιελ, ο Γκαντριήλ άλλαξε στάση και διάλεξε να πολεμήσει δίπλα στον Σαμ και Ντην. Έτσι, συνεργάστηκε  με τον Κάστιελ για να αποδυναμώσει τον Μέτατρον σπάζοντας την πλάκα των αγγέλων, ενώ θυσίασε τον εαυτό του για να επιτρέψει στον Κάστιελ να ξεφύγει όταν ο δεύτερος αιχμαλωτίστηκε στις φυλακές του Παραδείσου, καθώς είχε κατανοήσει τελικά ότι οι άγγελοι δημιουργήθηκαν για να προστατεύσουν την ανθρωπότητα, πάνω από τον εαυτό τους και τις επιθυμίες τους, όπως η επιθυμία Γκαντριήλ για την προσωπική του λύτρωση.

Ο Γκαντριήλ στην λαϊκή παράδοση

Ο Γκαντριήλ (επίσης γνωστός ως Gadriel και Gael) ήταν ένας από τους επικεφαλής αυτών, που παρατηρούσαν τους έκπτωτους αγγέλους. Θεωρείται ότι ο Γκαντριήλ και όχι ο Εωσφόρος ήταν αυτός, που κατάφερε να αποπλανήσει την Εύα με τη γνώση. Κάποιες άλλες θεωρίες αναφέρουν ότι ήταν ο πατέρας του Κάιν, ότι δίδαξε στην ανθρωπότητα την τέχνη του πολέμου και εισήγαγε τη μαγεία στην ανθρωπότητα.

ΠΗΓΗsupernatural wiki
Προηγούμενο άρθροPress Release – 14×01 – Stranger In A Strange Land
Επόμενο άρθροΑναλύοντας το πρώτο Trailer της 14ης σεζόν του Supernatural!
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια