Review – Supernatural – 12×15 Somewhere Between Heaven and Hell

56
5

Review – Supernatural – 12×15 Somewhere Between Heaven and Hell | 15ο επεισόδιο για την 12η σεζόν

Το Supernatural έφτασε κιόλας για φέτος στο 15ο του επεισόδιο και στο τελευταίο του hiatus. Ένα ακόμη αυτοτελές (ξεκάθαρα) το οποίο και πάλι είχε μια (μικρή, αλλά καλή) δόση κύριας ιστορίας. Η συνταγή αυτή που ακολουθείται φέτος είναι παρμένη από την 5η σεζόν, η οποία είναι και η πιο επιτυχημένη της σειράς. Κύρια ιστορία, αυτοτελή επεισόδια για να γεμίσουμε την σεζόν αλλά και κλέφτικη ματιά στο story μας.

John Winchester

Ρε τι τραβάμε και εμείς οι fans. Ένα απίστευτο cameo από το… The Walking Dead(!) έκανε το διάσημο ρόπαλο που σκότωσε δύο πρωταγωνιστές στη σειρά με τα ζόμπια και ένας από τους μεγάλους λόγους που πολλοί εγκατέλειψαν τη σειρά στο πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν(μαζί και εγώ). Ποιανού είναι όμως αυτό το ρόπαλο, που στο TWD ονομάζεται Lucille; Μα φυσικά του Jeffrey Dean Morgan που σαρώνει στο TWD. Οι σεναριογράφοι μας για μια ακόμη φορά μας κλείνουν το μάτι για επιστροφή του John. Ο Ντιν λέει ότι ήταν το αγαπημένο όπλο του πατέρα τους και αυτοί είναι ικανοί να μας δείξουν μέχρι και το… πουλί(το καναρίνι ντε) του John μόνο και μόνο για να μην φέρουν πίσω τον χαρακτήρα.

Πέρα από την πλάκα, πολύ ωραίο The Walking Dead Easter Egg, και ο τρόπος με τον οποίο το σενάριο έπαιξε μαζί μας και με τον Jeffrey Dean Morgan.

HellHound

Απογοητεύτηκα μπορώ να πω με το Monster of the Week. Ναι μεν γνωρίζαμε από το trailer ότι θα δούμε Σκυλί της Κολάσεως αλλά πραγματικά πίστεψα ότι το ΈΝΑ είναι ο μεγάλος Κέρβερος της ελληνικής μυθολογίας. Ήμουν μάλιστα τόσο σίγουρος που ολόκληρο αφιέρωμα σας έφτιαξα μία μέρα πριν το επεισόδιο για να μπούμε και στο κλίμα. Anyways…

Ο Σαμ και ο Ντιν ακολουθούν μια υπόθεση και γρήγορα καταλαβαίνουν με τι έχουν να κάνουν. Με την βοήθεια του Κράουλη καταφέρνουν και σκοτώνουν το Σκυλί της Κολάσεως, όπου ο Σαμ θύμισε σα να έκανε ξανά την πρώτη δοκιμασία για να κλείσει της Πύλες της Κολάσεως. Για μια στιγμή το πίστεψα αλλά δεν θα μπορούσε να έγινε καθώς δεν ολοκληρώθηκε το τελετουργικό με τα απαιτούμενα λόγια.

Ο Σαμ εξομολογείται στον Ντιν ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι Βρετανοί Άνθρωποι των Γραμμάτων τους δίνουν υποθέσεις και του ζητά συγγνώμη που δεν του είπε την αλήθεια εξ’ αρχής. Ο Ντιν δείχνει νευριασμένος αλλά αποδέχεται την κατάσταση γιατί και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα πλέον αλλά τα αδέρφια συμφώνησαν ότι με την πρώτη στραβή των Βρετανών, αυτόματα θα τους εναντιωθούν.

Τρομερή η στιγμή που ο Σαμ έχει γράψει στο κινητό του τον Μικ ως Φρόντο(η Μαίρη τους έχει Χομπιτς).

LUCIFER

Ο Κράουλη κρατά φυλακισμένο, όπως είδαμε στα προηγούμενα επεισόδια, τον Εωσφόρο. Ο Βασιλιάς της Κολάσεως θέλει να πάρει την γλυκιά εκδίκηση από τον Διάβολο για όσα του έκανε την περασμένη σεζόν. Έχει σχέδια γι’ αυτόν και για μια ακόμη φορά βλέπουμε πόσο έξυπνος είναι ο Κράουλη και γιατί αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή της Κολάσεως. Ο Λούσι δραπετεύει με την βοήθεια δύο δαιμόνων(πραγματικά πόσο πανηλίθιοι είναι) και στρογγυλοκάθεται και πάλι στον θρόνο του.

Ο Κράουλη επιστρέφει και μένει ατάραχος μπροστά στον Σατανά. Δεν τον φοβάται και ο Εωσφόρος θέλει να δείξει την δύναμή του. Ο Βασιλιάς όμως τον κάνει σκλάβο του. Το δοχείο στο οποίο βρίσκεται ο Διάβολος, είναι και η ίδια του η Φυλακή, το ίδιο του το Κλουβί. Έτσι οι δυνάμεις του μπορούν να περιοριστούν από τον Κράουλη που του λέει ότι θα δολοφονήσει τον ίδιο του τον γιο μπροστά στα μάτια του και αυτό θα είναι μόνον η αρχή.

Προφανώς η απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί ο Λούσι να βγει από το δοχείο, είναι ΟΧΙ!

CASTIEL

O Castiel από την άλλη δεν βάζει μυαλό. Ενώ ακολουθεί τα ίχνη της γκόμενας του Λούσι, δέχεται… επίσκεψη από έναν άγγελο, τον Κέλβιν( και καλά Κελβιήλ στα Ελληνικά; 😛 ). Οι δυο τους συζητούν για τον Παράδεισο και ο Κέλβιν του λέει πως τα πράγματα ηρέμησαν παρά τις όποιες διαφωνίες. Ο Τζόσουα έχει πάρει ουσιαστικά τα ηνία και ζητά πίσω στον Παράδεισο τον Κας. Τον έχουν συγχωρήσει για όλα όσα έχει κάνει και θα είναι ευπρόσδεκτος πίσω στο Σπίτι του αν τους βοηθήσει με την Κέλλυ. Ζητά από τον Κας να πάνε μαζί πίσω στον Παράδεισο για να ακούσουν το σχέδιο του Τζόσουα και έπειτα να αποφασίσει ο Κας τι θέλει να κάνει. Του λείπει το Σπίτι του, ενώ ο Ντιν καταλαβαίνει από την φωνή του Καστιήλ ότι κάτι δεν πάει καλά…

Flashback: Για όσους δεν θυμούνται, τον Τζόσουα τον έχουμε ξαναδεί στο 16ο επεισόδιο της 5ης σεζόν στο οποίο ο Σαμ και ο Ντιν πεθαίνουν και πηγαίνουν στον Παράδεισο. Εκεί ο Άγγελος σε έναν μεγάλο Κήπο, τους λέει ότι δεν ασχολείται πλέον με τους αγγέλους και ότι ο Θεός είναι στην Γη αλλά αποστασιοποιημένος από όλους. Ο Κας είχε αναφέρει ότι ο Τζόσουα είναι ο μόνος που θα μπορούσε να ξέρει που είναι ο Θεός.

Ερώτημα: Γιατί οι άγγελοι θέλουν πίσω τον Κας; Πράγματι ο Κέλβιν λέει την αλήθεια ή είναι μια παγίδα. Πιστεύω πως αν ο Τζόσουα όντως έχει ένα σχέδιο, τότε όντως είναι για καλό. Δεν φαίνεται για κακός άγγελος και μην ξεχνάμε ότι ήταν ο πιο κοντινός του Θεού την περίοδο της Αποκάλυψης. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά τον πιστεύω τον Παράδεισο και νομίζω ότι κάτι καλό θέλουν από τον Κας. Ποιες οι δικές σας θεωρίες;

Βαθμολογία επεισοδίου: 7/10

Πώς σας φάνηκε το 12x15 Somewhere Between Heaven and Hell;

View Results

Loading ... Loading ...