Review – Supernatural – 12×07 – Rock Never Dies

36
1

rock-party-lucifer-rick-springfield-2-12x07

Review – Supernatural – 12×07 – Rock Never Dies

Το επεισόδιο ξεκινάει με δυο ντεμέκ σατανιστές που κατά λάθος ανασύρουν τον Εωσφόρο από τον ωκεανό που τον είχε στείλει η Rowena, και του δίνουν ένα απολιθωμένο φτερό του, το οποίο λειτουργεί ακριβώς όπως τα Χέρια του Θεού και του αποκαθιστά -προσωρινά- το κατεστραμμένο δοχείο του. 

Λίγο πριν τους σκοτώσει ο Εωσφόρος, οι άτυχοι σατανιστές του υπενθυμίζουν ότι βρίσκεται στο σώμα ενός ροκ ειδώλου που λατρεύεται από το κοινό του. Έτσι, ο Λούσι ξεκινά να αναβιώσει την καριέρα του Vince Vincente και να νοιώσει την αγάπη του κοινού, που δεν απέχει πολύ από την θρησκευτική αφοσίωση. Και το τεστάρει αυτό, βάζοντας μια groupie να χαρακωθεί στο όνομά του.

lucifer-rick-springfield-man-in-black-12x07-water-hurt

Η επανεμφάνιση του Vince Vincente στο προσκήνιο δεν περνάει απαρατήρητη από τα social media ούτε από τον Castiel και τον Crowley που είναι στο κατόπι του. Το δίδυμο (της συμφοράς) καλεί τους Winchesters στο Los Angeles όπου θα πρέπει να ψάξουν να βρουν τον Εωσφόρο. Το να ψάξεις να βρεις έναν έκπτωτο άγγελο στην… Πόλη των Αγγέλων, είναι ακόμα πιο δύσκολο από όσο ακούγεται. 

Οι Winchesters και Σια δοκιμάζουν τα πάντα για να ανακαλύψουν που σκοπεύει να κάνει την κρυφή συναυλία ο Λούσι/Vince με το παλιό του συγκρότημα, τους Ladyheart. Παριστάνουν μέχρι και τους Αμερικανούς Oasis (!) μπας και βγάλουν καμία άκρη, αλλά τίποτα. Κι εκεί που έχουν παραδώσει τα όπλα, τους σκάει μήνυμα από τον Tommy ο οποίος τα έκανε απάνω του βλέποντας το αληθινό πρόσωπο του Διαβόλου.

rock-party-lucifer-rick-springfield-12x07

Οι Winchesters με το δίδυμο (της συμφοράς) φτάνουν στο σημείο της κρυφής συναυλίας όπου ο Εωσφόρος έχει μαζέψει καμιά 100αριά fangirls και fanboys για να τον λατρέψουν. Το σχέδιο είναι να σώσουν τους ανθρώπους του κοινού και να πιάσουν με κάποιο τρόπο τον Εωσφόρο. Για το δεύτερο, δεν ξέρω τι ελπίδες υπήρχαν εξαρχής, οπότε ο βασικός στόχος είναι να σωθούν οι αθώοι. Απλά πράγματα. Γι’αυτό και ο Cas με τον Crowley προσφέρονται να απασχολήσουν τον Λούσι μέχρι τα αγόρια να εκκενώσουν την αίθουσα. Κι όταν λέμε να «απασχολήσουν» τον Λούσι εννοούμε να τον αφήσουν να τους σπάσει στο ξύλο. Οι Winchesters διώχνουν τον κόσμο (σε μια επική σκηνή για τον Sam όπου κρατά τις πόρτες μόνος του ενάντια στην τηλεκινητική δύναμη του Διαβόλου) αλλά παγιδεύονται τελικά οι ίδιοι κι έρχονται αντιμέτωποι με τον Σκοτεινό Πρίγκιπα, ο οποίος τους αποκαλύπτει ότι είναι ακόμα θυμωμένος με τον μπαμπάκα του (κελ σιρπρίζ) και ότι δεν έχει κάποιο σκοπό από εδώ και πέρα παρά μόνο να «διασκεδάσει διαλύοντας τα παιχνιδάκια του Θεού». Κι αν πάρουμε γραμμή από το body count αυτού του επεισοδίου, αν δεν βρουν τρόπο να τον σταματήσουν, αυτός θα έχει ξεκληρίσει τη μισή Αμερική μέχρι το τέλος της σεζόν!

12x07-rock-never-dies-sam-holding-door-against-lucifer

Με τα πολλά και με τα λίγα, το σώμα του Vince Vincente τελικά καταρρέει και ο Εωσφόρος την κάνει για Washington μεριά. Και κάπου εδώ, ένα σχετικά βαρετό επεισόδιο κλείνει με έναν δυνατό διάλογο μεταξύ των Winchesters του Crowley και του Castiel, όπου ο Sam μου θύμισε για άλλη μια φορά γιατί ήταν η πρώτη μου αγάπη στο Supernatural: είναι ο μόνος που αναγνωρίζει την σημασία της απώλειας του Vince Vincente κι όλων των υπόλοιπων ανθρώπινων ψυχών, και συνεχίζει να τον νοιάζει όταν δεν καταφέρνουν να σώσουν κάποιον, όσο χαμένη υπόθεση και να ήταν εξαρχής. O Sam αναγνωρίζει την πικρή αλήθεια:

It’s all on us. We’re not winning. We’re losing slow.

12x07-rock-never-dies-crowley-castiel-duo-frustrated

Οι παραγωγοί νομίζω προσπάθησαν να κάνουν ένα αξιομνημόνευτο επεισόδιο που εισχωρεί στα άδυτα της ροκ, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν τα κατάφεραν. Ο Robert Berens κάτι προσπάθησε να κάνει στο σενάριο, αλλά η σκηνοθεσία του Eduardo Sanchez ήταν άνευρη και άτσαλη σε πολλά σημεία (πχ. στην σκηνή που πάει να μπουνίσει ο Cas τον Lucifer, ο Misha Collins είναι σαν αγγούρι, αυτό δεν το είδε ο σκηνοθέτης; ) και το 40λεπτο ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του ανιαρό. Είχε κάποιες σκόρπιες αναζωογονητικές στιγμές χιούμορ (όπως η αγανάκτηση του Cas με τον Crowley και οι Winchesters ως ροκάδες), αλλά γενικά μέχρι το τελευταίο 10λεπτο που άρχισε η δράση, το επεισόδιο δεν μου είπε πραγματικά τίποτα. Το κοινωνικό σχόλιο που προσπάθησαν να κάνουν, παραλληλίζοντας τους σύγχρονους celebrities με θρησκευτικά είδωλα, μου φάνηκε κάπως επιφανειακό, ειδικά αν συγκρίνουμε το τελικό αποτέλεσμα με παλαιότερα επεισόδια παρόμοιας θεματικής, όπως το Fallen Idols

rock-party-lucifer-rick-springfield-finger-castiel-misha-collins-12x07

Ο Rick Spriengfield μου έφταιγε από την αρχή γιατί δεν μου έβγαζε αυτό το δέος που πρέπει να νοιώθει κάποιος παρουσία του Εωσφόρου. Πάντως, σε αυτό το επεισόδιο έκανε αξιοπρεπή δουλειά και μου άφησε καλή επίγευση η συμμετοχή του στη σειρά. (Αλλά δεν θα μου λείψει κιόλας! 😛 )

rock-party-sam-and-dean-winchesters-jensen-jared-padalecki-ackles-12x07

Θα κλείσω με ένα σχόλιο για τον Dean. Dude, what the hell? Τα έλεγε ο Ορέστης στο προηγούμενο επεισόδιο ότι ο Dean κάνει σαν 15χρονο, αλλά δεν τον πιστεύαμε. Η όλη συμπεριφορά του έχει να κάνει εν μέρει και με τη Mary (ουπς, έκανα μια ακούσια ομοιοκαταληξία). Σαν να έχει επιστρέψει στην εφηβεία του, κάνει μούτρα, μιλάει αφ’υψηλού, δεν φαίνεται να τον νοιάζει τίποτα ουσιαστικό, και γενικά είναι πιο douchebag από ότι συνήθως. Δεν ξέρω, ίσως ήταν πάντα έτσι και τώρα που άρχισε να νοιάζεται ο Sam περισσότερο να είναι πιο εμφανής ο σταρχιδισμός του Dean, αλλά πραγματικά έχει φτάσει σε σημείο να μου τη σπάει. Ποιον, εμένα, που αντί για αίμα στις φλέβες μου τρέχει το κυλιόμενο μήνυμα «I’m a Deangirl». 

crowley-with-whiskey-glass-of-sitting-desk-12x07

Ναι, είπα θα κλείσω, αλλά τώρα θυμήθηκα και τον Crowley ο οποίος πασχίζει να γίνει μέλος της ομάδας. Βλέπαμε από την 10η σεζόν πόσο ανυπόφορα βαρετή του φαινόταν η διακυβέρνηση, και τώρα που έχει τη ευκαιρία να ξαναγυρίσει στο θρόνο του, δεν το κάνει, προβάλλοντας ως δικαιολογία την εκδίκηση προς τον Λούσιφερ. Έχοντας αποδείξει ξανά και ξανά τόσα χρόνια το πόσο αγαπάει το τομάρι του ο Crowley και πως κάθε φορά που μυρίζεται κίνδυνο την κάνει με ελαφρά, δεν του το είχα να επιλέξει από μόνος του να έρθει αντιμέτωπος με τον Εωσφόρο έτσι και να τον αφήσει να τον σαπίσει στο ξύλο. Ξέρουμε όμως όλοι πόσο εθιστική μπορεί να είναι η παρέα με τους Winchesters και ο Crowley βρίσκει τον εαυτό του πάλι να τους βοηθάει, κι ας απογοητεύεται όταν δεν ακούει ούτε ένα ευχαριστώ. (Θα μου πείτε, μου θέλει και ευχαριστώ μετά από όσα έχει κάνει; ) 

Ένα επεισόδιο απομένει ακόμα για φέτος και μετά έρχεται το χειμερινό hellatus. Έχω περιέργεια να δω πως θα κλείσει το mid-season finale…

Βαθμολογία: 6/10

Πώς σας φάνηκε το 12x07 Rock Never Dies;

View Results

Loading ... Loading ...