Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Seasons > Season 10 > Supernatural Ιστορία: Ο Κύβος του Μέτατρον

Supernatural Ιστορία: Ο Κύβος του Μέτατρον

Metatrons cube

Το αγγελικό αυτό σύμβολο, που ανοίγει μια πόρτα προς τον Παράδεισο, είναι ένα σχέδιο γνωστό ως Κύβος του Μέτατρον (αν και δεν έχει αναφερθεί ποτέ το όνομά του επακριβώς στη σειρά).

Όταν ο Μέτατρον εκδίωξε τους αγγέλους από τον Παράδεισο και κλείδωσε τις Πύλες του, δημιούργησε ένα ξόρκι το οποίο του επέτρεπε να πηγαινοέρχεται από τον Παράδεισο στη Γη και τούμπαλιν, το οποίο χρειάζεται το συγκεκριμένο σύμβολο για να λειτουργήσει. Αν η διαδικασία γίνει σωστά (σύμβολο και ξόρκι), τότε δημιουργείται μια δίοδος προς τον Παράδεισο. Η δίοδος από τον Παράδεισο προς τη Γη είναι μια πόρτα με τον αριθμό 42.

Αυτή η ‘πίσω πόρτα’ μπορεί να δημιουργηθεί οπουδήποτε. Πριν την ήττα του, ο Μέτατρον φρόντιζε η πόρτα να μετακινείται συνεχώς σε διαφορετικά σημεία για να μη βρεθεί. Αυτή τη στιγμή (που οι Πύλες του Παραδείσου είναι ακόμη κλειστές) βρίσκεται σταθερά σε μια παιδική χαρά και φυλάσσεται πάντα από 2 αγγέλους φρουρούς. Μέχρι να βρεθεί τρόπος να αντιστραφεί το ξόρκι του Μέτατρον με το οποίο σφράγισαν οι Πύλες του Παραδείσου, αυτή η πόρτα είναι το μοναδικό σημείο πρόσβασης από και προς τον Παράδεισο. (πηγή)

Ο Κύβος του Μέτατρον στην Παράδοση

Ο κύβος του Μέτατρον είναι ένα πολύ σημαντικό σχήμα της λεγόμενης Ιερής Γεωμετρίας και περιέχει όλα τα πλατωνικά στερεά δύο φορές. Τα 5 πλατωνικά στερεά επαναλαμβάνονται σε μικρότερο μέγεθος μέσα στις  7 εσωτερικές σφαίρες. Ο Κύβος του Μέτατρον προκύπτει από το «Φρούτο της Ζωής» (το οποίο με την σειρά του προκύπτει από το «Λουλούδι της Ζωής») και αποτελείται απο 13 κύκλους που αντιπροσωπευουν την θηλυκη μορφή, ενώ ο Κύβος του Μέτατρον αντιπροσωπεύει την αρσενική μορφή και σχηματίζεται εαν ενώσουμε με ευθείες γραμμές το κάθε κέντρο του κάθε κύκλου στο «Φρούτο της Ζωής». (πηγή)

κυβος του μετατρον

 

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

  • ΛΙΜΠΕΡΤΙ

    entyposiako.

Top