Supernatural Πλάσματα: Νεφελίμ

0
17

Τα Νεφελίμ είναι οι απόγονοι των αγγέλων και των ανθρώπων. Η δημιουργία τους είναι απαγορευμένη και για τον Παράδεισο θεωρούνται βδελύγματα. Μόνο ένα, η Jane, ήταν γνωστό ότι υπάρχει στη Γη. Η Jane σκοτώθηκε από τον Κάστιελ (8ος κύκλος) αφού ο Μέτατρον του είπε ότι είναι απαραίτητη η καρδιά από ένα Νεφελίμ, ως μία από τις δοκιμασίες για να κλείσουν οι Πύλες στον Παράδεισο.

Ο Εωσφόρος (στο σώμα του Προέδρου των ΗΠΑ Jefferson Rooney) κοιμάται με την ερωμένη του και την καθιστά έγκυο. Ο γιος τους, ονόματι Jack, είναι το δυνατότερο Νεφελίμ, σύμφωνα με τον Κάστιελ. Λόγω της τεράστιας δύναμης που χρησιμοποιείται από τον Εωσφόρο, τα κοσμικά κύματα ειδοποίησαν όλους τους αγγέλους καθώς και τους Βρετανούς Άνδρες των Γραμμάτων για την δημιουργία του.

Χαρακτηριστικά

Έχουν ανθρώπινη μορφή. Συνήθως έχουν λαμπερά γκρίζα μάτια.

Ωστόσο, ο Jack εμφανίζεται με χρυσά μάτια, πιθανόν λόγω του ότι γεννήθηκε από έναν αρχάγγελο, σε αντίθεση με ένα κανονικό άγγελο. Η περίοδος κύησης για ένα παιδί Νεφελίμ είναι μικρότερη από αυτή ενός κανονικού ανθρώπου, περίπου έξι μήνες, και φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να γεννηθεί σε πλήρη ωριμότητα σε νεαρή ενήλικη ζωή, εφόσον το επιλέξει.

Όταν ένα Νεφελίμ γεννιέται συνήθως υπάρχουν σημάδια που συνοδεύουν τη γέννησή του, όπως καταιγίδες, εξάρσεις από αρρώστιες, εισβολές ακρίδων, μαζικές διακοπές ρεύματος, ακόμη και τα δάκρυα στο χώρο και στο χρόνο. Λόγω του ότι θεωρείται βδέλυγμα της φύσης και του Ουρανού, μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες αντιδράσεις γύρω από αντικείμενα που θεωρούνται ιερά. Αυτό φάνηκε, όταν η Kelly Kline προκάλεσε φωτιά σε μια Αγία Γραφή απλά τοποθετώντας το χέρι της πάνω σε αυτή, ενώ ήταν έγκυος στον γιο της Jack.

Δυνάμεις και δυνατότητες

  • Υπεράνθρωπη δύναμη – η δύναμη τους υπερβαίνει κατά πολύ εκείνη των απλών αγγέλων, συμπεριλαμβανομένων των σεραφείμ, όπως ο Καστιέλ.
  • Μεγάλη αντοχή – που μπορεί να αντέξει τις επιθέσεις από τους αγγέλους και Σεραφείμ, όπως ο Μέτατρον και ο Καστιέλ αντίστοιχα.
  • Μπορούν να δουν τα φωτοστέφανα των αγγέλων.

Αδυναμίες

Τα Νεφελίμ στο fandom

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δυο σεζόν του Supernatural, υπήρχε ένα μεγάλο μέρος του fandom που πίστευε ότι ο Σαμ μπορεί να είναι Νεφελίμ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νεφελίμ

Τα Νεφελίμ στη Μυθολογία

Στις Εβραϊκές γραφές, Νεφελίμ λέγονται οι απόγονοι των «γιων του Θεού» και των «κόρων των ανθρώπων».

Προηγούμενο άρθρο13×02 – Φωτογραφίες από τα γυρίσματα
Επόμενο άρθροSupernatural αφιέρωμα | Αναδρομή στις πρεμιέρες της σειράς {UPDATED}
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.