Supernatural Ιστορία | Αίμα νεκρού (Dead Man’s Blood)

0
716

9x19-alex-annie-alexis-ann-vampire-celia-dead-mans-blood-infection

Το αίμα νεκρού ανθρώπου είναι δηλητήριο για τα βαμπίρ. Αν ξεγελάσεις ένα βαμπίρ να πιει αίμα νεκρού, ή καταφέρεις να του κάνεις ένεση με αυτό, δημιουργείται μια μόλυνση στο αίμα του που το καθιστά εξαιρετικά αδύναμο, και μπορείς να το σκοτώσεις (αποκεφαλίζοντάς το) πιο εύκολα.

Προέλευση του μύθου

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το αίμα νεκρού θεωρείται παραδοσιακά αδυναμία για τους βρικόλακες στους μύθους για αυτούς. Η πιο διάσημη ιστορία, πάντως, όπου το αίμα νεκρού αποδυναμώνει ένα βαμπίρ, είναι η σειρά μυθιστορημάτων The Vampire Chronicles της Ann Rice, και ιδιαίτερα το πρώτο βιβλίο Interview with the Vampire. Δεν είναι περίεργο, πάντως, ένας μύθος να επηρεάζεται και να εξελίσσεται από τη λογοτεχνία. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι ο μύθος των βρικολάκων είναι σχετικά πρόσφατος και οι περισσότερες από τις μοντέρνες πεποιθήσεις για αυτούς δεν προήλθαν από την λαϊκή παράδοση, αλλά από το μυαλό ενός λογοτέχνη, του Bram Stoker (Δράκουλας).


Ο John Winchester  το χρησιμοποιεί στο 1×20 Dead Mans Blood για να καταβάλει την Kate, όταν την χρησιμοποιεί ως δόλωμα ώστε να προσελκύσει  έξω τον Luther και να πάρει το Colt. Επίσης χρησιμοποιείται για να εξοντώσει τον Hank με μια βαλλίστρα με βέλη αιματοβαμμένα και αργότερα άλλα δύο βαμπίρ που όλα σκοτώθηκαν.

Ο Gordon το χρησιμοποιεί στο 2×03 Bloodlust για να συλλάβει και να βασανίσει την Lenor.

Ο Dean εγχέει στη Lucy το αίμα νεκρού για να την συλλάβει στο 3×07 Fresh Blood.

O Samuel Campbell δίνει στον Dean μία σύριγγα του αίματος όταν ο δεύτερος πηγαίνει να διεισδύσει στη φωλιά των βαμπίρ στο 6×05 Live Free or Twihard. Ο Samuel περιγράφει το αίμα αρκετό νεκρού να ρίξει κάτω έναν αμυντικό ποδοσφαίρου “και λίγο περισσότερους”. Όμως δεν κατάφερε να το χρησιμοποιήσει εναντίον του Boris επειδή μια σταγόνα από το αίμα στάζει από τη σύριγγα και αυτός το αντιλαμβάνεται. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του από όλα τα βαμπίρ στη φωλιά του, ο Dean εγχέει το αίμα σε ένα άλλο βαμπίρ και πιθανώς αργότερα το σκοτώνει. Ο Άλφα των βαμπίρ δέχεται μια ενδοφλέβια έγχυση του αίματος νεκρού για να τον συγκρατήσει στο 6×07 Family Matters και το αίμα νεκρού απλώνεται στις πόρτες του κτιρίου το οποίο διατηρείται ως “τοίχος” αποτροπής για άλλα βαμπίρ. Παρά το αίμα του νεκρού, ο Άλφα των βαμπίρ διαφεύγει τελικά, αν και έχει αποδυναμωθεί, όταν ο δαίμονας που έχουν καταλάβει τον Christian Campbell, του επιτίθεται με δύο σύριγγες ταυτόχρονα.

Όταν ο Sam και ο Dean αποφάσισαν να κυνηγήσουν τον Άλφα των βαμπίρ για το αίμα του στο 7×22 There Will Be Blood, αρχικά αποφάσισαν να αρχίσουν να ψάχνουν για αίμα νεκρού πριν τους έρθει η ιδέα να χρησιμοποιήσουν βαμπιρονίτη από άτομα που είχαν μολυνθεί με τον ιό των τροφίμων των Λεβιάθαν.

Όταν ο Dean και ο Benny κυνηγούν το αδίστακτο βαμπίρ Desmond  στο 8×09 Citizen Fang, ο  Dean αρπάζει μια σύριγγα αίματος νεκρού από το πορτπαγκάζ της Impala, που φαίνεται να είναι εφοδιασμένο με αυτό. Στη μάχη, που ακολουθεί, ο Desmond κυριεύει τον Dean και σπάει τη σύριγγα  αλλά του αποσπά την προσοχή για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε ο Benny να τον σκοτώσει.

Στο 8×18 Freaks and Geeks, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού κάποιων βαμπίρ, η Krissy Champers χρησιμοποιεί βελάκια γεμισμένα με αίμα νεκρού για να σκοτώσει τον Jimmy, που υποτίθεται ότι σκότωσε την οικογένειά της Josephine Barnes, επιτρέποντας στην Josephine να τον σκοτώσει. Αργότερα, πυροβολεί τον Seth, το βαμπίρ που συνεργαζόταν με τον Victor Rogers, στο δεξί μάτι και στο στήθος με τα βελάκια, εξοντώνοντας τον. Αυτό σώζει τον Aiden, τον οποίο ο Seth κρατάει όμηρο και επιτρέπει στην ομάδα να πάρει το αίμα του για να δημιουργήσει τη θεραπεία για το τελευταίο θύμα του. Το βαμπίρ αργότερα προφανώς σκοτώθηκε.

Ο Dean χρησιμοποιεί μια σύριγγα αίματος νεκρού σε ένα ανώνυμο βαμπίρ, γιο της Celia, στο 9×19 Alex Annie Alexis Ann και αργότερα τον σκοτώνει. Λίγο καιρό αργότερα, ένα βαμπίρ που πρόσφατα μεταμορφώθηκε, η Annie Jones εγχέει  στην Celia το αίμα νεκρού για να σώσει την Jody Mills. Η Jody στη συνέχεια προχωρά και αποκεφαλίζει την Celia.

Όταν η λαίδη Antonia Bevell λέει στον Sam  πώς οι Βρετανοί Άνδρες των Γραμμάτων προστατεύουν  την χώρα από τα τέρατα, στο 12×01 Keep Calm and Carry On, ένα βαμπίρ που εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, φαίνεται να έχει δεχτεί ένεση με το αίμα νεκρού ανθρώπου και οδηγείται για εξόντωση.

Ενώ ο Dean και ο κ.Ketch ετοιμάζονται να εξαφανίσουν μια φωλιά βαμπίρ στη Γουίτσιτα, στο Κάνσας, στο 12×14 The Raid, ο Dean αρπάζει μια σύριγγα αίματος νεκρού μαζί με ένα μαχαίρι από το πορτπαγκάζ της Impala.

Ο Dean εγχέει με σύριγγα αίμα νεκρού στον βοηθό σερίφη Doug Stover στο επεισόδιο 13×11 Breakdown για να τον καταστείλει μέχρι να μπορέσει να θεραπευτεί και να αποκτήσει ξανά την ανθρώπινη υπόστασή του. Αφού θεραπεύτηκε ο Doug, ανακτά τις αισθήσεις του χωρίς να εμφανίζονται αρνητικές συνέπειες από το αίμα του νεκρού.

Δείτε επίσης:

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια