Review – Supernatural – 11×15 – Beyond The Mat

30
4

11x15 Beyond The Mat ared Padalecki as Sam and Jensen Ackles as Dean

Review – Supernatural – 11×15 – Beyond The Mat

Το 15ο επεισόδιο για τη σεζόν της σειράς μας ήταν ένα επεισόδιο αφιερωμένο στους fans της πάλης, που να πω την αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, οπότε οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα είναι παρόμοιες με τις γνώσεις μου πάνω στην πυρηνική φυσική. Μηδαμινές.

Λοιπόν! Το επεισόδιο αρχίζει με τα αγόρια μας να συνεχίζουν την έρευνα πάνω στο πως θα νικήσουν την Αμάρα και θα σώσουν τον Κας, μέχρι που πέφτουν πάνω στη νεκρολογία του αγαπημένου παλαιστή του πατέρα τους, με το ψευδώνυμο «ο Απαγχωνιστής» και αποφασίζουν να πάνε στη κηδεία του να υποβάλουν τα σέβη τους. Εκεί γνωρίζουν διάφορους άλλους παλαιστές, μεταξύ τους και ο Γκάνερ Άνομος. Μετά την κηδεία λαμβάνει μέρος μια πάλη, προς τιμήν του αποθανόντα, κατά την οποία οι Winchesters (και κυρίως ο Ντιν), κάνουν σαν κοριτσάκια στη συναυλία του αγαπημένου τους boyband. Δυστυχώς όμως, μετά τον αγώνα, ένας άντρας δολοφονείται μυστηριωδώς, αφήνοντας πίσω του ένα γιο σε μικρή ηλικία. Τα αγόρια καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για δική τους υπόθεση, μιας και το σώμα του νεκρού ήταν σημαδεμένο με ένα αρχαίο σουμερικό σύμβολο, όπως και όλα τα προηγούμενα θύματα.

11x15 Beyond The Mat Aleks Paunovic Gunnar Lawless Michael The Miz Mizanin Shawn Harley

Ενώ ο Σαμ ψάχνει λεπτομέρειες για το σύμβολο, ο Ντιν μένει πίσω και μιλάει με τον Άνομο, μέχρι που ο Χάρλι, ένας νέος και ευέξαπτος παλαιστής τον κατηγορεί για ναρκωτικά και του επιτίθεται. Ο Ντιν ποτίζει όλους τους παλαιστές σφηνάκια με αγιασμό και αφού όλοι περνάνε το τεστ, εκτός από τον Χάρλι, υποπτεύονται ότι αυτός είναι ο δαίμονας. Όταν πάνε ωστόσο να τον βρουν, ανακαλύπτουν ότι τον απήγαγε ο Άνομος, ο οποίος είχε κάνει συμφωνία με ένα δαίμονα, ώστε να νικήσει ξανά τη χρυσή ζώνη. Όταν όμως πέρασαν τα 10 χρόνια, αντί να έρθουν τα δαιμονόσκυλα γι αυτόν, ο δαίμονας του έκανε μια πρόταση. Θα τον αφήνει να ζει, όσο του φέρνει καινούριες ψυχές. Έτσι προσπαθούν να πάρουν την ψυχή του Χάρλι ο οποίος αρνείται, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν. Οι Winchesters τον βρίσκουν με το μαχαίρι πάνω από το πτώμα και ο δαίμονας τον βάζει να τους σκοτώσει. Ο Ντιν όμως του αλλάζει γνώμη και έτσι ο Άνομος σκοτώνει τον δαίμονα, και τα δαιμονόσκυλα έρχονται να τον πάρουν.

11x15 Beyond The Mat crowley hand of god power

Από την άλλη, ο Λούσιφερ αναζητεί ένα ακόμα «Χέρι του Θεού» και γελοιοποιεί ξανά και ξανά τον Κράουλι μπροστά στους δαίμονες του, μέχρι που μια δαίμονας τον ελευθερώνει λέγοντας του ότι έχει ακόμα φίλους στην Κόλαση. Ο Κράουλι φοράει καινούριο κουστούμι και παίρνει τους δρόμους, προς ένα «Χέρι του Θεού» που έχει κρυμμένο σε κάποια από τις κρυψώνες του. Όμως αποκαλύπτεται ότι όλο αυτό ήταν ένα σχέδιο του Λούσιφερ (που επινόησε την προδοσία, κυριολεκτικά), που είχε μυριστεί ότι ο Κράουλι έχει κρυμμένα πολλά μυστικά. Οι σεναριογράφοι αυτοσαρκάζονται ελαφρώς, λέγοντας ότι κανένας δεν συμπαθεί τον Κράουλι, μιας και πλέον δεν είναι τόσο κακός, αλλά ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Ντιν. Εντούτοις εκείνος, είχε μυριστεί τι γίνεται και (ως αυτός που, κυριολεκτικά, τελειοποίησε την προδοσία) είχε πάρει το «Χέρι», που ήταν το Ραβδί του Ααρών, κρυφά. Απορροφά τη δύναμη από το Ραβδί, και χτυπάει τον Κάσιφερ, που όμως τον προστατεύει η δαιμόνισσα, και όταν πάει να τον ξαναχτυπήσει, η δύναμη έχει χαθεί. Ο Λούσιφερ του επιτίθεται αλλά ο Κράουλι φεύγει με την ουρά στα σκέλια.


11x15 Beyond The Mat Jared Padalecki as Sam and Jensen Ackles as Dean

Μου άρεσε πάρα πολύ που είδαμε τα αδέρφια να χαλαρώνουν επιτέλους λίγο, να παθιάζονται και να γελάνε με κάτι. Έβλεπα τις σκηνές στον αγώνα και φανταζόμουν δυο μικρά αγόρια που τα έχει πάει ο μπαμπάς τους να τον παρακολουθήσουν, σε μια από τις λίγες «κλασικές οικογενειακές στιγμές» που είχαν, και γέλασα πολύ με τις σκηνές που ο Ντιν και ο Σαμ έκαναν γερό fangirling. Γενικά ήταν ένα αρκετά χαλαρό επεισόδιο και χωρίς ουσιαστικά καμία εξέλιξη σε κανέναν τομέα, αν και αξιοπρεπέστατο.

Έχω περιέργεια τι θα κάνει ο Κράουλι τώρα που τον κυνηγάει όλη η Κόλαση. Υποθέτω βέβαια ότι θα στραφεί στους Winchesters για βοήθεια και εκείνοι θα αναγκαστούν να συνεργαστούν μαζί του, για να σώσουν τον Κας.

Άντε και καλή μας υπομονή τώρα μέχρι τις 23 Μαρτίου!

We’re gonna save Cass, we’re gonna ice the Devil, and we’re gonna shank the Darkness. And anyone that gets in our way, well, God help them.

Βαθμολογία επεισοδίου: 6/10

Πώς σας φάνηκε το 11x15 - Beyond The Mat;

View Results

Loading ... Loading ...

Προηγούμενο άρθροΚαμπάνια κατά της κατάθλιψης από τους Jensen & Misha | #YouAreNotAlone
Επόμενο άρθρο11×16 – Safe House – Trailer
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.