Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Seasons > Supernatural Ιστορία: Ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Supernatural Ιστορία: Ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Λίγη Φυσική για αρχή…

Τι είναι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (ΗΜΠ);

Ένα ΗΜΠ (στα αγγλικά: electromagnetic field – EMF) Πρόκειται για ένα φυσικό, αλλά αόρατο στο γυμνό μάτι, πεδίο που παράγεται από ηλεκτρικά φορτισμένα αντικείμενα και το οποίο επηρεάζει τη συμπεριφορά των φορτισμένων αντικειμένων στην περιοχή του πεδίου. Το ΗΜΠ εκτείνεται επ ‘άπειρο σε όλο το χώρο και περιγράφει την ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδραση, μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης. Το ΗΜΠ μπορεί να θεωρηθεί ως ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού πεδίου και ενός μαγνητικού πεδίου. Τα ηλεκτρικά πεδία δημιουργούνται από διαφορές της τάσης: όσο μεγαλύτερη είναι η τάση, τόσο ισχυρότερο είναι το πεδίο που δημιουργείται. Τα μαγνητικά πεδία δημιουργούνται όταν υπάρχει ροή ηλεκτρικού ρεύματος: όσο υψηλότερη είναι η ροή του ρεύματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ένταση του μαγνητικού πεδίου. Σε μια συσκευή υπάρχει πάντοτε ένα ηλεκτρικό πεδίο ακόμα κι αν δεν υπάρχει ροή ηλεκτρικού ρεύματος. Όταν ρέει ρεύμα, η ένταση του μαγνητικού πεδίου ποικίλει και εξαρτάται από την κατανάλωση ισχύος, ωστόσο η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου παραμένει σταθερή.

emf meterΜετρητής Ηλεκτρομαγνητικού Πεδίου

Οι μετρητές ΗΜΠ (επίσης γνωστοί και ως ‘ανιχνευτές ΗΜΠ’) μετρούν τον ρυθμό μεταβολής του περιβάλλοντος μαγνητικού πεδίου. Τα εργαλεία αυτά είναι ευαίσθητα στα μεταβαλλόμενα μαγνητικά πεδία (αυτά με συχνότητα πάνω από 0 Hertz). Οι περισσότεροι μετρητές ΗΜΠ είναι πιο ευαίσθητοι σε συχνότητες περίπου 30-10,000 Hertz, ενώ ορισμένα έχουν ακόμα ευρύτερη απόκριση.

Οι ερευνητές του υπερφυσικού και οι κυνηγοί φαντασμάτων χρησιμοποιούν μετρητές ΗΜΠ στις έρευνές τους. Ασυνήθιστη δραστηριότητα με τη μορφή υψηλών ενδείξεις ΗΜΠ στους μετρητές τους σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο είδος παραφυσικής δραστηριότητας, όπως η παρουσία ενός φαντάσματος ή κάποιου άλλου υπερφυσικού πλάσματος.

Οι κυνηγοί του Supernatural χρησιμοποιούν μετρητές ΗΜΠ για να ανιχνεύσουν αν υπήρξε μια υπερφυσική παρουσία (φάντασμα) σε έναν χώρο. Οι μετρητές των κυνηγών είναι συνήθως αυτοσχέδιοι (όπως του Dean, που είχε φτιάξει τον δικό του μετρητή από ένα παλιό walkman) κι έχουν μια βελόνα μέτρησης ή/και λαμπάκια που δείχνουν την ένταση της ηλεκτρομαγνητικής ένδειξης και κάνουν έναν χαρακτηριστικό ήχο όταν εντοπίζουν αυξημένη δραστηριότητα ΗΜΠ. 

Dean: It’s an EMF meter. It reads electromagnetic frequencies.
Sam: Yeah, I know what an EMF meter is, but why does that one look like a busted up old walkman?
Dean: ‘Cause that’s what I made it out of.

10x13 Dean & Sam emfΜη-υπερφυσικές ενδείξεις ΗΜΠ

Οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Η περισσότερες από αυτές λειτουργούν ως ασπίδα και έχουν πολύ χαμηλές ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές για να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Όμως, τα ηλεκτροφόρα σύρματα και οι μετασχηματιστές είναι πηγές εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF) που κάνουν παρεμβολές στις ενδείξεις των μετρητών ΗΜΠ, καθιστώντας τα αναξιόπιστα όργανα αναγνώρισης υπερφυσικών ΗΜΠ. 
Sam: Needle’s all over the place.
Dean: Yeah — power lines.
Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia
Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!
 • Marianna Winchester

  Αυτα να μαθαιναμε στη Φυσικη, ολα 20αρια θα τα ‘χα…. :’D

  • Castiel Lover

   Αχχχχχχχχ…λατρεύω φυσική!! Και υπερφυσική!!!

   • Marianna Winchester

    Υπερφυσική λέει….😆

    • ncis merlin like

     Υπάρχει (κατά μία έννοια)! Λέγεται παραψυχολογία. Για τσεκάρετε links:
     https://en.wikipedia.org/wiki/Parapsychology
     https://el.wikipedia.org/wiki/Παραψυχολογία

     Όσο για την… ‘υπερφυσική’ ( ;D ) της Castiel Lover, κι άλλα ωραιότατα links – σίγουρα μπορείτε να τα βρείτε και μόνοι/μόνες σας, αλλά τα παραθέτω για ευκολία:
     https://en.wikipedia.org/wiki/Supernatural –> Όχι η σειρά, έτσι; ;P
     https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Supernatural

     • Marianna Winchester

      Τι στον κόρακα κάθομαι και διαβάζω;!😂
      Απο αυτά που είδα παραθέτω τα πιο σημαντικά:
      1) Η εταιρεία ψυχικών ερευνών είναι στην ύλη για τα Θρησκευτικά (και αυτο που μελετάει είναι η παραψυχολογία όπως αναφέρθηκε ή αλλιώς φυσιολογία) (ναι, διαβάζω πολύ τα Θρησκευτικά..😁 👼)
      2) στο America το πρώτο πανεπιστήμιο που ασχολήθηκε με τέτοιου είδους έρευνες ήταν το Στάνφορντ…….
      3) όταν έγραφα την παραπάνω πρόταση, το κινητό απενεργοποιήθηκε μόνο του
      4) ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ RAICHENBACH(!!!) (είναι elementary my dear Wat..εε…friends)
      5) ήθελα να γράψω και κάτι άλλο αλλά το ξεχασα😌
      Άντε μπάι

     • ncis merlin like

      Είμαστε fans του SPN. Και τι δεν έχουν δει τα ματάκια μας, στην παραψυχολογία θα κολλήσεις; 😂😂😂

     • Marianna Winchester
     • ncis merlin like

      Μ’αρέσει που μπήκες στον κόπο να βρεις το gif! 😂👏👌

Top