Supernatural Fun Fact | Από ποιόν πήρε το όνομά του ο Crowley;

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Ήταν ίσως ο καλύτερος κακός του Supernatural, κυρίως επειδή τον ερμήνευσε ένας τρομακτικά ταλαντούχος καρατερίστας, αλλά και επειδή δεν ήταν κακός με τη στενή έννοια του όρου. Αν θέλαμε να περιγράψουμε τον Βασιλιά της Κόλασης με μια λέξη αυτή θα ήταν “αμφιλεγόμενος”. Γεννήθηκε ως Fergus MacLeod, όμως εμείς τον γνωρίσαμε (και τον λατρέψαμε) ως Crowley.

Ο φλεγματικός δαίμονας πιθανότατα οφείλει το όνομά του στον Βρετανό αποκρυφιστή και συγγραφέα Aleister Crowley, τον επονομαζόμενο από τον Τύπο της εποχής του ως “πιο σατανικό άνδρα στον κόσμο“. (Σημείωση: Το όνομά του συγγραφέα προφέρεται ‹κρόουλι› κι όχι ‹κράουλι›, όπως του δικού μας.)

Καθώς η σειρά έχει χάνει πάμπολλες αναφορές στους Black Sabbath και τον Ozzy Osbourne, θα μπορούσαμε να εικάσουμε ότι το όνομα του Crowley προήλθε από το τραγούδι του Osbourne με τίτλο “Mr. Crowley” από το άλμπουμ Blizzard of Ozz. (Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει και η προφορά <κράουλι> του ονόματος.)

Μια άλλη εκδοχή θέλει την έμπνευση πίσω από το όνομα του ‘Βασιλιά’, να είναι ο Anthony Crowley (<κρόουλι>), χαρακτήρας του βιβλίου Good Omens των Terry Pratchett & Neil Gaiman (που πρόσφατα έγινε και τηλεοπτική σειρά). Οι δυο ‘Crowley’ μοιράζονται πολλές ομοιότητες πέραν του ονόματος, παρόλο που και πάλι οι προφορές διαφέρουν: είναι κομψοί, ευφραδείς δαίμονες της μεσαίας τάξης, που χειραγωγούν τους θνητούς ώστε να πράξουν αμαρτίες, χρησιμοποιώντας έξυπνα τις γνώσεις που έχουν πάνω στο πώς λειτουργεί η σύγχρονη κοινωνία. Ο Crowley του βιβλίου, βλέποντας το τέλος του κόσμου να πλησιάζει, νοιώθει δέσιμο με τον ανθρώπινο κόσμο και αντιτίθεται στην Κόλαση, συμμαχεί με ανθρώπους κι έναν επαναστάτη άγγελο, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την Αποκάλυψη. (Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις του Supernatural είναι εντελώς συμπτωματικ… εεε, τι να λέμε τώρα, τα βλέπετε και μόνοι σας!)

ΥΓ Σε ότι αφορά το βαφτιστικό του, το ‘Fergus MacLeod‘ δεν αποτελεί κάποια συγκεκριμένη μνεία, αντίθετα πρόκειται για ένα αρκετά κοινότυπο όνομα. Το ‘Fergus’ είναι σκοτσέζικο γαελικό όνομα που σημαίνει “οργισμένος”, ενώ το ‘MacLeod’ (που σημαίνει “γιος του Leòd”) είναι συχνό σκοτσέζικο επώνυμο, και μάλιστα υπάρχουν δυο μεγάλες φατρίες MacLeod στη Σκωτία. Οι πιο γνωστοί MacLeods της ποπ-κουλτούρας είναι ο Connor κι ο Duncan από το franchise του Highlander.


Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img