The Winchesters: Φανταστικό trailer που θυμίζει… Supernatural!

4
844

To CW δημοσιεύει ένα καταπληκτικό trailer για την 1η σεζόν του The Winchesters και χτυπά κατευθείαν στην καρδιά του κάθε Fan του Supernatural! Με μουσική υπόκρουση “Carry On My Wayward Son”, η σειρά μας θυμίζει παλιές δόξες και βάζει στοίχημα με τον εαυτό της για το αν θα καταφέρει να φτάσει στα επίπεδα του προκατόχου της!

Subscribe
Notify of
guest

4 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
JoannaD
Joanna
30 September 2022 11:13

Αγαπημένη μου Αμαλία καλό φθινόπωρο!
Καθώς περιμένουμε για την πρεμιέρα του winchesters πραγματικά περίμενα να δω τι θα γράψεις για τί σειρές που είδαμε το τελευταίο διάστημα.

Εγώ όπως ίσως μπορεί να θυμάται ο Ορέστης, ως LOTR Nerd, είχα ανάμεικτα συναισθήματα για την επικείμενη σειρά του amazon δεν ήθελα όμως σε καμία περίπτωση να μην δώσω στη σειρά μία αρκετά έντιμη ευκαιρία.

Καταρχήν, να πούμε πως τα χρήματα που έχουν δοθεί για αυτή τη σειρά, τα οπτικά εφέ, καθώς και η απίστευτα καλή μουσική υπόκρουση από τον γνωστότατο Bear ο οποίος έχει επενδύσει μουσικά το god of war το outlander και άλλες γνωστές σειρές και παιχνίδια κάνουν τουλάχιστον ένα κομμάτι της σειράς να είναι αρκετά καλό.

Δεν θα ήθελα να σπαταλήσω το χρόνο κανενός με το να αναλύσουμε εάν η σειρά είναι πίστη ή όχι στο υλικό στο οποίο μπορεί να βασιστεί. Η σύντομη απάντηση είναι ένα τεράστιο όχι και κάποιος θα έλεγε ότι πραγματικά μπάσταρδευει ολόκληρο τον μύθο του Τόλκιν. Δεν θα ασχοληθώ όμως καθόλου με αυτό διότι ούτε η σειρά το κάνει και δεν είναι σωστό να τις προσάψω τίποτα τέτοιο καθώς κατά την άποψή μου όλοι οι θεατές θα έπρεπε να ξεκινούν από την ίδια βάση όταν παρακολουθούν μία σειρά η μία ταινία που σκοπό στο τέλος τέλος έχει την τέρψη τους.

Η σειρά δεν θα έπρεπε καν να κουβαλάει αυτό το όνομα. Ίσως αν ήταν μία απλή fantasy σειρά με κάποιο άλλο τίτλο όσο και αν έμοιαζες τον άρχοντα των δαχτυλιδιών και στα βιβλία, κανένας να μην είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει ότι σαν θεατής βλέπεις τη σειρά ως ένα κομμάτι media το οποίο χρησιμοποιεί όμορφες τοποθεσίες σχετικά γνωστά ονόματα χαρακτήρων, και προσπαθεί να σε μειησει μέσα σε μία ιστορία.

Τα πρώτα επεισόδια ήταν πράγματι αρκετά καλά. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατά την ταπεινή μου άποψη αρκετά καλά ώστε να δικαιολογήσουν το υπέρογκο χρηματικό ποσό το οποίο χρειάστηκε για τη δημιουργία τους. Ήταν όμως αρκετά καλά ώστε να περάσει η ώρα μου. Τα τελευταία δύο επεισόδια όμως συγκεκριμένα το 4 και το 5 πραγματικά έχουν τεστάρει τα όρια της υπομονής μου.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή η σειρά δεν είναι το αν σέβεται ή όχι τα βιβλία. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή η σειρά είναι ότι δεν σέβεται καθόλου το χρόνο του θεατή. Είμαστε πέντε επεισόδια από τα οκτώ της πρώτης σεζόν και πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι θέλουν να κάνουν οι χαρακτήρες. Ποιοι είναι οι σκοποί τους; Τα κίνητρα τους; Πώς θα τραβήξουν το θεατή να θέλει να είναι με το μέρος τους ή να θέλει να είναι εναντίον τους χωρίς να υπάρχει μία δομή και μία συνεχίση στην πλοκή;

Θα κάτσω να δω όλη την πρώτη σεζόν όμως δεν ξέρω αν θα συνεχίσω με τη δεύτερη. Και αυτό οφείλεται στους σεναριογράφους.

Το Supernatural σίγουρα είχε αδύναμα σημεία. Και σίγουρα πολλές φορές εμείς που τόσο το αγαπάμε τους συγχωρούμε πράγματα τα οποία κάποιος άλλος μπορεί να μην ήθελε να παραβλέψει. Δεν ήμασταν εκεί για το μεγάλο μπάτζετ η οπτικά εφέ. Ήμασταν εκεί για την ιστορία και για τη χημεία που είχαν οι χαρακτήρες.

Ο Καστιελ, ένα ον πέρα από το χρόνο, αθάνατο. Και όμως από την αρχή που τον είδαμε τον λατρέψαμε ακόμη και αν ήταν ένα στρατιωτάκι που ακολουθούσε διαταγές. Είχαμε μία αρκετά βαθιά ανάλυση ενός χαρακτήρα που δεν γνωρίζει το θάνατο προσωπικά, κι όμως δένεται με ανθρώπους που τελικά η μοίρα τους είναι να πεθάνουν.

Η Γκαλαντριελ τι; Είναι ένας χαρακτήρας πραγματικά κατά την άποψή μου σχεδόν ανυπόφορος. Είναι σε όλα τέλεια, έχει πάντα δίκιο και ότι και αν κάνει στο τέλος περνάει το δικό της. Όλοι υπόλοιποι γύρω της είναι κυριολεκτικά είτε πανούργοι είτε βλαμμένοι.

Τό δε απαγορευμένο love story μεταξύ μιας θνητής και ενός ξωτικού δεν εξηγείται καθόλου. Όχι μόνο αυτό αλλά, δεν μας λες γιατί είναι κακό που ένα ξωτικό και ένας άνθρωπος αγαπιούνται. Είναι κακό γιατί οι πρόγονοι της κοπέλας είχαν βοηθήσει τον Morgoth? (Aka Dark lord vol 1?) Ή είναι κακό και κατακριτέο γιατί τα ξωτικά δεν γέρνουν ενώ η κοπέλα θα γεράσει και θα πεθάνει και τελικά το ξωτικό που θα έχει δέσει τη ζωή του μαζί της θα πεθάνει και αυτό από θλίψη; Είναι κακό γιατί η κοπέλα έχει γιο με κάποιον άλλον; Ή μήπως τελικά το παιδάκι είναι παιδάκι του εξωτικού;

Τα “χομπιτς”…. Τι να πρωτοπώ για αυτά πραγματικά δεν ξέρω. Δεν θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι η Νόρι και οι φίλη της είναι ο Φρόντο και ο Σαμ. Αυτό μπορεί να μην πειράζει τον περισσότερο κόσμο. Σε αυτό που θα σταθώ είναι ότι το τραγουδάκι τους έλεγε ότι δεν αφήνουν κανέναν περπάτα/πλανιεται μόνος του. Και όμως όταν τελικά τους βλέπουμε να μεταναστεύουν βλέπουμε πόσο σκληροι είναι, και πως αφήνουν όλους όσους είναι στο τέλος του καραβιού, πρακτικά να πεθάνουν.

Άρα ότι λέγανε πριν και το γνωμικό τους δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Εάν ήθελαν να Είναι αυστηροι με το γεγονός ότι στο καραβάνι τους όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει θα μένει πίσω τότε θα έπρεπε να μην έχουν αυτό το σύνθημα. Διότι κυριολεκτικά η καημένη η φίλη της Νορι περπατάει και πλανιέται μόνη της από τότε που οι γονείς της έμειναν αβοήθητοι από την υπόλοιπη φυλη και πέθαναν.

Η ιστορία που κάπως φαίνεται να πηγαίνει κάπου είναι αυτή του Ερλοντ και του Ντούριν, η οποία είναι και η ιστορία που όπως φαίνεται θέλουν σεναριογράφοι να τονίσουν και πραγματικά τους αρέσει να γράφουν γιατί κάπως προσπαθούν για την εξέλιξη αυτού του κομματιού. Οι συγκεκριμένοι δύο ηθοποιοί έχουν καλή χημεία και κάπως σχετικά καλό διάλογο.

Εδώ πραγματικά αναρωτιέμαι τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να ψάξω στη συγκεκριμένη σειρά. Ένα κομμάτι μου που πάντα θα αγαπάει η Μέση Γη και θα χαίρεται όταν ακούει γνώριμα ονόματα, πράγματι θέλει να συνεχίσει να βλέπει τη σειρά. Το πιο ορθολογιστικό κομμάτι μου όμως το οποίο είναι κουρασμένο από 8 ώρες δουλειά και τρεις ώρες σχολή μου λέει πως υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα που μπορώ να δώσω στον περιορισμένο χρόνο μου.

Και εδώ υπάρχει και η κυρία και μεγάλη διαφωνία: εάν δεν σας αρέσει Δεν χρειάζεται να το βλέπετε. Πράγματι ως ένα βαθμό μπορεί να σταθεί από μόνη της αυτή η δήλωση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει αυτή η δήλωση, κατά την άποψή μου να μπορέσει να υπερνικήσει το δικαίωμα του θεατή να κρίνει αυτό το οποίο βλέπει.

Στην εποχή μας όλοι νομίζουμε (Και φυσικά βάζω τον εαυτό μου μέσα), ότι είναι εύκολο να κρίνεις το έργο που κάποιος άλλος έφτιαξε και να βρίσκεις πάρα μα πάρα πολλά πράγματα που δεν πάνε καλά με αυτό. Και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα βρεις άπλετο χώρο ώστε να εκθέσεις κάθε μικρό ψεγάδι από κάτι που κάποιος άλλος κόπιασε για να φτιάξει.

Για κάθε σειρά η ταινία αλλά και ειδικά για τη συγκεκριμένη σειρά σίγουρα έχουν δουλέψει άνθρωποι στο μακιγιάζ άνθρωποι πίσω από τις κάμερες άνθρωποι στα κουστούμια άνθρωποι στα ειδικά εφέ άνθρωποι για το casting και άλλα τόσα τμήματα τα οποία σίγουρα δεν μπορώ να συμπεριλάβω.

Σίγουρα πολλοί από αυτούς δουλεύω σκληρά και θεωρούν αυτή την ευκαιρία μία από τις καλύτερες που μπορεί να τους τύχη καθώς δουλεύουν σε μία τεράστια εταιρεία για ένα franchise το οποίο υπάρχει εδώ και τόσες δεκαετίες.

Και σίγουρα Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συγκεκριμένα τις οδηγίες τις οποίες δεν μπορούν να παραβούν.

Το πρόβλημα όμως Αμαλία κατά την άποψή μου είναι ακριβώς αυτό: το franchise του άρχοντα των δαχτυλιδιών είναι από τα πιο γνωστά παγκοσμίως.

Έδωσε ζωή καλώς ή κακώς σε πάρα πολλά επόμενα έργα τα οποία πραγματικά και δικαίως έγιναν best sellers και αγαπήθηκαν από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Δημιουργεί όπως η JK rowling, ο george RR martin, ο κύριος που έγραψε το wheel of time, και τόσοι άλλοι εμπνεύστηκαν από τα έργα αυτά και δημιούργησαν τους δικούς τους υπέροχους κόσμους.

Καθηγητές και φιλόλογοι έχουν πραγματικά αφιερώσει χρόνια από τη ζωή και τη δουλειά τους ολόκληρη για να μελετούν τα κείμενα του Tolkien και τα μηνύματα πίσω από αυτά.

Οι Hardcore fun πραγματικά μπορεί να είναι σνομπιστες. Οι πιο casual funs έχουν λατρέψει συνήθως τις ταινίες που έχουν προηγηθεί της σειράς, καλώς ή κακώς τις συγκρίνουν με αυτές.

Με άλλα λόγια το fandom του lord of the rings είναι σίγουρα ένα από τα πιο παλιά πιο δύσκολα και ίσως και ναι δύστροπα πού μπορείς να βρεις. Πολλοί έχουν τα βιβλία ως σχεδόν το Ευαγγέλιο της βιβλιοθήκης τους.

Αυτό όμως ήταν κάτι που το amazon έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά.

Και τα προηγούμενα δείγματα γραφής της συγκεκριμένης πλατφόρμας με σειρές όπως το wheel of time είχαν προαναγγείλει ότι τα δείγματα δεν ήταν καλά. Γενικότερα η τάση του Χόλιγουντ τώρα τελευταία δεν έχει δείξει καλά δείγματα συνολικά.

Η marvel και οι ταινίες οι οποίες εξύψωσαν την Ντίσνεϋ σίγουρα είναι καλές για να τις απολαύσεις. Το στυλ γραψίματος τους όμως δεν ταιριάζει σε οτιδήποτε απλά επειδή ήταν πιασάρικο μέσα στην αίθουσα όταν έβγαινε η συγκεκριμένη ταινία. Και όμως από ότι φαίνεται οι σεναριογράφοι προσπαθούν απλά να κάνουν αυτό το πράγμα.

Σαφώς και αυτό δεν δικαιολογεί τα πάρα πολλά trolls τα οποία κράζουν τη σειρά χωρίς να την έχουν δει. Δεν δικαιολογίες σχόλια μίσους κατά τους ηθοποιούς ή τους σεναριογράφους.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και το amazon έχει το ελεύθερο να βάζει όλους τους φανς σε ένα κουτάκι και να τους κατηγοριοποιηθεί ως ρατσιστές και μισογύνηδες επειδή καλώς ή κακώς μπορούν να κρίνουν ότι το σενάριο πραγματικά πάσχει.

Το πρόβλημά μου δεν ήταν ποτέ ότι ο Αροντιρ είναι ένα ξωτικό μαύρου χρώματος στο δέρμα. Το πρόβλημά μου με αυτόν είναι ότι η ιστορία του δεν βγαίνει πουθενά. Και όχι μόνο αυτό αλλά, αυτό το περιβόητο ρομάντζο δεν μας εξηγείται από πουθενά.

Πρόβλημά μου δεν είναι ότι υπάρχουν δυνατές γυναίκες οι οποίες πολεμούν με σπαθιά και τελικά καταφέρνουν να σώσουν την ομάδα. Το πρόβλημά μου είναι ότι όλη η ομάδα περίμενε να γίνει κιμάς από το troll και να έρθει η gabrielle με το σπαθί λες και μόνο αυτή μπορούσε να κουνηθεί και να τους γλιτώσει από το troll με μία κίνηση.

Ακόμα και εντελώς έξω από αυτό τον κύκλο άνθρωποι οι οποίοι απλά έβαλαν κάτι όμορφο να δουν στην τηλεόραση σχολίαζαν να τέτοια μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της σειράς είναι η έλλειψη καλής πλοκής και η πάρα πολύ αργή εξέλιξη της ιστορίας η οποία φαντάζει σχεδόν ανύπαρκτη στο τέλος.

Και η ιστορία της daenerys πήγαινε πολύ αργά στο game of thrones. Όμως οι αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων ο έξυπνος και γρήγορος διάλογος και η συνεχής ροή της ιστορίας κράταγε το θεατή. Υπήρχαν πολλές πλάκες οι οποίες φαινομενικά δεν συνδέονταν καθώς κάθε οικογένεια ήταν περίεργη και είχε τη δική της ιστορία και στόχο. Όμως αυτό ήταν μόνο φαινομενικό καθώς πρακτικά ακολουθούσαμε τα μέλη της οικογένειας Σταρκ και Λάνιστερ, καθώς αυτά περιπλανιόταν.

Εδώ υπάρχουν πάρα πολλές πλοκες οι οποίες δεν συνδέονται σχεδόν με κανένα τρόπο.

Ελπίζω το πρόβλημα με το σενάριο και την πλοκή να φτιάξει γιατί πραγματικά έχουν δοθεί πολλά χρήματα και σίγουρα από πολλούς ανθρώπους πολύ δουλειά.

Δεν θα γράψω κάτι άλλο γιατί δεν έχει νόημα. Περιμένω να δω τι θα συμβεί και αν όλα πάνε λάθος και το σενάριο δεν φτιάξει πραγματικά θα το αφήσω να κάνει τον κύκλο του.

Αν όμως μου επιτρέπετε θα κλείσω με το πώς Τόλκιν την ιστορία την οποία έγραψε.

“The story of The Lord of the Rings is the story of death and the desire for deathlessness.”
J.R.R.Tolkien

Amalia
Διαχειριστής
1 October 2022 00:07
Reply to  Joanna

Εγραψες το σχόλιό σου σε λάθος άρθρο, αλλά δεν πειράζει! 🙂 Δεν θέλω να διαφωνήσω σε κάτι, ο κάθε ένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια και κρίνει κάθε σειρά που βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία. Σε ότι αφορά το RoP στο οποίο εστιάζεις, σίγουρα το βλέπουμε με εντελώς διαφορετικά κριτήρια γιατι εσύ έχεις διαβασει τα βιβλία ενώ εγώ όχι. Καταλαβαίνω λοιπόν εν μέρει την αγανάκτησή σου, γιατί θα ήθελες μια σειρά να σε ενθουσιάσει όπως σε ενθουσιάζουν τα βιβλία. Εμένα, αντίθετα, στην καλύτερη θα με έλεγες casual fan των ταινιών. Δεν έχω εντρυφήσει σε αυτόν τον κόσμο, οπότε όποιες αλλαγές και να κανουν, το πιθανότερο είναι να μην τις παρω καν χαμπαρι! Εχω δηλαδή την “πολυτέλεια” να βλέπω τη σειρά αυτούσια κι όχι σαν adaptation, και να την κρίνω ως έχει. Δεν λέω, λοιπόν, ότι το RoP είναι η καλύτερη σειρά που έχω δει ποτέ. Δεν λεω καν ότι έχω ενθουσιαστεί. Είναι ελαφρώς ρηχή, ναι, και εχει σεναριακά κενά, σίγουρα, και το κυριότερο, δεν έχει κάποιον χαρακτήρα που κλέβει την παράσταση, είναι όλοι φλατ. Το σενάριο δεν δικαιώνει το μπατζετ της, όντως. Αλλά δεν την θεωρώ για πέταμα. Νοιώθω ότι έχει προοπτικές, αλλά καταλαβαίνω κι όλους εσάς που δεν την εκτιμάτε. Δεν σας έχει κερδίσει, γιατι ο πήχης ο δικός σας είναι πολύ πιο ψηλά!

Το αντεπιχείρημα “αν δεν σου αρέσει τι το βλέπεις” είναι πολύ αμφιλεγόμενο. Το έχω πει κι εγώ πολλές φορές, αλλά το κρατάω μόνο για όσους δεν μου δίνουν επιχειρήματα και απλά κράζουν για να κράξουν. Επί μια δεκαετία το έλεγα σε τύπους που μου πέταγαν την καραμέλα “το SPN έπρεπε να τελειώσει στην 5η σεζόν”. Συγνώμη, φίλε μου, αλλά αν παρακολουθείς μια σειρά 10 (!!!) χρόνια αφότου θεωρείς οτι έπρεπε να τελειώσει και δεν της βρίσκεις τίποτα θετικό για να δικαιολογήσεις ότι την συνεχίζεις, τότε το πρόβλημα δεν είναι της σειράς αλλά δικό σου! Εσύ, Τζοάνα μου, μου εξέθεσες λεπτομερώς τι σε έχει ενοχλήσει στο RoP και τα δέχομαι (ακόμη κι αν δεν συμφωνώ σε όλα), αλλά αν κάνουμε την ίδια συζήτηση σε 5-6 χρόνια από τώρα, τότε θα σου πω “παράτα το το ρημάδι αφού σε χαλάει”!! 😛

πανος αμορανιτηςD
πανος αμορανιτης
7 October 2022 05:35

Αγαπητή Τζοάννα έγραψες το σχόλιό σου σε λάθος άρθρο, αλλά δεν πειράζει, συμβαινει και στις καλύτερες οικογένειες…να σας ρωτήσω κάτι όμως ειλικρινά…
βλέποντας το 1ο τρέιλερ της Prequel σειράς του Supernatural The Winchesters δεν σας φάνηκε πως βλέπετε τρέιλερ τύπου όμοιας σειρας με το Legacies(που είναι το Spin off των Originals) παρα με το Supernatural;
Έχω όλη τη καλή διάθεση να παραβλέψω πως ο Τζένσεν Ακλς δεν ενημερωσε τον τηλεοπτικό του αδελφό για το πρότζεκτ του, αλλά με βαρια καρδιά θα παραμερίσω το “γεγονος” πως στο ημερολογιο του Τζον αναφερει πως εμαθε την υπαρξη του υπερφυσικού μετα τον θανατο της γυναικας του χάρη στη Μιζουρι Μόσλει διοτι μιλαμε για τεραστιο φάουλ…πως στην ευχη θα το δικαιολογησουν;
θα σβησουν τις μνημες τους οι Αγγελοι; καπου στη πορεία θα προκαλεσουν τεράστιο μπάχαλο στη φυσικη ταξη των πραγματων και θα επέμβει το βαρυ πυροβολικο(Θεός, Θάνατος)…προκειται για Τζον και Μαιρη ενος άλλου εναλλακτικού κόσμου;
Το καινουργιο τρέιλερ στεκει πιο καλά στο ματι του απαιτητικού φαν της σειράς αλλά και πάλι…κατι λειπει απο την εξίσωση…
είδωμεν!
(σόρυ για την γκρίνια αλλα ειμαστε απαιτητικοι φαν της σειράς )

Amalia
Διαχειριστής
11 October 2022 18:19

Το θέμα με τον Τζάρεντ έχει λυθεί εδώ και μήνες. Τα βρηκαν οι δυο τους, έχουν δώσει κοινές συνεντευξεις, εχουν κανει και κοινές εμφανίσεις. Ολα καλά, παει αυτό, είναι πίσω μας. Δεν θα έπρεπε καν να έχει εμπλακεί το κοινό. Μαλακία του Τζαρεντ ηταν που δεν κράτησε την ψυχραιμία του και δημιουργησε θέμα εκ του μη όντος στα social media. Ασε που δεν έχει καν να κανει με τη σειρά αυτη η παρεξήγηση μεταξυ τους.

Την απορία για τον Τζον την έχουμε ΟΛΟΙ μας από τότε που ανακοινώθηκε το prequel. Από τότε, Τζενσεν και λοιποί παραγωγοί μας υπόσχονται σε καθε συνεντευξη ότι έχουν βρει τρόπο να το δικαιολογήσουν αυτό. Οπως επίσης θα πρέπει να δικαιολογήσουν κι ότι βλέπουμε τον Ντιν ζωντανό στο τρειλερ. Δεν είναι σίγουρο ότι η δικαιολογία τους θα είναι ικανοποιητική, αλλά αυτό θα το δουμε μόνο όταν ξεκινησει η σειρά.

Δεν έχω τεράστιες προσδοκίες, αλλά έχω μια κρυφή αισιοδοξία οτι δεν θα είναι κι εντελώς αίσχος η σειρά!