Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Pop-Culture > Supernatural Ιστορία | Αίμα νεκρού

Supernatural Ιστορία | Αίμα νεκρού

9x19-alex-annie-alexis-ann-vampire-celia-dead-mans-blood-infection

Το αίμα νεκρού ανθρώπου είναι δηλητήριο για τα βαμπίρ. Αν ξεγελάσεις ένα βαμπίρ να πιει αίμα νεκρού, ή καταφέρεις να του κάνεις ένεση με αυτό, δημιουργείται μια μόλυνση στο αίμα του που το καθιστά εξαιρετικά αδύναμο, και μπορείς να το σκοτώσεις (αποκεφαλίζοντάς το) πιο εύκολα.

Προέλευση του μύθου

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το αίμα νεκρού θεωρείται παραδοσιακά αδυναμία για τους βρικόλακες στους μύθους για αυτούς. Η πιο διάσημη ιστορία, πάντως, όπου το αίμα νεκρού αποδυναμώνει ένα βαμπίρ, είναι η σειρά μυθιστορημάτων The Vampire Chronicles της Ann Rice, και ιδιαίτερα το πρώτο βιβλίο Interview with the Vampire. Δεν είναι περίεργο, πάντως, ένας μύθος να επηρεάζεται και να εξελίσσεται από τη λογοτεχνία. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι ο μύθος των βρικολάκων είναι σχετικά πρόσφατος και οι περισσότερες από τις μοντέρνες πεποιθήσεις για αυτούς δεν προήλθαν από την λαϊκή παράδοση, αλλά από το μυαλό ενός λογοτέχνη, του Bram Stoker (Δράκουλας).


Δείτε επίσης:

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Amalia
Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!
Top