Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Fun Facts > Supernatural Fun Fact | Από ποιόν πήρε το όνομά του ο Crowley;

Supernatural Fun Fact | Από ποιόν πήρε το όνομά του ο Crowley;

 

promo photos 10x03 crowley

Είναι ίσως ο πιο γαμάτος κακός του Supernatural, κυρίως επειδή τον ερμηνεύει ένας τρομακτικά ταλαντούχος καρατερίστας, αλλά και επειδή δεν είναι κακός με τη στενή έννοια του όρου. Αν θέλαμε να περιγράψουμε τον Βασιλιά της Κόλασης με μια λέξη αυτή θα ήταν «αμφιλεγόμενος». Γεννήθηκε ως Fergus McLeod, όμως εμείς τον γνωρίσαμε (και τον λατρέψαμε) ως Crowley.

Ο φλεγματικός δαίμονας πιθανότατα οφείλει το όνομά του στον Βρετανό αποκρυφιστή και συγγραφέα Aleister Crowley, τον επονομαζόμενο από τον Τύπο της εποχής του ως «πιο σατανικό άνδρα στον κόσμο«. (Σημείωση: Το όνομά του συγγραφέα προφέρεται ‹κρόουλι› κι όχι ‹κράουλι›, όπως του δικού μας.)

Καθώς η σειρά έχει χάνει πάμπολλες αναφορές στους Black Sabbath και τον Ozzy Osbourne, θα μπορούσαμε να εικάσουμε ότι το όνομα του Crowley προήλθε από το τραγούδι του Osbourne με τίτλο «Mr. Crowley» από το άλμπουμ Blizzard of Ozz. (Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει και η προφορά του ονόματος.)

Μια άλλη εκδοχή θέλει την έμπνευση πίσω από το όνομα του ‘Βασιλιά’, να είναι ο Anthony Crowley, χαρακτήρας του βιβλίου Good Omens των Terry Pratchett & Neil Gaiman. Οι δυο Crowley μοιράζονται πολλές ομοιότητες πέραν του ονόματος (αν και πάλι οι προφορές διαφέρουν): είναι κομψοί, ευφραδείς δαίμονες της μεσαίας τάξης, που χειραγωγούν τους θνητούς ώστε να πράξουν αμαρτίες, χρησιμοποιώντας έξυπνα τις γνώσεις που έχουν πάνω στο πώς λειτουργεί η σύγχρονη κοινωνία. Ο Anthony Crowley του βιβλίου, βλέποντας το τέλος του κόσμου να πλησιάζει, νοιώθει δέσιμο με τον ανθρώπινο κόσμο και επαναστατεί ενάντια στην Κόλαση, συμμαχεί με ανθρώπους κι έναν επαναστάτη άγγελο, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την Αποκάλυψη. (Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις του Supernatural είναι εντελώς συμπτωματικ… εεε, τι να λέμε τώρα, τα βλέπετε και μόνοι σας! 😉 )

ΠΗΓΗ

 

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

Top