Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Stories > Supernatural Ιστορία: Προφήτες

Supernatural Ιστορία: Προφήτες

Ιστορία

kevinΟ Καστιέλ αναφέρεται στους προφήτες ως εκπρόσωπους για τον εμπνευσμένο λόγο. Κάθε προφήτης θα πρέπει να έχει ένα αρχάγγελο «δεμένο με αυτόν». Οποιοσδήποτε κίνδυνος, θα προκαλέσει τη παρέμβαση από τον Αρχάγγελο του, όπως όταν ο Ραφαήλ προστατεύει τον Τσακ από τη δαίμονα Λίλιθ. Όταν όμως ο Kevin Tran αποκαλύπτεται ως προφήτης, οι αρχάγγελοι Γαβριήλ και Ραφαήλ είναι νεκροί, και οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Εωσφόρος, παγιδευμένοι στο Κλουβί του Εωσφόρου. Αν και ο Κέβιν καταλήγει υπό τη προστασία των παλιών ακόλουθων του Καστιέλ, τελικά σκοτώνονται από τους Λεβιάθαν, οι οποίοι απαγάγουν τον Κέβιν. Μόλις εξουδετερώθηκε η απειλή των Λεβιάθαν, ο Κράουλι πήρε τον Κέβιν. Όταν ο άγγελος Samandiriel του προσφέρει την προστασία του Παραδείσου, η Linda Tran αρνείται, επικαλούμενη το περιστατικό με τους Λεβιάθαν και πως ο Κέβιν κατέληξε να λείπει για ένα χρόνο, και αποφασίζει δοκιμάσει με τους Winchesters.

Ο Καστιέλ ισχυρίζεται ότι η Leah – που αποδεικνύεται ότι είναι η Πόρνη της Βαβυλώνας – δεν είναι προφήτης, γιατί εκείνος ξέρει το όνομα κάθε προφήτη. Αργότερα αποκαλύπτει ότι όλοι οι άγγελοι, ενστικτωδώς γνωρίζουν τα ονόματα των προφητών του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος αυτής της γενιάς. Λέει επίσης, στον Σαμ και τον Ντιν ότι δεν μπορούν να υπάρχουν περισσότεροι από ένα προφήτη ταυτόχρονα, έτσι ενώ ο Κέβιν είναι προφήτης, ο Τσακ θεωρείται νεκρός και οι άλλοι προφήτες που ζουν δεν είναι ενεργοί. Ο Samandiriel με βασανιστήρια, αποκαλύπτει τα ονόματα των επτά ζώντων προφητών στον Κράουλι, χωρίς να υπολογίζουμε τον Kevin Tran: Luigi, Justin, Aaron, Maria, Dennis, Krista και Sven, και ότι η επόμενη γενιά δεν έχει γεννηθεί ακόμη. Από φόβο ενός άλλου προφήτη και μιας ακόμα απειλής, ο Μέτατρον λέει στον Γκαντριήλ, ότι φρόντισε να μην ενεργοποιηθούν άλλοι προφήτες μετά το θάνατο του Kevin Tran.

 

Δυνάμεις και δυνατότητες

Ο σκοπός ενός προφήτη, είναι να είναι η φωνή του Θεού στη Γη. Ο Τσακ μπορούσε να δει τα μελλοντικά γεγονότα που θα έρθουν, σε σχέση με το γράψιμο των Ευαγγελίων των Winchester. Για τον Kevin Tran εκδηλώθηκε ως ικανότητα να διαβάζει τη γλώσσα του Λόγου του Θεού, που είναι γραμμένος σε πέτρινες πλάκες. Ένας προφήτης επίσης φαίνεται ότι πρέπει να «ενεργοποιηθεί» από κάποιο γεγονός. Τι συνέβη στον Τσακ είναι άγνωστο, αλλά ο Κέβιν έγινε προφήτης του Κυρίου, όταν αποκαλύφθηκε η ταμπλέτα των Λεβιάθαν.

 

Προφήτες

Λουκάς

Ο Καστιέλ αναφέρετε στον Λουκά στο 4×18 The Monster at the End of This Book, λέγοντας ότι ήταν πιο χάλια από τον Τσακ. Ο Λουκάς έγραψε μια σειρά από βιβλία της Καινής Διαθήκης, γνωστά ως το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον.

Chuck Shurley

Supernatural-5x09-the-real-ghostbusters-chuck-conventionΟ Τσακ είναι προφήτης του Θεού και ο συγγραφέας των Supernatural βιβλίων. Κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο 4×18 The Monster at the End of This Book. Του δόθηκε η δυνατότητα να βλέπει μελλοντικά γεγονότα που αφορούν τα αδέλφια Winchester. Ο Καστιέλ λέει αργότερα στον Ντιν, ότι μια μέρα αυτά τα βιβλία θα γίνουν γνωστά ως τα Ευαγγέλια των Winchesters . H τωρινή θέση του Τσακ είναι άγνωστη, αφού εξαφανίστηκε στο τέλος του 5×22 Swan Song. Ο Καστιέλ λέει ότι δεν ξέρει πώς, αλλά ότι ο Τσακ πρέπει να είναι νεκρός, αφού ο Kevin Tran έγινε προφήτης.

Kevin Tran
kevinΟ Κέβιν γίνεται προφήτης, αφού ο Σαμ και ο Ντιν σπάνε τον πηλό που κάλυπτε τη ταμπλέτα με το Λόγο του Θεού, και αναγκάζεται να οδηγήσει στην Indiana, όπου είναι η ταμπλέτα. Ο Κέβιν, ως προφήτης, αποδεικνύεται ότι είναι ο μόνος ικανός να τη μεταφράσει -ούτε καν ο Καστιέλ δε μπορεί. Επίσης μπορεί να ενώσει τα σπασμένα κομμάτια της και είναι σε θέση να μεταφράσει τις πληροφορίες που αναγράφονται, εξηγώντας πώς να σκοτώσουν τους Λεβιάθαν και αργότερα απαγάγεται από τον αρχηγό των Λεβιάθαν, Dick Roman, ώστε να τη μεταφράσει γι αυτόν. Έπειτα ο Ντιν σκοτώνει τον Dick και ο δαίμονας Κράουλι απαγάγει ξανά τον Κέβιν, ώστε να μεταφράσει μια άλλη ταμπλέτα γι αυτόν, αυτή για τους δαίμονες, έτσι ώστε να μπορέσει να ανοίξει τις Πύλες της Κόλασης. Ο Κέβιν ξεφεύγει την πρώτη φορά, και διασώζεται από τον Ντιν, τον Σαμ, και τον Καστιέλ τη δεύτερη, αφήνοντας τη μισή δαιμονική ταμπλέτα πίσω του. Σύντομα κατέληξε να κρύβεται σε ένα πλωτό σπίτι του κυνηγού Garth, και αποκρυπτογραφούσε τις τρεις δοκιμασίες για το κλείσιμο των Πυλών της Κόλασης. Ο Κράουλι τελικά τον εντοπίζει και τον απαγάγει και πάλι, αυτή τη φορά τοποθετώντας σε ένα αντίγραφο του πλωτού σπιτιού, και χρησιμοποιεί μαγεία για να μεταμορφώσει δύο δαίμονες στον Ντιν και τον Σαμ, ώστε να τον κάνει να μεταφράσει τη δαιμονική ταμπλέτα γι αυτόν. Ο Κέβιν συνειδητοποιεί τελικά τι συμβαίνει, δεδομένου ότι οι δαίμονες Σαμ και Ντιν ήταν υπερβολικά καλοί μαζί του, και όταν ο Κράουλι πάει να τον σκοτώσει, ο άγγελος Μέτατρον έρχεται και τον σώζει. Από τότε, ο Κέβιν καταφεύγει στο Καταφύγιο των Ανθρώπων των Γραμμάτων και τελικά σκοτώνεται από τον Gadreel, ο οποίος είναι υπό τις διαταγές του Μέτατρον, για να αποδείξει την αφοσίωσή του σ’ αυτόν.

 

Προφήτες της σημερινής γενιάς

Υπήρχαν επτά δυνατοί προφήτες στην τρέχουσα γενιά, η οποίοι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Kevin Tran τη στιγμή που θα πεθάνει, με τα ονόματα: Luigi Ponzi, Justin Hunt, Aaron Webber, Maria, Dennis Adams, Krista και Sven. Η επόμενη γενιά δεν έχει γεννηθεί ακόμα. Ο Κράουλι βασανίζει τον Samandiriel για τα ονόματα τους και βάζει τους δαίμονες του να τους απαγάγουν. Ο Dennis τραυματίζεται από τον Κράουλι και η Krista σκοτώνεται για να αποδείξει στον Kevin πόσο αναλώσιμοι είναι, αλλά οι άλλοι διασώθηκαν από τον Σαμ, τον Ντιν και τον Καστιέλ. Σύμφωνα με τον Σαμ, δεν έχουν τίποτα κοινό: είναι από διαφορετικά μέρη και διαφορετικές ηλικίες. Είναι ακόμη και διαφορετικές θρησκείες.
Μετά το θάνατο του Κέβιν, ο Μέτατρον έχει «γυρίσει ένα διακόπτη» στον Παράδεισο, για να αποτρέψει ένα νέο προφήτη, που θα μπορούσε να απειλήσει τα σχέδια του.

 

Προφήτες στον Ιουδαϊσμό

Στον Ιουδαϊσμό, ένας προφήτης θεωρείται ένα άτομο που έχει επιλεγεί και μιλά ως επίσημος εκπρόσωπος του Θεού, και η πρόθεση του μηνύματος του είναι να πραγματοποιήσει μια κοινωνική αλλαγή, ώστε να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του Θεού, που υπαγορεύτηκαν στον Μωυσή.
Η προφητική αποστολή δεν παρουσιάζεται πάντα ως θετική στην εβραϊκή Βίβλο, και οι προφήτες ήταν συχνά στόχοι διωγμού. Η πρόβλεψη του Θεού στον Ιερεμία έλεγε, «θα σας επιτεθούν, να σας ξεπεράσουν δεν μπορούν» και αναφέρθηκε πολλές φορές στη Βιβλική αφήγηση ως η προειδοποίηση του Ιερεμία, για καταστροφή εκείνων που συνέχισαν να αρνούνται τη μετάνοια.

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.
 • Anonymous Visitor

  Ένα λεπτό κάτι γράψατε λάθος….όσον αφορά τον αινιγματικό Προφήτη Chuck οι παραγωγοί της σειράς μας έχουν αφήσει στο σκοτάδι και δεν αποκλείεται η επιστροφή του. Άσε που υπάρχουν και διάφορες θεωρίες περί σύνδεσης του ως Θεός ή κάτι τέτοιο. O Chuck στην 5η σεζόν είδαμε, γράφωντας το προσωρινό τέλος και φορώντας περιέργως τα καλά του ρούχα με το που τελείωσε το γράψιμο απλά….εξαφανίστηκε εκει που καθόταν (λες και επενέβη κάποια θεική δύναμη). Ωστόσο αργότερα δεν θυμάμαι στην 9η ή 10η σεζόν, νομίζω 10η αποκαλύπτεται πως είναι ζωντανός καθώς ο Τσακ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!! Εν αγνοία των Winchesters εννοείται, σε εκείνο το επεισόδιο με την σχολική παράσταση που πήγε να παρακολουθήσει.!

  Έχει φάση να επιστρέψει ενεργά στην 11η σεζόν μιας και είναι ζωντανός, πολύ θα το ήθελα!! Μωρέ μήπως επέστρεψε λόγω του θανάτου του Κέβιν και επειδή δεν έχει γεννηθεί ακόμα η επόμενη γενιά και επειδή ο Μέτατρον έκανε κάτι προκειμένου να υπάρξουν άλλοι? Who knows…..

  • Δεν γράψαμε λάθος.Το ότι είναι ο Θεός έχει επιβεβαιωθεί μέσω Convention και όχι μέσω της σειράς. Το άρθρο αναφέρεται σε γεγονότα που έχουμε δει από τη σειρά..

   Πολύ θα γούσταρα μια επιστροφή του πάντως!

   • Anonymous Visitor

    Καλοπροαίρετο ήταν το σχόλιο μου πάντως να ξέρετε 😛 Αλήθεια έχει επιβεβαιωθεί, το θεωρούμε και επίσημα δεδομένο ό,τι αυτός ήταν ο Θεός? Ή απλά άφησαν και αυτό το ενδεχόμενο με πολλές πιθανότητες ανοιχτό? Μα ναι και εγώ ένα επιπλέον γεγονός προσπάθησα να προσθέσω, ότι δηλαδή εμφανίστηκε και αργότερα πάλι στη σειρά!

    • Δεν σε παρεξήγησα 😉

     Επίσημα είναι η αλήθεια, ότι προς το παρόν όχι δεν το θεωρούμε. Απλά είναι «κοινό μυστικό» πλέον. Αλλά από την εμφάνισή του στο 10×05, μπορει εύκολα να υποθέσει κάποιος ότι δεν είναι απλά ένας Προφήτης… Ίδωμεν!

Top