Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Stories > Supernatural Πλάσματα : Μάγισσες

Supernatural Πλάσματα : Μάγισσες

705Starks witch

by Amalia

Μάγισσα ή μάγος (στα αγγλικά, witch, sorcerer ή warlock) θεωρείται ένα άτομο -άνδρας ή γυναίκα- που έχει αποκτήσει υπερφυσικές ικανότητες και μπορεί να επηρεάσει την πραγματικότητα («μαγεία»). Οι ικανότητες αυτές αποκτιούνται είτε μέσω μελέτης και πρακτικής εξάσκησης, ή μέσω δαιμονικών συμφωνιών. Οι περισσότερες μάγισσες εξασκούν μαύρη μαγεία, δηλαδή ξόρκια και φίλτρα που χρησιμοποιούνται για προσωπικό κέρδος ή για να βλάψουν τους άλλους.

Οι μάγισσες ζουν πολλά περισσότερα χρόνια από έναν απλό άνθρωπο και κάποιες είναι τόσο ισχυρές που θέλουν συγκεκριμένο φίλτρο για να πεθάνουν.

Μερικές μάγισσες έχουν ένα ζώο-σύντροφο, γνωστό και ως familiar (δαιμόνιο), που μπορεί να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο. Τα Δαιμόνια διαλέγουν τον μάγο και τον υπηρετούν για πάντα.

Wicked WitchΤύποι μαγισσών

Σύμφωνα με την Ανώτατη Σύναξη Μαγισσών υπάρχουν 3 τύποι των μαγισσών στον κόσμο:

Περισσότεροι είναι οι «Δανειστές», μάγισσες που λαμβάνουν τη δύναμή τους από δαίμονες, προφανώς σε αντάλλαγμα για τις ψυχές τους.

Ο δεύτερος τύπος , και πιο σπάνιος, είναι οι «Εγγενείς«, εκείνοι που γεννήθηκαν με φυσική ικανότητα για μαγεία.

Τρίτο είδος μαγισσών είναι οι «Μαθητευόμενοι» οι οποίοι εκπαιδεύονται και καθοδηγούνται από μια μάγισσα-μέντορα εγκεκριμένη από την Ανώτατη Σύναξη. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι μάγοι και μάγισσες που είναι αυτοδίδακτοι, και αποκτούν τις δυνάμεις τους χωρίς μέντορα, απλά με κάποιο βιβλίο με ξόρκια .

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυνηγοί, όπως οι Winchesters και ο Bobby χρησιμοποιούν συχνά τα ίδια ξόρκια και τελετουργίες, αλλά δεν θεωρούν τους εαυτούς τους μάγους.

10x10 Rowena hexbagΜαγικά αντικείμενα και συστατικά

Μαγικό πουγκί (hexbag) — Μπορεί να περιέχει κόκκαλα ή άλλα μέρη ζώων, υγρά από την μάγισσα που κάνει το ξόρκι (σάλιο, αίμα, κλπ) και ενίοτε πρέπει να υπάρχει μέσα στο πουγκί κι ένα προσωπικό αντικείμενο αυτού που θέλουν να καταραστούν. Οι μάγοι/μάγισσες βάζουν το πουγκί σε σημείο που το θύμα θα πάει και δεν θα το δει όπως π.χ. στο σπίτι τους. Μπορούν με αυτόν τον τρόπο να του κάνουν διάφορα βασανιστήρια μέχρι και να το σκοτώσουν. Το τελετουργικό αυτό είναι μια αρχαία παλιά μαύρη μαγεία. Για να σώσεις το θύμα, πρέπει να βρεις το φυλαχτό και να το κάψεις.

Βιβλίο των Σκιών — Επίσης γνωστό και ως ‘Grimoire‘. Είναι ένα βιβλίο το οποίο έχουν και κάνουν τελετές οι μάγοι/μάγισσες.

Goldthread — Ένα βότανο το οποίο έχει εξαφανιστεί εδώ και 200 χρόνια. Χρησιμοποιείται από μάγισσες για να σκοτώσουν αυτούς που θέλουν.

witchΜαγικές δυνάμεις

Οι δυνάμεις των μαγισσών ποικίλλουν. Εξαρτώνται από το αν είναι έμφυτες ή επίκτητες, από την ηλικία της μάγισσας και το ταλέντο. Όλες οι μάγισσες μπορούν να κατασκευάσουν μαγικά πουγκιά ή φίλτρα, όμως κάποιες έχουν επιδείξει και ενεργές δυνάμεις όπως τηλεκίνηση και αστρική προβολή.

redhead witch fanart2Οι Μάγισσες στην Παράδοση

O όρος ‘witch‘ στα αγγλικά, χρησιμοποιείται για γυναίκες αλλά και για άνδρες που εξασκούν μαγεία. Οι μύθικοί μάγοι και μάγισσες είναι πάμπολοι (από την Κίρκη του Οδυσσέα μέχρι τον Μέρλιν του Αρθούρου), αλλά σε όλες τις κουλτούρες του πλανήτη υπάρχουν και πραγματικοί άνθρωποι που δηλώνουν ότι αντλούν κάποια υπερφυσική δύναμη, και συχνά (χωρίς να αυτοπροσδιορίζονται απαραίτητα ως μάγοι) παίρνουν το ρόλο του θεραπευτή ή του σοφού μιας κοινότητας. Οι μάγισσες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους είτε για καλό είτε για κακό σκοπό.

Οι αρνητικοί συσχετιμοί με τον όρο έχουν τις ρίζες τους στον Μεσαίωνα όπου η μαγεία θεωρήθηκε έργο του Σατανά και οι μάγισσες (κυρίως γυναίκες) θανατώνονταν στο όνομα της χριστιανοσύνης. Κατά τα κυνήγια μαγισσών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν άδικα χιλιάδες ‘μάγισσες’ με την κατηγορία ότι είχαν συμμαχήσει με τον Διάβολο.

Τον 20ο και τον 21ο αιώνα, οι λεγόμενοι Νεοπαγανιστές αυτοπροσδιορίζονται ως ‘μάγοι’ και ‘μάγισσες’. Η πιο γνωστή ομάδα νεοπαγανιστών είναι οι Wicca, που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1930, αν και οι πεποιθήσεις τους βασίζονται σε παλιότερες παγανιστικές κουλτούρες, όπως των Κελτών και των Αρχαίων Ελλήνων. Η θρησκεία τους περιλαμβάνει της τελετουργική χρήση μαγείας.

Σημείωση: Το παρόν άρθρο ίσως αλλάξει/ανανεωθεί όσο κυλούν οι σεζόν και παίρνουμε πληροφορίες από τα επεισόδια για τα συγκεκριμένα όντα.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Orestis

Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με την σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια.

Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης (JIBCON6) γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

http://supernaturalgreece.gr/
Top