Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Seasons > Supernatural Ιστορία: Μαγικό πουγκί (hex bag)

Supernatural Ιστορία: Μαγικό πουγκί (hex bag)

10x10 Rowena hexbag

Ένα μαγικό πουγκί (hex bag) είναι ένα είδος ξορκιού κατασκευασμένο από μια μίξη βοτάνων, φυλαχτών κι άλλων υπερφυσικών συστατικών, τα οποία μπαίνουν όλα μαζί σε ένα κομμάτι ύφασμα και δένονται με μια δερμάτινη κλωστή.

Τα μαγικά πουγκιά χρησιμοποιούνται για να επιφέρουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όχι πάντα κακόβουλο. Ένα μαγικό πουγκί που έχει σκοπό να βλάψει κάποιον, συνήθως περιέχει και κάποιο προσωπικό αντικείμενο από το θύμα (συνήθως κομμάτι από τα ρούχα του).

Οι μοναδικοί τρόποι για να σταματήσεις την επίδραση ενός μαγικού πουγκιού είναι να το βρεις και να το κάψεις, να βάλεις τη μάγισσα που το δημιούργησε να το ‘απενεργοποιήσει’, ή να κάνεις ένα ισχυρό αντι-ξόρκι που να σπάσει τη μαγεία του πουγκιού. Όταν το μαγικό πουγκί καίγεται -και σπάει η κατάρα του- οι φλόγες που αναδύει είναι έντονο γαλάζιο.

Τα μαγικά πουγκιά που χρησιμοποιούνται για προστασία ενάντια στους δαίμονες και τους αγγέλους περιέχουν δυο κόκαλα από πόδι κοτόπουλου, ένα ακέραιο αυγό αράχνης, ίσες ποσότητες λεβάντας και κάνναβης, και σκόνη goofer.

Παρόμοιας χρήσης μαγικά πουγκιά είναι τα putsi bags των Romani και τα gris-gris bags (ή mojo bags) του βουντού.

ΠΗΓΗ

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

Top